Narciarz ze Śląska Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 Małe Ciche: 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 piękna polska zima, a cóż to za stację kosmiczną budują na szczycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 41 minut temu, Jeeb napisał: piękna polska zima, a cóż to za stację kosmiczną budują na szczycie? https://zakopane.wyborcza.pl/zakopane/7,179294,30676941,male-ciche-powstanie-wieza-widokowa-serce-poronina-z-nawiazaniem.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 14 godzin temu, Jusik2002 napisał: Ktos był może ba Skrzycznym/COS I może powiedzieć jak tam warunki ? Na dzień dzisiejszy to chyba najlepsza opcja w Beskidach.... Witam. W sobotę wiatr pokrzyżował plany. Niepokojące sceny z wjazdu na parking. Przy wjeździe na parking ok. godziny 7:20 panował chaos przed nowymi, "cudownie" świecącymi szlabanami. Zablokowana droga na Przełęcz Salmopol przez pojazdy usiłujące dostać się na parking. Coś nie zadziałało jak powinno... Z serdecznymi pozdrowieniami: Stary Wariat jazdy Technika Telemark-u. 1 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 Godzinę temu, kptdenaturat napisał: Witam. W sobotę wiatr pokrzyżował plany. Niepokojące sceny z wjazdu na parking. Przy wjeździe na parking ok. godziny 7:20 panował chaos przed nowymi, "cudownie" świecącymi szlabanami. Zablokowana droga na Przełęcz Salmopol przez pojazdy usiłujące dostać się na parking. Coś nie zadziałało jak powinno... Z serdecznymi pozdrowieniami: Stary Wariat jazdy Technika Telemark-u. znaczy się na nartach nic nie pojeździłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 41 minut temu, Jeeb napisał: znaczy się na nartach nic nie pojeździłeś ? Witam. Gdzie tam...Biały Krzyż otwarty. Zobacz komentarz na Pasja-Telemark... Z pozdrowieniami od Upierdliwca... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 20 godzin temu, Jusik2002 napisał: Ktos był może ba Skrzycznym/COS I może powiedzieć jak tam warunki ? Na dzień dzisiejszy to chyba najlepsza opcja w Beskidach.... Pod spodem twardo, ale mocno sypało więc też dużo luźnego śniegu na trasie. Plus mgła, raz większa, raz mniejsza, uruchomione armatki bliżej Jaworzyny więc widoczność średnia. Rano było spoko, później prawdopodobnie wraz ze wzrostem ilości ludzi i opadami śniegu ten luźny śnieg mógł zacząć stanowić problem. Na FISie rozłożony był też slalom, co też trochę zwężało trasę. Z krzesełka widziałam pojedyńcze sztuki zjażdżające z niebieskiego Ondraszka (być może migracja od Słowaków ?) ale ja się nie odważyłam bo pamiętam jak ta trasa wygląda pod spodem po remoncie, czyli kamień na kamieniu. Cały dzień naprawdę mocno padał śnieg co daje trochę nadziei na okres świąteczny... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 45 minut temu, redinne napisał: Pod spodem twardo, ale mocno sypało więc też dużo luźnego śniegu na trasie. Plus mgła, raz większa, raz mniejsza, uruchomione armatki bliżej Jaworzyny więc widoczność średnia. Rano było spoko, później prawdopodobnie wraz ze wzrostem ilości ludzi i opadami śniegu ten luźny śnieg mógł zacząć stanowić problem. Na FISie rozłożony był też slalom, co też trochę zwężało trasę. Z krzesełka widziałam pojedyńcze sztuki zjażdżające z niebieskiego Ondraszka (być może migracja od Słowaków ?) ale ja się nie odważyłam bo pamiętam jak ta trasa wygląda pod spodem po remoncie, czyli kamień na kamieniu. Cały dzień naprawdę mocno padał śnieg co daje trochę nadziei na okres świąteczny... Ondraszek jest jeszcze nieczynny, ale przejazd spoko. Na tyle OK, że nie obawiałem się zabrać nowych nart. Dziś mokro i mgliście, widoczność fatalna, ale za to pusto na stokach. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 6 minut temu, kordiankw napisał: Ondraszek jest jeszcze nieczynny, ale przejazd spoko. Na tyle OK, że nie obawiałem się zabrać nowych nart. Dziś mokro i mgliście, widoczność fatalna, ale za to pusto na stokach. Na dole nawet armat nie rozstawili do naśnieżania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 Teraz, ski89 napisał: Na dole nawet armat nie rozstawili do naśnieżania? Nie. Za to na górze wczoraj i przedwczoraj chodziły prawie wszystkie, także po przejechaniu w pobliżu pracującej armatki widoczność spadała do zera, bo sypiący śnieg zamarzał na goglach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 Na święta COS i TMR to mogą być jedyne czynne stoki w okolicy. Pogoda zapowiada katastrofę w Beskidach 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 6 minut temu, Jusik2002 napisał: Na święta COS i TMR to mogą być jedyne czynne stoki w okolicy. Pogoda zapowiada katastrofę w Beskidach 😞 spokojnie, prognoza może się jeszcze 10x zmienić. na razie norweg nie pokazuje katastrofy dla Szczyrku i 500m npm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 Idzie jakieś ochłodzenie? Macie jakieś sprawdzone prognozy? Ja się znowu róż zarowalem. Rok temu od samego początku lutego prognozy pokazywały ochłodzenie za dwa tygodnie, a jak mijał tydzień to sie przesuwało znowu na dwa tygodnie i tak dalej. Wciąż było ciepło. Ochłodzenie przyszło dopiero w 2 połowie marca, jak już było pozamiatane. Teraz dwa tygodnie temu pokazywali ocieplenie i liczyłem że się pomylą o 180 stopni jak rok temu. Ale figa, sprawdziło się co do joty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 2 godziny temu, grimson napisał: spokojnie, prognoza może się jeszcze 10x zmienić. na razie norweg nie pokazuje katastrofy dla Szczyrku i 500m npm: Co nie zmienia faktu, że w okolicy tylko TMR i COS działa. W Wiśle nic nie ruszyło i nie ruszy. Po świętach prognoza dalej do opalania a nie jazdy na nartach.... Słabiutko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 13 godzin temu, Hextor napisał: Idzie jakieś ochłodzenie? Macie jakieś sprawdzone prognozy? Ja się znowu róż zarowalem. Rok temu od samego początku lutego prognozy pokazywały ochłodzenie za dwa tygodnie, a jak mijał tydzień to sie przesuwało znowu na dwa tygodnie i tak dalej. Wciąż było ciepło. Ochłodzenie przyszło dopiero w 2 połowie marca, jak już było pozamiatane. Teraz dwa tygodnie temu pokazywali ocieplenie i liczyłem że się pomylą o 180 stopni jak rok temu. Ale figa, sprawdziło się co do joty 10 lat temu taka sama zima była - do kitu. Ruszyło w lutym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 W dniu 14.12.2024 o 18:12, marionen napisał: Tak to typowy stok do pierwszych zjazdów. Ze 3 razy tam jeździłem. Raz byłem na Sylwestra, na szczęście jeden z trenerów o 23 ściągnął nas ze stoku na dużo bardziej atrakcyjną imprezę w Ścięgnach i jest co wspominać🙃. Do usunięcia dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 W dniu 14.12.2024 o 18:12, marionen napisał: Tak to typowy stok do pierwszych zjazdów. Ze 3 razy tam jeździłem. Raz byłem na Sylwestra, na szczęście jeden z trenerów o 23 ściągnął nas ze stoku na dużo bardziej atrakcyjną imprezę w Ścięgnach i jest co wspominać🙃. Do usunięcia dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Czarna Góra teraz: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Wisła- Siglany Może ruszą w weekend 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 COS: 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Beskid Sport Arena zapowiedzieli na facebooku że się otwierają jutro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 (edytowane) 20 godzin temu, ski89 napisał: Na dole nawet armat nie rozstawili do naśnieżania? A ty tam kiedyś widziałeś armatki ? To chyba nigdy nie było naśnieżanie. Chociaż widać tam hydranty. Musieli to zrobić w tym roku... Edytowane 17 Grudzień 2024 przez Jusik2002 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 3 godziny temu, kordiankw napisał: COS: Kurczę, powinno być tak: 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi