Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 24/25

pawelb91

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej czekam na Rytro, ale to pewnie połowa stycznia (optymistycznie) nim ładnie naśnieżą całość ze ściankami. 
Na Jaworzynę też wybiorę się dopiero gdy ruszy większość tras, szkoda wcześniej marnować skipass.
Wcześniej może Cieniawa jak ruszy ścianka, stacja mała lokalna ale fajny klimat, może też Słotwiny Tabaszewskiego jak już ruszą. Podhale olewam, a dalej na krajowe narty nie ma sensu. Coś tam może na Słowacji uda się trochę pojeździć ale też jeszcze czekam aż naśnieżą lepiej.

Chęć na narty jest duża, ale pojeździłem ekstra przed świętami więc nie chce sobie psuć obrazu i na siłę czegoś szukać.

• Like 2

10 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Trzeba być optymistą,obstawiam,że jutro będę Jaworzynę samotnie ujeżdżał,co najwyżej będzie nas dwóch.Jakiś zakład,jeśli dostarczę dokumentację,może o jakiś karnecik lub piwo?

Tak w Białce w poranek noworoczny zawsze jeździłem…

Czarna Góra wczoraj, na otwarcie na dole -3C, góra -6C. Czynna Luxtorpeda i czerwona B obok niej, czarna A wygląda już znacznie lepiej w dolnej części niż kilka dni temu, górna przez cały dzień pracowały armatki i zapuszczali się tam już pojedynczy narciarze. Z kanapy wygląda bardzo dobrze. Czynna też Żmija i czerwona D przy niej, C przy Zmiii również przez cały dzień dośnieżana, też z kanapy wygląda dobrze i tam już więcej narciarzy się zapuszczało. Czynna też kanapa Efka i pola narciarskie dla dzieci. Po 10.00 frekwencja przy Luxtorpedzie już spora, przenosiny na Żmije a tam całkowicie bez kolejek. D pięknie zmrożona, trzymała do samego końca jak kończyłem do ok 14.00 (jest mocno zacieniona). Małe sprostowanie do ostatnie relacji, oprócz małego darmowego parkingu pod samą Luxtorpedą jest jednak darmowy parking obok będącej w budowie Białej Perły 2, znacznie mniejszy niż przed rozpoczęciem budowy ale sporo aut tam parkowało.

IMG_20241226_090502.jpg

IMG_20241226_092706.jpg

IMG_20241226_092723.jpg

IMG_20241226_093813.jpg

IMG_20241226_093820.jpg

IMG_20241226_104352.jpg

IMG_20241226_104411.jpg

IMG_20241226_111929.jpg

IMG_20241226_121209.jpg

• Like 14

W dniu 25.12.2024 o 20:47, Michas222k napisał:

Nie wiem jak kolega @grimsondobrze zna Zieleniec, ale warto tam się wybrać. Można przeciąć górą z kanapy W3 lub Grygla a dalej dostać się na nartach do wyciągu Mieszko. Drogą powrotna do Grygla też na nartach możliwa.

Sądzac z jego relacji do najciekawszych rejonów nie dotarł 😉

• Like 1

27 minut temu, MarioJ napisał:

Jedna trasa do dołu. Super. Szczyrkowski już więcej nie musi otwierać.

Jest wypas.

Ale pier....isz głupoty. Zaraz otworzą prawie cały Pośredni jak i 3. Będzie dostępne koło 20km tras. Jak na Polskie warunki to kosmos. Gdyby nawet otworzyli wszystko bez Golgoty i Bienkuli to i tak byście psioczyli. 

• Like 1
  • Downvote 1

52 minuty temu, Jusik2002 napisał:

Ale pier....isz głupoty. Zaraz otworzą prawie cały Pośredni jak i 3. Będzie dostępne koło 20km tras. Jak na Polskie warunki to kosmos. Gdyby nawet otworzyli wszystko bez Golgoty i Bienkuli to i tak byście psioczyli. 

Ja bym psioczył, bo byłem dwa razy na tydzień w ostatnich 10 latach i zawsze było wszystko w SON / SMR otwarte. 😀

• Like 2

1 godzinę temu, Jusik2002 napisał:

Kosmos, zupełny. Wiesz kiedy otworzą czerwoną trasę w SON? Może w lutym?

Na Chopoku wiesz ile jest otwartych DZISIAJ czerwonych tras?

• Downvote 1

17 minut temu, MarioJ napisał:

Kosmos, zupełny. Wiesz kiedy otworzą czerwoną trasę w SON? Może w lutym?

Na Chopoku wiesz ile jest otwartych DZISIAJ czerwonych tras?

Do końca roku, jak utrzyma się pogoda to otworzą czerwoną 7. Tak wogole Ty masz pojęcie o czym gadasz ? Taka mała dygresja... Czy wiesz, że trasy na Chopoku zaczynają się tam gdzie praktycznie kończy się Szczyrk ? Mowie o wysokości.... Pewnie nie masz pojęcia ale musisz nabić ilość wpisów. To jest taka delikatna różnica pomiędzy tymi ośrodkami. Ale co tam, jakie znaczenie ma wysokość...  Swoją wypowiedzią zasłużyłeś na nagrodę ale taka niezbyt pozytywna.... Brawo 🏆🏆🏆🏆

• Like 1
  • Thanks 1

5 godzin temu, christof napisał:

Trójka ma moje oko tez by mogła juz ruszyć

Ale po co ? Ale dlaczego ? Ale kto tego chce ?

Przecież i tak ludzie kupują karnety, sezonki, przecież jest zajebiście, najlepszy ośrodek w PL, 20 - 30 km tras - na mapie - chyba nigdy tyle nie otworzyli ...

Przecież weekendowi narciarze i tak kupią skipass 

3 godziny temu, Kolorowy napisał:

Zieleniec

Temperatura na plusi, ludzi sporo i dużo jeżdżących goryli tam gdzie ich narta poprowadzi.

Czas oczekiwania  do wyciągu 5/8/12 minut

Uciekliśmy o 13 odebrać pokój oraz coś zjeść. Wrócimy na wieczorną na 3 godzinki.

IMG_4397.jpeg

I jak wrażenia z jazdy po ściance, czyli trasa 20/21? widzę że jechałeś 4-os kanapą, więc pewnie zjazd zaliczyłeś.

Jak byłem w Zielu na Święta, to na tej trasie jeździło niewiele ogarniętych skillowo osób. Chociaż widziałem jednego +50 narciarza z długimi dechami Salomona R26, oraz dwóch instruktorów, którzy akurat mieli wolne -> było na co popatrzeć z wyciągu.