MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Czarna Gora jeszcze lepiej dzisiaj niż wczoraj Dolni Morava. Twardo, równo, słońce i bez wiatru. Idealny dzień. Ale Luxtorpeda padła. I ludzi trochę więcej. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 11 minut temu, MarioJ napisał: Czarna Gora jeszcze lepiej dzisiaj niż wczoraj Dolni Morava. Twardo, równo, słońce i bez wiatru. Idealny dzień. Ale Luxtorpeda padła. I ludzi trochę więcej. O qrna, to już wiem czemu przy Żmii taka kolejka🙄 12 wizyta w tym sezonie w CG i pierwszy raz widzę tyłu narciarzy🙂 bar przy Żmii nie działa, myślałem że przeczekam trochę 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 12 minut temu, MarioJ napisał: Czarna Gora jeszcze lepiej dzisiaj niż wczoraj Dolni Morava. Twardo, równo, słońce i bez wiatru. Idealny dzień. Ale Luxtorpeda padła. I ludzi trochę więcej. Wczoraj byłem w Zieleńcu spora mgła. W CG więcej śniegu dopadało: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 26 minut temu, MarioJ napisał: Czarna Gora jeszcze lepiej dzisiaj niż wczoraj Dolni Morava. Twardo, równo, słońce i bez wiatru. Idealny dzień. Ale Luxtorpeda padła. I ludzi trochę więcej. Coś często ostatnio Luxtorpeda pada… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Spytkowice. Nieźle przygotowane i pusto 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 1 godzinę temu, grimson napisał: Coś często ostatnio Luxtorpeda pada… Ruszyła 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 49 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Ruszyła Byliśmy na drugim krześle po restarcie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Godzinę temu, MarioJ napisał: Byliśmy na drugim krześle po restarcie Ja miałem dzisiaj niestety karnet tylko 4 h, zakończyłem na talerzyku Biba a pod Luxem jak schodziłem to już luz był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Był może ktoś na COS Skrzyczne ? Chce się wybrać ale chciałbym znać jak wygląda FIS 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Wczorajszy Zieleniec. Na otwarcie -2C i tak trzymało przez cały dzień. Spora mgła. Dość mocny wiatr. Sypnęło trochę świeżym śniegiem, ale nie tyle co było dzisiaj w Czarnej Górze. Czynne 6 z 7 kanap (nie działa Grapa) plus sporo talerzyków. Warunki na trasach dobre, najmniej śniegu na trasach na Nartoramie, tam już pojawiają się lekkie przetarcia. Na ostatnim zdjęciu widać dwie duże górki śniegu z górnej części niebieskiej na Nartoramie, jak byłem ostatnio było takich z 7-8. Frekwencja niska, bez kolejek. Wpadł mi karnet w cenie 40zł za 4 h, jakby ktoś się wybierał do Zieleńca to widzę że gość ma jeszcze wystawione na Olx (to kod do odebrania w kasie, wysyła go na e-mail tak że odchodzą koszty wysyłki i tzw ochrony kupującego na Olx, brałem już drugi raz od niego, tak że sprawdzone). 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec (edytowane) Podsumowując dzisiejszą Czarną Górę. Było bardzo przyjemnie, ale łyżka dziegciu niestety. Czynne cztery trasy: A, B, C i D. Dwa krzesła. Plus oczywiście ta ośla łączka. I to było super, kilka razy można było pojechać na wysokim C, szczególnie na trasie A można było mieć wolne pole do szaleństwa. Co mnie zdziwiło to na 9:00 było trochę takich wariatów jak my, co to wiedzą dokładnie po co przyjeżdżają. Na trasach brak przetarć, może coś tam na dole B, ale to niuanse. Pozytywnie. Mocno wkurzyła mnie awaria Luxtorpedy. Nie działała w sumie przez 2.5h. Więc ostatecznie mając karnet na 7h, pojeździliśmy na wszystkich trasach. W pierwszej godzinie wszedłem w rozmowę (na krześle) z wariatem który zaczął innym tłumaczyć że nie można marnować wolnych miejsc na krześle. Że od 9 do 11 są dwie złote godziny narciarskie. Pozostała trójka na krześle tylko się na nas dziwnie patrzyła i padła pod naporem argumentów. Szóstą osobę była moja córka, która się tylko uśmiechała. Trasa A: Trasa C : Edytowane 16 Marzec przez MarioJ 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Podsumowując dzisiejszą Czarną Górę. Było bardzo przyjemnie, ale łyżka dziegciu niestety. Czynne cztery trasy: A, B, C i D. Dwa krzesła. Plus oczywiście ta ośla łączka. I to było super, kilka razy można było pojechać na wysokim C, szczególnie na trasie A można było mieć wolne pole do szaleństwa. Co mnie zdziwiło to na 9:00 było trochę takich wariatów jak my, co to wiedzą dokładnie po co przyjeżdżają. Na trasach brak przetarć, może coś tam na dole B, ale to niuanse. Pozytywnie. Mocno wkurzyła mnie awaria Luxtorpedy. Nie działała w sumie przez 2.5h. Więc ostatecznie mając karnet na 7h, pojeździliśmy na wszystkich trasach. W pierwszej godzinie wszedłem w rozmowę (na krześle) z wariatem który zaczął innym tłumaczyć że nie można marnować wolnych miejsc na krześle. Że od 9 do 11 są dwie złote godziny narciarskie. Pozostała trójka na krześle tylko się na nas dziwnie patrzyła i padła pod naporem argumentów. Szóstą osobę była moja córka, która się tylko uśmiechała. Trasa A: Trasa C : A to coś dziwnego, że krzesła powinny jeździć wypełnione ? Nie ma nic bardziej wkurwia...jącego, jak kolejka jest na 10 minut a ludzie jadą sobie w 2 osoby na 4, bo Ci z tyłu chcą jechać razem w 3 osoby... No czysty debilizm... To jest wyciag a nie agencja towarzyska.... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec W dniu 14.03.2025 o 16:48, WojtekM napisał: W ten weekend chyba zakończę sezon. Potem może jeszcze jakieś tury, o ile cudem napada śniegu. Zastanawiam się gdzie ew uderzyć - w zeszły weekend gdzie było więcej luda, na NO czy ZG? W tym sezonie chyba NO straciła berło bycia najludniejszą stacją, teraz tłumy (i kolejki) są na ZG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 9 godzin temu, Jusik2002 napisał: A to coś dziwnego, że krzesła powinny jeździć wypełnione ? Nie ma nic bardziej wkurwia...jącego, jak kolejka jest na 10 minut a ludzie jadą sobie w 2 osoby na 4, bo Ci z tyłu chcą jechać razem w 3 osoby... No czysty debilizm... To jest wyciag a nie agencja towarzyska.... Może się niewyraźnie wyraziłem. Ale to ja mówiłem o tym "że od 9 do 11 są dwie złote godziny narciarskie." Tak że jak najbardziej się z Tobą zgadzam. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 9 godzin temu, Jusik2002 napisał: A to coś dziwnego, że krzesła powinny jeździć wypełnione ? Nie ma nic bardziej wkurwia...jącego, jak kolejka jest na 10 minut a ludzie jadą sobie w 2 osoby na 4, bo Ci z tyłu chcą jechać razem w 3 osoby... No czysty debilizm... To jest wyciag a nie agencja towarzyska.... Dlatego bardzo lubię "bramki" dla dochodzących, takie rozwiązanie jest np. w Jańskich w kolejce do gondoli i Dolni Moravie przy wyciągu Śnieżnik od strony czerwonej trasy nr 3. Obsługa wyciągu to nadzoruje. Dzięki temu kanapy/gondole jadą w pełni wypełnione a narciarze krócej stoją w kolejce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Piękna wiosna za oknem 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 12 minut temu, marcinn napisał: Piękna wiosna za oknem W marcu jak w garcu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Piękną zimę mamy tej wiosny 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 54 minuty temu, marcinn napisał: Piękna wiosna za oknem Widać skutek ocieplenia klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Przypominam, że mamy jeszcze zimę. BTW na kamerce z Pilska wygląda, że jest więcej śniegu niż przez cały ten sezon. A mimo to wyciagi nie czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 48 minut temu, Hextor napisał: Przypominam, że mamy jeszcze zimę. BTW na kamerce z Pilska wygląda, że jest więcej śniegu niż przez cały ten sezon. A mimo to wyciagi nie czynne. Może wygląda, ale skiturowcy donoszą, że poniżej Miziowej jest słabo - trzeba nieść narty do Buczynki, a do Szczawin też nie ma co zjeżdżać bez strat w sprzęcie. Nie byłam, podaję info za FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kael Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Niedziela 16.03.2025 Zakończenie sezonu w Wańkowej. Skipas 50zł, warunki bardzo fajne, na twardym wytopionym podkładzie warstwa świeżego śniegu z weekendu. Śniegu mają jeszcze sporo, najbliższy tydzień jeszcze spokojnie by przeciągneli, ale frekwencja w dni robocze była tak mała (kamerki) że nie dziwie się że kończą. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Wiadomo w którą stronę będzie nowa kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec (edytowane) 4 godziny temu, grimson napisał: Widać skutek ocieplenia klimatu Proszę Cię, nie idź w tym kierunku. Tydzień temu zacząłem sezon rowerowy. Dwa dni jazdy w pełnym słońcu, 22 stopnie. Ósmego kurde marca. Ocieplenie klimatu to fakt i nie wyklucza opadów śniegu. Edytowane 17 Marzec przez wolcjusz 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 4 godziny temu, zając napisał: Może wygląda, ale skiturowcy donoszą, że poniżej Miziowej jest słabo - trzeba nieść narty do Buczynki, a do Szczawin też nie ma co zjeżdżać bez strat w sprzęcie. Nie byłam, podaję info za FB. Gdyby zrobili krzesło / gondole na Miziowa, tak jak obiecali, to warunki śniegowe poniżej hali nie miały by żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi