Cosworth240 Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 45 minut temu, Andrzej4 napisał: w dżinsach na narty? Swego czasu w Kasinie często widziany strój narciarski w kombinacji z obowiązkową sylwetką narciarską na tzw. goryla, obowiązkowo jazda bez kijów... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 (edytowane) Godzinę temu, Andrzej4 napisał: w dżinsach na narty? Nie na narty tylko do roboty, wywożą o 7:00 obsługę z COS- u to nas też. No dobra, robota rozdysponowana to teraz można wracać. Zmieniam kurtkę i I okoliczności przyrody: Jutro zaś do tej roboty; Nawet ratrak byl FIS warunki rewelka: Edytowane 24 Listopad 2025 przez Góral spod Skrzycznego 20 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 Doliny na razie bez naśnieżania ale i bez szwanku na ślizgach; dalej Kaskada przez las bez szwanku W ostatniej fazie przed dolną stacją trochę chrupie pod nartami Teraz już po kamieniach 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 Ogólnie wyrypa udana jutro powtórka 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 1 godzinę temu, Lexi napisał: Macie prąd? .. obawiam się że zostaniesz zmuszony >>> Prąd mam,satelita wysiadłą.Na 29go na pewno się ruszę,teraz nie ma po co... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 Wisła Siglany: Otwieramy sezon narciarski! ❄️🎿 Z radością informujemy, że już w najbliższy weekend rusza pierwszy z naszych stoków - wiślański lodowiec Wyciąg narciarski Siglany Warunki dopisują, więc szykujcie narty, deski i dobry humor - zaczynamy zimowe szaleństwo! ⛷️🏂 Jeśli chodzi o pozostałe ośrodki - obserwujcie nas uważnie! 😄 Bliżej weekendu poinformujemy Was w osobnym poście, jak wygląda sytuacja na pozostałych stokach. Trzymajcie kciuki za mróz i… do zobaczenia na śniegu! ❄️💙 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 W Sobotę rusza Jaworzyna Krynicka. Na początek trasa nr 1 oraz 7. Już w sobotę, 29 listopada, rozpoczynamy długo wyczekiwany sezon zimowy na Jaworzynie Krynickiej! Przez cały weekend przygotowaliśmy dla Was mnóstwo atrakcji i świetne warunki do jazdy. Co będzie czynne? – 6-osobowa kolej gondolowa – Najdłuższa trasa narciarska ze szczytu do dolnej stacji – 2600 m czystej frajdy! Trasa nr 3 i 6 (dostępna do zjazdu w dół). – Trasa szkoleniowa nr 7 – idealna dla początkujących, długość 500 m. Promocja na start! Na otwarcie sezonu przez cały weekend skipassy w super cenie – 30% dostępne tylko w kasie. To idealna okazja, by rozpocząć sezon w najlepszym stylu! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 Białka też w sobotę: ❄️ Start sezonu na Kotelnicy Białczańskiej! ❄️ Już w sobotę 29.11.2025 zapraszamy narciarzy i snowboardzistów na inaugurację sezonu narciarskiego w Białce Tatrzańskiej Godziny otwarcia: Sobota–Niedziela: 9:00–20:00 Poniedziałek–Piątek: 9:00–18:00 Zapraszamy do nabycia promocyjnych karnetów na stronie https://sklep.tatrysuperski.pl/pl/zima/store Więcej szczegółów zostanie podane w czwartek 27 listopada 2025r. Pakujcie narty, deski i dobry humor i Do zobaczenia w Białce Tatrzańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 Ja w te nocne mocne opady śniegu wracałem z lotniska w Krakowie do Sącza po nieodśnieżonych drogach, od Brzeska w strone Sącza wyraźnie więcej śniegu więc trochę to zajęło 😁 Poszło dosyć dobrze, zakopałem się dopiero pod blokiem przy próbie parkowania... Zimo trwaj! Odpalam sezon w nadchodzący weekend. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kael Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Handzlówka, wyciąg narciarski Staś, malutka stacja 18km od Rzeszowa. Polowałem na nią od kliku lat, w końcu się udało. Górka króciutka, ale fajna, urozmaicona, przemiła obsługa, na górze wypożyczalnia sprzętu, bufet, niesamowite ze to funkcjonuje w takim miejscu, zeszłej zimy nie działali chyba ani dnia. Będzie to jeden z moich najcenniejszych narciarskich "skalpów" 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Relacja z Master-Ski: Nov 25 Wariatów jednak jest mnóstwo. Za to ja nie mam już kolegów. Master i moja inauguracja sezonu Hurra! Ruszył sezon narciarski w Polsce! Dla mnie ruszył 23 listopada w niedzielę, gdyż w sobotę 22 listopada chciałem być i byłem na SNOW EXPO w Katowicach (relacja wkrótce). I tejże niedzieli zameldowałem się na stoku Master w Tyliczu, co pomału staje się moją własną tradycją. Podobnie było rok wcześniej, dwa lata temu i trzy lata temu. Niemniej 23 listopada to znów pobity własny rekord: rok temu ruszyłem 25 listopada, w poprzednich latach jeszcze odrobinę wcześniej. Jak było teraz? Jak śpiewał Kazik: — Jest trochę inaczej, jeżeli wiesz co to znaczy! I było inaczej. Było po prostu w listopadzie jak w jakimś środku zimy. I to nie w Polsce, przynajmniej w ostatnich latach. Jeżeli tak dalej pójdzie, to może i święta Bożego Narodzenia będą białe, a nie szare, smutne i deszczowe. Choć to wydaje się niemożliwe... Muszę też posypać głowę popiołem. Mniej więcej tydzień wcześniej analizując opis na stronie ośrodka START SEZONU 22 LISTOPADA zapytałem całkiem szczerze: — Stodołę otwieracie? Nic bowiem nie wskazywało na jakiekolwiek odznaki zimy. Tymczasem z początkiem tygodnia najpierw w nocy przymroziło. W tę jedną noc stacja prawie zupełnie naśnieżyła 700-metrową trasę i w zasadzie potwierdziła planowany start. Potem jeszcze na dokładkę w Małopolsce spadło ok. 50 cm świeżego śniegu i... ...ja zostałem z tą stodołą niczym Himilsbach z angielskim! Nie pozostało więc nic innego jak ruszać do Tylicza. Postanowiłem od razu ruszyć na nie tylko niedzielę, ale i poniedziałek, co okazało się dobrym pomysłem. W niedzielę jeździłem od 13:00 do 18:00, w poniedziałek od 12:00 do 17:00. Była to nieco inna jazda, co dokumentuję zdjęciami niżej w 3 blokach: niedziela, Słotwiny i poniedziałek. W niedzielę było dużo ludzi, parking był pełen, a kolejka do wyciągu od 5 do 10 minut. Najgorzej było po 15-tej, gdy dojechał klient promocyjny (60 zł). Miało to swoje zalety (dużo dzieci - super), ale i wady (dziwna polska dyscyplina: 3/4 narciarzy bez kijów). Ja się tych narciarzy bez kijów trochę boję (większość nie potrafi jeździć i nie panuje nad nartami, mimo że niektórzy jeżdżą szybko), więc radość z jazdy, tak wielka wcześniej, nieco spadła. W poniedziałek natomiast (start wyciągu od 12-tej) było luźno, nawet rano sztruksowo, ale też nie było całkiem pusto. Jednak wariatów jest wielu. Nie tylko ja... Dodam też, że tzw. TYLICKĄ GOLGOTĘ zaliczyłem wielokrotnie. Któż bowiem po wdrapaniu się schodami na... dolną stację nigdy nie zapomniał czegoś, nie wiem aparatu, komórki, karnetu, portfela. Ja zasadniczo czegoś zapomniałem i w niedzielę, i w poniedziałek. Było więc co trenować. Przy okazji muszę stwierdzić kategorycznie: — Nie mam już kolegów! Mimo że wariatów w kraju wielu, to nikt ze mną nie pojechał do Tylicza! Ten kolega wyjechał do Barcelony, tamten kolega miał zaplanowaną (sic!) imprezę rodzinną, jeszcze inny przedłożył mecz nad narty, Co to, do jasnej, jest? Master przecież informował od dwóch miesięcy, że planuje start sezonu na 22 listopada. A tu przyszedł koniec listopada, a koledzy w 100% byli nieprzygotowani do sezonu. I nie ma, że nie ma czasu lub pieniędzy. Przerwa w sezonie trwa ok. 8-9 miesięcy i przez te 8-9 miesięcy można przecież zrezygnować z wszystkiego, aby w listopadzie być gotowym na narty. Każdy z Was latem był w jakiejś (wersja dla biednych) Turcji bądź (wersja dla bogatych) nad polskim morzem. I Wy nie macie czasu i pieniędzy!??? NIEDZIELA Dużo więcej zdjęć w linku: Wariatów jednak jest mnóstwo. Za to ja nie mam już kolegów. Master i moja inauguracja sezonu | Twój instruktor 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Ciekawszy z Tyliczy - Tylicz Ski ruszył w niedzielę 23.11 na trasie nr 1 przy 3 osobowym krzesełku. Ponownie wznawiają działanie od piątku do niedzieli 28-30.11 Widoczek u nich z wczoraj: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 2 minuty temu, pawelb91 napisał: Ciekawszy z Tyliczy - Tylicz Ski ruszył w niedzielę 23.11 na trasie nr 1 przy 3 osobowym krzesełku. Ponownie wznawiają działanie od piątku do niedzieli 28-30.11 Widoczek u nich z wczoraj: Wcześniej w internacie kupiłem karnet na Master na niedzielę, więc zmiana w niedzielę odpadała. O tyle żałuję, że na Tylicz-Ski jeszcze nie jeździłem, a na Masterze był tłum do wyciągu. Ale i tak się cieszyłem z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Dzisiaj zjeżdżam po słowackiej stronie. Na „3” szreń, zabawa jak w dzieciństwie 😍 Ze schroniska ruszyłem łącznikiem „3b”, odpychając się kilkami prawie pod Małe Skrzyczne ale od hali bajka. Powoli skrzeń się konczy I jestem przy autku przy okazji polecam doskonałe miejsce dla kamperowców pod samą gondolą. Szukajcie jako Mała Osada Tyle dzisiaj, hej 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 10 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: przy okazji polecam doskonałe miejsce dla kamperowców pod samą gondolą. Szukajcie jako Mała Osada Znalazłem tylko takie: ZWALISKO Camper Park w Szczyrku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 23 minuty temu, Lexi napisał: Znalazłem tylko takie: ZWALISKO Camper Park w Szczyrku Dokładnie tak to miejsce się nazywa i mają nawet stronkę: https://www.zwalisko.pl/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 1 minutę temu, zając napisał: Dokładnie tak to miejsce się nazywa i mają nawet stronkę: https://www.zwalisko.pl/ Dokladnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Nawet Świeradów , który zazwyczaj otwiera się w połowie grudnia, rusza w listopadzie: 🎉 Już w tę sobotę otwieramy sezon narciarski! 🎿 Zapraszamy do Ski&Sun Świeradów-Zdrój, działamy od 9:00 do 16:00 oraz od 18:00 do 21:00 na jazdy nocne! 🌙✨ Wskakujcie w narty i spędźcie niezapomniane Andrzejki z nami! 🎉❄️ 📍 Ski&Sun Świeradów-Zdrój 🗓️ Start: 29.11.2025 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 16 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Nawet Świeradów , który zazwyczaj otwiera się w połowie grudnia, rusza w listopadzie: 🎉 Już w tę sobotę otwieramy sezon narciarski! 🎿 Zapraszamy do Ski&Sun Świeradów-Zdrój, działamy od 9:00 do 16:00 oraz od 18:00 do 21:00 na jazdy nocne! 🌙✨ Wskakujcie w narty i spędźcie niezapomniane Andrzejki z nami! 🎉❄️ 📍 Ski&Sun Świeradów-Zdrój 🗓️ Start: 29.11.2025 mają tam co naśnieżać, trasa o długości 2 500m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 25 Listopad 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: przy 3 osobowym krzesełku Ciekawe czy kiedyś je wymienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Czarny Groń walczy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 19 minut temu, WojtekM napisał: Ciekawe czy kiedyś je wymienią. A gdzie tam, podobno Ryś ma siedlisko przy górnej stacji .....Czas zamykać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 25 Listopad 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 18 minut temu, Jusik2002 napisał: A gdzie tam, podobno Ryś ma siedlisko przy górnej stacji .....Czas zamykać.... Będzie szkoda stacji, ale cóż ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Niestety dzisiaj duże ocieplenie, w Sączu +9 st. Zjadło już ponad połowę śniegu który spadł i jest mega ciężki i mokry, podłoże niezmrożone nic, więc topi się od dwóch stron. Jakieś opady śniegu mają niby być w nocy ale niespecjalnie duże... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi