ZdolnyŚlązak Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec Czarna Góra zasypana: 11 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 24 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Czarna Góra zasypana: Dlatego patrząc na prognozowane opady białego, wybrałem CG wczoraj 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 13 minut temu, grimson napisał: Dlatego patrząc na prognozowane opady białego, wybrałem CG wczoraj 🙂 a nie można było zostać do dzisiaj i poszaleć w puchu ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 9 godzin temu, Jusik2002 napisał: O ujuuuu zloty..... 9 godzin na trasie 400 km... Gratulacje zawzięcia, w życiu bym nie wsiadł do tego pociągu.... Z ciekawości ole on kosztuje ?? 87 zł choć czasem da się kupić taniej. To jest niestety jedyny sposób, żeby w miarę w dobrych warunkach dostać się do Krynicy przed 9 jadąc z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 49 minut temu, grimson napisał: Dlatego patrząc na prognozowane opady białego, wybrałem CG wczoraj 🙂 Warunki są świetne, B jest ładnie orzeratrakowana po czarbej A jazda w oięknym puchu🙂 Ludzi garstka tylko spora mgła Czarna A 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 47 minut temu, Jeeb napisał: a nie można było zostać do dzisiaj i poszaleć w puchu ? A nie można było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 12 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Warunki są świetne, B jest ładnie orzeratrakowana po czarbej A jazda w oięknym puchu🙂 Ludzi garstka tylko spora mgła Czarna A I po takich opadach białego, plus obiecujących prognozach pogody, CG dziś kończy kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 12 godzin temu, Jusik2002 napisał: O ujuuuu zloty..... 9 godzin na trasie 400 km... Gratulacje zawzięcia, w życiu bym nie wsiadł do tego pociągu.... Z ciekawości ole on kosztuje ?? Ja mam wrażenie, że takich wariatów, przepraszam z góry Kolegę za wyrażenie, niemal "idiotów narciarskich", jednak trochę jest. Nie jest to grupa dominująca, ale jest dość znaczna. Ludzi nakręconych na narciarstwo wcale nie jest garstka. Ja kiedyś w Szczyrku spotkałem gościa, który gdzieś z 400 km sam jechał autem od 3 rano, aby zjechać może 10 razy - bo były kolejki. Jest też mnóstwo skiturowców, w ogóle miłośników narciarstwa alternatywnego. Ale znam mnóstwo fanów narciarstwa tradycyjnego, którzy potrafią naprawdę wiele sił poświęcić. No i czasem $$$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 8 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Ja mam wrażenie, że takich wariatów, przepraszam z góry Kolegę za wyrażenie, niemal "idiotów narciarskich", jednak trochę jest. Nie jest to grupa dominująca, ale jest dość znaczna. W tym szaleństwie jest metoda 😉 Powiem tak. Jechałem tym pociągiem kilka razy do Zakopanego (w Krakowie wagony są rozłączane). Ludzi z nartami za wiele nie bywało, ale za to mnóstwo z plecakami turystycznymi, którzy widać że przejeżdżają po 6 rano do Zakopanego po to, by od razu iść w góry. Wiadomo, że nie da się dobrze wyspać, ale i tak lepiej niż w samochodzie jako kierowca 😊 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec Jaworzyna Krynicka Śnieg niestety bardzo tępy. Ciężko było dojechać do 6, górna część trasy wymagająca przez przytrzymywanie przez mokry śnieg. Niżej dało się przycisnąć, choć też nieco asekuracyjnie, żeby w razie czego nie wylądować na śniegu czym innym niż nartami. Niżej sporo przetarć, które dało się ominąć. Szkoda, że nie spadło tu tyle śniegu co w Beskidzie Śląskim i Żywieckim, choć wtedy pewnie byłoby żal, że nie można śmigać na innych trasach. 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 30 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec Z FB Czantoria 🤫 Tylko zostawimy tutaj taką wiadomość 😉🌷 INFO Z TRASY NR 1: Trzy pasy z góry na dół zrobiliśmy dziś w nocy na sztruks. Zwężenie tylko w jednym środkowym odcinku trasy (gorsze około 200 m). Poza tym góra i dół naprawdę niezły warunek na skitura. To nie prima aprilis. Spadła z nieba darmoszka, kolej w przeglądzie, trasa nieczynna, przycisnęliśmy i można potrenować (na własną odpowiedzialność). Kto wie może nawet do świąt się utrzyma. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień Ktokolwiek coś wie? Możliwości jazdy od piątku, Szczyrk, Wisła. Być może Skrzyczne na święta. @marcinn Czantoria? Nowa Osada, Soszow poza niebieską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień (edytowane) 30 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ktokolwiek coś wie? Możliwości jazdy od piątku, Szczyrk, Wisła. Być może Skrzyczne na święta. @marcinn Czantoria? Nowa Osada, Soszow poza niebieską? Darku tylko Soszów i Siglany w Wiśle, boi jeszcze Skrzyczne Edytowane 1 Kwiecień przez marcinn 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 32 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ktokolwiek coś wie? Możliwości jazdy od piątku, Szczyrk, Wisła. Być może Skrzyczne na święta. @marcinn Czantoria? Nowa Osada, Soszow poza niebieską? Kręcić będzie także Zielu na części tras oraz Karpacz Kopa / dolnośląskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień Godzinę temu, grimson napisał: Kręcić będzie także Zielu na części tras oraz Karpacz Kopa / dolnośląskie. Ha ha 400 km, napisz @leitner owi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ktokolwiek coś wie? Możliwości jazdy od piątku, Szczyrk, Wisła. Być może Skrzyczne na święta. @marcinn Czantoria? Nowa Osada, Soszow poza niebieską? Czynne Siglany i Soszów 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień (edytowane) Dzień dobry Siglany Dziś uskuteczniamy tyczki Miękko niestety od rana Edytowane 2 Kwiecień przez marcinn 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień Godzinę temu, marcinn napisał: Dzień dobry Siglany Dziś uskuteczniamy tyczki Miękko niestety od rana Dzień dobry trening ogólnodostępny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 16 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ha ha 400 km, napisz @leitner owi Na święta przerwa na pieczenie i jedzenie mazurków i innych specjałów Za tydzień lecę na Kasprowy. Liczę, że sytuacja się uspokoi i otworzą Goryczkową wraz z nartostradą. Do czynnych ośrodków narciarskich w święta trzeba jeszcze dopisać jeszcze Kotelnicę oraz Wieżycę-Koszałkowo. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień Ktoś jeszcze ma plany na Kasprowy po świętach-wygląda,że we wtorek i środę będą warunki, jakich jeszcze nie było... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 28 minut temu, lski@interia.pl napisał: Ktoś jeszcze ma plany na Kasprowy po świętach-wygląda,że we wtorek i środę będą warunki, jakich jeszcze nie było... Ja mam plany poświąteczne ale na drugą stronę Tatr. Logistyka wygodniejsza i ceny karnetów również. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 59 minut temu, lski@interia.pl napisał: Ktoś jeszcze ma plany na Kasprowy po świętach-wygląda,że we wtorek i środę będą warunki, jakich jeszcze nie było... Niestety niektóre prognozy pokazują ryzyko silnego wiatru w tych dniach. Wycofały się za to z dużego ocieplenia i pokazują szanse na kolejne opady śniegu na przełomie kolejnego i następnego tygodnia. Szanse na majówkę na Kasprowym znów rosną 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień Kotelnica wydłuża sezon. Od 7 do 12.04 czynne koleje II (wzdłuż FISu) i IV (główna) oraz wyciąg wraz z snowparkiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 13 minut temu, leitner napisał: Kotelnica wydłuża sezon. Od 7 do 12.04 czynne koleje II (wzdłuż FISu) i IV (główna) oraz wyciąg wraz z snowparkiem. Rok temu Białka kręciła do 06.04.2025, o ile mnie pamięć nie myli. Foty z Białki z 27.03.2025 jak niżej, było ciepło i mocno miękko: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 42 minuty temu, grimson napisał: Rok temu Białka kręciła do 06.04.2025, o ile mnie pamięć nie myli. Owszem. Wraz z @marekbtl, @Lexi oraz @ravick97 mieliśmy wtedy Powder Day 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi