Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Sapient napisał:

Gdzie jesteście? Pół parkingu pod gondola pustego czeka na Was. 

Chcesz pojechać do Szczyrku na narty. Wchodzisz na stronę internetową SON i patrzysz na info o otwartych trasach. Po oczach bije czerwony kolor, niczym na pochodzie pierwszomajowym w minionych czasach, zielonego niewiele (w COS tylko Ondraszek). Wchodzisz na konto gopass, odpalasz cennik "elastyczny", którego elastyczność polega na tym, że w sezonie jest taka sama cena w każdym dniu, niezależnie od tego czy w ośrodku jeździ 100 czy 5000 osób. Patrzysz na cenę i widzisz 137 zł. Ewentualnie nie masz konta gopass i wiesz że w kasie zapłacisz 150 zł. Myślisz sobie - "pocałujcie mnie w d...".

• Like 7
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Sapient napisał:

Pod gondola pusto. 1 i 3 do dyspozycji. 

4 godziny temu, Sapient napisał:

Gdzie jesteście? Pół parkingu pod gondola pustego czeka na Was. 

3 godziny temu, tresor napisał:

Chcesz pojechać do Szczyrku na narty. Wchodzisz na stronę internetową SON i patrzysz na info o otwartych trasach. Po oczach bije czerwony kolor, niczym na pochodzie pierwszomajowym w minionych czasach, zielonego niewiele (w COS tylko Ondraszek). Wchodzisz na konto gopass, odpalasz cennik "elastyczny", którego elastyczność polega na tym, że w sezonie jest taka sama cena w każdym dniu, niezależnie od tego czy w ośrodku jeździ 100 czy 5000 osób. Patrzysz na cenę i widzisz 137 zł. Ewentualnie nie masz konta gopass i wiesz że w kasie zapłacisz 150 zł. Myślisz sobie - "pocałujcie mnie w d...".

Faktycznie super dynamiczne ceny, ale tylko w górę ;) 

159978736_Przechwytywaniewtrybiepenoekranowym2020-02-05121449.thumb.jpg.664cf9303dcd18c2b98f339ad34489ee.jpg

• Like 4

37 minut temu, surfing napisał:

2019r za 6 dni  1187zł razem z jazdą wieczorną (74zł) 

To dla porównania skipass Skiarea Dolomiti Brenta obejmujący 156km tras narciarskich kosztował mnie 1174zl za 6 dni 😄

Nie wiem czy obejmuje też jazdy wieczorne, w każdym razie tras oświetlonych mimo wszystko jest tutaj mniej niż w Szcyrku :)

Edytowane przez pasazer85
  • Like 2

11 minut temu, pasazer85 napisał:

To dla porównania skipass Skiarea Dolomiti Brenta obejmujący 156km tras narciarskich kosztował mnie 1174zl za 6 dni 😄

Nie wiem czy obejmuje też jazdy wieczorne, w każdym razie tras oświetlonych mimo wszystko jest tutaj mniej niż w Szcyrku :)

I to jakich i jak przygotowanych tras ...

Okej, w 2014 prąd dla firm był na poziomie 225 zł za Mwh, obecnie po 370 (ciekaw jestem ile prądu zużywa taki ośrodek) .. Średnia krajowa była poniżej 3,800, teraz jest powyżej 5,000, nie wspominając o minimalnej...a cena za jeden dzień - 68 zł dotyczyła obu ośrodków czyli COS i SON ? 

Nie znam historii cen karnetów w COS i SON, bo Szczyrk wcześniej przed przebudową infrastruktury w jednym i drugim miejscu nie był mi po drodze ze względu na stare kolejki i orczyki, były też inne problemy, jakoś nie jeździło się tam. Byłem rok temu na początku stycznia chwile po ogłoszeniu klęski żywiołowej, okej.. parę rzeczy zdziwiło jak choćby rożne godziny działania obu ośrodków czy przepełnione mega skibusy i kolejki - w tygodniu były do przełknięcia.. w weekend dramat raz wjechałem gondola, potem z soliska i zwinęliśmy się z powrotem na Mazowsze :P . 

Jednak przyznam, że gdy są otwarte prawie wszystkie trasy to najlepsze miejsce w tej chwili w PL i raczej inne podobne nie powstanie szybko. Więc Szczyrk będzie mieć klientów i jest trochę monopolistą na rynku. Nie przyjadę tu raczej w tym roku, bo w ferie nie ma sensu a zima jest najgorsza od XX lat. Może w przyszłym roku, jeżeli zima dogodzi i śnieg się utrzyma do marca to czemu nie. Mam prawie 400 km do przejechania, plus noclegi, jedzenie, picie. Gdybym mieszkał w promieniu 1h~ jazdy to bym się nie zastanawiał nad tą sezonówka za 7 stów.. a tak dla mnie to cena karnetu za 110 czy 140 zł specjalnie nie robi różnicy w budżecie wyjazdu.. o ile najeżdżę się i nie stoję po 10 czy więcej minut w kolejce ;)  

W tym roku inne plany, inne miejsca i też tam płace podobnie za karnety po ok 115-135 zł ~~ lub jeszcze drożej w Austrii ale ciężko porównywać Szczyrk do Alp... Chociaż Chopok stara się porównywać cenowo.. ostatnio widziałem skipass za 51 euro na Chopok 😃

• Haha 1

2 godziny temu, Tomekmdze napisał:

Okej, w 2014 prąd dla firm był na poziomie 225 zł za Mwh, obecnie po 370 (ciekaw jestem ile prądu zużywa taki ośrodek) .. Średnia krajowa była poniżej 3,800, teraz jest powyżej 5,000, nie wspominając o minimalnej.

To masz tu dla porównania cennik J.Krynickiej 🤑 im chyba prąd niewiele podrożał🤪

Screenshot_20200205-195435.png

Screenshot_20200205-210809.png

• Like 3
  • Thanks 1

5 minut temu, MAIKEL 1977 napisał:

To masz tu dla porównania cennik J.Krynickiej 🤑 im chyba prąd niewiele podrożał🤪

Na uroczyste otwarcie Kuflonki trzeba zarobić. Za darmo orkiestra nie będzie grała przecież....

Ale spokojnie - ciemny lud zapłaci

• Downvote 2

Tam 110 zł, Tu 137 zł.. w Krynicy chyba nie ma skibusów, sprawdziłem ... uruchomili w tym roku także plus dla nich :)  

No okej, nie pamiętam jak wyglądał układ wyciągów w Krynicy w 2014.. w Szczyrku zdecydowanie inaczej, większość orczyków i stare krzesła... Podniesiono atrakcyjność miejsca to i .. podniesiono ceny.. 

No jak sam widzisz, różnica między Szczyrkiem a Krynicą to 17 złotych, gdzie w Szczyrku jeżeli są warunki to pojeździsz i na trasie FIS w COS i pobawisz się na SON no to jednak uważam, że jest tu więcej opcji to jeżdżenia dlatego różnica tych 17 złotych. 

Oczywiście podziwiam ludzi którzy za 137 złotych jeżdżą w Szczyrki na SON po trasie numer 3 i 4.. i stoją w Solisku w kolejce jak w Tesko po karpia przed wigilią... to już jest poza moja wyobraźnią. 

• Like 3

Panowie nie mogę zrozumieć jednego. Narzekacie że dzienny kosztuje 130-150zł. W zeszłym było po 100 i wiadomo było że będzie drożej. Teraz pytanie: czy 699 za sezonówkę było jakimś mega kupowaniem kota w worku? To 7 starych dni jazdy a teraz 5. Nie trzeba było mieć szczęścia i wylosować taki karnet tylko kliknąć, kupić i korzystać nie patrząc że wariują z dziennymi cenami. 

Edytowane przez colin23
  • Thanks 1