Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

Just now, marcinn said:

Średnio a chciałem jutro z rańca pojeździć troszkę, przed pracą

A

Hmm,może BSA,bo narty już spakowane 🙄

Marcin, ja też myślałem o jutrzejszym  przedpołudniowym SMR, ale rozważam też BSA. Narty mam już poharatane, więc o nie się nie martwię zbytnio, ale ilość ludzi mnie trochę zniechęca.

6 minut temu, andy-w napisał:

Marcin, ja też myślałem o jutrzejszym  przedpołudniowym SMR, ale rozważam też BSA. Narty mam już poharatane, więc o nie się nie martwię zbytnio, ale ilość ludzi mnie trochę zniechęca.

Andrzej, tam wcale nie było dużo osób. 8:15 bez problemów było miejsce na pierwszym parkingu pod gondolą. Dużo ludzi było tylko w niedzielę. 

• Thanks 1

Ten Fast Pass to jest jakaś porażka, przez ostatnie 3 dni jazdy nie widziałem NIKOGO, kto by z tego dobrodziejstwa  korzystał. To jest jakieś nieporozumienie, kolejki do żółtej kanapy po 40 min, jeździ po 4 osoby i jeszcze ten .... fast pass. Co za idiota to wymyślił????

• Like 1
  • Thanks 1

32 minuty temu, swiezak napisał:

Ten Fast Pass to jest jakaś porażka, przez ostatnie 3 dni jazdy nie widziałem NIKOGO, kto by z tego dobrodziejstwa  korzystał. To jest jakieś nieporozumienie, kolejki do żółtej kanapy po 40 min, jeździ po 4 osoby i jeszcze ten .... fast pass. Co za idiota to wymyślił????

Porażka to by była jak by na kanapę wpuszczali 6 osób, w tym przypadku to jest szczyt idiotyzmu 👎 Ale spoko nie Ty pierwszy i nie ostatni nie kumasz co tam się od.... :P

Ale z drugiej strony,za GON i GAT też były kolejki i narzekania...

A z trzeciej strony to łatwiej wpuścić 6 osób na sześcioosobową kanapę niż 4 osoby na dwuosobowy orczyk :P 

Edytowane przez pasazer85
  • Haha 1

32 minuty temu, swiezak napisał:

Fast Pass nie ma nic wspólnego z tym, że na kanapę wpuszczają tylko 4 os. 

• Like 2
  • Confused 1

W dniu 10.02.2020 o 13:29, moruniek napisał:

Odnośnie tragedii w Bukowinie, dotyczyła ona infrastruktury około stokowej, która to często jest całkowicie niezależna od ośrodka. Oczywiście wyrazy współczucia dla ofiar i ich rodzin, niemniej jednak dach mogło zdmuchnąć z każdego innego budynku. 

Tylko, że ten obiekt z którego zwiało dach był samowolą budowlaną, to kolejna taka bezsensowna śmierć po babci i wnuczce, którzy zostali zabici przez nielegalną reklamę na stoku. Tak śmierć to tylko w Polsce, gdzie w strefie gdzie należy chronić krajobraz górski stawia się co chce i gdzie chce, a co znajduje poklask polskiej gawiedzi, często również na tym forum, w imię źle rozumianej wolności gospodarczej.

• Like 2

12 minut temu, JC napisał:

Ale nikt tego nie napisał :)  Fast po prostu robi wąskie gardło w kolejce do kolejki. To,że wpuszczają 4 osoby to jak zapewne wiesz, przez problemy spowodowane liną, a to zapewne wina Litnera bo na pewno nie TMR ;) 

• Like 1

1 godzinę temu, JC napisał:

Tu mam jedno pytanie. Na kanapę wpuszczają 4 osoby, bo "podobno" kłopoty z UDT i liną nośną. Kanapa ma 3 lata, ktoś ją projektował, ktoś budował a ktoś odebrał. Jedyne co się zmieniło, to to, że zamontowano w zeszłym sezonie banany na ww. kanapie. Czy to wpłynęło aż tak na ww. linę - dodatkowy ciężar ? To tylko takie moje przypuszczenie.

Z tego co wiem to została wymieniona lina na ten sezon by zwiększyć liczbę kanap niestety podczas testów  lina uległa rozciągnięciu w wyniku czego UDT wydał taka decyzję że max 4 os i obserwują jak lina się zachowuje w trakcie sezonu i jeśli będzie wszystko ok to od następnego sezonu wrócą poprzednie zasady.

• Like 2

W temacie Fast Passów, wejść VIP w SMR - jak ktoś napisał powrotu do czasów komuny. Byłem w ubiegłym tygodniu w Ischgl i... tam też są wejścia VIP, też można wykupić pakiet VIP i nie stać w kolejce. Więcej na ten temat, będzie w moim vlogu z Ischgl (premiera w weekend)

Cytat

W temacie Fast Passów, wejść VIP w SMR - jak ktoś napisał powrotu do czasów komuny. Byłem w ubiegłym tygodniu w Ischgl i... tam też są wejścia VIP, też można wykupić pakiet VIP i nie stać w kolejce. Więcej na ten temat, będzie w moim vlogu z Ischgl (premiera w weekend)

Nieważne jaką głupotę wymyślą "na zachodzie", koniecznie trzeba naśladować?

• Like 5

Bajecznie, fakt :D   Ale do około 10   FISbył zamknięty na zawody (udało mi się raz zjechać przed nimi, uprosiłam, że szybko boczkiem zjadę, bo nie chcę wracać do góry na Ondraszka ;) - cudny warun) . Potem jednak sporo luda przybyło, spora kolejka nawet do orczyka. Do około 11 czynna była tylko lewa strona Dolin, z przetarciami, trochę kamoli. Mam nadzieję, że jutro nie będzie zamknięć - nie wie ktoś czegoś o tym?

• Like 1
  • Haha 2

29 minut temu, marcinn napisał:

Fis przygotowany bajecznie

Jutro wybieram się do Szczyrku z córkami ,które są narciarkami z jedno lub dwukrotnym wyjazdem w roku. Na cztery godziny to miałbym najszybciej na COS (komunikacja publiczna) bo do BSA trochę kłopotliwy dojazd. Jeździlibyśmy przeważnie na ,,Ondraszku'' (trasa 21) . Tydzień temu w czwartek oprócz słabiej pogody warunki miejscami były na tej trasie średnie; kamyki, placki lodu lub lodowe grudy ( za ostrym zakrętem w prawo przed łącznikiem ze ,,Z.K.''). Trochę ucierpiały mi ślizgi w jednej narcie, a córki będą jeździć na nartach z wypożyczalni to jak będzie spore uszkodzenie będą  kłopoty. Jakie warunki dzisiaj na ,,Ondraszku'' ? Pozdrawiam