Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, Hextor napisał:

No to czemu lance? Powiesz nam? 

Cofnij się w temacie o kilka lat to się dowiesz.... Im raczej nie chodziło o kasę bo mieli jej dużo..... Warunki się zmieniły koloslnie od momentu rozpoczęcia inwestycji. Generalnie TMR nie widzi już potencjału w Szczyrku i raczej nic więcej nie zainwestuje...

52 minuty temu, Jusik2002 napisał:

Cofnij się w temacie o kilka lat to się dowiesz.... Im raczej nie chodziło o kasę bo mieli jej dużo..... Warunki się zmieniły koloslnie od momentu rozpoczęcia inwestycji. Generalnie TMR nie widzi już potencjału w Szczyrku i raczej nic więcej nie zainwestuje...

Kapitalne.... a narciarze nie widzą potencjału w TMR.  Jedyny pozytyw ze nieruchomosci w Szczyrku podrozaly znaczaco... choc nie dla kazdego pozytyw.... ;-))

• Thanks 1

5 godzin temu, Jusik2002 napisał:

A to ciekawe, pamiętam artykuly z przed paru lat gdzie pisało, że to ich najlepiej zarabiający ośrodek. 

10 minut temu, krzysiekP napisał:

A jak to obecnie wygląda z tymi parkingami płatnymi? Szlabany mocno blokują wjazd na parking pod gondola? I jakie ceny teraz u lokalsów? Bo za tą akcje z parkingami to chyba wolę im zapłacić.. 

Tak, blokują, miały w jakiś sposób korki zmniejszyć (wg. wladz miasta i tmr) a tylko je spotęgowały. U lokalów taniej, tylko 20zł.

17 godzin temu, Jusik2002 napisał:

Jasno to powiedzieli w jakimś wywiadzie, użyli słów:
"jesteśmy niezadowoleni".
Ja im na to odpowiedziałem:
- Ja też jestem niezadowolony!

• Haha 1

16 godzin temu, mig12345 napisał:

Kapitalne.... a narciarze nie widzą potencjału w TMR.  Jedyny pozytyw ze nieruchomosci w Szczyrku podrozaly znaczaco... choc nie dla kazdego pozytyw.... ;-))

Ja widzę (choć się wyczerpuje) JEDEN WIELKI POZYTYW:
"Szczyrk wysysa klienta przypadkowego i masowego i śmiało i dobrze można jeździć GDZIEŚ INDZIEJ!"

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, krzysiekP napisał:

A jak to obecnie wygląda z tymi parkingami płatnymi? Szlabany mocno blokują wjazd na parking pod gondola? I jakie ceny teraz u lokalsów? Bo za tą akcje z parkingami to chyba wolę im zapłacić.. 

Dzis nad ranem TMR przesunął betonowe elementy przy drugim parkingu blizej krawedzi jezdni aby nie mozna tam bylo zaparkowac za free (jakies 8 samochodow). Tak, ze nie mozna powiedziec ze nie ma inwestycji - musieli wynajac koparke a to koszty. 

2 godziny temu, pasazer85 napisał:

Tak, blokują, miały w jakiś sposób korki zmniejszyć (wg. wladz miasta i tmr) a tylko je spotęgowały. 

Nie wiem jak to sobie wydumali... w niedziele o 8:30 korek mial z 4 km mimo, ze drugi parking byl zupelnie pusty. Wszyscy stali przed pierwszym i czekali az kazdy kierowca zgodnie z procedura pobierze bilecik, otworzy sie szlaban itd... 

• Like 1
  • Haha 6

2 godziny temu, pasazer85 napisał:

Tak, blokują, miały w jakiś sposób korki zmniejszyć (wg. wladz miasta i tmr) a tylko je spotęgowały. U lokalów taniej, tylko 20zł.

W weekendy trzeba być w Szczyrku najpóźniej 7:30 aby nie stać w korkach, od 8:00 Szczyrk jest totalnie zablokowany, bramki zrobiły swoje. W solisku prywatne parkingi też już po 30 zł

• Thanks 1
  • Sad 1

Być może dało by się zrobić tak, że na gopass podawało by się nr rejestracyjny i doladowywalo kasę. Później kamera by zczytywala rejestrację, automatycznie otwierała szlaban i pobierała opłatę z konta? 

Ewentualnie wjeżdżasz od razu, robi ci zdjęcie tablicy po prostu. I płacisz w apliakcji/biletomacie przy wyjeździe wpisując swój nr rejestracyjny. 

Edytowane przez Hextor
  • Like 1

13 minut temu, Jeeb napisał:

kiedy ostatnio jezdziles w szczyrku?

Drogi Kolego z Niemiec, nie musisz mnie przepytywać z terminów wyjazdów do Szczyrku.

Byłem tam wielokrotnie, jeździłem na orczykach i jeździłem też na krzesłach postawionych przez TMR. Pamiętam chyba przedostatni mój wyjazd, gdy jedliśmy śniadanie przy szklanej ścianie z widokiem na wyciągi na Solisku. Leżał śnieg na drzewach, był mróz, grudzień przed świętami, było cudownie.

• Like 1

1 godzinę temu, surfing napisał:

Pierwszy bezpłatny ski bus rusza z centrum przesiadkowego o 8:00 czyli stoi w korkach i do Soliska jedzie 40 minut lub dłużej. Wczoraj o 10:15 parking przy centrum przesiadkowym zapełniony w 20%. Przed południem wyjazd z Szczyrku bezproblemowy

Wczoraj, powrót skibusem  po 15:00 z Soliska pod krzesła Meta trwał 45 minut. Zapewne samochodem niewiele szybciej

Edytowane przez surfing

3 godziny temu, MarioJ napisał:

Drogi Kolego z Niemiec, nie musisz mnie przepytywać z terminów wyjazdów do Szczyrku.

Byłem tam wielokrotnie, jeździłem na orczykach i jeździłem też na krzesłach postawionych przez TMR. Pamiętam chyba przedostatni mój wyjazd, gdy jedliśmy śniadanie przy szklanej ścianie z widokiem na wyciągi na Solisku. Leżał śnieg na drzewach, był mróz, grudzień przed świętami, było cudownie.

wcale Cie nie odpytuję i zawsze cieszyły mnie Twoje relacje, w Szczyrku pierwszy raz byłem w 1967 roku i przez długie lata był to mój jedyny i najlepszy ośrodek a teraz cieszę się że dobrzy znajomi tam pojechali i spędzają udany urlop

• Like 1