Jeeb Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień dalej lampa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 1 godzinę temu, Jeeb napisał: dalej lampa Bardzo gorąco 🥵 aczkolwiek od 2tysi 🚶lekki chłodny wiaterek 🥳 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień (edytowane) 3 godziny temu, pawelb91 napisał: Jechałeś tunelem Mont-Blanc czy na około? Rozpoczęliśmy urlop od dzionka w Como więc trasa przez Swiss teraz zastanawiam się właśnie nad powrotem tunelem do Chamonix i tam chwilka relaksu ale tylko jeżeli syn będzie chciał wjechać do góry na taras widokowy Aiguille inaczej sensu nie widzę żeby 56€ płacić za tunel a póki co mówi stanowcze nie 😂🤷♂️ Turyn faktycznie fajny ale nie nadający sie do zamieszkania 🤷♂️ swoje już w wielkich miastach przeżyłem także basta ale region Como tu kto wie co przyszłość przyniesie 😉 Edytowane 7 Kwiecień przez Victor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 26 minut temu, Victor napisał: teraz zastanawiam się właśnie nad powrotem tunelem do Chamonix i tam chwilka relaksu ale tylko jeżeli syn będzie chciał wjechać do góry na taras widokowy Aiguille inaczej sensu nie widzę żeby 56€ płacić za tunel a póki co mówi stanowcze nie 😂🤷♂️ Racja Aiguille fantastyczne, spędziłem 6h na szczycie nie nudząc się ani minuty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 4 godziny temu, pawelb91 napisał: Racja Aiguille fantastyczne, spędziłem 6h na szczycie nie nudząc się ani minuty. i zaliczyłeś przerażającą platformę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień Godzinę temu, Jeeb napisał: i zaliczyłeś przerażającą platformę ? Jasne. Ale wcale przerażająca nie była, jednak warto bardzo. Miałem idealną pogodę i widoczność na góry. Kiedyś trzeba będzie się wybrać na narty do Chamonix i w okolicę. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 28 minut temu, pawelb91 napisał: Kiedyś trzeba będzie się wybrać na narty do Chamonix i w okolicę. też planuję chociaż raz przed śmiercią, poczekam jeszcze aż skończą budowę nowej kolejki na Grands Montets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 11 minut temu, Jeeb napisał: też planuję chociaż raz przed śmiercią, poczekam jeszcze aż skończą budowę nowej kolejki na Grands Montets Chyba na kolejny sezon zimowy miała być oddana? Też poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Dzień dobry bardzo dobry 🤩 Sciezka fantastyczna widoki zapierające dech WOW czas zacząć tą przygodę ⛷️ pozdro 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień (edytowane) Póki co przesiadkowo ale wygląda rewelacyjnie 🤩 Edytowane 8 Kwiecień przez Victor 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Niby niedawno były duże opady śniegu w całym regionie Doliny Aosty ale widzę że na dole w Cervini śniegu nie za dużo (liczyłem na to że jest więcej) i trawa na nasłonecznionych zboczach... hmmm. Tak jak pisałem, myślę nad kwietniem w przyszłym roku ale chciałbym trafić na fajne warunki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Godzinę temu, pawelb91 napisał: Niby niedawno były duże opady śniegu w całym regionie Doliny Aosty ale widzę że na dole w Cervini śniegu nie za dużo (liczyłem na to że jest więcej) i trawa na nasłonecznionych zboczach... hmmm. Tak jak pisałem, myślę nad kwietniem w przyszłym roku ale chciałbym trafić na fajne warunki. Po włoskiej stronie zdecydowanie mniej już śniegu żeby jeździć off masa kamieni aczkolwiek trasy przygotowane perfekcyjnie i są betonowe. Własnie siedzę i podziwiam widoki po stronie Swiss więcej śniegu a trasy bajkowe jest również twardo ale tak jak ma być 😉 Pogoda dzwon a fanatyków białego szaleństwa wcale dużo nie ma 👌 wszystko na bierzecie kręci . 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Na zakończenie sezonu wybrałem mniejszy ośrodek w Austrii. RAURIS (950-2.200 m n.p.m.) ma 32 km tras, czyli na trzy dni jazdy mi tyle wystarczy. Większość tras jest niebieskich, jest ale super trasa czerwona wzdłuż krzesełka Kreuzbodenbahn i gondoli Waldalmbahn tam jeździło mało ludzi więc często się zdarzało że trasa było tylko dla nas. Paradoksalnie czarna trasa była tylko ta dojazdowa do centrum wioski, czyli najpierw czarna a potem zygzak trawersowy z ostrymi zakrętami aż do dołu. Większość rodzin z dziećmi zjeżdżali gondolą w dół po nartowaniu. Te dwie części ośrodka były połączone łącznikami więc przy miękkim śniegu nie obeszło się bez odpychania kijkami. Od 28.3. do 6.4. dzieci do 15 lat mają skipas za darmo, więc za syna nie musiałem płacić 🙂. Jeździliśmy zielony czwartek, wielki piątek i białą sobotę. Ludzi baaardzo mało i za cały czas ani razu nie spotkaliśmy Polaków. Potwierdza się to co tu ktoś napisał w zeszłym roku na forum, że klasyczny Polak pojedzie do ośrodka w Alpy, które porządnie brzmi jak Ischgl, Kaprun, Solden, Livigno czy Val Gardena. Bo co to za chwalenie: byłem na nartach w Rauris 😁. Na miejscu się dowiedziałem, że wioska ta jest miejscem urodzenia i pochowania Ulriki Maier, słynnej narciarki, która tragicznie zmarła w 1994 roku w zawodach pucharu świata w Garmisch-Partenkirchen. Pamiętam jak jako dziecko oglądałem na żywo te zawody 😢. Puste trasyWidok z jednej częćci ośrodka na drugąJeden z łączników. Gondola prowadząca na samą górę Masa śniegu u góry i dużo terenu na freeride Pomnik Ulriki przed kościołem. (Jest też jeden jak się wyjedzie krzesełkiem do góry) I jej grób za kościołem 12 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień W sprawie tego wypadku Maier i tego, że na YT są filmy z tego zdarzenia, czasami mam wrażenie, że nie powinny one (jak i inne podobne) być tak łatwo dostępne. Nie jestem za cenzurą, ale ten film jest bardziej przerażający, niż cała kinematografia horrorowo-kryminalna wszech czasów razem wzięta. Jeżeli ktoś jeszcze go nie widział, nie szukajcie go. To nie ma sensu. To niestety nie jest inscenizacja. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 10 godzin temu, pawelb91 napisał: Niby niedawno były duże opady śniegu w całym regionie Doliny Aosty ale widzę że na dole w Cervini śniegu nie za dużo (liczyłem na to że jest więcej) i trawa na nasłonecznionych zboczach... hmmm. Tak jak pisałem, myślę nad kwietniem w przyszłym roku ale chciałbym trafić na fajne warunki. w ostatnich latach w kwietniu zawsze tak tam wygląda, moim zdaniem optymalny termin to połowa marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień (edytowane) Pytanie do znawców tematu 😉 tak przeglądam fotki z dziś i na jednym tak mi wygląda,że uchwyciłem MB w oddali 🧐 Mylę się czy to faktycznie MB? Edytowane 8 Kwiecień przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 4 minuty temu, Victor napisał: MB? Mercedes Benz ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 3 minuty temu, Jeeb napisał: Mercedes Benz ? Ty calyjesteś Benz 🥴 nie brechtaj tylko odpowiadaj co to za góra 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień @Victor Siii Monte Bianco. A na prawo ten wysoki to masyw Grand Combin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 7 godzin temu, pawelb91 napisał: Tak mi się wydawało już wjeżdżając na mały Matte,że to może być właśnie MB zdjęcie cyknięte z wyjścia z tunelu 😉jak ktoś nie był to tak wygląda w środku góry Dzieki Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień Zbliżenie z MM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 1 godzinę temu, Victor napisał: zdjęcie cyknięte z wyjścia z tunelu 😉jak ktoś nie był to tak wygląda w środku góry Te ławki są tam nieprzypadkowo. kiedy bylem tam pierwszy raz i wjeżdżałem tym starym, wielkim wagonem to sam korzystałem... Wtedy były tam na całej długości korytarza napisy w 4 językach w stylu "... idź wolno, jesli źle się poczuleś to usiądź i odpocznij....", rzeczywiście zakręciło się w głowie... a potem bylem kilka razy i już bezproblemowo, a od kiedy jest ten nowy wagonik to już zupełnie luz. sprawdę pojutrze po raz kolejny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 24 minuty temu, Capricorn napisał: Te ławki są tam nieprzypadkowo. kiedy bylem tam pierwszy raz i wjeżdżałem tym starym, wielkim wagonem to sam korzystałem... Wtedy były tam na całej długości korytarza napisy w 4 językach w stylu "... idź wolno, jesli źle się poczuleś to usiądź i odpocznij....", rzeczywiście zakręciło się w głowie... a potem bylem kilka razy i już bezproblemowo, a od kiedy jest ten nowy wagonik to już zupełnie luz. sprawdę pojutrze po raz kolejny już Tobie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 3 godziny temu, Victor napisał: zdjęcie cyknięte z wyjścia z tunelu 😉jak ktoś nie był to tak wygląda w środku góry Moja żona po przejściu tunelu, wyjściu na zewnątrz i zapięciu nart zasnęła na stojąco. No ale ona ma 155 cm wzrostu i nie jest biegaczką górską. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi