Jeeb Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Podałem cenę kebsa we Wrocławiu w przeliczeniu na euro. Żeby Tobie było łatwiej. Jesteś Polakiem który zarabia i wydaje euro u naszych przyjaciół. 🙂 Przez sekundę zastanawiałem się czy czasem od Nowego Roku nie wprowadzono do PL waluty Euro. Zasadniczo przy takim porównaniu co jest w danym kraju drogo należy oceniać według średniej zarobków netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec Godzinę temu, Jeeb napisał: Przez sekundę zastanawiałem się czy czasem od Nowego Roku nie wprowadzono do PL waluty Euro. Zasadniczo przy takim porównaniu co jest w danym kraju drogo należy oceniać według średniej zarobków netto Janek Ty Wrocławia możesz nie znać ale o Breslau na pewno słyszałeś. W mniejszych miastach kebsa zjesz nawet taniej jak za 8€. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 5 godzin temu, marionen napisał: Janek Ty Wrocławia możesz nie znać ale o Breslau na pewno słyszałeś. W mniejszych miastach kebsa zjesz nawet taniej jak za 8€. W latach 80 przez rok bywałem minimum raz w tygodniu na 2-3 dni ale od tego czasu zapewne wiele się zmieniło, wtedy nikt nie wiedział co to jest kebab. Tam gdzie teraz mieszkam w Niemczech kosztuje jeszcze 7 €. Jak tam w PL teraz wyglądają ceny paliwa ? W CH dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec (edytowane) 36 minut temu, Jeeb napisał: W latach 80 przez rok bywałem minimum raz w tygodniu na 2-3 dni ale od tego czasu zapewne wiele się zmieniło, wtedy nikt nie wiedział co to jest kebab. Tam gdzie teraz mieszkam w Niemczech kosztuje jeszcze 7 €. Jak tam w PL teraz wyglądają ceny paliwa ? W CH dzisiaj We wtorek tankowałem diesel po 5.79 czyli jakieś 1.353 € Edytowane 5 Marzec przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 14 minut temu, marionen napisał: We wtorek tankowałem diesel po 5.79 czyli jakieś 1.353 € Dzisiaj w Poznaniu diesel na mojej trasie od 6,90 - 7,14 zł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec (edytowane) W poniedziałek tankowałem w Lux po 1.44 teraz po 1,69 po drodze na fr stacjach w pon średnio po 1.6.. dziś już 1.99+ zależy od stacji w Swiss Lauterbrunnen poniedziałek 1.70 dziś wyjeżdżałem 1.70 🤷♂️ jestem ciekaw co będzie w BE a było 1.5 jak wyjeżdżałem 🤦♂️ poje…. tych politycznych skur.. ceny z corony wchodzą 🥴 Edytowane 5 Marzec przez Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec (edytowane) Dzień dobry Spain Edytowane 6 Marzec przez marcinn 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 9 minut temu, marcinn napisał: Dzień dobry Spein Niektórzy to lubią egzotyczne kierunki Trochę mgliście... PS. Literówkę popraw bo kłuje w oczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec (edytowane) Buen dia Lekkie opóźnienia bo co niektórzy mieli dzisiaj lekkie problemy z dojazdem z dolin do stacji ❄️ ⛷ 4x4 dziś się sprawdziło💪💪 Edytowane 7 Marzec przez marcinn 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Na Hintertuxie pora na wiosenne porządki. W najbliższym czasie będą kontynuowane prace przy budowie nowego dworca gondolii na Fernerhaus. Żeby cokolwiek zacząć trzeba się pozbyć śniegu... VID-20260307-WA0002.mp4 Pozdrawiam 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Dziś bez nart⛷ ☀️ Wszystkiego najlepszego drugie Panie 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec Spóźniona relacja z lutowego wyjazdu. Kierunek mniej typowy - Słowenia wg pomysłu syna. Mieszkaliśmy w Mojstranie niewielkim miasteczku z 10km od wyjazdu z tunelu Karavanken. Do Austrii i Włoch rzut beretem, z czego też skorzystaliśmy. Na pierwszy ogień poszła Krańska Góra Ośrodek mnie nie zachwycił, no pogoda była ładna. Jak się okazało najładniejsza podczas całego czasu nartowania Po wyjeżdżeniu się na nartach koniecznym było odwiedzić "inny" ośrodek narciarski, tzn z innym przeznaczeniem jeśli chodzi o narty - tutaj tylko oglądanie bez prób 😁 Dzień drugi rzucił nas do Italii tym razem nie słonecznej. A szkoda bo widoki mogły być super. Tarvisio fajny ośrodek choć mały jak na alpejskie standardy W następnym dniu z powrotem w Słowenii. Ośrodek Krvavec. Bardzo fajny. Jak by jeszcze widoczność była lepsza W następny dzień miał być ośrodek Vogel, ale ośrodek praktycznie nie działał z racji zbyt dużego opadu śniegu. Zamierzaliśmy się ratować ponowną wizytą w Krvavcu. Tu nie było widać problemu. A dokładniej nie było widać NIC. Suma sumarum wyszło międzynarodowo. Wyspaliśmy się w Słowenii, na nartach pojeździliśmy w Austrii (Nassfeld) a na kolację zjedliśmy pizzę we Włoszech. Wracając podjechaliśmy na moment do rozświetlonej Planicy gdzie odbyły się jakieś zawody Ostatni na tym wyjeździe dzień narciarski spędziliśmy w w ośrodku Vogel, położonym w Triglavskim Parku Narodowym. Ośrodek ten słynie ponoć że wspaniałych widoków na najwyższy szczyt Słowenii -Triglav i okoliczne góry. W powyższym trochę encyklopedycznym opisie kluczowym jest słowo: "ponoć" Ostatni dzień pobytu w Mojstranie spędziliśmy bez nart. turystycznie. Trafiła się ładna pogoda. Byliśmy na jeziorem Bled znanym z charakterystycznej wyspy. Na koniec dnia pojechaliśmy do wodospadu Savica Korzystając z tego że Słowenia dużym krajem nie jest następnego dnia zamiast do PL udaliśmy się nad Adriatyk. Jeden nocleg w miejscowości Isola, następny dzień chwila w porcie w Isola i zwiedzanie historycznego miasteczka Piran A potem w auto i tylko 1100km do domu p.s. wracając gdzieś kiedyś skądś samolotem zdarzyło mi się doświadczyć większego przeskoku temperaturowego. Dla jazdy samochodem w jeden dzień takiej różnicy do tej pory nie doświadczyłem: godzina ~14,00 Piran Słowenia plus 14 st Celcjusza jedenaście godzin później Łodź - minus 11 14 st Celcjusza 14 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Sappada - taka wioska zabita dechami na końcu włoskiego świata.. parę górek .. kilka tras - ludzi garstka + Tadeo z grupą.. cicho.. spokojnie.. nostalgicznie .. bez szału.. .. szał zaczyna się jak skończysz jazdę i idziesz w stare miasto (wieś?) Plodn... architektoniczny opad szczeny ..całe szczęście że przypadkowo złapałem tutaj apartament.. tego nie da się odwidzieć 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Zoncolan ... jest gdzie pojechać.. ale następnym razem pojadę tam w południe - stoki będą już puste a warun dalej znakomity...im dalej od gondoli tym lepiej... chociaż zjazd pod gondolę zajebisty .. jakies 4km przełamań zawijasów itd... i jeszcze cały zjazd z Cima Tamai do żółtej szybkiej kanapy i na góre do starego krzesła i tak w kółko - można sie zarżnąć na amen... 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 37 minut temu, Lexi napisał: Zoncolan ... jest gdzie pojechać.. ale następnym razem pojadę tam w południe - stoki będą już puste a warun dalej znakomity...im dalej od gondoli tym lepiej... chociaż zjazd pod gondolę zajebisty .. jakies 4km przełamań zawijasów itd... i jeszcze cały zjazd z Cima Tamai do żółtej szybkiej kanapy i na góre do starego krzesła i tak w kółko - można sie zarżnąć na amen... Groźnie i zarazem uroczo, najważniejsze brak konkurencji na stokach. Trasa którą opisałeś to najlepsze co narciarza może spotkać, przynajmniej dla mnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 30 minut temu, Jeeb napisał: Czekam na rozwinięcie tematu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 5 minut temu, marionen napisał: Czekam na rozwinięcie tematu... to taka moja ostatnia kontemplacja przed zdjęciem butów narciarskich i udaniem się na kolację 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec @marionen tak o Tobie pomyślałem Allalin 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec I jeszcze Dom, Lenzspitze, Alphubel Rimpfischhorn i Strahlhorn 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec (edytowane) 13 godzin temu, Jeeb napisał: to taka moja ostatnia kontemplacja przed zdjęciem butów narciarskich i udaniem się na kolację Ja butów jeszcze nie założyłem. Właśnie udałem się na śniadanie. Edytowane 18 Marzec przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 13 godzin temu, marionen napisał: Trasa którą opisałeś to najlepsze co narciarza może spotkać, przynajmniej dla mnie. Jest też deserek 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 5 minut temu, Lexi napisał: Jest też deserek Przy krzakach elegancko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 3 minuty temu, sstar napisał: Przy krzakach elegancko. Tutaj akurat jakiś pokaz był czy zawody ale w innym miejscu była fajna miejscówka dużo dłuższa i bardziej kameralna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 56 minut temu, Lexi napisał: Jest też deserek tak wcześnie- szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi