Miru Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Dla tych co mają dzieci trochę szkoda. W Oravicach do 9,99 roku życia jeździły za darmo. W tatry super ski brakuje jakiejś oferty dla dzieci lub rodzin jak w alpach (do 8-10 lat za darmo). Wiem wiem w tatry do 120 cm też za darmo ale łapią się na to dzieci chyba do 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 MOSORNY GROŃ POZA GRUPĄ TATRY SUPER SKI SEZON 2021/2022 W sezonie 2021/2022 wspólny karnet Tatry Super Ski aktywny będzie na 18 ośrodkach. Na narciarzy i snowboardzistów czekać będzie aż 95 zróżnicowanych pod względem trudności tras narciarskich, o łącznej długości ponad 60 km. STACJE NARCIARSKIE NALEŻĄCE DO TATRY SUPER SKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 22 minuty temu, surfing napisał: MOSORNY GROŃ POZA GRUPĄ TATRY SUPER SKI SEZON 2021/2022 W sezonie 2021/2022 wspólny karnet Tatry Super Ski aktywny będzie na 18 ośrodkach. Na narciarzy i snowboardzistów czekać będzie aż 95 zróżnicowanych pod względem trudności tras narciarskich, o łącznej długości ponad 60 km. STACJE NARCIARSKIE NALEŻĄCE DO TATRY SUPER SKI Wspólne skipassy mają sens dla ośrodków położonych w niedalekim sąsiedztwie, a Zawoja jest jednak kawałek drogi od pozostałych stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 Dla mnie duża strata, bo był najbliższy wyciąg w ramach ewentualnych wyjazdów na karnet Tatry Super Ski. Inna sprawa że PKL wypiął się na TSS, a były obiecanki że dołączy Kasprowy (krzesła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 57 minut temu, tanova napisał: Wspólne skipassy mają sens dla ośrodków położonych w niedalekim sąsiedztwie, a Zawoja jest jednak kawałek drogi od pozostałych stacji. A niby dlaczego? Jeśli tak by było to Grupa Pingwina nie miałaby racji bytu a tymczasem ma sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 2 minuty temu, surfing napisał: Dla mnie duża strata, bo był najbliższy wyciąg w ramach ewentualnych wyjazdów na karnet Tatry Super Ski. Inna sprawa że PKL wypiął się na TSS, a były obiecanki że dołączy Kasprowy (krzesła). Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony szkoda bo karnet TSS mam a z drugiej strony zawsze te parę osób ubędzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 2 minuty temu, Lexi napisał: A niby dlaczego? Jeśli tak by było to Grupa Pingwina nie miałaby racji bytu a tymczasem ma sie dobrze. Widocznie się nie opłacało którejś ze stron, nie dogadali się, nie było spodziewanego zainteresowania i korzyści ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 Teraz, tanova napisał: Widocznie się nie opłacało którejś ze stron, nie dogadali się, nie było spodziewanego zainteresowania i korzyści ... To tak - za udział w systemie TSS kupę kasy trzeba wpłacić a "Mosorny" widać wyliczył ze ich nie stać ....(dlatego miedzy innymi lubię malutkie Spytkowice") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 Trochę szkoda bo jadąc z Poznania w Tatry zatrzymywałem się w Mosornym na 2-3h i potem przejazd do innych ośrodków bliżej Tatr. Podobnie wracając do domu tylko w odwrotnej kolejności oczywiście. A tak to już tam raczej nie pojeżdżę w takiej konfiguracji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 5 godzin temu, surfing napisał: Dla mnie duża strata, bo był najbliższy wyciąg w ramach ewentualnych wyjazdów na karnet Tatry Super Ski. Inna sprawa że PKL wypiął się na TSS, a były obiecanki że dołączy Kasprowy (krzesła). Na czym polega ta strata? Udział w TSS to dla większości stacji droższe karnety i gorsze warunki do jazdy (więcej ludzi). Sezonówek w TSS też nie ma. W czym więc problem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 26 minut temu, Spiochu napisał: Na czym polega ta strata? Spiochu, pobudka 2 godziny temu, brachol napisał: zatrzymywałem się w Mosornym na 2-3h i potem przejazd do innych ośrodków bliżej Tatr. Podobnie wracając do domu tylko w odwrotnej kolejności oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 6 minut temu, surfing napisał: Spiochu, pobudka Problem polega na tym ze z jednej strony chcemy żeby stoki były puste a z drugiej strony fajnie żeby spotykać znajomych na stoku.. (sorry brachol może sie jednak spotkamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 3 hours ago, brachol said: Trochę szkoda bo jadąc z Poznania w Tatry zatrzymywałem się w Mosornym na 2-3h i potem przejazd do innych ośrodków bliżej Tatr. Podobnie wracając do domu tylko w odwrotnej kolejności oczywiście. A tak to już tam raczej nie pojeżdżę w takiej konfiguracji. Przecież możesz robić tak dalej. No, chyba że tolerujesz tylko ośrodki zrzeszone w TSS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 12 minut temu, Plywak napisał: Przecież możesz robić tak dalej. No, chyba że tolerujesz tylko ośrodki zrzeszone w TSS. Mogę robić, ale wtedy kupowałem jeden karnet na kilka dni i mogłem jeździć także w Mosornym, a teraz będę musiał kupić dodatkowo karnet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 26 minut temu, surfing napisał: Spiochu, pobudka To jak będzie tańszy karnet niezrzeszony na 2-3h to już nie można się zatrzymać? Musi być TTS albo TMR. To jakaś korpo ideologia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2021 1 minutę temu, brachol napisał: Mogę robić, ale wtedy kupowałem jeden karnet na kilka dni i mogłem jeździć także w Mosornym, a teraz będę musiał kupić dodatkowo karnet. To kupisz na jeden dzień mniej i wyjdzie bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 18 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2021 12 hours ago, brachol said: Mogę robić, ale wtedy kupowałem jeden karnet na kilka dni i mogłem jeździć także w Mosornym, a teraz będę musiał kupić dodatkowo karnet. Podejrzewam, że różnica finansowa nie będzie znacząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 18 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2021 Nie będzie Mosornego? Łoj! Dość pusty stok w środku tygodnia. Nawet nieźle przygotowany. W sam raz dla super seniora i seniorki. Którzy się nie spieszą, by zaliczyć setkę km w jeden dzień. Był za piątkę na cały od rana do nocy. Zapewne to było tak pomyślane. Przyjedzie taki dziadyga z wnukami dwudziestoletnimi. Chce wyjechać na górę do knajpy. No i może stoczyć się ze dwa razy na dół na boazerii. Kiedyś był nawet dobry. Od razu mu zabierać stówę. Mamy dobre serce, jako właściciele. Doceniamy emerytów, że dbają o zdrowie. Taki mały bonusik od nas. Jedź człowieku za pięć zł. Nie mogę narzekać. Dostaję przecież trzynastkę i czternastkę. Jakoś się wyrobię. Nie będę jadł drogich winogron w zimie. Kilogramami. Przejdę na tańsze jabłka. Tylko, żeby był fajny śnieg. I jak najmniej tych grożnych przecinaków na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2021 W dniu 18.09.2021 o 09:29, Plywak napisał: Podejrzewam, że różnica finansowa nie będzie znacząca. Policzymy jak będą cenniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2021 W dniu 17.09.2021 o 21:26, Spiochu napisał: To jak będzie tańszy karnet niezrzeszony na 2-3h to już nie można się zatrzymać? Nie o to chodzi w tej zabawie, mając karnet ważny na kilka wyciągów kupujesz raz, nie latasz do kasy na zakup i zwrot w każdej stacji. Taki karnet całodzienny kosztuje zazwyczaj tyle co 4h w każdym z tych ośrodków, no ale kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2021 3 godziny temu, surfing napisał: Taki karnet całodzienny kosztuje zazwyczaj tyle co 4h w każdym z tych ośrodków, no ale kto bogatemu zabroni Za to skipassy dzienne lub czasowe np. 4h w ramach TatrySki były bardzo drogie. Przykład Kluszkowce 4h w sezonie 90zł, "poza sezonem" ledwie 5 zł mniej. Palenica w Szczawnicy niby zrzeszona w tym karnecie ale można było kupić karnet 4h tylko na tą stację i cena już niższa - chyba 69zł z tego co pamiętam, tak samo Zawoja? Bo też z PKLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2021 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Za to skipassy dzienne lub czasowe np. 4h w ramach TatrySki były bardzo drogie. Przykład Kluszkowce 4h w sezonie 90zł, "poza sezonem" ledwie 5 zł mniej. Palenica w Szczawnicy niby zrzeszona w tym karnecie ale można było kupić karnet 4h tylko na tą stację i cena już niższa - chyba 69zł z tego co pamiętam, tak samo Zawoja? Bo też z PKLu. A w takim Jurgowie, to nawet było tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2021 4 godziny temu, pawelb91 napisał: Za to skipassy dzienne lub czasowe np. 4h w ramach TatrySki były bardzo drogie. Przykład Kluszkowce 4h w sezonie 90zł, "poza sezonem" ledwie 5 zł mniej. Palenica w Szczawnicy niby zrzeszona w tym karnecie ale można było kupić karnet 4h tylko na tą stację i cena już niższa - chyba 69zł z tego co pamiętam, tak samo Zawoja? Bo też z PKLu. W poprzednim sezonie Tatry Super Ski 14 dowolnych 1000 zł, jeden dzień 72 zł - przy kasie 105zł W poprzednim sezonie Wiślański Skipass 7 dowolnych dni z jazdą wieczorną kosztował 448zł, czyli 64zł za dzień przy kasie 105zł Tu ceny przy kasie z 2018 Wisła Skolnity Cennik Sezon wysoki normalny *ulgowy 3 godziny 65 PLN 60 PLN 4 godziny 70 PLN 65 PLN 4 godziny (jazda wieczorna 17-21) 66 PLN 60 PLN całodniowy 105 PLN 95 PLN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 26 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2021 W dniu 20.09.2021 o 11:41, surfing napisał: Nie o to chodzi w tej zabawie, mając karnet ważny na kilka wyciągów kupujesz raz, nie latasz do kasy na zakup i zwrot w każdej stacji. Taki karnet całodzienny kosztuje zazwyczaj tyle co 4h w każdym z tych ośrodków, no ale kto bogatemu zabroni To bez roznicy jak stacje sa od siebie oddalone. Osrodek z poza popularnej marki mq nizsza cene. Jak kupisz karnet na kilka dni to tez jest odpowiednio mniej. Sens jest wtedy gdy jest normalna sezonowka(nie na 7/14 dni ktore i tak zuzyjesz) albo gdy osrodki sa obok siebie i mozna przejechac na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 https://tatrysuperski.pl/cennik/ 🙈🙈🙈 Szybki skrót cennika: TOP SEZON (25.12.21 - 09.01.22) 1 Dzień - 140zł 4h - 115zł SEZON WYSOKI (10.01.22 - 13.03.22) 1 Dzień - 125zł 4h - 100zł SEZON NISKI (do 24.12.21 i od 14.03.22) 1 Dzień - 120zł 4h - 95zł 14 dowolnych dni w sezonie 1419zł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi