Jusik2002 Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 Nartowanie to niestety coraz bardziej elitarny sport... Liczę na jakieś promki w black friday... No i na całe szczęście 6 dni gratisu od TMR... Jak dobrze, że jestescie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 5 godzin temu, pawelb91 napisał: https://tatrysuperski.pl/cennik/ 🙈🙈🙈 Szybki skrót cennika: TOP SEZON (25.12.21 - 09.01.22) 1 Dzień - 140zł 4h - 115zł SEZON WYSOKI (10.01.22 - 13.03.22) 1 Dzień - 125zł 4h - 100zł SEZON NISKI (do 24.12.21 i od 14.03.22) 1 Dzień - 120zł 4h - 95zł 14 dowolnych dni w sezonie 1419zł Narty stają się (ponownie, po wielu latach, a w zasadzie dekadach) sportem elitarnym. Typowałem cenę 100 zł za 4 godziny i... nie pomyliłem się wiele. Rozumiem, koszty wzrosły, jest inflacja, do tego (być może) segregacja sanitarna = mniej klientów. Ale doszło do tego, że na nartach stówka to... drobne! Wyjazd rodzinny: katastrofa finansowa! W tym kontekście sezonówka szczyrkowska (zapłaciłem ze zniżką ok. 400 zł) i pekaelowska (chcą ok. 800 zł) to... drobne! Ale jak wziąć rodzinę niejeżdżącą codziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 5 godzin temu, pawelb91 napisał: SEZON WYSOKI (10.01.22 - 13.03.22) 1 Dzień - 125zł 4h - 100zł Nie tak źle, to chyba wzrost o 10zł. Co tak narzekacie ? Kupicie mniej gadżetów, to starczy na karnety. 🙂 110-115 zł w poprzednim sezonie w największych stacjach to był standard. Ceny wszystkiego rosną. Karnety też muszą. W Alpach też ceny rosną, taniej tam nie ma. Wolny wybór, a u nas i tak będą kolejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 26 minut temu, MarioJ napisał: Nie tak źle, to chyba wzrost o 10zł. Co tak narzekacie ? Kupicie mniej gadżetów, to starczy na karnety. 🙂 110-115 zł w poprzednim sezonie w największych stacjach to był standard. Ceny wszystkiego rosną. Karnety też muszą. W Alpach też ceny rosną, taniej tam nie ma. Wolny wybór, a u nas i tak będą kolejki. Dorzucili chyba kategorię TOP SEZON - jej ceny robią różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 Wszyscy będą narzekali, że drogo, a następnie zwalą się tak samo tłumnie jak w latach poprzednich. Niby cena/jakość bez porównania do tego co w Alpach ale tak naprawdę wyprawa w Alpy to alternatywa jedynie dla nielicznych. Biorąc pod uwagę, to co działo się w tym roku w polskich górach w sezonie letnim, w zimie drożyzna nikogo nie zniechęci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzypek Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 Witam. Jakie stoki najbardziej wymagające są w ofercie Tatry super ski? Czy Jurgow Ski i te czerwone plus czarna trasa to najbardziej wymagające? Wybieram się i chce sobie pojeździć z stromych i wymagających tras. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 3 minutes ago, Skrzypek said: Witam. Jakie stoki najbardziej wymagające są w ofercie Tatry super ski? Czy Jurgow Ski i te czerwone plus czarna trasa to najbardziej wymagające? Wybieram się i chce sobie pojeździć z stromych i wymagających tras. Z góry dziękuję za odpowiedź. jeszcze Harenda i 6 na Kotelnicy, czerwone w Jurgowie raczej łatwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 Godzinę temu, Skrzypek napisał: Witam. Jakie stoki najbardziej wymagające są w ofercie Tatry super ski? Czy Jurgow Ski i te czerwone plus czarna trasa to najbardziej wymagające? Wybieram się i chce sobie pojeździć z stromych i wymagających tras. Z góry dziękuję za odpowiedź. Harenda, Palenica (sprawdź kalendarz treningów), Jurgów (czarna fajna, ale krótka), FIS 1 i 2 oraz 6 w Białce, Bachledka (krótka ścianka na końcu czarnej - ładny widokowo ośrodek), Kluszkowce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzypek Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 Dziękuję za odpowiedzi. A co sądzicie o zjazdach z Kasprowego. Nie ukrywam że to moje marzenie i chciałbym w tym roku tam pojeździć. Choć o dziwo opinie słabe, a przecież miejsce super. Macie jakieś doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 23 minuty temu, Skrzypek napisał: Dziękuję za odpowiedzi. A co sądzicie o zjazdach z Kasprowego. Nie ukrywam że to moje marzenie i chciałbym w tym roku tam pojeździć. Choć o dziwo opinie słabe, a przecież miejsce super. Macie jakieś doświadczenie? Kasprowy to magiczne miejsce. Polska Święta Góra. Wszystko zależy kiedy planujesz tam jechać (aktualnie mało śniegu). Tu oficjalne info. https://www.pkl.pl/kasprowy-wierch/koleje-i-trasy.html "WYCIĄGI KRZESEŁKOWE NIECZYNNE,MAŁA POKRYWA ŚNIEGU.W DNIU DZISIEJSZYM NIE WYWOZIMY NARCIARZY .TRASY NARCIARSKIE W KOTŁACH NIECZYNNE. NA SZLAKACH TURYSTYCZNYCH BARDZO ŚLISKO !!!" Jak jest śnieg do Kuźnic warto. Raczej celowałbym w termin po feriach, unikał wszystkich weekendów (zwłaszcza tych długich), jechał na pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzypek Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 33 minuty temu, moruniek napisał: Kasprowy to magiczne miejsce. Polska Święta Góra. Wszystko zależy kiedy planujesz tam jechać (aktualnie mało śniegu). Tu oficjalne info. https://www.pkl.pl/kasprowy-wierch/koleje-i-trasy.html "WYCIĄGI KRZESEŁKOWE NIECZYNNE,MAŁA POKRYWA ŚNIEGU.W DNIU DZISIEJSZYM NIE WYWOZIMY NARCIARZY .TRASY NARCIARSKIE W KOTŁACH NIECZYNNE. NA SZLAKACH TURYSTYCZNYCH BARDZO ŚLISKO !!!" Jak jest śnieg do Kuźnic warto. Raczej celowałbym w termin po feriach, unikał wszystkich weekendów (zwłaszcza tych długich), jechał na pogodę. 33 minuty temu, moruniek napisał: Kasprowy to magiczne miejsce. Polska Święta Góra. Wszystko zależy kiedy planujesz tam jechać (aktualnie mało śniegu). Tu oficjalne info. https://www.pkl.pl/kasprowy-wierch/koleje-i-trasy.html "WYCIĄGI KRZESEŁKOWE NIECZYNNE,MAŁA POKRYWA ŚNIEGU.W DNIU DZISIEJSZYM NIE WYWOZIMY NARCIARZY .TRASY NARCIARSKIE W KOTŁACH NIECZYNNE. NA SZLAKACH TURYSTYCZNYCH BARDZO ŚLISKO !!!" Jak jest śnieg do Kuźnic warto. Raczej celowałbym w termin po feriach, unikał wszystkich weekendów (zwłaszcza tych długich), jechał na pogodę. Wybieram się 15 stycznia, spanie w Białce ale chce pojeździć na najciekawszych stokach. Kasprowy gdybym doszedł do skutku to myślę środa lub czwartek z samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 3 minuty temu, Skrzypek napisał: Wybieram się 15 stycznia, spanie w Białce ale chce pojeździć na najciekawszych stokach. Kasprowy gdybym doszedł do skutku to myślę środa lub czwartek z samego rana. Jak będzie mało śniegu, odpuść sobie. Nie widzę dużego opadu w prognozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 Kasprowy to tylko raczej tylko od marca, wcześniej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rambo Napisano 23 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2022 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych kupnem karnetu Tatra Super Ski. Poniżej krótki opis co się dzieje w przypadku sytuacji losowych i chęci zwrotu karnetu za niewykorzystany okres: kupiłem 4 karnety 6 dniowe (2 normalne i 2 ulgowe). Po dwóch dniach dzieci dopadła choroba, a dorosłych lekkie przeziębienie. Ponieważ byłem najmniej chory pojechałem do najbliższego punktu sprzedaży Tatra Super Ski. Na dzień dobry ostudzoną mnie i kazano jechać do punktu w którym kupiłem karnet. Pojechałem. Zgłaszam sprawę, a kasjerzy w pierwszej kolejności proponują mi dodatkowe zjazdy w sezonie 2022/2023 - ale wyłącznie na tym stoku. Nie wyrażam zgody, więc zaczynają się telefony, straszenie regulaminem, koniecznością przedstawienia karty choroby lub jakiegoś zaświadczenia od lekarza lub ze szpitala (absurd), straszenie kierownikiem, a następnie mecenasem. Nawet przekazano mi telefon do Pana Mecenasa ale jak zadzwoniłem (bez strachu), to Pan mecenas powiedział mi że nic nie wie i nie jest od tych spraw. Obiecał że przekaże sprawę i ktoś oddzwoni- ale cisza do dziś. Biorę wszystko na klatę i wzywam policję. Regulamin dopuszcza zwrot karnetu za okres niewykorzystany, po spełnieniu warunków- o czym poniżej, bez konieczności hospitalizacji. Tu lokalna policja nie trzyma strony operatora karnetów, przyznaje mi rację i przystępuje do czynności. Legitymuje wszystkich, sporządza notatkę, podaje komisariat. Wtedy kasjerom „nagle” znajduje się kwestionariusz reklamacyjny. Z uwagi na fakt, iż kasjerzy nie są zbyt rozgarnięci, przynoszą mi i policjantom wydrukowany cały protokół reklamacyjny w którym jest nawet instrukcja rozpatrzenia reklamacji przez kasjera i instrukcja obsługi systemu sprzedaży w zakresie zwrotu środków pieniężnych od ręki- trzy warunki które spełniłem: posiadanie paragonu zakupu, złożenie wniosku o zwrot i ewentualne pokwitowanie odbioru środków. Patrol policji też był tym faktem zdziwiony. Niestety, nic nie można zrobić w tym zakresie od ręki. Składam wniosek, kasjerzy boją się go podpisać, jednakże ostatecznie podpisują czytelnie (personalia zgadzają się z wylegitymowaniem). Po 2 dniach wszyscy wracamy do zdrowia i chcemy dalej korzystać z narciarstwa. Aby nie tracić czasu, kupuje nowe karnety przy Kotelnicy, rodzina na stok, a ja do siedziby Tatra Super Ski zapytać czy czasami reklamacja jest już rozpatrzona - bo wpisałem zwrot w gotowce, tak jak zapłaciłem. Tu zaczyna się śmiesznie. Siedziba jest w Białce Tatrzańskiej przy ul. Środkowej 181 B. Nikt nie wie gdzie to jest. W żadnych kasach nic nie wiedzą, a na infolinii Pan informuje mnie że on tylko sprzedaje i trenerowi karnety. Nie daję za wygraną i szukam. Nagle Pan od obsługi osprzętu wyciągów i formuje mnie gdzie jest siedziba i wskazuje personalnie kogo szukam żeby się zgłosić. Znajduję mały drewniany domek, posadowiony na betonowym stropie garaży dla ratraków itp, dojście do niego jest z nachyleniem, nieodśnieżone, schody mokre, oblodzone i bez barierek. NO I JESTEM. Dotarłem o godzinie 12:10. Światło się pali, ale zamknięte. Kurtka wisi, kask narciarski i gogle leżą, widać oznaki urzędowania, ale na tym koniec sukcesu. Pomimo licznych prób nikogo nie zastałem i nikt więcej z obsługi nie umiał mi odpowiedzieć czy ktoś tu pracuje. 8 bezskutecznych prób zastania obsługi zakończyłem wywaleniem się na schodach. Żebra bolą, i czekam na telefon od nich żeby zwrócili środki pieniężne - w gotówce. Pewnie będę musiał przyjechać po tę gotówkę jedyne 530 km. Serdecznie polecam zakup Tatra Super Ski na dłuższy okres, zwłaszcza z dziećmi zimową porą, przy niepewnej polskiej pogodzie i szybkiej obsłudze zgodnej z regulaminem. Warto zaoszczędzić na całości 10%. Miłego białego szaleństwa życzę. Edytowane 23 Grudzień 2022 przez Rambo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2022 Godzinę temu, Rambo napisał: Witam wszystkich zainteresowanych kupnem karnetu Tatra Super Ski. Poniżej krótki opis co się dzieje w przypadku sytuacji losowych i chęci zwrotu karnetu za niewykorzystany okres: kupiłem 4 karnety 6 dniowe (2 normalne i 2 ulgowe). Po dwóch dniach dzieci dopadła choroba, a dorosłych lekkie przeziębienie. Ponieważ byłem najmniej chory pojechałem do najbliższego punktu sprzedaży Tatra Super Ski. Na dzień dobry ostudzoną mnie i kazano jechać do punktu w którym kupiłem karnet. Pojechałem. Zgłaszam sprawę, a kasjerzy w pierwszej kolejności proponują mi dodatkowe zjazdy w sezonie 2022/2023 - ale wyłącznie na tym stoku. Nie wyrażam zgody, więc zaczynają się telefony, straszenie regulaminem, koniecznością przedstawienia karty choroby lub jakiegoś zaświadczenia od lekarza lub ze szpitala (absurd), straszenie kierownikiem, a następnie mecenasem. Nawet przekazano mi telefon do Pana Mecenasa ale jak zadzwoniłem (bez strachu), to Pan mecenas powiedział mi że nic nie wie i nie jest od tych spraw. Obiecał że przekaże sprawę i ktoś oddzwoni- ale cisza do dziś. Biorę wszystko na klatę i wzywam policję. Regulamin dopuszcza zwrot karnetu za okres niewykorzystany, po spełnieniu warunków- o czym poniżej, bez konieczności hospitalizacji. Tu lokalna policja nie trzyma strony operatora karnetów, przyznaje mi rację i przystępuje do czynności. Legitymuje wszystkich, sporządza notatkę, podaje komisariat. Wtedy kasjerom „nagle” znajduje się kwestionariusz reklamacyjny. Z uwagi na fakt, iż kasjerzy nie są zbyt rozgarnięci, przynoszą mi i policjantom wydrukowany cały protokół reklamacyjny w którym jest nawet instrukcja rozpatrzenia reklamacji przez kasjera i instrukcja obsługi systemu sprzedaży w zakresie zwrotu środków pieniężnych od ręki- trzy warunki które spełniłem: posiadanie paragonu zakupu, złożenie wniosku o zwrot i ewentualne pokwitowanie odbioru środków. Patrol policji też był tym faktem zdziwiony. Niestety, nic nie można zrobić w tym zakresie od ręki. Składam wniosek, kasjerzy boją się go podpisać, jednakże ostatecznie podpisują czytelnie (personalia zgadzają się z wylegitymowaniem). Po 2 dniach wszyscy wracamy do zdrowia i chcemy dalej korzystać z narciarstwa. Aby nie tracić czasu, kupuje nowe karnety przy Kotelnicy, rodzina na stok, a ja do siedziby Tatra Super Ski zapytać czy czasami reklamacja jest już rozpatrzona - bo wpisałem zwrot w gotowce, tak jak zapłaciłem. Tu zaczyna się śmiesznie. Siedziba jest w Białce Tatrzańskiej przy ul. Środkowej 181 B. Nikt nie wie gdzie to jest. W żadnych kasach nic nie wiedzą, a na infolinii Pan informuje mnie że on tylko sprzedaje i trenerowi karnety. Nie daję za wygraną i szukam. Nagle Pan od obsługi osprzętu wyciągów i formuje mnie gdzie jest siedziba i wskazuje personalnie kogo szukam żeby się zgłosić. Znajduję mały drewniany domek, posadowiony na betonowym stropie garaży dla ratraków itp, dojście do niego jest z nachyleniem, nieodśnieżone, schody mokre, oblodzone i bez barierek. NO I JESTEM. Dotarłem o godzinie 12:10. Światło się pali, ale zamknięte. Kurtka wisi, kask narciarski i gogle leżą, widać oznaki urzędowania, ale na tym koniec sukcesu. Pomimo licznych prób nikogo nie zastałem i nikt więcej z obsługi nie umiał mi odpowiedzieć czy ktoś tu pracuje. 8 bezskutecznych prób zastania obsługi zakończyłem wywaleniem się na schodach. Żebra bolą, i czekam na telefon od nich żeby zwrócili środki pieniężne - w gotówce. Pewnie będę musiał przyjechać po tę gotówkę jedyne 530 km. Serdecznie polecam zakup Tatra Super Ski na dłuższy okres, zwłaszcza z dziećmi zimową porą, przy niepewnej polskiej pogodzie i szybkiej obsłudze zgodnej z regulaminem. Warto zaoszczędzić na całości 10%. Miłego białego szaleństwa życzę. Bardzo Ci kolego współczuję ..niewiedzy też - to wszystko o co sie szarpałeś jest do załatwienia bez odchodzenia od komputera, bez wiekszych problemów i bez policji (pomysł od czapy). Podstawą może być regulamin oraz prawa konsumenta - nie wiem na jakiej zasadzie miałby ktoś rozpatrywać reklamacje. Niestety musi to troche trwać - zgodnie z obowiązującą literą prawa. Obsluga nie ma nic do tego (policja tym bardziej) i pewnie nie jest ich winą że zachorowaliście i zapewne mają to gdzieś. Po prostu zabrałeś sie do tematu kolego od dupy strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi