tanova Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Godzinę temu, Ziemowit napisał: Rowerkiem takie coś objedziesz, a na MTB może nawet wjedziesz. Gorzej, jeśli w obronie przed wirusem postawią betonowe blokady oblepione kolczastymi drutami, a na poboczach wkopią miny przeciwpiechotne. Aleście wykopali! 😂 Mam nadzieję, że zdjęcia jednak pozostaną historyczne. Ćwierkają wróbelki, że raczej się nie odbędzie ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 4 minuty temu, tanova napisał: Aleście wykopali! 😂 Mam nadzieję, że zdjęcia jednak pozostaną historyczne. Ćwierkają wróbelki, że raczej się nie odbędzie ... można spróbować wersje online.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Ja poruszę jeszcze jedną rzecz, myślę że mieszczącą się w temacie "turystyka a obostrzenia". Jadąc do pewnych miejsc na Świecie, byłem kiedyś świadomy że może mi nie zostać udzielona żadna pomoc w górach (Kirgistan). Taki wyjazd wymagał pewnego przygotowania, przede wszystkim psychicznego. Niemniej jednak takiego scenariusza nigdy nie zakładałem w Europie, a w szczególności w Polsce. Na chwilę obecną został zamknięty cały oddział ortopedyczny szpitala w Suchej Beskidzkiej z powodu wykrycia jednego zakażenia. Czy za 2-3 miesiące sytuacja nie pogorszy się, i będąc gdzieś w górach okaże że najbliższy szpital w ogóle nie pracuje? Z takim dylematem musiałem się zmierzyć w marcu/kwietniu kiedy zamknięto szpital im. Rydygiera w Krakowie, i nie mogłem iść na konsultację z powodu zwichniętej rzepki kolana. To "tylko" zwichnięta rzepka - z którą poszedłem na konsultację i rehabilitacje potem prywatnie. Narciarstwo to sport bardziej urazowy, nie podlega to wątpliwości. Czy w razie wypadku, udzielona zostanie nam pomoc? 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 18 godzin temu, tankowiec napisał: Jutro przegląd sprzętu ski-turowego. Oby sypnęło hojnie w tym roku. Bo w temacie narciarstwa przy wyciągowego to w nadchodzącym sezonie będzie "Paranormal Activity". Ja w 99% zamierzam oprzeć swoje tegoroczne narciarstwo na skiturach, jeśli poziom paniki i obostrzeń utrzyma się na takim poziomie jak teraz. Nie zamierzam się katować w masce na wyciągu przez kilka godzin dziennie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 8 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 (edytowane) 38 minut temu, Gerald napisał: Narciarstwo to sport bardziej urazowy, nie podlega to wątpliwości. Czy w razie wypadku, udzielona zostanie nam pomoc? Na pewno udzielona, ale być może ze sporym opóźnieniem i potem bardzo długim oczekiwaniem na leczenie ambulatoryjne lub operację na wewnętrznym, zależnie od powagi zdarzenia. Edytowane 8 Październik 2020 przez Ziemowit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 31 minut temu, Gerald napisał: Ja w 99% zamierzam oprzeć swoje tegoroczne narciarstwo na skiturach, jeśli poziom paniki i obostrzeń utrzyma się na takim poziomie jak teraz. Nie zamierzam się katować w masce na wyciągu przez kilka godzin dziennie. A po czym wnosisz, że w ogóle Tobie czy innym pozwolą na skitury? Wprowadzą stan wyjątkowy, przemieszczanie się tylko do roboty i z powrotem czy coś w tym stylu i pozamiatane. Dlatego nie tak dawano wyśmiewałem tutaj te wszystkie "planowania". Jeszcze ktoś coś planuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 6 minut temu, Author napisał: A po czym wnosisz, że w ogóle Tobie czy innym pozwolą na skitury? Wprowadzą stan wyjątkowy, przemieszczanie się tylko do roboty i z powrotem czy coś w tym stylu i pozamiatane. Dlatego nie tak dawano wyśmiewałem tutaj te wszystkie "planowania". Jeszcze ktoś coś planuje? Na wiosnę nie było stanu wyjątkowego. W tym okresie się przemieszczałem i chodziłem po górach (choć w ograniczonym zakresie ze względu na problemy z kolanem), tylko po prostu nikomu nie mówiłem o tym. Wyjątkiem była wąska grupa osób (znajomych) która robiła to podobnie jak ja. Brak racjonalnego podejścia ludzi spowodował to że nie opisuje swoich poczynań, co mi nie przeszkadza robić dalej to co robiłem. Wielu specjalistów (m.in. lekarzy), wskazuje jak szkodliwe w skutkach są takie ograniczenia wprowadzane w Polsce. Warto dodać, że w tych "najcięższych" okresach w innych krajach nie było takich samych obostrzeń jak u nas. W Austrii można było wychodzić do lasu, i chodzić bez maseczek po ulicach. I dalej można. U nas od soboty maseczki absolutnie wszędzie - na zdrowie. Jak wprowadzą stan wyjątkowy, to się będę zastanawiał. Niemniej jednak jak ktoś mi każe siedzieć pół roku w domu, to będę w takim zniedołężniałym stanie fizycznym, że również w sezonie 2021/22 nie będę mógł nic robić. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Mam coraz mniejszy entuzjazm na myśl o zimie. Szanse na udany sezon maleją. Jakieś tam plany są ale słabiutko je widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 10 minut temu, Gerald napisał: tylko po prostu nikomu nie mówiłem o tym. No oczywiście, cały kwiecień i maj biegałem po okolicznych polach, bo tam zdaje się patrole nie docierają. Jeżeli będzie trzeba wrócę tam. Gorzej z nartami. Natomiast chyba demonizowany jest problem maseczek. W żadnym akcie prawnym do tej pory nie stoi, że musi być maseczka 3-warstwowa, że nie może być to cienki buff na przykład. Ostatnie siedem zim biegałem w takich cienkich buffach, owszem nie były to jakieś specjalne obfite rytmy, ale do tempówek czy podbiegów, albo zwykłego biegania nadawały się. Jeżeli od tego będzie zależał mój narciarski los, to włożę na ryj taką szmatkę i naprawdę nie widzę problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 5 minut temu, pawelb91 napisał: Mam coraz mniejszy entuzjazm na myśl o zimie. Szanse na udany sezon maleją. Jakieś tam plany są ale słabiutko je widzę. Wlej trochę optymizmu, bo będziesz miał ludzi na sumieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 11 minut temu, pawelb91 napisał: Mam coraz mniejszy entuzjazm na myśl o zimie. Szanse na udany sezon maleją. Jakieś tam plany są ale słabiutko je widzę. Halo, lepiej, że teraz wzrasta ilość zachorowań, niż w grudniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 9 minut temu, waldek71 napisał: No oczywiście, cały kwiecień i maj biegałem po okolicznych polach, bo tam zdaje się patrole nie docierają. Jeżeli będzie trzeba wrócę tam. Gorzej z nartami. Natomiast chyba demonizowany jest problem maseczek. W żadnym akcie prawnym do tej pory nie stoi, że musi być maseczka 3-warstwowa, że nie może być to cienki buff na przykład. Ostatnie siedem zim biegałem w takich cienkich buffach, owszem nie były to jakieś specjalne obfite rytmy, ale do tempówek czy podbiegów, albo zwykłego biegania nadawały się. Jeżeli od tego będzie zależał mój narciarski los, to włożę na ryj taką szmatkę i naprawdę nie widzę problemu. To noś, nikt nie broni. Ale ja nie włożę, i trochę innych ludzi też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 8 minut temu, waldek71 napisał: Wlej trochę optymizmu, bo będziesz miał ludzi na sumieniu. 2 minuty temu, JC napisał: Halo, lepiej, że teraz wzrasta ilość zachorowań, niż w grudniu. Do grudnia jeszcze prawie 2 miesiące, oby było lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 8 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 2 minuty temu, JC napisał: Halo, lepiej, że teraz wzrasta ilość zachorowań, niż w grudniu. Zamykanie pod wpływem paniki ośrodków kiedy ludzie są na lub tuż przed urlopem byłoby bardzo niefajnym doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 @Ziemowit ja jestem takim człowiekiem. Tylko że ja większość swojego urlopu zaklepalem na grudzień z myślą o nartach.Mam w planach w końcu pierwszy raz ruszyć w Alpy-Austria. Czas pokaże, póki co średnio to wszystko wygląda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 2 godziny temu, Gerald napisał: Czy w razie wypadku, udzielona zostanie nam pomoc? Pamiętaj że wirus jest groźny tylko w publicznej służbie zdrowia. W prywatnych gabinetach traci swoją zjadliwość. Mati i spóła ogłosili " Od soboty cały kraj w strefie żółtej". 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 53 minuty temu, Gerald napisał: To noś, nikt nie broni. Ale ja nie włożę, i trochę innych ludzi też. Ja też nie włożę. Nikt mi nie będzie rozkazywał! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Godzinę temu, waldek71 napisał: W żadnym akcie prawnym do tej pory nie stoi, że musi być maseczka 3-warstwowa, że nie może być to cienki buff na przykład Cały czas chodzę w kominie. Kiedyś na mecze teraz do sklepu:). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Cześć A dlaczego i na jakie mecze chodziłeś jak morderca z horroru? A może ni skumałem dowcipu... Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Cienki komin na narty i nie ma problemu. A jak niektórzy zrezygnują przez to z nart ... będzie puściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Temat, ze względu na ostatnie wpisy, powoli dryfuje w kierunki zamknięcia! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 (edytowane) 18 minut temu, JC napisał: Temat, ze względu na ostatnie wpisy, powoli dryfuje w kierunki zamknięcia! Cześć A co tu na razie pisać Jacek? Sytuacja jest na tyle dynamiczna, że jakiekolwiek proroctwa co do sezonu zimowego to pisanie na wodzie. Ja właśnie finalizuję wynajęcie domu na 37 osób. Wszyscy zgodnie (jak do tej pory) utrzymują, że najwyżej się trochę straci a na resztę będzie Voucher trzyletni. Za dwa trzy tygodnie sytuacja może być diametralnie inna niż obecnie. Dzisiaj wprowadziłem w firmie zasady funkcjonowania takie jak były w marcu i na początku kwietnia... I tyle. Pozdrowienia Edytowane 8 Październik 2020 przez Mitek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 A ja szukam miejsc 23.12 - 6.01 i .... ciężko o wolne miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Mitek napisał: A dlaczego i na jakie mecze chodziłeś jak morderca z horroru? Święta wojna czyli derby Krakowa.A dlaczego tak chodziłem? Z tego samego powodu co teraz. Aby nie dostać mandatu. :). Edytowane 8 Październik 2020 przez tankowiec 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 4 godziny temu, pawelb91 napisał: Do grudnia jeszcze prawie 2 miesiące, oby było lepiej. Ja już 5 covidowych dni na nartach mam:) wystarczy jezdzic grupą parę osób. Na wyciągu że znajomymi i tyle. Kolejny wyjazd nam nadzieję w ciągu 2 tygodni jak dostępie i pogoda będzie. Nie dramatyzujcie. Na lodowcach dużo lepszy warun niż r9k temu🤠 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi