ZdolnyŚlązak Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 Witam Po wczorajszym Zieleńcu dzisiaj pobliska Czarna Góra. Czynna tylko trasa czerwona B FIS przy Luxtorpedzie i Effka. Jutro ma ruszyć czarna A i krzesełka Żmija i czerwona D przy niej. Warunki: spadło w nocy sporo świezego puchu i w ciągu dnia praktycznie cały czas też pruszył śnieg. Tak że po wczorajszych wymuskanych trasach w Zieleńcu dzisiaj była bardzo fajna jazda w puchu (część ludzi narzekała, że nie wyratrakowane, że nie równo itp). Ale dzięki temu więszość narciarzy jeździła wolniej i ostrożniej 🙂 Do 13 nie widziałem żadnego wypadku na stoku a to w Czarnej rzadkość. Lekki mrozik, -5 C, na górze tradycyjnie trochę wiało. Narciarzy mało, praktycznie jazda na okrągło. Nie wiem jak będzie jutro i w najbliższych dniach ale uwaga na podjazd na parkingi przy Luxtorpedzie, ten obok hotelu Biała Perła. Sporo aut rano miało tam problem z wjechaniem, tak że lepiej parkować na głównym parkingu przy Effce. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 Cze Taki off troszkę, nie mogłem się powstrzymać - tak się cieszę jak dziecko. Mikołaja nie było, bo byłem niegrzeczny, za to pod choinkę sam sobie prezent sprawiłem - bo się nie będę nikogo juz prosił. Test na Rusinie owocny - Kastle RX 12 SL 165cm już jadą do mnie. Takie same jak kolegi @Lexi, tylko czarne wiązania wziąłem przezornie, coby mi kolega nie podmienił przy najbliższej okazji . Jak coś to mam Atomy S9 159cm na zbyciu - tanio, okazja, polecam. Lekko śmigane . pozdrawiam ps. No ten kleks jest zajebisty - bo czerwony, cofam wszelkie poprzednie uwagi a propos szaty graficznej Kastle - chyba o innej marce wtedy myślałem - te są śliczne 7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 18 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam Po wczorajszym Zieleńcu dzisiaj pobliska Czarna Góra. Czynna tylko trasa czerwona B FIS przy Luxtorpedzie i Effka. Jutro ma ruszyć czarna A i krzesełka Żmija i czerwona D przy niej. Warunki: spadło w nocy sporo świezego puchu i w ciągu dnia praktycznie cały czas też pruszył śnieg. Tak że po wczorajszych wymuskanych trasach w Zieleńcu dzisiaj była bardzo fajna jazda w puchu (część ludzi narzekała, że nie wyratrakowane, że nie równo itp). Ale dzięki temu więszość narciarzy jeździła wolniej i ostrożniej 🙂 Do 13 nie widziałem żadnego wypadku na stoku a to w Czarnej rzadkość. Lekki mrozik, -5 C, na górze tradycyjnie trochę wiało. Narciarzy mało, praktycznie jazda na okrągło. Nie wiem jak będzie jutro i w najbliższych dniach ale uwaga na podjazd na parkingi przy Luxtorpedzie, ten obok hotelu Biała Perła. Sporo aut rano miało tam problem z wjechaniem, tak że lepiej parkować na głównym parkingu przy Effce. Od samego rana na stoku pustki. Większy ruch na stoku po godz 11- wg kamerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 W dniu 14.12.2022 o 08:31, marekbtl napisał: Cze Ja będę w niedziele, chwile w Białce potem mogę podjechać do Jurgowa, zależne od ilości ludzi (kamerki to skarb!), macie tam jakiś trening? pozdrawiam Mamy zawody w sobotę i niedzielę,ale jednak niedzielne odpuszczam,nie chce mi się znowu tyle jechać,a jutro na Litwince będę pewnie od rana do wieczora,bo rano gigant a potem slalom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 (edytowane) Ech, z zazdrością się ogląda te piękne zimowe kadry po ostatnich opadach śniegu! U nas naturalnego białego bardzo niewiele - tak z 1 cm, ale cały tydzień mroźny i naśnieżyli armatkami Szczecińską Gubałówkę. Dobre i to. Wyciąg działał dzisiaj od 14.00, pierwszy dzień taki na rozruch - jeszcze coś tam poprawiali w trakcie przy orczyku i przy oświetleniu. Temperatura - przyjemne -2 do -1 stopni, jeździło dosłownie kilka osób. Udało mi się być na stoku przed piętnastą i rozpocząć sezon na stoku. Armatki cały czas na chodzie, pewnie gromadzą zapasy na zapowiadaną odwilż. Śnieg taki sobie, jak to sztuczny - na dole pole zamarzniętych "kartofli". Pewnie jutro i pojutrze zjadą się tłumy. Edytowane 16 Grudzień 2022 przez tanova 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 3 godziny temu, marekbtl napisał: Cze Taki off troszkę, nie mogłem się powstrzymać - tak się cieszę jak dziecko. Mikołaja nie było, bo byłem niegrzeczny, za to pod choinkę sam sobie prezent sprawiłem - bo się nie będę nikogo juz prosił. Test na Rusinie owocny - Kastle RX 12 SL 165cm już jadą do mnie. Takie same jak kolegi @Lexi, tylko czarne wiązania wziąłem przezornie, coby mi kolega nie podmienił przy najbliższej okazji . Jak coś to mam Atomy S9 159cm na zbyciu - tanio, okazja, polecam. Lekko śmigane . pozdrawiam ps. No ten kleks jest zajebisty - bo czerwony, cofam wszelkie poprzednie uwagi a propos szaty graficznej Kastle - chyba o innej marce wtedy myślałem - te są śliczne Witam Zmartwiłeś mnie tym testem i tą decyzją. Też jeżdżę na redsterach i też uważam że to bardzo dobra narta🙂 A Ty tak rachu ciachu Atomici w odstawkę i... Kastle???😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 9 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam Zmartwiłeś mnie tym testem i tą decyzją. Też jeżdżę na redsterach i też uważam że to bardzo dobra narta🙂 A Ty tak rachu ciachu Atomici w odstawkę i... Kastle???😉 @marekbtl aleś namieszał... 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 Stok Stok w Wiśle wieczorową porą w parę osób Warunki b.dobre.Wszystkie warianty zjazdowe otwarte 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej4 Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 Był ktoś dziś w Tyliczu na Master Ski? Ciekawy jestem jakie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 1 godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Mamy zawody w sobotę i niedzielę,ale jednak niedzielne odpuszczam,nie chce mi się znowu tyle jechać,a jutro na Litwince będę pewnie od rana do wieczora,bo rano gigant a potem slalom... Cze Ale Ty mnie nie ciągaj abym Cię podziwiał i bił brawo, możemy pojeździć i pogadać, znajdź czas między zawodami - najlepiej w weekend - wiem będzie trudno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 40 minut temu, marekbtl napisał: Cze Ale Ty mnie nie ciągaj abym Cię podziwiał i bił brawo, możemy pojeździć i pogadać, znajdź czas między zawodami - najlepiej w weekend - wiem będzie trudno pozdrawiam Zawsze część stoku na Litwince jest do pojeżdżenia,nie zamykają całego.A od niedzieli do końca roku już tylko Jaworzyna na sezonówce,głównie w tygodniu i prawie codziennie,i chętnie się tam spotkam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
protekt1 Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 Witam. Był ktoś dzisiaj w Świeradówie? Ile się stało do gondoli? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam Zmartwiłeś mnie tym testem i tą decyzją. Też jeżdżę na redsterach i też uważam że to bardzo dobra narta🙂 A Ty tak rachu ciachu Atomici w odstawkę i... Kastle???😉 Cześć Słuchaj sie no, ja się mocno przywiązuję do sprzętu i niechętnie zmieniam, na poprzednich dechach chyba 6-7 sezonów śmigałem. Atomica wybrałem po jazdach próbnych w jednym dniu, a tym samym w prawie identycznych warunkach śniegowych spośród 5-ciu innych konkurentów, bo najbardziej przypominały w zachowaniu poprzedniczki. Ale czwartek był przełomowy. Takiego efektu WOW to chyba może raz, czy dwa razy poczułem w życiu (narciarstwo oczywiście). Zakładam nartki (choć nigdy mi się nie podobały - ta plama na dziobach), zaczynam się bujać, dwa kontrolne skręty, trzeci już śmiało, a dalej już ogień. Uczucie takie, że na tych nartach możesz zrobić absolutnie wszystko. Jadą jak shinkansen bez krzty drgawki. Pewność jazdy, zacieśnianie skrętu, mimo iż dłuższe niż Atomy, skręt tak ciasny, że wprawił mnie w zdumienie, jak łatwo to zrobić, puszczam narty przy wyjściu i lecę, spaliłem fajkę w międzyczasie, lądowanie i powtórka. A warunki delikatnie się zmieniły i śnieg był gorszy niż o poranku, było chyba zero stopni, ale Kastle szły jak torpedy niewzruszone. Nie chciałem Lexiemu ich oddać, wiec wyciągnął Salomona dla odwrócenia uwagi😉. Cóż, Salomon fajny….i tyle. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 53 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Zawsze część stoku na Litwince jest do pojeżdżenia,nie zamykają całego.A od niedzieli do końca roku już tylko Jaworzyna na sezonówce,głównie w tygodniu i prawie codziennie,i chętnie się tam spotkam... Cze To może pod koniec roku, ja będę w Krynicy 30.12-06.01 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 1 godzinę temu, Andrzej4 napisał: Był ktoś dziś w Tyliczu na Master Ski? Ciekawy jestem jakie warunki? Cze Taka zima, a Ty pytasz o warunki na Masterze, chłop ma śnieg z zeszłego roku, tak tam dbają o trasy. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 (edytowane) Witam, dawno mnie tu nie było Mimo, że sezon narciarski rozpocząłem w Tyrolu, także nadszedł czas by i w Polsce zacząć. Zaatakowałem Nową Osadę mimo obaw co do frekwencji... Ostatecznie o 16 rozpocząłem nartowanie, karnecik 90 zl za 2 godzinki a co tam... Warunki bardzo dobre, twardo choć puszek zalegał. Daje 3 dla ratrakowego za te dziury na trasach oraz pojedyncze krupy, niestety dość słabo to wyglądało, trzeba było uwazać. Frekwencja niewielka na szczęście, bardzo miłe zaskoczenie- dostałem karnet na 4 godzinki w cenie 2 godzinnego, takie coś to ja szanuję. Nartowanie uważam za bardzo udane Dziękuje za uwagę. Edytowane 16 Grudzień 2022 przez Micheł 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 3 godziny temu, marcinn napisał: Stok Stok w Wiśle wieczorową porą w parę osób Warunki b.dobre.Wszystkie warianty zjazdowe otwarte Ta niebieska jakas ciekawa ? Czerwona to totalna nuda na kilkadziesiąt sekund... W Wiśle to raczej niska liga... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 5 godzin temu, Jusik2002 napisał: Ta niebieska jakas ciekawa ? Czerwona to totalna nuda na kilkadziesiąt sekund... W Wiśle to raczej niska liga... pzdr Na pewno ciekawsza od czerwonej Pewne że bez kolejek,choć hotel pęka w szwach,przynajmniej na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 Dzień dobry Czantoria 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 Dzien dobry fresh track M. Skrzyczne x 2. Mozna zjezdzac do Gondoli bo jest slad po ratraku. Albo po hopkach freeridowo. Bienkula zryta ale do kamieni sie nie dokopalem. 10 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 16 hours ago, marekbtl said: Cze Ale Ty mnie nie ciągaj abym Cię podziwiał i bił brawo, możemy pojeździć i pogadać, znajdź czas między zawodami - najlepiej w weekend - wiem będzie trudno pozdrawiam Wybieram się jutro na 9 do Harbutowic. Może wpadniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 (edytowane) Aura nie zachęcała dziś do dalekich podróży wiec Szklana Góra jawiła mi sie na tyle niezobowiązująco że sie wybrałem. Ludzi niemało wpadło na podobny pomysł wiec stok po jakiejś godzinie jazdy w ciągle padającym śniegu pokrył sie odsypami - na szczęście z lekkiego świeżego śniegu, mgła pojawiała sie i znikała..a ludzi przybywało wiec zmyłem sie po jakichś 2 godzinach coby innym ustąpić pola. Edytowane 17 Grudzień 2022 przez Lexi 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 Godzinę temu, Plywak napisał: Wybieram się jutro na 9 do Harbutowic. Może wpadniesz? Cze Ja jutro na EXPO jadę z synem na chwilę z rana, potem gdzie mniej ludzi. Lubię ten blichtr i splendor białczański😁 pozdrawiam ps Mam karnety kupione na start sezonu i muszę je wykorzystać, a jeszcze mam 3 dni do zrobienia, a 24.12 tuż, tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 14 godzin temu, Jusik2002 napisał: Czerwona to totalna nuda na kilkadziesiąt sekund... W Wiśle to raczej niska liga... pzdr A gdzie w Wiśle są te długie czerwone ciekawe trasy z wyższej ligi ?? Chętnie bym się wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 Cześć. Dzisiaj moje rozpoczęcie sezonu. Na rozgrzewkę BSA w Szczyrku. Warunki 4/5. Frekwencja umiarkowana czyli brak przestojów. Cztery godziny szybko zleciały. Jutro ma się co przetrzeć więc planuje Skrzyczne :). pzdr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi