brachol Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 58 minut temu, Lexi napisał: A nie widać..(trzecie zdjęcie ) Widać, widać (nawet to zdjęcie "zacytowałem"), planuję być na Podhalu pod koniec przyszłego tygodnia, mam nadzieję, że jeszcze warunki będą w miarę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 Pięknie pijeżdżone dziś 2 godzinki Równo ,twardo ale nie lodowo,szybko 🙂👌 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 Godzinę temu, brachol napisał: Widać, widać (nawet to zdjęcie "zacytowałem"), planuję być na Podhalu pod koniec przyszłego tygodnia, mam nadzieję, że jeszcze warunki będą w miarę dobre. Mam podobne plany i wierze że wytrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 Skolnity Pozdrawiam @francuz 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 W dniu 14.03.2023 o 20:09, grimson napisał: Kto wbija na CG na weekend? Ja melduje się tam z rodzina. Miała być Szklarska, ale tam na razie czynna jest Śnieżynka oraz odpowiedni dla GS „czarny” Puchatek. To musisz się liczyć z kolejkami do wyciągów oraz z zamkniętymi trasami w zwiazku z rozgrywanymi tam na CG zawodami sobota/niedziela.W sobotę Poznań ma swoje zawody a w niedzielę jest Puchar Czarnej Góry i będzie zamknięta trasa A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 Aktywny czwartek Zrobione 35km w ośrodku Czarna Góra 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 (edytowane) Rano Cieńków potem Soszów Tak na zakończenie sezonu 3 godziny za 74,25 Wisła Cieńków wyszło chyba 6 zjazdów na godzinę bez tłoku, szybko, twardo może trochę nierówno ale mogę nawet na pasku byle swoje wypocić. Widok na Klepki Góra troszkę nierówna w pionie ale to nie problem gdy sezon się kończy Po 3hjazdy non stop zadowolony ale nienasycony w drodze powrotnej skręciłem na Soszów aby skonfrontować >warun sezonu< gdzie miałem szczęście być z dniem dzisiejszym po mroźnej nocy od godziny 12.30 skończone o 16.30 Karnet 80 zł za 4 h jest w sam raz ale 5h za niecałe 85 zł daje większy komfort. Czerwona w górnym odcinku twarda, dobrze mieć ostre krawędzie bardzo fajna, dolny odcinek z większymi odsypami bokiem dosyć sympatyczny z bocznych odgałęzień nie korzystałem. Niebieska 3 od orczyka twarda z niewielkimi odsypami w górnym odcinku i zwężonym utrudnieniem z wytopioną trasą dalej fajnie a płaski odcinek o tej godzinie po bokach miękki ale środkiem z małej ilości narciarzy o tej godzinie mońa ciąć na krechę Edytowane 16 Marzec 2023 przez Akartman zmiana zdjęcia 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 (edytowane) 11 godzin temu, Kolorowy napisał: Cytat Aktywny czwartek Zrobione 35km w ośrodku Czarna Góra Edytowane 17 Marzec 2023 przez ZdolnyŚlązak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Dzień dobry ☀️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Tylicz Master Ski nie odpuszcza i dośnieża https://fb.watch/jjOZRQ-NPS/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 15 godzin temu, darek67 napisał: To musisz się liczyć z kolejkami do wyciągów oraz z zamkniętymi trasami w zwiazku z rozgrywanymi tam na CG zawodami sobota/niedziela.W sobotę Poznań ma swoje zawody a w niedzielę jest Puchar Czarnej Góry i będzie zamknięta trasa A Oczywiście na FB i stronie, nawet o tym się nie zająkną, tylko wstawki jaki to super warun i przyjeżdżajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 12 godzin temu, Kolorowy napisał: Aktywny czwartek Zrobione 35km w ośrodku Czarna Góra To gdzieś tam wczoraj się mijaliśmy. Czarna Góra wczoraj : jest jeszcze sporo śniegu na trasach, nie zauważyłem na trasach żadnych widocznych przetarć, ubytków itp. Niestety z rana nieczynna czarna A, trening, dzisiaj i na weekend też ma być ponoć zamknięta. Wczoraj przed 12 była dopiero dostępna. Trzymala dobrze do momentu gdy kończyłem, tj do ok 15.00, lekkie nierówności, w górnej części miejscami oblodzona, przydały się zrobione krawędzie (podobne warunki na C , też koło 12.00 w górnej części wychodził lód, D w lepszym stanie). Sporo słońca, temperatura w ciągu dnia podskoczyła do ok 6 C, koncowka B trasy robiła się już miękka. Ostatnie zdjęcia poniżej czarnej A i końcówki B z ostatniego zjazdu z ok 15.00. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 9 minut temu, Cappo napisał: Oczywiście na FB i stronie, nawet o tym się nie zająkną, tylko wstawki jaki to super warun i przyjeżdżajcie. To prawda, też o tym nigdzie nie widziałem żadnej informacji a specjalnie sprawdzałem przed przyjazdem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obywatel_GC Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 W Myślenicach pysznie i pusto 😀 Jakbym miał obstawiać to jeździ ~20 osób. Stok prywatny✌️ 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 13 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: To prawda, też o tym nigdzie nie widziałem żadnej informacji a specjalnie sprawdzałem przed przyjazdem. Chyba, ze tu nie popatrzyłem, bo teraz widzę ze w zakładce komunikat narciarski jest np informacja, ze dzisiaj na D do 14.00 maja być zawody. Tyle, że to jest komunikat z dnia dzisiejszego, przydałyby się takie informacje wcześniej. Informacje dodatkowe Uwaga! Na trasie “D” zawody do godz.: 14:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: To gdzieś tam wczoraj się mijaliśmy. Czarna Góra wczoraj : jest jeszcze sporo śniegu na trasach, nie zauważyłem na trasach żadnych widocznych przetarć, ubytków itp. Niestety z rana nieczynna czarna A, trening, dzisiaj i na weekend też ma być ponoć zamknięta. Wczoraj przed 12 była dopiero dostępna. Trzymala dobrze do momentu gdy kończyłem, tj do ok 15.00, lekkie nierówności, w górnej części miejscami oblodzona, przydały się zrobione krawędzie (podobne warunki na C , też koło 12.00 w górnej części wychodził lód, D w lepszym stanie). Sporo słońca, temperatura w ciągu dnia podskoczyła do ok 6 C, koncowka B trasy robiła się już miękka. Ostatnie zdjęcia poniżej czarnej A i końcówki B z ostatniego zjazdu z ok 15.00. Zapewne gdzieś sie mijaliśmy, jest to raczej nie uniknione U mnie był to ostatni dzień na nartach w tym sezonie, i krawędzie nart tez były w dość kiepskim stanie i narta latała, szczególnie na trasach przy Zmiji, gdzie stok był dobrej jakości w porównaniu do LUXa. Jechalem łącznikiem z LUXa na Żmije i nie polecam, chwilowo musiałem odpiąć narty, za to ze Zmiji na LUXa jest dużo lepiej chociaż po weekendzie nie będzie opcji tam przejechać. Dziś, jutro oraz w niedziele odbywane są zawody w tym ośrodku, i słyszałem ze nawet ma być Żmija zamknięta na rzecz zawodów. Wczoraj czarna w dniu zawodów wyglądała tak 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Udało się nagrać jeden przejazd, wczorajsze warunki 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 2 godziny temu, obywatel_GC napisał: W Myślenicach pysznie i pusto 😀 Jakbym miał obstawiać to jeździ ~20 osób. Stok prywatny Nius to byłby gdyby tam było tłoczno. A pusto jest niemal zawsze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obywatel_GC Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 4 minuty temu, tresor napisał: Nius to byłby gdyby tam było tłoczno. A pusto jest niemal zawsze:) Jestem 6 albo 7 raz w tym sezonie i takich pustek jeszcze nie doświadczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Pięknie pojeżdżone w wiosennych warunkach ☀️ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 1 godzinę temu, tresor napisał: Nius to byłby gdyby tam było tłoczno. A pusto jest niemal zawsze:) Co dziwi, na parking z Południa Krakowa jest tylko 32 minuty autem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Dziś wiosenny Czarny Groń.. słonko świeci ptaszki śpiewają - tutaj żadna siara ze szczekaczek na słupach nie leci..relaks. Nie łudzcie sie..pusto jest tylko pozornie - po prostu jechałem drugim krzesłem od otwarcia.. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 W dniu 16.03.2023 o 12:14, marcinn napisał: Pięknie pijeżdżone dziś 2 godzinki Równo ,twardo ale nie lodowo,szybko 🙂👌 Piękne - drugie i ciekawe - są trasy z Czantorii. Nie rozumiem braku popularności tej góry. Przecież są warunki wciąż do jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 6 godzin temu, Lexi napisał: Dziś wiosenny Czarny Groń.. słonko świeci ptaszki śpiewają - tutaj żadna siara ze szczekaczek na słupach nie leci..relaks. Nie łudzcie sie..pusto jest tylko pozornie - po prostu jechałem drugim krzesłem od otwarcia.. No brak tej muzy - szok. A myślałem,że wszędzie musi szczekaczka nadawać, aby człowiek z wielkiego miasta mógł się czuć cały czas jak w centrum wielkiego miasta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 21 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Piękne - drugie i ciekawe - są trasy z Czantorii. Nie rozumiem braku popularności tej góry. Przecież są warunki wciąż do jazdy? bo to wbrew pozorom trudna góra, tu spadek ciągle rozpędza co zmusza do ciągłej kontroli, jest dość wąsko, nawet ta niebieska do orczyka nie jest taka "błękitna" a bardziej "granatowa", tu trzeba po prostu już umieć jeździć na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi