Michas222k Posted April 6 Report Share Posted April 6 Zastanawiam się nad majówką na nartach na Słowacji. Czy jakieś ośrodki będą otwarte? Co polecacie? Jakieś podpowiedzi poproszę. Szukam ośrodka i noclegu w przystępnej cenie. Nigdy nie byłem na Słowacji na nartach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 6 Report Share Posted April 6 26 minut temu, Michas222k napisał: Zastanawiam się nad majówką na nartach na Słowacji. Czy jakieś ośrodki będą otwarte? Co polecacie? Jakieś podpowiedzi poproszę. Szukam ośrodka i noclegu w przystępnej cenie. Nigdy nie byłem na Słowacji na nartach. Strbske, Salatyn, Lomnica. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted April 6 Author Report Share Posted April 6 (edited) 13 minut temu, sstar napisał: Strbske, Salatyn, Lomnica. A coś więcej? Gdzie powinny być najlepsze warunki? Te nazwy niewiele mi mówią. Nigdy nie byłem nawet w Tatrach, dlatego proszę o pomoc doświadczony użytkowników. Edited April 6 by Michas222k edycja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 6 Report Share Posted April 6 (edited) Godzinę temu, Michas222k napisał: Zastanawiam się nad majówką na nartach na Słowacji. Czy jakieś ośrodki będą otwarte? Co polecacie? Jakieś podpowiedzi poproszę. Szukam ośrodka i noclegu w przystępnej cenie. Nigdy nie byłem na Słowacji na nartach. Do majówki kawał czasu - jeśli dotrwa cokolwiek to może Jasna. W zeszłym roku byłem w Jasnej 22 kwietnia ...dół płynął a góra lity lód.. edit - na rady musisz zaczekać... teraz to wróżenie z fusów.. Edited April 6 by Lexi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krjs Posted April 6 Report Share Posted April 6 obserwuj sobie: https://www.holidayinfo.sk/pl/snehove-spravy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirekn Posted April 6 Report Share Posted April 6 (edited) 56 minut temu, Michas222k napisał: A coś więcej? Gdzie powinny być najlepsze warunki? Trudno zgadnąć czy będą warunki. Koniec kwietnia, początek maja w Strbskim Plesie to zazwyczaj już tylko dla ....ów Pleso bym skreślił na podstawie ostatnich 4 lat, zostaje Łomnicke Sedlo, Spalena i Chopok. Tu masz Sedlo i Chopok https://www.vt.sk/ a tu https://www.rohacespalena.sk/ Sprawdzaj Ja obstawiam Rohacze i oczywiście Kasprowy Pozdrawiam mirekn Edited April 6 by mirekn Kasprowy 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 6 Report Share Posted April 6 Godzinę temu, Michas222k napisał: A coś więcej? Gdzie powinny być najlepsze warunki? Te nazwy niewiele mi mówią. Nigdy nie byłem nawet w Tatrach, dlatego proszę o pomoc doświadczony użytkowników. Mirekn napisał co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted April 6 Author Report Share Posted April 6 Chciałbym podjąć decyzje i zamówić jakiś nocleg w przeciągu tygodnia, dlatego pytam co będzie najpewniejsze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 6 Report Share Posted April 6 11 minut temu, Michas222k napisał: Chciałbym podjąć decyzje i zamówić jakiś nocleg w przeciągu tygodnia, dlatego pytam co będzie najpewniejsze... Pewna jest inflacja.. sorry 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted April 6 Report Share Posted April 6 17 minutes ago, Michas222k said: Chciałbym podjąć decyzje i zamówić jakiś nocleg w przeciągu tygodnia, dlatego pytam co będzie najpewniejsze... Patrząc na poprzednie lata, to jedynie co czasami działalo w majówkę, to Chopok. Często w ograniczonym zakresie. Np. wyciągi puszczane co 30 min. Kasprowy pewniejszy. A jak chcesz coś na 100%, to któryś z lodowców w Austrii. Dużo zależy od pogody. Byłem rok temu na Moltallerze i było świetnie, ale można trafić na wysokie temperatury i jazdę w ciapie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 6 Report Share Posted April 6 1 godzinę temu, Lexi napisał: Pewna jest inflacja.. sorry I podatki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted April 6 Report Share Posted April 6 4 godziny temu, Michas222k napisał: Chciałbym podjąć decyzje i zamówić jakiś nocleg w przeciągu tygodnia, dlatego pytam co będzie najpewniejsze... To zły sport wybrałeś, przyjacielu. Albo sobie zaplanuj, z myślą że weźmiesz w zamian np. rower. Jeśli ktoś Ci da odpowiedź jaka będzie pogoda za niecały miesiąc, to jest niepoważny. Noclegów nie braknie, na Twoim miejscu bym rozważał to najwcześniej po 25 kwietnia. Nie potrafiłbym żyć wolnymi tylko w weeekendy, ale naprawdę... zluzuj i poczekaj. Tarzańska Łomnica dzisiaj: 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jusik2002 Posted April 6 Report Share Posted April 6 19 minut temu, Gerald napisał: To zły sport wybrałeś, przyjacielu. Albo sobie zaplanuj, z myślą że weźmiesz w zamian np. rower. Jeśli ktoś Ci da odpowiedź jaka będzie pogoda za niecały miesiąc, to jest niepoważny. Noclegów nie braknie, na Twoim miejscu bym rozważał to najwcześniej po 25 kwietnia. Nie potrafiłbym żyć wolnymi tylko w weeekendy, ale naprawdę... zluzuj i poczekaj. Tarzańska Łomnica dzisiaj: Czym Ty robiłeś te zdjęcia? Kalkulatorem ?? 😅 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted April 22 Author Report Share Posted April 22 Do majówki już tylko tydzień, może teraz ktoś doradzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 22 Report Share Posted April 22 14 minut temu, Michas222k napisał: Do majówki już tylko tydzień, może teraz ktoś doradzi? Chopok, Lomnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 22 Report Share Posted April 22 1 godzinę temu, sstar napisał: Lomnica. Łomnica jeszcze kręci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted April 22 Author Report Share Posted April 22 Ponoć ma kręcić w weekend majowy. Na papierze chyba Chopok lepszy bo więcej tras. Nie bylem nigdy na Słowacji i nie wiem czy to dobry wybór na majówkę. Lodowce niestety nie wchodzą w gre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 22 Report Share Posted April 22 2 godziny temu, Michas222k napisał: Ponoć ma kręcić w weekend majowy. Na papierze chyba Chopok lepszy bo więcej tras. Nie bylem nigdy na Słowacji i nie wiem czy to dobry wybór na majówkę. Lodowce niestety nie wchodzą w gre. No nie wiem..patrząc na kamerki szału nie ma na Łomnicy....może Pleso?...był ktoś teraz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted April 22 Report Share Posted April 22 7 godzin temu, Michas222k napisał: Do majówki już tylko tydzień, może teraz ktoś doradzi? Na Chopok masz jakieś 500km z Wro. Na https://www.kitzsteinhorn.at/pl jakieś 700. Skipassy cena podobna, różnica jedna Na Chopoku puszczą 1 max 2 trasy. Kitz będzie chodził cały. Jechałem z Włoch wczoraj warunki śniegowe na lodowcach kosmos. Przemyśl to... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_narciarz Posted April 22 Report Share Posted April 22 Na chopoku byłem na kilku weekendach majowych. Ale one się zawsze kończyły w dniu 01.05 2-3 było nieczynne. Do tego jeździło się zazwyczaj tylko od szczytu Pretakarską do funitela, często wyjazdy gondoli w ruchu turystycznym tj. Co 30min. 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 23 Report Share Posted April 23 (edited) 13 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Na Chopok masz jakieś 500km z Wro. Na https://www.kitzsteinhorn.at/pl jakieś 700. Skipassy cena podobna, różnica jedna Na Chopoku puszczą 1 max 2 trasy. Kitz będzie chodził cały. Jechałem z Włoch wczoraj warunki śniegowe na lodowcach kosmos. Przemyśl to... Kiedyś pojechałem na kicka właśnie koło majówki z wrocka i to Honda jazz było warto, nawet w jakimś nielodowocowym ośrodku pojezdzilem, ale tam breja, choć w cieniu lód wiec mix... a Hintersee się zwał... ale to jednak był ciepły marzec w połowie wiec... Edited April 23 by sstar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts