maxi69king Napisano 8 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2023 Dziś na CG warun petarda, tak jak wspominał @ZdolnyŚlązak. Twardo, szybko, fest zmrożone. Jazda 7h, od 9 do 16 i trasy trzymały do końca. Pod koniec wyszło trochę lodu ale nie ograniczyło to kontroli nad nartami. Na dole A pojawiły się lodowe grudy, choć to standard dla tej trasy świeżo po otwarciu. Będzie tylko lepiej. Kolejek brak, wszystko na bieżąco. Jazda w słońcu podczas gdy w kotlinie kłodzkiej mleko-bezcenne. Następny wypad na CG to już raczej po otwarciu zarówno Żmiji jak i Procy(to mój ulubiony wyciąg, sama jazda nim to przyjemność i przygoda ) 13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2023 58 minut temu, Andrzej4 napisał: Heady miały wczoraj wolne? Pozdrawiam Miałem ze sobą ale odpoczywały 😉 Chciałem sprawdzić nowe wiązanie w Mantrach. Warunki ze świeżym śniegiem sprzyjały. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Poranek w Białce. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 (edytowane) 11 minut temu, wolcjusz napisał: Poranek w Białce. pięknie Edytowane 9 Grudzień 2023 przez Jeeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 27 minut temu, wolcjusz napisał: Poranek w Białce. I ani jednego strażnika muld na trasie nr 6 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Solisko teraz 3 12 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Jaworzyna Krynicka wita 😉 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Fajnie jest 🙂 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Na Zbójnicką 5 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Małe Skrzyczne już ok 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Szczyrk stoi a ja tymczasem zacząłem sezon w Polsce od Soszowa Jazda bardzo dobra od 8:00 bez kolejek, warun przyjemny. 3 godzinki szybko zleciały. Pozdro 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 W Białce czynne tylko trzy trasy więc około południa kolejki na 12-15 minut. Zatem po południu przeskok na Grapę, tutaj jazda na okrętkę i nogi już bolo 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 2 godziny temu, Micheł napisał: Szczyrk stoi a ja tymczasem zacząłem sezon w Polsce od Soszowa Jazda bardzo dobra od 8:00 bez kolejek, warun przyjemny. 3 godzinki szybko zleciały. Pozdro Slalomki sztekla 165? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 9 minut temu, sstar napisał: Slalomki sztekla 165? 160 Towarzyszą mi już od paru dobrych lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 29 minut temu, Micheł napisał: 160 Towarzyszą mi już od paru dobrych lat. Fajne są skrętne takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orka Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Szczawiny-Pilsko. Miejscami przetarcia ale bez tragedii, ogólnie całkiem przyjemnie, bez kolejek. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 8 godzin temu, kordiankw napisał: muld Poranek = brak ludzi i brak muld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 8 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Solisko teraz 7 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Na Zbójnicką Vs 7 godzin temu, pawelb91 napisał: Jaworzyna Krynicka wita 😉 Czyli z cyklu: znajdź różnice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 (edytowane) Czantoria... no cóż... od euforii do dramatu...nie wiem kto tym zarządza ale to trąba... 2 tygodnie mrozu,naturalnego opadu i główna trasa (czerwona) czeka na odwilż.... ponoć mało śniegu (ale kupy z armatek po 1,5m), niebieska do dołu mimo braku naśnieżania przejezdna i o dziwo, były tylko 2 duże kamienie na trasie (jakby je wyrwali to legalnie można by otworzyć trasę)... także Black Friday napoczęty... ludzi mało a nawet bardzo mało, niebieska do orczyka bajka, pod orczykiem może być,czerwona zamknięta oczywiście, na górnej stacji były tańce🙃 Edytowane 9 Grudzień 2023 przez DMM 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Stok Stok Stok Stok. Zdjęcia zamiast relacji Wróciliśmy z wyjazdu na stok Stok. Doszedłem do wniosku, że nie ma co pisać długiej relacji, gdy wszystko się zgadzało: a) wyjazd był udany; b) pogoda była udana; c) warunki narciarskie były cudowne; d) trzech nowych uczniów nauczyło się, z mniejszym lub większym trudem, zjeżdżać z niełatwej góry. Na koniec dnia każdy uczeń potrafił samodzielnie zjechać z góry, a niektórzy nawet jeździli w tę i z powrotem po ładnych kilka(naście?) razy. Muszę przyznać, że dziś bywało (dla mnie) czasem nieco trudno. Ale przecież po to człowiek jest tym instruktorem, co nie? Zwrócę tylko uwagę, że Salezjanie mogliby poprawić w szkole wuefy. Chodzi mi o tak zwany startowy poziom ogólnej sprawności, który się bardzo (ale to bardzo) przydaje potem w nauce jazdy na nartach. Ale ostatecznie: nie ma co narzekać. Każdy uczeń jakoś sobie poradził. Dziękuję Milenie [Milena, Twój uczeń pod koniec dnia jeździł jak każdy dobry narciarz!], Maksymilianowi oraz Maćkowi za pomoc! No to wrzucam kilka zdjęć: Więcej zdjęć: Stok Stok. Zdjęcia zamiast relacji | Twój instruktor (twojinstruktor.blogspot.com) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej4 Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Sezon 2023/24 rozpoczęty. Gogolow Ski - maleńki ośrodek koło Jasła. Na początek w sam raz 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej4 Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Warunki bardzo dobre. Oby tak dalej 😊 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 5 godzin temu, Orka napisał: Szczawiny-Pilsko. Miejscami przetarcia ale bez tragedii, ogólnie całkiem przyjemnie, bez kolejek. Prubowałeś zjechać trasami 6 i 4 jakie warunki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 3 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Stok Stok Stok Stok. Zdjęcia zamiast relacji Wróciliśmy z wyjazdu na stok Stok. Doszedłem do wniosku, że nie ma co pisać długiej relacji, gdy wszystko się zgadzało: a) wyjazd był udany; b) pogoda była udana; c) warunki narciarskie były cudowne; d) trzech nowych uczniów nauczyło się, z mniejszym lub większym trudem, zjeżdżać z niełatwej góry. Na koniec dnia każdy uczeń potrafił samodzielnie zjechać z góry, a niektórzy nawet jeździli w tę i z powrotem po ładnych kilka(naście?) razy. Muszę przyznać, że dziś bywało (dla mnie) czasem nieco trudno. Ale przecież po to człowiek jest tym instruktorem, co nie? Zwrócę tylko uwagę, że Salezjanie mogliby poprawić w szkole wuefy. Chodzi mi o tak zwany startowy poziom ogólnej sprawności, który się bardzo (ale to bardzo) przydaje potem w nauce jazdy na nartach. Ale ostatecznie: nie ma co narzekać. Każdy uczeń jakoś sobie poradził. Dziękuję Milenie [Milena, Twój uczeń pod koniec dnia jeździł jak każdy dobry narciarz!], Maksymilianowi oraz Maćkowi za pomoc! No to wrzucam kilka zdjęć: Więcej zdjęć: Stok Stok. Zdjęcia zamiast relacji | Twój instruktor (twojinstruktor.blogspot.com) Niebieska czynna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2023 Jaworzyna Krynicka 9.12.2023 No i ruszyli dzisiaj przedpremierowo. Dzienny karnet w ten weekend 60 zł. Czynne trasy 2 i 2A. Dojazd do nich gondolą. Naśnieżyli je "jako tako" na ten moment w miarę ok, ale widać że śniegu dużo na trasie nie ma. Zjazd z kolejki krzesełkowej i dojazd (kilkadziesiąt metrów) do trasy w ogóle nie naśnieżony, uklepany i rozjeżdżony tylko naturalny śnieg. Pracownik w ciągu dnia łopatą dosypywał śnieg bo wychodziły przetarcia z ziemią i kamienie, trzeba było dobrze patrzeć pod narty. Na trasie ok, raczej bez przetarć, na skraju trasy jedynie jakieś grudki ziemi. Cała trasa wyratrakowana trochę krzywo. Sporo rano tez lodowych kuleczek, z czasem się rozjeździła i było ok. Płaskie światło dziś, od szczytu do połowy trasy nr 2 zamglenie, niżej już bez niego. Dzisiaj narty gigantowe wyprowadzone na spacer. Trochę rzucało i podbijało w tych warunkach ale ogólnie nie narzekam. Ludzi niedużo, czasem trasa się zagęszczała żeby następnie za 30 sekund było całkowicie pusto. Do krzesełka i orczyka na bieżąco, żadnego czekania. Czwórka jeszcze nie śnieżona Budowa nowej kolejki i trasy nr 7 Jedynka Główną trasę na dole śnieżą od niedawna, śniegu na razie mało 11 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi