zslawek Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 (edytowane) Dziś warunki jeszcze lepsze niż wczoraj. Kolejki na niezmienionym poziomie. Takich ferii mazowieckich i warunków nie pamiętam. Pojeżdzone ponad 3 godzinki. W ramach eksperymentu lepsza połowa dostała narty Head sztywniejsze od atomic cloud 9. Efektem była znaczenie lepsza jazda szczególnie na stromym i delikatnie oblodzonych lub betonowych fragmentach. Połówka zadowolona ze zmiany. Trzeba będzie poszukać bardziej ambitniejszych nart. Edytowane 16 Styczeń 2024 przez zslawek 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 O dziwo na Czarnym Groniu dziś relatywnie pusto... Całe szczęście że jestem na nartach bo ni chuchu nie wiem którą mam nogę tylną i jak mam ją zamocowaną do reszty ..przypiętą, przykręconą.. ? 12 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 33 minuty temu, Lexi napisał: O dziwo na Czarnym Groniu dziś relatywnie pusto... Na Czarnym na tygodniu tłoczno (ale i tak przyzwoicie) jest tylko podczas małopolskich i śląskich ferii. Wawa tam nie jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 26 minut temu, tresor napisał: Na Czarnym na tygodniu tłoczno (ale i tak przyzwoicie) jest tylko podczas małopolskich i śląskich ferii. Wawa tam nie jeździ. W zeszłym roku sporo dzieciaków z Warszawy było, rozmawiałem na krześle z opiekunką i mówiła że już kupę lat tam jezdzi ... dorosłych też trochę patrząc po rejestracjach - samych kamperów na numerach warszawskich było pewnie z dziesięć - nawet im miejsce wydzielili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 25 minut temu, Lexi napisał: W zeszłym roku sporo dzieciaków z Warszawy było, rozmawiałem na krześle z opiekunką i mówiła że już kupę lat tam jezdzi ... dorosłych też trochę patrząc po rejestracjach - samych kamperów na numerach warszawskich było pewnie z dziesięć - nawet im miejsce wydzielili... ja tej stacji jakoś wyjątkowo nie lubię. Może chodzi o słaby parking, może o tego busa, co człowiek czuje się jak w Gruzji, w więźniarce albo gdzieś na krańcu Świata. Jakoś nie czuje tej stacji i mi nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 A na Czantori dziś rewelacyjne warunki Oczywiście po 3 godzinach coraz więcej ludzi i lekkie zlodowacenia ale pojeżdżone uczciwie 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 3 minuty temu, Krakus81 napisał: ja tej stacji jakoś wyjątkowo nie lubię. Może chodzi o słaby parking, może o tego busa, co człowiek czuje się jak w Gruzji, w więźniarce albo gdzieś na krańcu Świata. Jakoś nie czuje tej stacji i mi nie odpowiada. Ja też specjalnie nie przepadam (lubie mieć auto blisko - i graty które w nim mam)...ale ten stok mam na rzut beretem więc bywam na nim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 co to jest za konstrukcja na przedostatnim zdjęciu ? taśmociąg ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 41 minut temu, Jeeb napisał: co to jest za konstrukcja na przedostatnim zdjęciu ? taśmociąg ??? Jak tam byłem ostatni raz ze dwa lata temu to na górze był letni tor saneczkowy widoczny na 3 zdjęciu od dołu, to chyba jest jego część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 Godzinę temu, Jeeb napisał: co to jest za konstrukcja na przedostatnim zdjęciu ? taśmociąg ??? To podajnik węgla, wyciąg jest na paliwo stałe 🤭🤭🤭 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 Jak szukacie stacji w mieście to oczywiście Myślenice jak ktoś wspomniał do tego Dluga Polana w Nowym Targu. Ze Szklanej Góry widać Sulkowice i Kraków, ale stok znajduje się już na wsi. Kiedyś były też stoki narciarskie w Rabce, ale ponoć zatrzymała je wredna baba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andis Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 Stok w mieście, to też Przemyśl, nawet czynny w tym roku Mam tu jakieś historyczne zdjęcie, ale miasta akurat mało widać... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 Ps. A propo dzisiejszej Czantori Zapomniłem pozdrowić brać forumową od kolegi Janka, który jak większość pamięta jeździ od lat z Rudy Śląskiej pociągiem na narty….szacunek 👏🙂 11 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 51 minut temu, Andis napisał: Stok w mieście, to też Przemyśl, nawet czynny w tym roku Mam tu jakieś historyczne zdjęcie, ale miasta akurat mało widać... Górka w Przemyślu jest naprawdę ok i rzeczywiście jest bardzo blisko centrum sporego przecież miasta. Krzesło trochę przedpotopowe, bo to już na starcie kilkanaście lat temu była używka, ale lubię tę stację. No i ceny mają niezłe, 4 godz. za 80 zł, a opcja 4x4 godz. w dowolne wybrane dni w sezonie za 170 zł. Polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redster Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Andis napisał: Stok w mieście, to też Przemyśl, nawet czynny w tym roku Mam tu jakieś historyczne zdjęcie, ale miasta akurat mało widać... Jako były "lokals" muszę zgodnie z patriotyzmem lokalnym napisać parę słów o górce w Przemyślu i mieście, dla tych co nie znają, albo boją się zapuszczać we wschodnie tereny, gdzie niedźwiedzie chodzą po ulicach😜 Górka nie jest wyzwaniem, ma ok. 800m, łagodne nachylenie. Przyjemna na wyjazd rodzinny, gdzie nie wszyscy są mistrzami ciętego. Dobra do nauki, bo oprócz początkowych 100 metrów jest w miarę równomiernie niebiesko nachylona. Krzesło nie jest najnowsze, ale lepsze to niż orczyk. U podnóża górki jest duży parking (autem 3 minuty od centrum miasta!), gdzie najlepiej zostawić auto, wjechać krzesłem nr 1, a następnie przesiąść się na krzesło nr 2, które jeździ wzdłuż stoku. Można też wjechać autem na szczyt, ale przestrzeń parkingowa jest bardzo mała. Na dolnym parkingu od 2 lat istnieje również niewielka strefa dla kamperów, ale nie wiem jak działa w zimie. Największym plusem jest piękne miasto, dużo zabytków, fajna trasa podziemna pod rynkiem. Dla chcących troszkę szybszej jazdy jest otwarty kilka sezonów temu stok w Wańkowej, natomiast sportowo to już zostaje Laworta o czerwonym nachyleniu i długości >1km. Żeby nie odbiegać za bardzo od tematu wątku... w Przemyślu warunki śniegowe są dobre, niestety z uwagi na różnice temperaturowe w stosunku do południowych miejscowości naśnieżanie rusza trochę później, więc sezon jest krótszy. Obecnie dzięki ostatnim mrozom udało się całkiem dobrze naśnieżyć, więc nie ma mowy o żadnych prześwitach. Jeśli chodzi o Lawortę, warstwa śniegu jest trochę grubsza, twardo, ale nie lodowo, krawędź fajnie trzyma. Bardzo niewielka ilość ludzi jest dodatkowym plusem. Wańkowa niestety nie była testowana w ostatnich dniach, więc nie mogę się wypowiedzieć co do warunków. P.S. foto z Laworty Edytowane 16 Styczeń 2024 przez Redster 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 W dniu 15.01.2024 o 23:27, WojtekM napisał: Środula Sosnowiec Było w art. na blogu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 Soszów wieczorem już teraz to... wczoraj: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2024 W dniu 15.01.2024 o 21:34, moruniek napisał: Górka Szczęśliwicka Warszawa, Zakopane ? Gdybyś przeczytał całość (link), wiedziałbyś, że o tym napisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 6 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Soszów wieczorem już teraz to... wczoraj: Można już z kanapy wyjechać wyżej czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 (edytowane) 8 godzin temu, marcinn napisał: Ps. A propo dzisiejszej Czantori Zapomniłem pozdrowić brać forumową od kolegi Janka, który jak większość pamięta jeździ od lat z Rudy Śląskiej pociągiem na narty….szacunek 👏🙂 "Odpozdrawiamy" @janek57 serdecznie... Edytowane 17 Styczeń 2024 przez Lexi 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 W dniu 15.01.2024 o 23:27, WojtekM napisał: Środula Sosnowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 (edytowane) Szczyrk SON, otwarta Sportowa - czerwona trasa nr. 1 UWAGA! 17.01 (środa) jazda wieczorna w SON odwołana ze względu na prognozowany silny wiatr! Edytowane 17 Styczeń 2024 przez surfing 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 9 godzin temu, Redster napisał: Jako były "lokals" muszę zgodnie z patriotyzmem lokalnym napisać parę słów o górce w Przemyślu i mieście, dla tych co nie znają, albo boją się zapuszczać we wschodnie tereny, gdzie niedźwiedzie chodzą po ulicach😜 Górka nie jest wyzwaniem, ma ok. 800m, łagodne nachylenie. Przyjemna na wyjazd rodzinny, gdzie nie wszyscy są mistrzami ciętego. Dobra do nauki, bo oprócz początkowych 100 metrów jest w miarę równomiernie niebiesko nachylona. Krzesło nie jest najnowsze, ale lepsze to niż orczyk. U podnóża górki jest duży parking (autem 3 minuty od centrum miasta!), gdzie najlepiej zostawić auto, wjechać krzesłem nr 1, a następnie przesiąść się na krzesło nr 2, które jeździ wzdłuż stoku. Można też wjechać autem na szczyt, ale przestrzeń parkingowa jest bardzo mała. Na dolnym parkingu od 2 lat istnieje również niewielka strefa dla kamperów, ale nie wiem jak działa w zimie. Największym plusem jest piękne miasto, dużo zabytków, fajna trasa podziemna pod rynkiem. Dla chcących troszkę szybszej jazdy jest otwarty kilka sezonów temu stok w Wańkowej, natomiast sportowo to już zostaje Laworta o czerwonym nachyleniu i długości >1km. Żeby nie odbiegać za bardzo od tematu wątku... w Przemyślu warunki śniegowe są dobre, niestety z uwagi na różnice temperaturowe w stosunku do południowych miejscowości naśnieżanie rusza trochę później, więc sezon jest krótszy. Obecnie dzięki ostatnim mrozom udało się całkiem dobrze naśnieżyć, więc nie ma mowy o żadnych prześwitach. Jeśli chodzi o Lawortę, warstwa śniegu jest trochę grubsza, twardo, ale nie lodowo, krawędź fajnie trzyma. Bardzo niewielka ilość ludzi jest dodatkowym plusem. Wańkowa niestety nie była testowana w ostatnich dniach, więc nie mogę się wypowiedzieć co do warunków. P.S. foto z Laworty Jutro Laworta,może będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 (edytowane) Czantoria, od dzisiaj jazda wieczorna 17:30 – 20:30 CZYNNE TRASY NARCIARSKIE: TRASA NUMER 1 CZERWONA O DŁUGOŚCI 1900 M JAZDA DZIENNA W GODZINACH 08:00 – 15:00 PRZERWA NA RATRAKOWANIE 15:30 – 17:30 JAZDA WIECZORNA 17:30 – 20:30 WYCIĄG SOLISKO O DŁUGOŚCI 340 M 08:30 – 15:00 Czynna też Lisia Polana do nauki https://lisia-polana.pl/page/kamera Edytowane 17 Styczeń 2024 przez surfing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2024 5 godzin temu, Lexi napisał: Można już z kanapy wyjechać wyżej czy jeszcze nie? Nie, choć z Lepiarzówki jest... oświetlony (lampionami) zjazd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi