sstar Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 10 godzin temu, grimson napisał: Szacunek. Jak jeszcze wejdą jutro skitury z rana na Śnieżce to będzie grubo. Dziś niestety wszędzie pada deszcz, może na Śnieżce śnieg... śpimy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Rohacze startują w sobotę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Zieleniec ratrakuje przed otwarciem w piątek: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Jaworzyna dzisiaj.7 przygotowana idealnie ,usilowałem wycisnąć z niej jakąś szybkość,bez wielkich efektow.Na 3 ubitą trasę posypali grubo śniegiem z armat ,udało mi się ustać,ale Panu za mną nie i poszedł mu bark.A za chwilę zepsuła się elektryka na 3,więc jeździłem na dół do kolejki,najpierw po tym nieubitym,potem po minerałach,więc było wyzwanie... 20241203_112451.mp4 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Jaworzyna dzisiaj.7 przygotowana idealnie ,usilowałem wycisnąć z niej jakąś szybkość,bez wielkich efektow.Na 3 ubitą trasę posypali grubo śniegiem z armat ,udało mi się ustać,ale Panu za mną nie i poszedł mu bark.A za chwilę zepsuła się elektryka na 3,więc jeździłem na dół do kolejki,najpierw po tym nieubitym,potem po minerałach,więc było wyzwanie... Ja na Jaworzynę wybiorę się dopiero jak ruszy jakieś 3/4 tras (więc może styczeń), wcześniej nie ma raczej sensu. W najbliższy piątek chyba Tylicz Ski bo alternatywy w okolicy nie widzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Jaworzyna dzisiaj.7 przygotowana idealnie ,usilowałem wycisnąć z niej jakąś szybkość,bez wielkich efektow. 20241203_112451.mp4 Parametry kolei i zwłaszcza trasy (Zakładam 450m długości, bo wyciąg ma 393m, różnica poziomów... 53m!!! Skłon trasy = 11% Zakładając naturalny, choć niewielki, opór nawet ubitego śniegu, nie ma bata, aby tam wyciągnąć prędkość. To trasa, jakby to ująć, nie do prędkości. Nikt nas, umiejących jeździć, tam nie chce. To trasa wybitnie do nauki. I też chyba na godzinę, bo potem... trzeba coś trudniejszego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 (edytowane) Dodam jeszcze, że zawsze istniały takie trasy, które mój syn (wychowany na Stożku w Wiśle), jak miał 6 lat (dawno temu), pokonywał tyłem albo non-stop kijkami, bo za wolno. W Małym Cichym w 2005 r. miałem nawet protest: - Tataaa, tu nie da się jechać! Edytowane 3 Grudzień 2024 przez Narciarz ze Śląska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 30 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dodam jeszcze, że zawsze istniały takie trasy, które mój syn (wychowany na Stożku w Wiśle), jak miał 6 lat (dawno temu), pokonywał tyłem albo non-stop kijkami, bo za wolno. W Małym Cichym w 2005 r. miałem nawet protest: - Tataaa, tu nie da się jechać! to teraz jest zapewne czołowym alpejczykiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Parametry kolei i zwłaszcza trasy (Zakładam 450m długości, bo wyciąg ma 393m, różnica poziomów... 53m!!! Skłon trasy = 11% Zakładając naturalny, choć niewielki, opór nawet ubitego śniegu, nie ma bata, aby tam wyciągnąć prędkość. To trasa, jakby to ująć, nie do prędkości. Nikt nas, umiejących jeździć, tam nie chce. To trasa wybitnie do nauki. I też chyba na godzinę, bo potem... trzeba coś trudniejszego. Zbyszek Ty to jesteś jednak kolorowy ptak, nawet narty masz różne . Teraz zauważyłem. pozdro 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 CG wypuściła ratrak na B: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Godzinę temu, marekbtl napisał: Zbyszek Ty to jesteś jednak kolorowy ptak, nawet narty masz różne . Teraz zauważyłem. pozdro Specjalna para na minerały,Rossignol trochę dłuższy od Salomona,ale da się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 2 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Specjalna para na minerały,Rossignol trochę dłuższy od Salomona,ale da się... No widziałem, że w jedną stronę tak jakoś lepiej było😀. Ale nie śmiałem krytkować. Jesteś gigant. A to ta nowa trasa do nauki??? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Specjalna para na minerały,Rossignol trochę dłuższy od Salomona,ale da się... Czy to po jednej narcie znalezionej w jakimś kurorcie? 😉 Śmieje się bo jak byłem z bratem w Solden w marcu 2014 to gdy szliśmy rano na otwarcie do gondoli to wracali przez miasteczko "wczorajsi" pijani Holendrzy w butach narciarskich i kaskach włócząc za sobą narty, jeden ciągnął właśnie jedną sztukę... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 (edytowane) Godzinę temu, pawelb91 napisał: Czy to po jednej narcie znalezionej w jakimś kurorcie? 😉 Śmieje się bo jak byłem z bratem w Solden w marcu 2014 to gdy szliśmy rano na otwarcie do gondoli to wracali przez miasteczko "wczorajsi" pijani Holendrzy w butach narciarskich i kaskach włócząc za sobą narty, jeden ciągnął właśnie jedną sztukę... Żebyś wiedział.Znaleziona w kurorcie litewskim Druskienniki.W kwietniu po zamknięciu już Jaworzyny jeździliśmy slalom wśród minerałów.Oderwanie krawędzi zauważyłem dopiero w sierpniu pod maszynką przy ostrzeniu na Litwie,bo się trzymała.Odkręciłem wiązania i wyrzuciłem narty do kontenera z plastikami,ale dostrzegłem tam kilka wyrzuconych przez zawodników nart,a jedna nawet trochę podobna.Zabrałem jedną swoją dobrą z kontenera,i tą drugą,i teraz jest jak znalazł na Jaworzynę,kolejką w górę,a potem po hałdach i minerałach.Przyjedź,Twoje też dadzą radę... Edytowane 3 Grudzień 2024 przez lski@interia.pl 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Na Pilsku zaczęli w tym sezonie śnieżyć. Piszą że, wstępnie planują się otworzyć 14 lub 15 grudnia. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Rytro rozpoczęło śnieżenie (niestety działa tylko jedna kamera z dolnego zakrętu) Cieniawa też śnieży 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Białka też sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 Zieleniec się przygotowuje na piątkowe otwarcie: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghs Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 (edytowane) W dniu 3.12.2024 o 00:08, sstar napisał: Ogoliłem się. Trochę też ostatnio schudłem. Czy to jest forum narciarskie, czy miejsce na pogaduchy jakichś starych dziadów? Jak posty zaczynają składać się ze zdjęć twarzy, to może pora przejść na priv? No na litość boską, co dalej, będziecie raportować codziennie, jak Was w krzyżu łupie i co na śniadanie zjedliście? Edytowane 4 Grudzień 2024 przez ghs 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 Czarna Góra rusza, na razie na weekend sobota i niedziela. Czynna ma być Luxtorpeda i czerwona B trasa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 (edytowane) Godzinę temu, ghs napisał: Czy to jest forum narciarskie, czy miejsce na pogaduchy jakichś starych dziadów? Jak posty zaczynają składać się ze zdjęć twarzy, to może pora przejść na priv? No na litość boską, co dalej, będziecie raportować codziennie, jak Was w krzyżu łupie i co na śniadanie zjedliście? Wiesz jak jest, młodzi gniewni i starzy wkurwieni. A coś o warunkach narciarskich napiszesz? Bo jeśli posty zaczynają składać się jedynie z krytyki to może pora przejść na priv? PS na fotce narty widać, dla spostrzegawczych;-) a warunki w Rudawach oprócz stoku w Czarnowie jak na załączonym obrazku. Edytowane 4 Grudzień 2024 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghs Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 Nie napiszę, po przyszedłem poczytać, gdzie można pojechać, a zamiast tego widzę, jak jeden pan z deficytem atencji podnosi ciężary, a drugi chwali się brodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 (edytowane) 10 minut temu, ghs napisał: przyszedłem poczytać, gdzie można pojechać, to jedź a nie czytaj jestem w trakcie jeżdżenia- pozdrawiam Edytowane 4 Grudzień 2024 przez Jeeb 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 (edytowane) 11 minut temu, ghs napisał: Nie napiszę, po przyszedłem poczytać, gdzie można pojechać, a zamiast tego widzę, jak jeden pan z deficytem atencji podnosi ciężary, a drugi chwali się brodą. Eee tam, raczej tłumaczyłem Marcinowi, że po brodzie ani śladu. A co do tego gdzie pojechać, to zapytaj, podaj miejsce to ten od ciężarów okaże się, że trzyma rękę na pulsie i calkiem dobrze się orientuje co i gdzie działa, a ten bez brody nawet tu i ówdzie już był na nartach... więc śmiało, Sudety i dolnośląskie pasuje, może Czechy? Czy wolisz bawić się i przyłączyć do loży szyderców czy też bawić w kanapowego psychoanalityka? Też można. Edytowane 4 Grudzień 2024 przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2024 1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Czarna Góra rusza, na razie na weekend sobota i niedziela. Czynna ma być Luxtorpeda i czerwona B trasa. to jest logiczne info, bo Efka słabo wygląda na kamerkach. tylko skąd to wiesz? FB i strona www milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi