Jeeb Napisano 5 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2025 7 godzin temu, KrisRR napisał: Podsumowanie sezonu. -mój najlepszy 13 dni na nartach; suma zjazdów i wjazdów 771 km; odwiedzone: Zillertal Arena, Hochzillertal, Mayrhofner, Hintertux, Obertauren, Ischgl, Pitzal. 😀 To w polskich ośrodkach nie jeździłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 5 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2025 7 godzin temu, Jeeb napisał: To w polskich ośrodkach nie jeździłeś? Jakoś się nie złożyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2025 W Tatrach pada śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2025 Tymczasem na Pilsku 5d7586f8-ab28-4f85-a170-3b79274e0660.mp4 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2025 (edytowane) W dniu 5.05.2025 o 15:57, KrisRR napisał: Jakoś się nie złożyło. jakbyniebyło odwiedziłeś topowe ośrodki austriackie Też w Pl nie jeździłem ale w Alpach 55 dni na nartach Espace Killy (Val d Isere/Tignes) Anzere Leysin - Les Mosses - La Lecherette Gryon - Les Diablerets Leukerbad Belalp Rosswald Eischoll - Unterbäch Saas Fee Saas Almagel San Domenico di Varzo Zinal - Grimenz Zermatt Zauchensee Flachau Edytowane 15 Maj 2025 przez Jeeb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 15 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2025 2 godziny temu, Jeeb napisał: jakbyniebyło odwiedziłeś topowe ośrodki austriackie Też w Pl nie jeździłem ale w Alpach 55 dni na nartach Espace Killy (Val d Isere/Tignes) Anzere Leysin - Les Mosses - La Lecherette Gryon - Les Diablerets Leukerbad Belalp Rosswald Eischoll - Unterbäch Saas Fee Saas Almagel San Domenico di Varzo Zinal - Grimenz Zermatt Zauchensee Flachau Janek, jeszcze raz - tylko alfabetycznie poproszę pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2025 5 godzin temu, marcinn napisał: Tymczasem na Pilsku 5d7586f8-ab28-4f85-a170-3b79274e0660.mp4 Odstąpię karnet na Pilsko .. niedrogo.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2025 9 godzin temu, Lexi napisał: Odstąpię karnet na Pilsko .. niedrogo.. Skiturowy oczywiście, co 5-te wyjście gratis, zjazdy osobno płatne. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2025 17 godzin temu, Jeeb napisał: jakbyniebyło odwiedziłeś topowe ośrodki austriackie Też w Pl nie jeździłem ale w Alpach 55 dni na nartach Espace Killy (Val d Isere/Tignes) Anzere Leysin - Les Mosses - La Lecherette Gryon - Les Diablerets Leukerbad Belalp Rosswald Eischoll - Unterbäch Saas Fee Saas Almagel San Domenico di Varzo Zinal - Grimenz Zermatt Zauchensee Flachau Pozazdrościć. Dopisz po jednym słowie przy każdym ośrodku. Będzie przewodnik. U mnie czasy gdy jeździłem po 60 dni w sezonie i zmieniałem ośrodki chyba bezpowrotnie minęły. Teraz bliżej połowy. Raczej monotematycznie. Zupełnie mi to nie przeszkadza. Ale o Twoich wojażach z chęcią poczytam jak będzie krótko i na temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2025 3 godziny temu, sstar napisał: Pozazdrościć. Dopisz po jednym słowie przy każdym ośrodku. Będzie przewodnik. U mnie czasy gdy jeździłem po 60 dni w sezonie i zmieniałem ośrodki chyba bezpowrotnie minęły. Teraz bliżej połowy. Raczej monotematycznie. Zupełnie mi to nie przeszkadza. Ale o Twoich wojażach z chęcią poczytam jak będzie krótko i na temat. przecież cały sezon wrzucałem foty i krótkie opisy na obu forach Espace Killy, Zermatt i ośrodki Salzburgerlandu są bardzo popularne i wszystkim dobrze znane Pozostałe to Magic Pass @pawelb91 już kiedyś opisał bardzo fajnie w międzyczasie dołączyły inne ośrodki i jest ich prawie 100 https://www.magicpass.ch/en/stations 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Jeeb napisał: przecież cały sezon wrzucałem foty i krótkie opisy na obu forach Espace Killy, Zermatt i ośrodki Salzburgerlandu są bardzo popularne i wszystkim dobrze znane Pozostałe to Magic Pass @pawelb91 już kiedyś opisał bardzo fajnie w międzyczasie dołączyły inne ośrodki i jest ich prawie 100 https://www.magicpass.ch/en/stations Myślałem jeden ośrodek jedno słowo taka gra skojarzeń, taki challenge;-) ps jakim wszystkim? Ludzie som ruzne! Edytowane 16 Maj 2025 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2025 23 godziny temu, sstar napisał: Myślałem jeden ośrodek jedno słowo w wolnych chwilach coś dorzucę w odpowiednich tematach aby nie offtopować warunków panujących w Polsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Maj 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2025 19 minut temu, Jeeb napisał: w wolnych chwilach coś dorzucę w odpowiednich tematach aby nie offtopować warunków panujących w Polsce Warunki w Polsce: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 17 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2025 ten tez dobry 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2025 4 godziny temu, pawelb91 napisał: Warunki w Polsce: Eee tam… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Maj 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2025 11 godzin temu, sstar napisał: Eee tam… Tatry… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 3 Lipiec 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2025 W dniu 15.05.2025 o 15:01, Jeeb napisał: jakbyniebyło odwiedziłeś topowe ośrodki austriackie Też w Pl nie jeździłem ale w Alpach 55 dni na nartach Espace Killy (Val d Isere/Tignes) Anzere Leysin - Les Mosses - La Lecherette Gryon - Les Diablerets Leukerbad Belalp Rosswald Eischoll - Unterbäch Saas Fee Saas Almagel San Domenico di Varzo Zinal - Grimenz Zermatt Zauchensee Flachau Ewidentnie mi w tym zestawieniu brakuje Czarnej Góry... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 29 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2025 (edytowane) Ledwo na Skrzyczne do roboty dojechaliśmy, tyle śniegu 🤭 A tak w ogóle to ktoś coś słyszał o robotach fundamentowych wzdłuż Bieńkuli śladem starego Orczyka? Cous tam robią, maże nowy orczyk? Nic ni widać, mgła Edytowane 29 Wrzesień 2025 przez Góral spod Skrzycznego 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2025 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Ledwo na Skrzyczne do roboty dojechaliśmy, tyle śniegu koronny przykład na ocieplenie klimatu. teraz foliowcy i płaskoziemcy zostali pozbawieni wszelkich argumentów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2025 Ciekawe, że nie ma takich komentarzy, gdy z roku na rok coraz mniej jest dni mroźnych, lodowce są otwarte coraz krócej, a bez sztucznego naśnieżania utrzymanie warunków narciarskich jest praktycznie niemożliwe. Kilka dni chłodniejszych i od razu "koniec ocieplenia klimatu". Co do Bieńkuli - w wyszukiwarce GUNB jest mowa o "urządzeniu transportu linowego" - to brzmi jak zjeżdżalnia grawitacyjna (teoretycznie mógłby być też przenośnik taśmowy, ale w tamtym miejscu to niemożliwe ze względu na nachylenie) lub coś podobnego. Gdy wydają decyzje o wyciągach narciarskich to piszą o wyciągach, więc nie spodziewałbym się czegoś dla narciarzy - szczególnie na trasie, która rzadko jest otwierana (pewnie przez brak ocieplenia klimatu 😛). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 29 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2025 2 godziny temu, grimson napisał: koronny przykład na ocieplenie klimatu. teraz foliowcy i płaskoziemcy zostali pozbawieni wszelkich argumentów. Takie rzeczy liczy się w dłuższej perspektywie. Patrzysz na średnie i porównujesz je latami. Żeby takie kwestie komentować trzeba wiedzę czerpać od naukowców, a nie od Trumpa albo od polityków Konfy. Koronnym przykładem na ocieplenie klimatu jest topnienie lodowców. Grubość lodowca to właśnie kwestia jak on topnieje latem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 1 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2025 W dniu 29.09.2025 o 13:14, leitner napisał: Co do Bieńkuli - w wyszukiwarce GUNB jest mowa o "urządzeniu transportu linowego" - to brzmi jak zjeżdżalnia grawitacyjna (teoretycznie mógłby być też przenośnik taśmowy, ale w tamtym miejscu to niemożliwe ze względu na nachylenie) lub coś podobnego. Gdy wydają decyzje o wyciągach narciarskich to piszą o wyciągach, więc nie spodziewałbym się czegoś dla narciarzy - szczególnie na trasie, która rzadko jest otwierana (pewnie przez brak ocieplenia klimatu 😛). Też obiło mi się o uszy, że ma być to zjeżdżalnia grawitacyjna czynna cały rok. Z tego co zrozumiałem, ona ma być poprowadzona również śladem trasy, co raczej całkowicie zamyka ten teren narciarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doppelmayr Napisano 2 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2025 Według obsługi kolei na Zbójnicką ma to być zjeżdżalnia grawitacyjna - podobne do tej na Jaworzynie. Ma sięgać jakoś do połowy stoku i ma być demontowana na zimę. Więc ta opcja daje jeszcze nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2025 59 minut temu, Doppelmayr napisał: Według obsługi kolei na Zbójnicką ma to być zjeżdżalnia grawitacyjna - podobne do tej na Jaworzynie. Ma sięgać jakoś do połowy stoku i ma być demontowana na zimę. Więc ta opcja daje jeszcze nadzieję... może przygotowuję sie na bezśnieżne zimy i wszędzie będą grawitacyjne - nie będzie trzeba sprzętu narciarskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2025 W dniu 1.10.2025 o 13:18, Zita napisał: Też obiło mi się o uszy, że ma być to zjeżdżalnia grawitacyjna czynna cały rok. Z tego co zrozumiałem, ona ma być poprowadzona również śladem trasy, co raczej całkowicie zamyka ten teren narciarsko. A po wuja im trudne trasy??? To ma być supermarket narciarski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi