sstar Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec Miałem jechać z niedzieli na poniedziałek a tu pacz pan... chill... out 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Dziś ładnie na kamerkach kusi... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 16 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Wczoraj ostatni raz w tym sezonie narciarskim byłem w Dolni Moravie. Ośrodek planuje jeszcze kręcić do 23 marca, ale ja mam już inne plany. Z karnetu sezonowego udało się wyjeździć 18 dni. Ostatnie opady śniegu zatrzymały się po polskiej stronie masywu Śnieżnika. Na kamerkach z Czarnej widać ośnieżone drzewa,a na moich fotach z wczoraj z DM tego brak. Warunki na stokach były dobre, szczególnie długo trzymały czerwone trasy. Na szczycie temperatura -3. Frekwencja w ośrodku najniższa w tym sezonie, w środku tygodnia w styczniu przed feriami nawet było więcej ludzi. Jak ktoś chce się jeszcze tam wybrać przed zamknięciem to polecam. Tylko sprawdźcie sobie funkcjonowanie kolejek bo nie wszystko w tygodniu ma chodzić. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2 godziny temu, sstar napisał: Dziś ładnie na kamerkach kusi... W drogę… 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2 godziny temu, Michas222k napisał: Wczoraj ostatni raz w tym sezonie narciarskim byłem w Dolni Moravie. Ośrodek planuje jeszcze kręcić do 23 marca, ale ja mam już inne plany Jak dla mnie to wczoraj było rewelacja. Naprawdę mało ludzi i twardo. No dziwne że tak szybko chcą zamykać. Tam jest śniegu jeszcze na trzy tygodnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 7 godzin temu, MarioJ napisał: Jak dla mnie to wczoraj było rewelacja. Naprawdę mało ludzi i twardo. No dziwne że tak szybko chcą zamykać. Tam jest śniegu jeszcze na trzy tygodnie. A co w tym dziwnego Biznes jest biznes, niestety dla nas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2 godziny temu, marcinn napisał: A co w tym dziwnego Biznes jest biznes, niestety dla nas Wiesz, my tam zawsze sobie coś znajdziemy do zabawy. Ale, ten ośrodek kiedyś prezentował ambicje działania jak najdłużej się da. Mają dużo śniegu naprodukowane, po co to marnować. Można ludzi próbować ściągać, jak sami nie przyjeżdżają. Np. banery w Pradze, we Wrocławiu, w Brnie, w Ostrawie etc. Ludziom trzeba powiedzieć wyraźnie że „mamy śnieg i chcemy być otwarci jak najdłużej się da”. I wtedy przyjadą. Dzisiaj w Czarnej Górze tych ludziów było trochę, jak na marzec, więcej niż w Dolnej Morawie. Ale to oczywiście nie moje zabawki, nie mój biznes. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec Harrachov | 16.03.25 - niedziela Być może ostatnie narty w tym sezonie lokalnie. Powrót po latach do Harrachova i po tym wypadzie myślę, że muszę wracać zdecydowanie częściej ! Start 8.30 Ryzoviste, parking 100CZK, -3C na dole, -5C na górze, przynajmniej tyle było nad ranem. Na trasach beton. Mimo, że Certova Hora ma ekspozycję głównie północną to trasy po stronie Ryzoviste wychodzą bardziej na wschód co powoduje, że już od rana ładnie przypieka tam słoneczko. Z tego też powodu polecam rozpocząć jazdę właśnie od tej strony, trasy zdecydowanie szybciej puszczają. Ale jakie trasy! Zarówno niebieska jak i czerwona oraz czarna to książkowe przykłady jak trasy o danym kolorze powinny wyglądać. Czarna doskonała, idealnie nachylona, do jechania a nie do zsuwania się. Słońce kompletnie jej nie tyka, trzyma się do końca dnia. Na plus także luzy i swoboda na trasach bo na jedno krzesło przypadają trzy trasy! O 12.00 przenosiny na drugą stronę, na czerwoną do centrum, także super. Szeroooka, zmrożona z super podkładem, odsypy były tylko na dole poniżej talerzyka. Wyciągi - krzesła, także na plus. Kanapy mimo, że niewyprzęgane to jadą tyle ile mają jechać, zgodnie ze specyfikacją tj. 2,5 m/s czyli prawie tyle co Lux na CG a przy Żmiji to torpedy normalnie. Kolejek do wyciągów absolutnie brak. Śniegu mają w bród, jak im deszcz tego nie zmyje to pociągną do Wielkanocy, zresztą sam ośrodek informuje o końcu sezonu 21.04😎 I tego im życzę! Niebieska Czarna Czerwona Pista esperti Czerwona do centrum i skocznie 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 8 godzin temu, maxi69king napisał: Harrachov | 16.03.25 - niedziela Być może ostatnie narty w tym sezonie lokalnie. Powrót po latach do Harrachova i po tym wypadzie myślę, że muszę wracać zdecydowanie częściej ! Start 8.30 Ryzoviste, parking 100CZK, -3C na dole, -5C na górze, przynajmniej tyle było nad ranem. Na trasach beton. Mimo, że Certova Hora ma ekspozycję głównie północną to trasy po stronie Ryzoviste wychodzą bardziej na wschód co powoduje, że już od rana ładnie przypieka tam słoneczko. Z tego też powodu polecam rozpocząć jazdę właśnie od tej strony, trasy zdecydowanie szybciej puszczają. Ale jakie trasy! Zarówno niebieska jak i czerwona oraz czarna to książkowe przykłady jak trasy o danym kolorze powinny wyglądać. Czarna doskonała, idealnie nachylona, do jechania a nie do zsuwania się. Słońce kompletnie jej nie tyka, trzyma się do końca dnia. Na plus także luzy i swoboda na trasach bo na jedno krzesło przypadają trzy trasy! O 12.00 przenosiny na drugą stronę, na czerwoną do centrum, także super. Szeroooka, zmrożona z super podkładem, odsypy były tylko na dole poniżej talerzyka. Wyciągi - krzesła, także na plus. Kanapy mimo, że niewyprzęgane to jadą tyle ile mają jechać, zgodnie ze specyfikacją tj. 2,5 m/s czyli prawie tyle co Lux na CG a przy Żmiji to torpedy normalnie. Kolejek do wyciągów absolutnie brak. Śniegu mają w bród, jak im deszcz tego nie zmyje to pociągną do Wielkanocy, zresztą sam ośrodek informuje o końcu sezonu 21.04😎 I tego im życzę! Niebieska Czarna Czerwona Pista esperti Czerwona do centrum i skocznie Harrachov jest świetny. Zwykle jeździłem jak ty na Ryzoviste potem jechałem do miasta na zwiedzanie czyli na czerwoną do centrum. Możliwość wrzucenia nart do bagażnika ze stoku można by w sumie nawet wjechać;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 21 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 11 godzin temu, maxi69king napisał: Śniegu mają w bród, jak im deszcz tego nie zmyje to pociągną do Wielkanocy, zresztą sam ośrodek informuje o końcu sezonu 21.04😎 I tego im życzę! Ja odkryłem ten ośrodek właśnie w kwietniu 2019r. (był to mój pierwszy sezon na nartach). Było tak fajnie, że jeszcze raz wybrałem się tydzień później. Odwiedziłem też ten ośrodek w kwietniu 2022r. W Harrachovie bywam kilka razy w sezonie, może w tym roku też się uda odwiedzić w kwietniu, chodź pierwszy plan to Szpindel, w którym w tym sezonie jeszcze nie byłem. Foty z kwietnia 2022r. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec W Izerach jeszcze jest warun. Foto z niedzieli. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 30 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec Update: Szpindlerowy Mlyn kusi jeszcze bardziej. Od 31.03 skipass całodzienny za 490CZK. Coś czuję, że mogą ograniczyć działanie tras i wyciągów bo cena za dobra Zobaczymy po weekendzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 30 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 47 minut temu, maxi69king napisał: Update: Szpindlerowy Mlyn kusi jeszcze bardziej. Od 31.03 skipass całodzienny za 490CZK. Coś czuję, że mogą ograniczyć działanie tras i wyciągów bo cena za dobra Zobaczymy po weekendzie Już to zapowiedzieli jakiś czas temu, Medvedin chodzi do końca marca lub do dzisiaj dokładnie nie pamiętam. W zeszłym roku jak były wszędzie problemy ze śniegiem to do końca chodził tylko górny odcinek Medvedina i Horni Misecky. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec Pec do 6 kwietnia... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 5 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Dzień dobry że Szpindla. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 3 godziny temu, Michas222k napisał: Dzień dobry że Szpindla. Mokro ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 5 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2 godziny temu, filok napisał: Mokro ? Rano mgła na górze a później słonecznie, wiosennie na stokach. Śniegu mają już mało, sporadyczne przetarcia na trasach. Kolejki do głównego wyciągu były tylko przez pierwsze 2h, dalej na bieżąco. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Śnieżka z Lucni… 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Dzięki @Michas222k za relację! Może ja jutro pomogę im zamknąć sezon, decyzja wieczorem. W nocy ma mrozić i to solidnie. Pogoda ma być niepewna, wietrznie i mgliście. Zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Godzinę temu, sstar napisał: Śnieżka z Lucni… Ze Śnieżki do Kotła Łomniczki da się zjechać, zostało jeszcze coś śniegu... pytam oczywiście tylko teoretycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 1 godzinę temu, Michas222k napisał: Medvedin o tej porze prawie bez śniegu, masakra😪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 5 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2 godziny temu, maxi69king napisał: Dzięki @Michas222k za relację! Może ja jutro pomogę im zamknąć sezon, decyzja wieczorem. W nocy ma mrozić i to solidnie. Pogoda ma być niepewna, wietrznie i mgliście. Zobaczymy. To może jakieś piwko jutro na stoku? Z żoną im dwa dni pomagamy zamknąć sezon. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Godzinę temu, Michas222k napisał: To może jakieś piwko jutro na stoku? Z żoną im dwa dni pomagamy zamknąć sezon. Oprócz Was nikogo tam nie ma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień (edytowane) W dniu 5.04.2025 o 16:51, marionen napisał: Ze Śnieżki do Kotła Łomniczki da się zjechać, zostało jeszcze coś śniegu... pytam oczywiście tylko teoretycznie... Teoretycznie raczej nie sam popatrz... dziś ponoć było -29 odczuwalne na Śnieżce... https://www.karpacz.pl/kamery-w-karpaczu https://www.bergfex.pl/pec-pod-snezkou/webcams/c14959/ Edytowane 6 Kwiecień przez sstar 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień Spindleruv Mlyn 07.04.25 | niedziela Ostatecznie wpadło zakończenie lokalnego sezonu narciarskiego w Szpindlu. Decyzja spontaniczna podjęta późno wieczorem, forum na tel raczej nie przeglądam, następnym razem będę obserwował @Michas222k bo piwko w Restaurace Stadion było pite. Taki sam pomysł jak my miało wielu Czechów i Polaków i w ten sposób o 8:20 staliśmy 5 min w kolejce do wjazdu na parking P2 przy Hromovce. Na parkingu miejsca oczywiście były, udało się złapać na tym utwardzonym, asfaltowym. Parking darmoszka także spoko aż dziwne przy łakomości TMR-u na kase. Trasa z Wrocławia niby 2.15h ale odczuwalnie i liczbowo zauważalnie dalej niż do Janskich (+30min). Jak ubieraliśmy buty to widzieliśmy, że krzesło o 8:30 nie rusza ze względu na wiatr, kolejka narciarzy stoi. I rzeczywiście, mocno wiało, także na dole. Przez chwilę myśleliśmy, że możemy nie pojeździć, szkoda fatygi a tu jeszcze jakiś napotkany Czech mówi, że jak o 9 nie ruszą to nie ruszą wgl.... nwm skąd to info Na szczęście o 9 krzesło ruszyło ale wiatr pozostał w zasadzie do końca. Zimno, od góry do dołu mróz przez cały dzień, -2 na dole, -5 na górze ale odczuwalne zdecydowanie mniej przez to wiatrzysko. Dobrze, że nie było mgły, chmury wysoko, czasem przebijało się słońce. Zaskoczenie to trasy, mróz zrobił robotę. Mimo całotygodniowej odwilży beton niesamowity, brak odsypów do końca dnia. No może troche lód zaczął wyłazić na czerwonej 5-ce ale poza tym rewelacja, równo jak stół. Pucharowa czarna 6-ka to petarda, nogi bolą, było na niej mało ludzi bo dojazd tylko wąskim przejazdem od innogy. Trasa szeroka jak lotnisko i tak troche zawężona przez przetarcia. Względem ostatniej wizyty kilka lat temu, poszerzona niebieska 4-ka robi robotę, szeroko i mimo dużej ilości ludzi na niej, bezpiecznie. Czerwona 5-ka też spoko, jest co jechać. Z racji, że Spindl pozostał otwarty jako jeden z nielicznych ludzi było sporo. Na Hromovce na bieżąco, poza spiętrzeniem po otwarciu o 9, na innogy 6 kolejka od 9:30 do 12.00 na 5-8 min później bliżej 3-4 min. Krzesło mocno zwolnione ze względu na wiatr, Hromovka jeździła szybciej. Karnet promocyjny 490 CZK także okazja szczególnie w porównaniu ile kasują w sezonie typu 1600CZK w kasie. Ceny w knajpie taniej niż w PL, browar 12-13pln, kawka podobnie. Wydaje mi się, że sporo taniej niż na Chopoku mimo że to też TMR. Suma sumarum warto było przyjechać, w takich warunkach w kwietniu w Sudetach jeszcze nie jeździłem, bardziej przypominało to początek stycznia. Start Hromovka, na dole już wiosennie Góra już bardziej zimowa, czynna 3, zamknięte 2 i nowa 1 Innogy około 10.00, szczyt kolejki na 8 min Widok z 6 na zamknięty Medvedin, jak widać słoneczko w tygodniu mocno przysmażyło misia Równa jak stół, szeroka pucharowa czarna 6-ka Zmodernizowana, poszerzona niebieska 4-ka Fajnie nachylona czerwona 5-ka 5-ka o 15 jak zamykali Słoneczko nieśmiało się przebijało... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi