Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, MarioJ napisał:

Obronię Jeeb’a. Jest aktywnym narciarzem, ciągle jeździ po Alpach. Wrzuca zdjęcia, nie chce mu się pisać. Ale jak zapytasz, to odpowie dwoma słowami. 

A polskie góry zna lepiej niż niejeden młody narciarz ze Szczyrku.

Więc miarkuj się, kolego, trochę.

Niczego nie mam zamiaru miarkowac.... Ten gość jak widzi temat inwestycji w Polsce "już zaczyna się krztusic".  Wiec z całym szacunkiem ale nie wybronisz go....  Nie znam młodego narciarza ze Szczyrku....

• Like 1
  • Haha 1

3 godziny temu, sstar napisał:

Wiesz jakbyś jakąś fundację odpalił to ja rozumiem. A tak sam chcesz korzystać innym nie dać. I jeszcze wszystko na twoich prawach. Ja tego nie kupuję. To, że co tydzień jestem w Krk nie znaczy, że uzyskałem jakieś prawa do decydowania o tym jak Czesi mają nimi się rządzić. Więcej pokory.

ach nie naprawdę chciałbyś fundację - coś dostać za darmo ?

może dotację z Unii ?

Na szczęście Parki Narodowe są własnością całego Narodu a nie tylko kilku skioszołomów

• Haha 1

Godzinę temu, sstar napisał:

Sam jesteś napalony na żleby jak szczerbaty na suchary to i mi to wmawiasz… nawet gdy chilluję nad Bałtykiem:-)

TY sam pisałeś na forum że chciałbyś kiedyś zjechać w Obrim Dole, pewnie trasą historycznych zawodów, która jest tam najpiękniejsza. Ja tylko do tego nawiązywałem, stary 🙂 Wstydzisz się tego?

A to że jestem napalony na żleby, to jest moja sprawa i wcale się tego nie wstydzę. 🙂  W kwietniu zjechałem kilka.

• Confused 1

46 minut temu, MarioJ napisał:

TY sam pisałeś na forum że chciałbyś kiedyś zjechać w Obrim Dole, pewnie trasą historycznych zawodów, która jest tam najpiękniejsza. Ja tylko do tego nawiązywałem, stary 🙂 Wstydzisz się tego?

A to że jestem napalony na żleby, to jest moja sprawa i wcale się tego nie wstydzę. 🙂  W kwietniu zjechałem kilka.

Nic takiego nie pisałem. Wspomniałem o historycznym przejeździe. Resztę dopowiedziałeś sobie sam. Taka projekcja. Ja tam tylko pomieszkuję i tyle.

Godzinę temu, Jeeb napisał:

ach nie naprawdę chciałbyś fundację - coś dostać za darmo ?

może dotację z Unii ?

Na szczęście Parki Narodowe są własnością całego Narodu a nie tylko kilku skioszołomów

A Ty byś chciał zawłaszczać za darmo? Jak byś fundację odpalił to bym uwierzył, że leży ci to na sercu. Ja nic za darmo nie chcę. Płacę bilet i korzystam zgodnie z regulaminem. Ale nikomu nie mówię jak mają inwestować. A grup i interesów jest wiele. W cywilizowanych krajach są jakoś pogodzone. Nie widzę powodu by marginalizować prawa narciarzy, lokalnych klubów, właścicieli pensjonatów, lokalną społeczność. I miałby o tym decydować jakiś uchodźca czy inny emigrant, aby mógł sobie raz do roku przyjechać i żeby kamienie były ułożone dokładnie tak jak gdy był tam w czasach młodości. Ogarnij się.

• Like 1

80 zł za jeden przejazd busem? Chyba mocno przesadzili z tą ceną. Nie jeżdżę busami, ale parę lat temu za przejazd z Krakowa do Katowic (jakieś 80 km) płaciłem 13 zł. 

Edytowane przez Hextor
  • Like 2

9 godzin temu, Hextor napisał:

80 zł za jeden przejazd busem? Chyba mocno przesadzili z tą ceną. Nie jeżdżę busami, ale parę lat temu za przejazd z Krakowa do Katowic (jakieś 80 km) płaciłem 13 zł. 

a parę lat temu to bilet wstępu na 1 dzień do Tatrzańskiego Parku Narodowego kosztował 4 000 złotych

• Haha 1

6 godzin temu, Jeeb napisał:

a parę lat temu to bilet wstępu na 1 dzień do Tatrzańskiego Parku Narodowego kosztował 4 000 złotych

4000 starych złotych, czyli jakieś 40 groszy obecnie. 

Jak dla mnie bilet na ten bus powinien kosztować tyle, by wystarczyło na średnia krajową dla kierowcy, serwis i ładowanie prądem. Wstęp tylko dla dzieci do lat 5, osób starszych i dla niepełnosprawnych. 

W dniu 4.05.2025 o 00:11, Hextor napisał:

Porównanie trochę nie na miejscu. Za przejazd bryczką z Palenicy do Włosienicy płaci się 90 zł, więc busem jest taniej. Nie ma powodu, dla którego cena za przejazd busem miała by być znacznie niższa, skoro głównym założeniem jest, by jak najwięcej osób szła pieszo.

• Like 1

@Narciarz ze Śląska Szkoda Limanowej Ski bo fajny solidny stok, choć zarządzanie ośrodkiem dramatycznie słabe a naśnieżanie jeszcze gorsze. Musiało więc upaść, ale miałem nadzieję że ktoś przejmie a nie zlikwiduje.

Zostanie coraz więcej takich Pingwinów i innych płaskich stoczków gdzie nawet sensownie pojeździć się nie da.

• Like 1

Piękny teren. Mozna by tam postawić dwupoziomowy obiekt, na dole jakiś Lidl z parkingiem, na górze Mc Donalds, albo też i Pizza , z tarasem widokowym. Drogi oczywiście trzeba by było dorobić, a jakże. No i toto funkcjonowałoby tak kila, kilkanaście lat, do czasu aż nie będziemy mieli już nic do powiedzenia, i wówczas postawiłoby się ogromny obiekt dla starch, zejszczywających się Niemców, a obok ekologiczną oczyszczalnie i ekologiczne, a jakże, wysypisko śmieci. Lub ekologiczną spalarnię smieci  dostarczanych po nocach ekologicznymi, elektrycznymi samochodami, zeby nie draznić ludzi. Wtedy będzie O.K. , po europpejsku. A na nartach nie będzie się jeździć, bo za drogo! 

7 minut temu, pawelb91 napisał:

Zostanie coraz więcej takich Pingwinów i innych płaskich stoczków gdzie nawet sensownie pojeździć się nie da.

Zobaczysz, jak minie ci 70, jak sensownym jest taki np. Master ski Tylicz!

• Haha 2

2 godziny temu, pawelb91 napisał:

@Narciarz ze Śląska Szkoda Limanowej Ski bo fajny solidny stok, choć zarządzanie ośrodkiem dramatycznie słabe a naśnieżanie jeszcze gorsze. Musiało więc upaść, ale miałem nadzieję że ktoś przejmie a nie zlikwiduje.

Zbiornik wygląda godnie, a z tego co słyszałem: naśnieżanie było dramatycznie słabe. Nadto straszył ten niewykończony budynek:

100_0545.JPG

100_0549.JPG

100_0543.JPG

• Like 1
  • Thanks 1

7 godzin temu, Bumer napisał:

Zobaczysz, jak minie ci 70, jak sensownym jest taki np. Master ski Tylicz!

Korzystam z Mastera do nauki innych i lubię ten stok, ale i tak co sezon muszę zjechać z jakiegoś Kasprowego, Łomnickiego Siodła lub czegoś podobnego, bo bym stracił szacunek do siebie jako narciarza.

8 godzin temu, Bumer napisał:

Piękny teren. Mozna by tam postawić dwupoziomowy obiekt, na dole jakiś Lidl z parkingiem, na górze Mc Donalds, albo też i Pizza , z tarasem widokowym. Drogi oczywiście trzeba by było dorobić, a jakże. No i toto funkcjonowałoby tak kila, kilkanaście lat, do czasu aż nie będziemy mieli już nic do powiedzenia, i wówczas postawiłoby się ogromny obiekt dla starch, zejszczywających się Niemców, a obok ekologiczną oczyszczalnie i ekologiczne, a jakże, wysypisko śmieci. Lub ekologiczną spalarnię smieci  dostarczanych po nocach ekologicznymi, elektrycznymi samochodami, zeby nie draznić ludzi. Wtedy będzie O.K. , po europpejsku. A na nartach nie będzie się jeździć, bo za drogo! 

Zobacz w jakim kierunku to poszło na Jaworzynie:

image.thumb.png.b3be6d300647cc397c7eabc9dc1a890c.png

• Like 1

57 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Nie ma takiego kraju. Nie ma nacji Europejczyków. Hiszpan jest Hiszpanem, Francuz - Francuzem.

..i wszyscy oni oraz my mieszkamy w jednej Europie po której możemy się przemieszczać bez problemu szybkimi autostradami pomiędzy kapitalnymi, nowoczesnymi ośrodkami w których w dodatku jest relatywnie taniej niż u nas ..

Ja bardzo bym nie chciał żeby ktoś zaorał te raptem 50km Tatr jakie mamy postawił Biedronkę na Kalatówkach i opierdoliił z grila ostatniego świstaka przy skocznych dźwiękach wydobywających sie z gardzieli Zenka nad Morskim Okiem..

Jest to Park Narodowy i niech nim zostanie. 

• Like 5
  • Thanks 1

10 godzin temu, tomcik napisał:

Wygląda na to że na 2 Jaworzyny  ruszyła budowa krzesła.Może uda mi się jutro jakiś filmik dołączyć.

Gość z obsługi talerzyka tak obiecywał jak tam byłem w marcu- prawdę widać mówił .

W dniu 5.05.2025 o 12:00, pawelb91 napisał:

No i droga dojazdowa kiepska,od dawna wiadomo było,że podzieli los Szczawy i Lubomierza.Bywałem tam regularnie na różnych pucharach starosty i burmistrza,spotkalem Agnieszkę Gąsienica-Daniel trenującą...Ciekawe,co obstawiacie następne do zamknięcia?

Edytowane przez lski@interia.pl

8 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Ciekawe,co obstawiacie następne do zamknięcia?

Dębowiec, Góra Żar, działają jeszcze chyba tylko dlatego, że to państwowe/miejskie. Poza tym górne partie Pilska i Magura Małastowska.

• Like 3