Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Hextor napisał:

A wiadomo co z tym zbiornikiem? Dlaczego im go uwalili? Próbują dostać pozwolenie na inny zbiornik czy już się poddali? 

Ciężko powiedzieć ale jakiś czas temu prezes TMR powiedział, że gdyby wcześniej wiedział jak prowadzi się inwestycje narciarskie I jakie ku temu są warunki w Polsce to by nigdy nie zainwestowali w Szczyrk. Ja myślę, że dokończą swoje plany i uda im się wybudować zbiornik plus 2 nowe krzesła ale to perspektywa raczej 2-3 lat. Jak państwowy COS ma problemy z pozyskanie zgody ma zbiornik to jak musi mieć pog górkę tako TMR...

8 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Na Skrzycznem chyba śnieżyć nie będą, bo już widać, że tego nie robią w silnym mrozie. Śnieżą pod Skrzycznem: na Jaworzynie. Prawdopodobnie (ale to już moja insynuacja) w tym sezonie będzie czynna tylko polana na Jaworzynie i (może?) Ondraszek.

Będą śnieżyć, tylko teraz jest za zimno. Oni śnieżą jak temp  zbliża się do 0.

Od kilku lat mam wrażenie, że ktoś tam bierze w łapę, żeby zrujnować ośrodek a potem sprzedać go za bezcen. Przecież tam nigdy nie działają armatki w mrozie, tylko jak jest zapowiadana odwilż. Czyli koszty się zgadzają, a zysków nie ma, bo nie ma po czym jeździć.

5 godzin temu, Jusik2002 napisał:

Ciężko powiedzieć ale jakiś czas temu prezes TMR powiedział, że gdyby wcześniej wiedział jak prowadzi się inwestycje narciarskie I jakie ku temu są warunki w Polsce to by nigdy nie zainwestowali w Szczyrk. Ja myślę, że dokończą swoje plany i uda im się wybudować zbiornik plus 2 nowe krzesła ale to perspektywa raczej 2-3 lat. Jak państwowy COS ma problemy z pozyskanie zgody ma zbiornik to jak musi mieć pog górkę tako TMR...

Z drugiej strony do tej pory, ze wszystkich ośrodków TMR, Szczyrk finansowo wychodził bardzo dobrze, wiec to chyba takie narzekanie dla narzekania; w Jasnej tez pewnych rzeczy nie udało im sie zrobić; w Łomnicy podobnie, wiec chyba juz sa zahartowani… 

• 2 weeks later...
Teraz, jack78 napisał:

Kiedy oni to usypiali? . Byłem tam rano i nawet lance nie pracowały, a teraz już taka kupa śniegu. Oby to nie służyło jako magazyn śniegu jak 2 lata temu

Musiałeś nie zwrócić uwagi ta kupa śniegu leży już od jakiegoś czasu.

Dwa lata temu w końcu ten magazyn rozprowadzili po stoku, Golgota była od początku lutego otwarta.  

• Thanks 1