Spiochu Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 5 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Nie wierzę, aby na stoku długim na 500 m były takie kolejki. W zeszłym sezonie, to w Wiśle prawie w ogóle nie było kolejek. W Szczyrku były, ale w "popularnych" dniach - pogoda. Boom trochę osłabł. Wróżę, że strategia dopieszczania przede wszystkim narciarza incydentalnego (wiem, na nim się najlepiej zarabia) będzie miała lekką zadyszkę. W warunkach kryzysowych (jak zawsze) zostaną zapaleńcy, a coś takiego jak cena karnetu będzie znów miała znaczenie. Chyba, że przepisy ograniczą przepustowość (np. jedna osoba na krześle), wówczas Szczyrk znów wystawi 145 zł za dzień... W Szczyrku trasy są dłuższe niż 500m. Poza tym w TMR zwykle kolejki są w góre i w doł, więc w zasadzie cały czas się w nich stoi. W dół jedynie trochę szybciej się przesuwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 19 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Nie wiem czy zauważono i czy ja Sobie być może przydżumałem, ale na gopass pojawiła się poszerzona oferta ośrodków austriackich (m.in. Heiligenblut, Inerkrems) a nawet Włochy -3Zinnen. Czy to oznacza że na kartę nabiję w domu te ośrodki? To jakaś szersza współpraca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 12 godzin temu, lika napisał: Nie wiem czy zauważono i czy ja Sobie być może przydżumałem, ale na gopass pojawiła się poszerzona oferta ośrodków austriackich (m.in. Heiligenblut, Inerkrems) a nawet Włochy -3Zinnen. Czy to oznacza że na kartę nabiję w domu te ośrodki? To jakaś szersza współpraca? Tak, to nowa oferta TMR. Będzie można kupić voucher, który wymienimy na skipass w podanych ośrodkach. Voucher będzie umożliwiał zakup skipassów w niższej cenie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 4 godziny temu, JC napisał: Tak, to nowa oferta TMR. Będzie można kupić voucher, który wymienimy na skipass w podanych ośrodkach. Voucher będzie umożliwiał zakup skipassów w niższej cenie! Czy to oznacza podejście do przejęcia kolejnych ośrodków przez TMR ? Czy czekają Nas jakieś spore żniżki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 5 minut temu, Jusik2002 napisał: Czy to oznacza podejście do przejęcia kolejnych ośrodków przez TMR ? Czy czekają Nas jakieś spore żniżki ? Nie, to jest model biznesowy. Mają olbrzymią ilość klientów posiadających gopass i dogadali się z innymi ośrodkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 9 godzin temu, JC napisał: Tak, to nowa oferta TMR. Będzie można kupić voucher, który wymienimy na skipass w podanych ośrodkach. Voucher będzie umożliwiał zakup skipassów w niższej cenie! Czyli karty gopass nie nabijemy, dostaniemy jedynie voucher. A czy na flexi ceny będzie można liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 22 godziny temu, lika napisał: Nie wiem czy zauważono i czy ja Sobie być może przydżumałem, ale na gopass pojawiła się poszerzona oferta ośrodków austriackich (m.in. Heiligenblut, Inerkrems) a nawet Włochy -3Zinnen. Czy to oznacza że na kartę nabiję w domu te ośrodki? To jakaś szersza współpraca? Pisałem do nich. Narazie można tylko kupić skipass na inne ośrodki. Fajnie że można bo jednak ceny lepsze niż w samych ośrodkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Mam pytanko. Czy ktoś z Was zgubił kiedyś kartę gopass? Wyrobią mi jakąś zastępczą albo duplikat na miejscu w Szczyrku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 2 godziny temu, Stusi napisał: Mam pytanko. Czy ktoś z Was zgubił kiedyś kartę gopass? Wyrobią mi jakąś zastępczą albo duplikat na miejscu w Szczyrku? Bez problemu za 10 zł. Musisz mieć nr karty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 Dzięki za info. Nr karty mam bo na mailu posiadam wersję elektroniczną. Więc załatwię sprawę na miejscu 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 21 minut temu, Stusi napisał: Dzięki za info. Nr karty mam bo na mailu posiadam wersję elektroniczną. Więc załatwię sprawę na miejscu 😉 Tak dla przypomnienia, jest też już dostępna nowa aplikacja gopass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 W przyszłym sezonie tylko jeden typ sezonówki, Sezonówka Premium Więcej info na stronie (również w temacie zwrotów za aktualną oraz opcji przeniesienia na przyszły sezon w ramach sezonówki premium) https://www.gopass.sk/PL/sprytna-sezonowka-2021-2022.html#aktualny-sezonkar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Ja nie posiadałem sprytnej sezówki w sezonie 2020/21, a posiadałem w sezonie 2019/20. Nie dostałem jakiejkolwiek rekompensaty. Teraz wygląda, że produkt który mi zaoferują na sezon 2021/22 spowoduje definitywny z nimi rozbrat. Odstrzelą też duże grono osób jeżdżących np. tylko w Szczyrku, szukających taniej sezonówki. Kupiłem sezonówki dla siebie i swojej rodziny z grupy Pingwina, i jak do tej pory nie żałuję tej decyzji. Jeżeli potwierdzą się plotki o ich dalszej ekspansji - może być interesująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 10 minut temu, moruniek napisał: Jeżeli potwierdzą się plotki o ich dalszej ekspansji - może być interesująco. Może jakieś słówko z plotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 2 minuty temu, pawelb91 napisał: Może jakieś słówko z plotek? W przyszłym tygodniu potwierdzę to w innym źródełku, to coś może pisnę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Godzinę temu, moruniek napisał: Ja nie posiadałem sprytnej sezówki w sezonie 2020/21, a posiadałem w sezonie 2019/20. Nie dostałem jakiejkolwiek rekompensaty. Teraz wygląda, że produkt który mi zaoferują na sezon 2021/22 spowoduje definitywny z nimi rozbrat. Odstrzelą też duże grono osób jeżdżących np. tylko w Szczyrku, szukających taniej sezonówki. Kupiłem sezonówki dla siebie i swojej rodziny z grupy Pingwina, i jak do tej pory nie żałuję tej decyzji. Jeżeli potwierdzą się plotki o ich dalszej ekspansji - może być interesująco. No nieźle poszaleli. Prawie 2 tys i do dostępne dopiero do jesieni. Żadnej przedpłaty na wiosnę jak to było wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 1 godzinę temu, moruniek napisał: Ja nie posiadałem sprytnej sezówki w sezonie 2020/21, a posiadałem w sezonie 2019/20. Nie dostałem jakiejkolwiek rekompensaty. Teraz wygląda, że produkt który mi zaoferują na sezon 2021/22 spowoduje definitywny z nimi rozbrat. Odstrzelą też duże grono osób jeżdżących np. tylko w Szczyrku, szukających taniej sezonówki. Kupiłem sezonówki dla siebie i swojej rodziny z grupy Pingwina, i jak do tej pory nie żałuję tej decyzji. Jeżeli potwierdzą się plotki o ich dalszej ekspansji - może być interesująco. Ja sobie dodaje 2 + 2 i z twojej wypowiedzi mi wychodzi, że Pingwin bierze Pilsko.... Ale to by była świetna informacja.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Godzinę temu, Jusik2002 napisał: Ja sobie dodaje 2 + 2 i z twojej wypowiedzi mi wychodzi, że Pingwin bierze Pilsko.... Ale to by była świetna informacja.... śledząc @moruniek posty, też dochodzę do takiej konkluzji. To byłby strzał w dziesiątkę, nie wierzę żeby pakowali się w taki interes bez konkretnego planu. Za dużo wizerunkowo do stracenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 https://www.facebook.com/VysokeTatryHoryZazitkov/posts/3907014102759550 Nowy zakup TMRu - Mutteralm obok Innsbrucka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 13 minut temu, pawelb91 napisał: https://www.facebook.com/VysokeTatryHoryZazitkov/posts/3907014102759550 Nowy zakup TMRu - Mutteralm obok Innsbrucka A będzie "Most"? http://nartomaniak.blogspot.com/2018/02/projekt-most-innsbruck-czeka-na.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 20 godzin temu, pawelb91 napisał: https://www.facebook.com/VysokeTatryHoryZazitkov/posts/3907014102759550 Nowy zakup TMRu - Mutteralm obok Innsbrucka Super. Bardzo lubię w Austrii takie "mniejsze" - czytaj: mniej popularne ośrodki. Zasadniczo jeździ się na nich świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 MUTERERALM! Różnica poziomów sięga niemal 1 km, a te gondole mają niezłe "długości": Betrieb Lift Länge EUB M Muttereralm Bahn 2.801 m EUB N Nockspitzbahn 3.021 m SL-Pf Pfriemesköpfel 736 m 1 SL Almboden 484 m Kinderland Mutters - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 O nartach myśl już wiosną: czwartek, 6 maja 2021 O nartach myśl już wiosną. Masz gopass? Twój karnet obejmuje nowy ośrodek. Muterreralm - masz to w Twoim gopassie Po znakomitej pogodowo, ale wcale nie takiej znakomitej dla ośrodków i narciarzy (pandemia i związane z nią ograniczenia, a nawet – wyłączenia), dzieje się trochę na rynku narciarskim. Coś się dzieje pod Pilskiem (bo w końcu musi, to ośrodek ze zbyt dużym potencjałem), ale tu nie znamy konkretów. Za to pojawiły się konkrety na innym polu. Otóż, drogi Narciarzu! Jeśli masz kartę gopass od TMR-u, to wiedz, że TMR kupił nowy ośrodek w Austrii – Muterreralm (Łąka/Hala Mamusi – tak to można mniej więcej przetłumaczyć). W ten sposób TMR jest już właścicielem 3 austriackich ośrodków: lodowca Mölltal (3200 mnpm); prawie-lodowca Akogel (2700 mnpm) oraz mniejszego ośrodka Muttereralm (1900 mnpm). https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2021/05/o-nartach-mysl-juz-wiosna-masz-gopass.html Więcej (link): Blog o ekonomii, sporcie, fantastyce i obyczajach: O nartach myśl już wiosną. Masz gopass? Twój karnet obejmuje nowy ośrodek. (ekonomiaplussport.blogspot.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 22 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jeśli masz kartę gopass od TMR-u, to wiedz, że TMR kupił nowy ośrodek w Austrii – Muterreralm (Łąka/Hala Mamusi – tak to można mniej więcej przetłumaczyć). Pudło - nazwa ośrodka pochodzi od miejscowości Mutters (-er jest sufiksem, przy pomocy którego w języku niemieckim tworzy się nieodmienne przymiotniki od nazw krajów i miejscowości). A nazwa Mutters pochodzi nie od matki, lecz od dawnego rzeczownika "Mutt" czyli 'wzgórze, wzniesienie'. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Super. Bardzo lubię w Austrii takie "mniejsze" - czytaj: mniej popularne ośrodki. Zasadniczo jeździ się na nich świetnie. Jak TMR kupił to już jest o jeden mniej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi