marionen Napisano 28 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 10 godzin temu, przemo_narciarz napisał: A wiesz może czy mieli poduszki ? O plecakach lawinowych nic nie wiem. Podobno mieli jakieś detektory ale bez szczegółów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 28 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2024 (edytowane) Dzisiaj narciarzy nieco mniej, poniżej 2000. Trasy najlepsze od Wigili, śnieg po opadzie związał. Trasy twarde, prawie bez odsypów, jazda zdecydowanie szybsza niż wcześniej, kolejki do kolejek to zjawisko nieznane (jak na razie) Jeżdżone szybko, w doskonałych warunkach. Jazda po boiskach dzisiaj wyjątkowo nudna, nic się nie dzieje, zjazd za zjazdem... Po 12 się poddałem. Chciałem się chociaż zmęczyć. Zmiana sprzętu i dyscypliny, wreszcie jakieś zmęczenie... podejście za Bichlalm koło Madseit, zjazd do Hintertuxa i przez las kierunek Sommerberg. Razem jakiś kilometr przewyższenia. Warunki podejścia różne, dużo zakosów, śnieg puch czasem twardo i trochę szreni... Czasem nieoczywiste wybory Dalej już prosto do celu... Sommerberg I Dolina Z Udało się dzisiaj 2 w jednym. Mały mróz na razie trzyma, wiatr minimalny. Pozdrawiam. Edytowane 28 Grudzień 2024 przez marionen 15 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 11 godzin temu, marionen napisał: Dzisiaj narciarzy nieco mniej, poniżej 2000. Trasy najlepsze od Wigili, śnieg po opadzie związał. Trasy twarde, prawie bez odsypów, jazda zdecydowanie szybsza niż wcześniej, kolejki do kolejek to zjawisko nieznane (jak na razie) Jeżdżone szybko, w doskonałych warunkach. Jazda po boiskach dzisiaj wyjątkowo nudna, nic się nie dzieje, zjazd za zjazdem... Po 12 się poddałem. Chciałem się chociaż zmęczyć. Zmiana sprzętu i dyscypliny, wreszcie jakieś zmęczenie... podejście za Bichlalm koło Madseit, zjazd do Hintertuxa i przez las kierunek Sommerberg. Razem jakiś kilometr przewyższenia. Warunki podejścia różne, dużo zakosów, śnieg puch czasem twardo i trochę szreni... Czasem nieoczywiste wybory Dalej już prosto do celu... Sommerberg I Dolina Z Udało się dzisiaj 2 w jednym. Mały mróz na razie trzyma, wiatr minimalny. Pozdrawiam. Fajna relacja ale się pogubiłem. Ten km podszedłeś a gdzie zjechałeś na tych skiturach? Jakbyś tak mapkę tego podejścia i zjazdu lub choćby opis, bo to ciekawe i jak rozumiem tego akurat nie ma na mapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 Mróz dalej trzyma, warunki narciarskie bez zmian... Czas zapoznać się z nartami freestylowymi. Betterpark niestety zamknięty pozostał funpark na Tuxerjochu. Jeden dla dzieci całkiem fajny I drugi dla nieco starszych, ale nie tylko... są 2 trasy, jedna z platformami i skoczniami oraz druga z domkiem, rurami i agrafkami... Przy obecnych temperaturach najlepiej trzymała ta najniżej położona trasa do Talstation Po nartach Punx Atomica nie oczekiwałem wielkich osiągnięć, okazały się jednak dobre praktycznie do wszystkiego, na całodzienną jazdę po stokach jak najbardziej się nadają, łatwe i posłuszne w sterowaniu. Pozdrawiam. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 niesamowite że tak mało ludzi jest na Hintertuxie tak rano o 10 to na dole jest duża kolejka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2024 30 minut temu, Jeeb napisał: niesamowite że tak mało ludzi jest na Hintertuxie tak rano o 10 to na dole jest duża kolejka ? Dzisiaj było najwięcej od Wigili 3000 osób. Ale chyba połowa w knajpach bo na trasach spokojnie. Inna sprawa, że wszystko czynne z góry do dołu to i mają gdzie się rozjechać. Na Talstation najwcześniej jestem koło 10. Kolejek na dole o tej godzinie nie ma. Tylko dzisiaj z rana włączone były na dole 2 gondole, o 11 jedną wyłączyli. Jak jest wcześniej to nie wiem, z rana ogarniam dwójkę i Tuxerjocha. Jedynką zjeżdżam koło 10. Trochę większy tłok na trasach (ale bez przesady) jest w Zillertal 3000. Pamiętam jak w 2008 lub 9 byliśmy na Hintertuxie w niedzielę kupić karnety, kolejka do kas na jakieś 30 minut była, to był początek marca. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 16 godzin temu, marionen napisał: Dzisiaj było najwięcej od Wigili 3000 osób. Ale chyba połowa w knajpach bo na trasach spokojnie. Inna sprawa, że wszystko czynne z góry do dołu to i mają gdzie się rozjechać. Na Talstation najwcześniej jestem koło 10. Kolejek na dole o tej godzinie nie ma. Tylko dzisiaj z rana włączone były na dole 2 gondole, o 11 jedną wyłączyli. Jak jest wcześniej to nie wiem, z rana ogarniam dwójkę i Tuxerjocha. Jedynką zjeżdżam koło 10. Trochę większy tłok na trasach (ale bez przesady) jest w Zillertal 3000. Pamiętam jak w 2008 lub 9 byliśmy na Hintertuxie w niedzielę kupić karnety, kolejka do kas na jakieś 30 minut była, to był początek marca. Nie jeździcie w innych ośrodkach Zillertala? Ciekawią mnie aktualne warunki w Zillertal Arenie i Hochzillertal/Hochfugen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Na Arenie i w Hochzillertal według alpinforum warunki TOP jak zawsze, ale ludzi trochę jest. Ogółem, Arena moim zdaniem to przeciętny ośrodek za wyjątkiem samego początku (Sportabfahrt w stronę Zell am Ziller) i końca (Konigsleiten). Wolałbym Mayrhofen albo Hochzillertal :). 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Dzisiaj chciałem sobie przypomnieć warunki na dolnośląskich stokach to wypadało jeździć głównie na orczykach, w zasadzie to głównie Olperer i Kaserer. Trasy dobrze wytrzymały cały dzień, mimo 5000 osób na trasach tego nie było widać a przy orczykach to już pojedynczy narciarze i jazda po pustych piste... Olperer Kaserer Schlegeis see Takie tam... Najwięcej ludzi w takich okolicach, przy paśnikach... Pozdrawiam. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2024 Kilka fotek z wczoraj i dzisiaj z ośrodka Leukerbad 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 31 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2024 (edytowane) Spełnienia narciarskich marzeń w Nowym Roku, świetnych warunków, braku kolejek i jazdy w ulubionych ośrodkach. Ja swoje spełniłem dzisiaj, warunki ciągle bez zmian... Jedyna restauracja na lodowcu nienależąca do właścicieli Hintertux Gletscher. Tuxerjoch coś w rodzaju naszego PTTK A taki śnieg (naturalny) można spotkać w okolicy dolnej stacji Talstation... Pozdrawiam. Edytowane 31 Grudzień 2024 przez marionen 14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. A w nowy rok alpy od strony włoskiej wyglądają tak... 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń Dosiego Roku duzo sniegu i blekitu 8 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń Czekamy na nowy opad 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 1 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń Sylwester jakoś na szczęście przeleciał. U nas był spokój ale w Juns, Madseit i Hintertuxie fajerwerków nie brakowało Głodni spać nie poszliśmy Nowy Rok przywitany w możliwie najlepszy narciarski sposób. Na trasach coraz mniej naturalnego śniegu, robi się coraz więcej betonu i lodu też nie brakuje, nie zmienia się tylko słońce, mróz i ilość narciarzy, jaki Nowy Rok taki cały rok chciałoby się powiedzieć... Tak by częściej wyglądała Austria gdyby nie turystyka zimowa a właściwie to całoroczna... Pozdrawiam. 15 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń szykuje sie zadyma 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 9 godzin temu, Jeeb napisał: szykuje sie zadyma taka właśnie jak wracaliśmy z basenów 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń Jeździmy w Senales, jest boski warun 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 10 godzin temu, Jeeb napisał: co tam za płyn trzymasz w ręce, mleko 0,5%? 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 3 godziny temu, grimson napisał: co tam za płyn trzymasz w ręce, mleko 0,5%? 😁 mialo byc mohito, pogoda idealna- w nocy sypie, rankiem Lampa 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń W Szklarskiej zima w pełni, to i ludzi jak mrówków: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 5 godzin temu, grimson napisał: W Szklarskiej zima w pełni, to i ludzi jak mrówków: Na razie to tam jest mini zima. Otwarta przecież jedna trasa tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 6 godzin temu, grimson napisał: W Szklarskiej zima w pełni, to i ludzi jak mrówków: Jak na hali lub Winterberg totalny jeden wielki młyn w tym okresie- szkoda czasu i kasy na takie nartowanie lepiej chwilę jeszcze odczekać i po weekendzie startować spokojnie gdzieś pośmigać. pozdro U mnie na nizinie zielono deszczowo totalnie standardowo 🥲 a w Gdańsku ( dostałem jakąś chwilę temu) pięknie zimowo się robi 6cbbf666-1a84-445e-aa3a-e28272d70f05.mp4 … czas gdzieś jechać oj już czas …niech ta szkoła się już zacznie 😅 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń Godzinę temu, MarioJ napisał: Na razie to tam jest mini zima. Otwarta przecież jedna trasa tylko. Na kamerach zimą, narciarsko ubogo w Szklarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 20 minut temu, Victor napisał: czas gdzieś jechać oj już czas …niech ta szkoła się już zacznie 😅 Cze Wybierasz się na białą szkołę, uczysz się jeszcze😉? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi