JC Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Cześć, Chciałbym Was prosić o wzięcie udziału w ciekawej i bardzo ważnej dla branży narciarskiej ankiecie. Badanie ma odpowiedzieć na pytanie: Jaki będzie sezon narciarski 20/21? Portal skionline.pl, jako jedyny z Polski, dołączył do grona partnerów badania "Snow Study 2020/21", które będzie przeprowadzane w Polsce, Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Czechach, Belgii, Niderlandach i Włoszech. W ramach podziękowania za udział w ankiecie, wśród wszystkich uczestników zostaną rozlosowane 2 noclegi dla 2 osób z dwudniowym karnetem w Zugspitz Resort Ehrwald, 1 karta Tirol Snowcard na sezon 2020/2021 (ważna od 1.10.2020 do 15.5.2021), 3 x 3-dniowe karnety Dolomiti Superski i 10 x 1-dniowych karnetów obowiązujących w wybranych regionach narciarskich w Austrii, Niemczech lub Południowym Tyrolu (Włochy). Link do ankiety: https://de.research.net/r/SP20_L8 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Na drugim pytaniu nie wiem co wpisać: Cytat Jak często jeździłeś na nartach lub spędzałeś zimowe wakacje w górach w ciągu ostatnich trzech sezonów zimowych? Należy podać liczbę, to liczba dni narciarskich czy liczba wyjazdów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 11 minut temu, Ziemowit napisał: Na drugim pytaniu nie wiem co wpisać: Należy podać liczbę, to liczba dni narciarskich czy liczba wyjazdów? To jest liczba wyjazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 40 minut temu, JC napisał: To jest liczba wyjazdów Problem powstaje, gdy mieszka się 10 km od stacji narciarskiej i większość wyjazdów jest jednodniowa... Ale to chyba autorzy ankiety odgadną z ilości 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 (edytowane) 37 minut temu, Maria napisał: Problem powstaje, gdy mieszka się 10 km od stacji narciarskiej i większość wyjazdów jest jednodniowa... Ale to chyba autorzy ankiety odgadną z ilości Mogliby doprecyzować i rozbudować tę część. Jeśli narciarz w ostatnich 3 sezonach był 6 razy na 2 tygodniowych wyjazdach z karnetem DolomitiSuperski to wpisze 6. Inny narciarz ma kilka niewielkich stoków parenaście kilometrów od domu i tam głównie jeździł to za ostatnie 3 sezony wpisze liczbę np. 60. A przecież ten pierwszy ponartował dużo lepiej. Edytowane 7 Wrzesień 2020 przez Ziemowit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Celem tej ankiety jest wysondowanie nastrojów przede wszystkim tych narciarzy, którzy wybiorą się (lub nie) na kilkudniowe wyjazdy do ośrodków alpejskich, a nie lokalsów, którzy mieszkają 10 km od wyciągu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Czy ponartował lepiej, to kwestia otwarta. 5 wyjazdów po dwa tygodnie w ciągu dwóch lat to mniej niż dwa takie rocznie, a ważna jest regularność jazdy - nie tylko od święta (czyli wyjazdowo). Ale absolutna racja, że trudno porównywać objeżdżenie przy takich pytaniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 (edytowane) 10 minut temu, tanova napisał: Celem tej ankiety jest wysondowanie nastrojów przede wszystkim tych narciarzy, którzy wybiorą się (lub nie) na kilkudniowe wyjazdy do ośrodków alpejskich, a nie lokalsów, którzy mieszkają 10 km od wyciągu. Racja, lubię czepiać się szczegółów. Co do samego sondowania to powątpiewam w skuteczność takiej formy ankietowania. Mianowicie osoby, u których nastroje narciarskie są złe ankiety po prostu nie wypełnią, być może nawet nie zobaczą tego wątku. Edytowane 7 Wrzesień 2020 przez Ziemowit 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Oby każdemu wypaliły plany narciarskie. Zapowiada się trudny sezon... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Myślę, że wbrew zapowiedziom ten sezon nie będzie stracony. Duży szum medialny (nie zawsze zgodny z faktami w 100%) będzie powodował znacznie ostrożniejsze planowanie wyjazdów narciarskich przez osoby średnio skoncentrowane na narciarstwie. Innymi słowy: prawdziwi maniacy pojadą na pewno. Ktoś kiedyś ostatnio już na innym forum wspomniał, że prawdopodobnie będą większe obostrzenia dot. dystansu społecznego na wyciągach, ale w efekcie jeździć będzie się dało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Sezon będzie taki na jaki pozwolą nam politycy. Takich fajnych czasów doczekaliśmy się. Ewentualnie zrobi się "regionalizacja" jak obecnie czyli jednym będzie wolno więcej niż innym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Nas w Scyrku już w zeszłym sezonie do tego przyzwyczajali, jak na 6 osobową kanapę wpuszczali po 4 osoby 😝 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 Osobiście nie panuję żadnych dalszych wyjazdów. Bo nie mam zamiaru spędzić go na kwarantannie ( bo ktoś w hotelu kichnie). Zostają lokalne stację min. Szczyrk oraz skitury. Oby tylko zima dopisała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2020 8 godzin temu, pawelb91 napisał: Oby każdemu wypaliły plany narciarskie. Zapowiada się trudny sezon... a ja myślę że będzie lepiej - oby tylko zdrowie dopisało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 Ankieta zrobiona 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 Zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 Ankieta wypelniona choc forma dosc slaba. Wiele niedoprecyzowanych pytan. A sprawy finansowe to juz porazka. Ile wydam za tygodniowy urlop narciarski? Sam? Z rodzina? I co kogo interesuje ile zarabiam? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 Zrobione,choć ankieta smętna,mętna i bez logiki,jakby urzędnik zza biurka formułował pytania... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 (edytowane) 51 minut temu, artix napisał: Ankieta wypelniona choc forma dosc slaba. Wiele niedoprecyzowanych pytan. A sprawy finansowe to juz porazka. poczekaj aż zaczniesz otrzymywać różne ciekawe oferty na adres @ , który podałeś w ankiecie właśnie dostałem taki choć nigdy tam nie byłem a w ankiecie kliknąłem Zillertal jako jedną z destynacji, https://www.seetal.at/de/resort-seetal/ ale to może przypadek Edytowane 8 Wrzesień 2020 przez Jeeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 4 minuty temu, Jeeb napisał: poczekaj aż zaczniesz otrzymywać różne ciekawe oferty na adres @ , który podałeś w ankiecie dokladnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 Byłem w lecie w Ski Juwel i tam już są przygotowani... przy wsiadaniu do gongoli zaznaczone miejsca gdzie należy się ustawić, ulotki, maski obowiązkowe w gondoli, itd... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 (edytowane) 20 godzin temu, tankowiec napisał: Osobiście nie panuję żadnych dalszych wyjazdów. Bo nie mam zamiaru spędzić go na kwarantannie ( bo ktoś w hotelu kichnie). Zostają lokalne stację min. Szczyrk oraz skitury. Oby tylko zima dopisała. Może nie będzie tak źle. W Tyrolu do gondoli obecnie wchodzą tylko ci co przyjechali razem i widziałem tabliczki z takim zaleceniem. Zamiast hotelu wziąć apartament z prywatnym wejściem tak, żeby nikt nie mógł się czepić, że ktoś kichnął obok nas. Co do nieplanowania i nierezerwowania konkretnego wyjazdu teraz to bardzo dobra decyzja. Bezpieczniej jest zarezerwować i zapłacić na krótko przed samym wyjazdem, kiedy wiemy jaka mniej więcej będzie sytuacja. Edytowane 8 Wrzesień 2020 przez Ziemowit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Ziemowit napisał: Co do nieplanowania i nierezerwowania konkretnego wyjazdu teraz to bardzo dobra decyzja. Bezpieczniej jest zarezerwować i zapłacić na krótko przed samym wyjazdem, kiedy wiemy jaka mniej więcej będzie sytuacja. Można też zarezerwować z możliwością bezpłatnej anulacji krótko przed przyjazdem. Ja właśnie tak wstępnie zarezerwowałem, im bliżej wyjazdu tym więcej będzie wiadomo czy coś z tego wypali czy trzeba będzie szukać innego wariantu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 (edytowane) Dziś po ankiecie, szukałem jakiegoś lokum w Stubaital i Leogagng zaraz po wigili, na Booking. Nie ma nic wolnego 😳 Korona nikomu nie straszna? 🤔 Edytowane 8 Wrzesień 2020 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2020 21 minut temu, artix napisał: Dziś po ankiecie, szukałem jakiegoś lokum w Stubaital i Leogagng zaraz po wigili, na Booking. Nie ma nic wolnego 😳 Korona nikomu nie straszna? 🤔 Może część jest jeszcze zablokowana przed rezerwowaniem, może trwa narada co do sytuacji i cen jakie ustawić 🤔 Przejrzyj też airbnb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi