mnrdov Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 13 minut temu, laryzbyszko napisał: BTW. Jak to jest możliwe, że byłeś w Davos i nie jechałeś pociągiem z nartami? ??? Mówisz o krecie z Parsenn? Oczywiście że jechałem, nie wiem skąd takie bzdurne wnioski wyciągasz po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 13 minut temu, mnrdov napisał: ??? Mówisz o krecie z Parsenn? Oczywiście że jechałem, nie wiem skąd takie bzdurne wnioski wyciągasz po raz kolejny. Nie. O pociągu RhB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 (edytowane) Godzinę temu, mnrdov napisał: ??? Mówisz o krecie z Parsenn? Oczywiście że jechałem, nie wiem skąd takie bzdurne wnioski wyciągasz po raz kolejny. Koleje Retyckie, czyli wąskotorówki z panoramicznym przeszkleniem. Być tam i nie skojarzyć RhB to jak być we Władywostoku i nie skojarzyć Kolei Transsyberyjskiej. Edytowane 28 Styczeń 2021 przez Ziemowit 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnrdov Napisano 28 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2021 32 minuty temu, laryzbyszko napisał: Nie. O pociągu RhB. No nie miałem potrzeby, jechałem busem w zorganizowanej grupie i byłem wożony. Teraz podróż planuję sam. Dobra, koniec OT z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larynx Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 Witam Jak drogi w Szwajcarii. Czy trzeba zakładać łańcuchy na koła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 22 minuty temu, larynx napisał: Witam Jak drogi w Szwajcarii. Czy trzeba zakładać łańcuchy na koła ? nie mów, że od tego będziesz uzależniał wyjazd. Łańcuchy trzeba zakładać w górskim terenie w trudnych warunkach niezależnie od kraju, w którym się znajdujemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larynx Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 To jasne, chcę wiedzieć ile zajmie mi dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 5 minut temu, larynx napisał: To jasne, chcę wiedzieć ile zajmie mi dojazd Skoro o to pytasz, to napisz z jakiego miasta i do jakiej miejscowości jedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larynx Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 z podkarpacia do Zermatt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 5 minut temu, larynx napisał: To jasne, chcę wiedzieć ile zajmie mi dojazd nie mogłem się powstrzymać - tu nikt nie jest wróżką. Sorry, ale warunki na drogach są mocno zmienne. Jak tylko śnieg przestaje sypać to na głównych drogach służby robią swoje. Raz zdarzyło mi się, że droga w dolinie do Ischgl po dużym opadzie śniegu była zamknięta przez dobę. Jak ktoś kto miał hotel w dolinie utknął na autostradzie to dojazd na pewno miał dłuższy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 3 minuty temu, larynx napisał: z podkarpacia do Zermatt Kawał drogi. Google pokazuje 16 godzin jazdy, ale spokojnie policzyłbym 20 godzin. Czas dojazdu zależy od warunków na drodze, czy sucho, czy ślisko, czy wieje, czy sypie, albo pada marznący deszcz. Co więcej ważne w ile osób jedziecie, we dwóch zawsze szybciej, z dzieciakami, wujkami i ciotkami wychodzi o jakieś 10-20% więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 1 godzinę temu, larynx napisał: z podkarpacia do Zermatt ale do Zermatt autem nie wjedziecie, mam nadzieje że wiesz zawsze wole napisać bo jednak duzo ludzi jest zdziwionych... No chyba ze masz elektryka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha71 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 https://www.srf.ch/meteo/schnee do poniedziałku cały czas opady nowego puchu i juz spore zagrożenie lawinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha71 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 jest też troche info że IT chcą ruszyć po 15.02 i ON mocno na to liczą ...no w PL też liczyli i klops.👎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 Do Norwegii na narty raczej w najbliższym czasie się nie wybierzemy Zamknięte granice w Norwegii. Polacy oburzeni - Money.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 3 godziny temu, larynx napisał: Witam Jak drogi w Szwajcarii. Czy trzeba zakładać łańcuchy na koła ? Jestem w Laax obecnie i pomimo olbrzymich opadów śniegu, które potem zostały zneutralizowane przez ulewne deszcze, nie ma potrzeby korzystać z łańcuchów (ale mądrze jest mieć je w bagażniku). Co się tyczy Zermatt dojedziesz swoim samochodem do Tasch (kawałek przed Zermatt), potem możesz skorzystać z pociągu lub taksówki żeby Cię dostarczył do samego Zermatt, tam jest ruch tylko elektryczny. Jeżeli masz dużo luźnego bagażu, to może wyniknąć problem, żeby to wszystko ze sobą zabrać. Proponuję, by w podróży do Zermatt ograniczać bagaż do rzeczy niezbędnych, chyba, że jest dużo ludzi do ich noszenia, ale jest ograniczenie do 5 osób maksimum w jednym samochodzie, a więc bagaż z umiarem i najlepiej żeby był poręczny, polecam duże plecaki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 (edytowane) 3 godziny temu, larynx napisał: z podkarpacia do Zermatt Przejrzyj sobie opis pierwszego dnia, jest tam kilka informacji na temat podróży do Zermatt. Pozdrawiam Edytowane 29 Styczeń 2021 przez waldek71 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 A tutaj zebrane informacje z Europy Koronarestrykcje w Europie: Jakie ograniczenia obowiązują w różnych... (gosc.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 2 godziny temu, Chrumcia napisał: zawsze wole napisać bo jednak duzo ludzi jest zdziwionych... to skandal - nie można podjechać swoją furą pod hotel ? 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 27 minut temu, Jeeb napisał: to skandal - nie można podjechać swoją furą pod hotel ? Ależ można.....elektrykiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 3 minuty temu, marcinn napisał: Ależ można.....elektrykiem Ale nie można Paserati w TDI 😂 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 (edytowane) Jechałem w środę z Łodzi do Parpan. Nawi pokazywała 12,5h. Przejechałem w 11h z trzema krótkimi postojami na stacjach. Niemcy droga super non stop 160km/h. Austria gorzej bo zaczęło sypać, a Szwajcaria dramat po 40km/h na autostradzie. Ale wyszło super. Waruneczki miodzio 👌 Edytowane 29 Styczeń 2021 przez ski89 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 Nie chcę Was zbytnio denerwować ale jak już przestało padać to było tak... 👌 https://pasteboard.co/JLVLic0.jpg 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 11 minut temu, ski89 napisał: Nie chcę Was zbytnio denerwować ale jak już przestało padać to było tak... 👌 https://pasteboard.co/JLVLic0.jpg za@Jeebiście, do kiedy zostajecie ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2021 7 minut temu, Jeeb napisał: za@Jeebiście, do kiedy zostajecie ? Niech Jeebą do bulu ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi