Annaa Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 3 godziny temu, waldek71 napisał: Macie jakieś informacje o Zieleńcu? Na oficjalnej stronie bez konkretów. https://www.zieleniec.pl/kamery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 W Czarnej Górze w Stroniu Śląskim, też już zimowo Zdjęcia z FanPag'a 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 (edytowane) W sobotę byłem na nartach w Tyliczu i mam przemyślenie odnośnie śniegu na trasie. Nie wiem czy inni mają podobnie, ale jak dla mnie śnieg wyprodukowany za pomocą nowoczesnej sprzętu (w Tyliczu mówimy głównie o wysokich modelach Techno Alpin) w zasadzie przestał już odbiegać od naturalnego. Zawsze mi tak w tyle głowy siedzi, że śnieg naturalny jest lepszy i wydaje mi się, że kiedyś to rzeczywiście była prawda i ten z armat był bardziej jak lód. Obecnie w zasadzię nie widzę różnicy, stok w Tyliczu był do końca dnia super przygotowany, wrażenia jak z jazdy po śniegu naturalnym, zero lodu i odczucia "suchego" śniegu, który nie jest związany z podłożem. Edytowane 30 Listopad 2020 przez Przemekc1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek10000000 Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Przemekc1 napisał: jak dla mnie śnieg wyprodukowany za pomocą nowoczesnej sprzętu w zasadzie przestał już odbiegać od naturalnego. naprawde tak jest!? w czarnej gorze chyba nie maja takich technologii, bo slabo wspominam miniony sezon moze to kwestia roznic w skladzie wody? - nie znam sie kompletnie tylko pytam. Edytowane 30 Listopad 2020 przez tomek10000000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 4 godziny temu, Przemekc1 napisał: W sobotę byłem na nartach w Tyliczu i mam przemyślenie odnośnie śniegu na trasie. Nie wiem czy inni mają podobnie, ale jak dla mnie śnieg wyprodukowany za pomocą nowoczesnej sprzętu (w Tyliczu mówimy głównie o wysokich modelach Techno Alpin) w zasadzie przestał już odbiegać od naturalnego. Zawsze mi tak w tyle głowy siedzi, że śnieg naturalny jest lepszy i wydaje mi się, że kiedyś to rzeczywiście była prawda i ten z armat był bardziej jak lód. Obecnie w zasadzię nie widzę różnicy, stok w Tyliczu był do końca dnia super przygotowany, wrażenia jak z jazdy po śniegu naturalnym, zero lodu i odczucia "suchego" śniegu, który nie jest związany z podłożem. Cześć Wiesz, raczej jest to niemożliwe. Zależy to też oczywiście od tego z jakim naturalnym śniegiem porównujesz, w jakich warunkach był opad itd. Odczucia mogą być różne i mieć wiele składowych.. Do tego dochodzi psychika - pierwszy udany dzień na śniegu itd. Osobiście wyjątkowo nie lubię sztucznego śniegu a już chyba najbardziej zmrożonego zmieszanego... W każdym razie jak Twoje odczucia są tak pozytywne to tylko życzyć wypada aby takie były zawsze. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Bałtów i Kazimierz śnieżą. Jest szansa na śmiganie w weekend. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 14 minut temu, marboru napisał: Bałtów i Kazimierz śnieżą. Jest szansa na śmiganie w weekend. Rok temu mieli poligon doświadczalny i okazało się że na tych idealnie przygotowanych łąkach wystarczy mała ilość śniegu, aby dało się pośmigać. Trzymam kciuki i jestem na otwarciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Godzinę temu, marboru napisał: Bałtów i Kazimierz śnieżą. Jest szansa na śmiganie w weekend. Cześć Świetne informacje. W weekend z pewnością nie będę - tłok a przede wszystkim mam fajna imprezę. Ale w tygodniu o poranku na dwie godzinki z całą ekipą... już się szykujemy. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Cześć Mariusz tylko my nie mamy już nart.... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Udało się dzisiaj przeprowadzić inspekcję Slotwińskiej Areny. Otwarta co druga bramka, taśmy wytyczające korytarze podejścia, ludzi umiarkowanie dużo. Jest ok. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 16 minut temu, yoss napisał: Otwarta co druga bramka, taśmy wytyczające korytarze podejścia, ludzi umiarkowanie dużo. Ale na krzesełka to pakują już po 6 os. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 2 minuty temu, pawelb91 napisał: Ale na krzesełka to pakują już po 6 os. A kto by wytrzymał te 3 minuty tak na wpół pustej sofie 😉 ... generalnie ciągle idealnie to nie wygląda... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 7 minut temu, pawelb91 napisał: Ale na krzesełka to pakują już po 6 os. Paweł - byłeś już na nartach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 7 minut temu, pawelb91 napisał: Ale na krzesełka to pakują już po 6 os. W 6 osób jechałem chyba raz na ponad 20. W większości przypadków w 3 (z dwoma znajomymi). Bywało, że w 5 osób, wtedy krzesło przerwy między "nami" i "nimi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 6 minut temu, Jeeb napisał: Paweł - byłeś już na nartach ? Jeszcze nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Byłem dziś na wieczornych Słotwinach.Można unikać nadmiernego spoufalania,zastawiając sobą 2 pasy tuż przed wejściem,i tak robiłem.Tabaszewski mocno śnieży,pewnie na weekend,Kluszkowce ruszają w sobotę,więc chyba to się rozladuje... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 11 minut temu, lski@interia.pl napisał: Byłem dziś na wieczornych Słotwinach.Można unikać nadmiernego spoufalania,zastawiając sobą 2 pasy tuż przed wejściem,i tak robiłem.Tabaszewski mocno śnieży,pewnie na weekend,Kluszkowce ruszają w sobotę,więc chyba to się rozladuje... Tabaszewski śnieży ? Pozazdrościł ? 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 W 2 dni się nie wyrobi... od piątku już na plusie. Chociaż on lubi puszczać ludzi po trawie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 A teraz piękne słońce na Słotwinach,ale tłum już się zbiera... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 (edytowane) 19 minut temu, lski@interia.pl napisał: A teraz piękne słońce na Słotwinach,ale tłum już się zbiera... Tabaszewski się zbiera ? Edit: o rany jaki tłum... Edytowane 2 Grudzień 2020 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 (edytowane) ...patrzcie,bo za chwilę wyłączą kamerę,by zażegnać niebezpieczeństwo epidemii...A Tabaszewski się zabrał za późno,nawet jak na weekend się zbierze,to odwilż w przyszłym tygodniu da radę takiej warstwie... Edytowane 2 Grudzień 2020 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojok040 Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 (edytowane) Czy w najbliższym czasie coś w "okolicy" Krakowa coś się otwiera? Albo inaczej jakie ośrodki zapowiadały otwarcie na najbliższy weekend (nieważne czy blisko czy daleko)? Widziałem, że Zieleniec i Czarna Góra. Ale Czarna Góra dopiero od soboty raczej i jeszcze nie potwierdzone, a w Zieleńcu nie mam pojęcia co uruchamiają jako pierwsze - może wiecie? Pytam bo chcę się wybrać gdzieś w piątek bo mam wolne i sprawdzam dostępne opcje, a na razie wygląda na to, że zostają Słotwiny. Edytowane 2 Grudzień 2020 przez wojok040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 (edytowane) Kasina na dniach się otworzy, nie podali daty, ale stawiam jutro/pojutrze. Nie mają na co czekać, bo od jutra już ocieplenie i lepiej już nie naśnieżą. Poza tym sporo stacji na Podhalu jak Jurgów, Białka, Bukowina, Kluszkowce, Małe Ciche Edytowane 2 Grudzień 2020 przez Przemekc1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 W dniu 30.11.2020 o 11:25, pawelb91 napisał: Jak na narty to tylko w tygodniu. Innej opcji na ten sezon nie widzę. Na razie odwołuję te słowa... Środek tygodnia, mrozik, słoneczko - idealnie na narty... Obraz z kamerki w innym wątku dzisiaj wrzucał już @mario33 chciałem odwołać się do swoich słów z poniedziałku... W normalnych czasach to jest warunek nie do jazdy a tym bardziej teraz... W przyszłym tygodniu może będzie lepiej bo więcej stacji ruszy, za to znowu ciepło... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Kasina jutro o 18, podali na FB właśnie.. . Chyba się wybiore😁😁😁😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi