Micheł Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 Szybki poranny Soszów Mimo, że pochmurno to frekwencja dopisała Z początku może z 4-5 osób na stoku. Po za tym wietrznie.. Warunki bardzo dobre, sztruksik, równo, twardo ale nie zmrożono. Po 10 Przybyło towarzystwa- no może 8-10 osób także szał Jazda na okrętkę, więc 2 godzinki szybko zleciały, jazda zacna, wyszalałem się. Gdy kończyłem warunki na stoku nadal bardzo dobre To tyle, czas do domu. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 Jutro ruszam na Podkarpacie i będę tam kilka dni. W związku z tym zrobiłem przegląd co działa a co nie. Działa: Kiczera Puławy https://www.kiczeraski.pl/ Chyrowa https://uschabinskiej.pl/chyrowa-ski/ Gromadzyń Ustrzyki https://ustrzyki-narty.pl/ Bieszczad Ski Wańkowa https://bieszczad.ski/ Gogołów http://www.gogolow-narty.pl/ Będzie działać: Laworta Ustrzyki https://lawortaski.pl/ od 23go Kalnica https://kalnica.eu/ od 26go Przemyśl https://posir.pl/stok-narciarski/ od 23go Bystre Baligórd https://www.owbystre.pl/wyciag-bystre/ nie ma jeszcze info od kiedy, pewnie trzeba tam dzwonić Nie będzie działać: Karlików - stacja już chyba padła na dobre. Więcej stacji nie kojarzę. Najbliżej mam na Kiczerę więc pewnie od niej zacznę. Jeździ ktoś na Podkarpaciu? 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 13 minut temu, Plywak napisał: Jutro ruszam na Podkarpacie i będę tam kilka dni. W związku z tym zrobiłem przegląd co działa a co nie. Więcej stacji nie kojarzę. Najbliżej mam na Kiczerę więc pewnie od niej zacznę. Jeździ ktoś na Podkarpaciu? Będę w Przemyślu ale chyba nie chce mi się brać sprzętu ze sobą. Poza tym idzie odwilż. Nie uwzględniłeś np. Leska i Arłamowa ale to kilkaset metrów płaskich górek. Coś tam dodatkowo w Bieszczadach również jest, ale nigdy nie jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 (edytowane) 6 godzin temu, marekbtl napisał: Cze A jak ta nowa trasa? Nadaje się do czegoś? Trzeba się odpychać, czy też grawitacyjnie idzie zjechać. pozdrawiam Poza końcówką dość stromą, to niestety płaska jak deska. Zmarnowany trochę potencjał nowej kanapy. Chyba za ta ostatnia trasa po lewo patrząc od góry coś zmieni, w sobotę jeszcze była zamknięta. Plus to na pewno parking przy samej kanapie. Ogólnie dużo więcej osób jeździło starą kanapą, na nowej pustki. Edytowane 21 Grudzień 2022 przez lisu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 Jutro otwiera się Mosorny, planuje jutro tam zawitać, planuje ktoś jutro pośmigać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 7 godzin temu, brachol napisał: W Poznaniu jesteśmy gotowi na przyjazd narciarzy... Embedding IP Camera Live Video Stream into web page - IPCamLive.com Odkąd w zeszłym roku na Malcie lodówki zainstalowali to najpoważniejszy ON na północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 4 godziny temu, Micheł napisał: Szybki poranny Soszów Mimo, że pochmurno to frekwencja dopisała Z początku może z 4-5 osób na stoku. Po za tym wietrznie.. Warunki bardzo dobre, sztruksik, równo, twardo ale nie zmrożono. Po 10 Przybyło towarzystwa- no może 8-10 osób także szał Jazda na okrętkę, więc 2 godzinki szybko zleciały, jazda zacna, wyszalałem się. Gdy kończyłem warunki na stoku nadal bardzo dobre To tyle, czas do domu. Orczyk do góry chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekmdze Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 Lepsza Kurza Góra plus parę miejsce zapomnianych/odpuszczonych lub czekających na lepsze zimy Kamieńsk, wyciąg koło Gołdapi, koło Bydgoszczy coś tam było, Wieżyca.. coś by się jeszcze znalazło w północnej Polsce licząc że linie północy wyznacza np. Bałtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 3 hours ago, tresor said: Będę w Przemyślu ale chyba nie chce mi się brać sprzętu ze sobą. Poza tym idzie odwilż. Nie uwzględniłeś np. Leska i Arłamowa ale to kilkaset metrów płaskich górek. Coś tam dodatkowo w Bieszczadach również jest, ale nigdy nie jeździłem. Przemyśl to już dla mnie za daleko. Najbliżej mam Puławy i Chyrową więc pewnie tam uderzę jak nie będzie "płynąć". Karlików też blisko, fajna górka, ale coś się posypała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 @Narciarz ze Śląska niestety nie, tylko kanapa działa, a otwarta jest trasa nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 Złoty Groń Równo,twardo,bez kolejek 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 1 godzinę temu, Lexi napisał: Odkąd w zeszłym roku na Malcie lodówki zainstalowali to najpoważniejszy ON na północy A teraz jeszcze przez kilka dni był mróz i sypali normalnie z armatek, a nie tylko skrobali z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2022 7 minut temu, brachol napisał: A teraz jeszcze przez kilka dni był mróz i sypali normalnie z armatek, a nie tylko skrobali z lodówki. Wypas pełny Panie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 Pare słów o wczorajszym wypadzie do Bukowiny - warunki wspaniałe od początku do końca jazdy, ludzi garstka albo nawet mniej - fajna pogoda - życzę wszystkim i sobie takich warunków zawsze.. Na parkingu niewiele aut.. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 Godzinę temu, Lexi napisał: Na parkingu niewiele aut.. Trudno żeby było dużo aut skoro Porsche nie działa. Jeżdżenie tam obecnie ma sens chyba tylko dla fanów zabytkowych wyciągów i wielbicieli długich podróży kolejami krzesełkowymi. Jak lubisz jeździć na nartach, to raczej gdzie indziej trzeba pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 A ja dziś 2 godzinki z rana na królowej Beskidów Trasy przygotowane bez zarzutu ale już widać ociepleniem 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 Wesołych Świąt! Do zobaczenia na stoku! Wesołych Świąt Bożego Narodzenia | Blog o nartach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 16 godzin temu, Plywak napisał: Przemyśl to już dla mnie za daleko. Najbliżej mam Puławy i Chyrową więc pewnie tam uderzę jak nie będzie "płynąć". Karlików też blisko, fajna górka, ale coś się posypała. W tych okolicach jeszcze: http://czarnorzekiski.pl/ https://oazaski.pl/ pierwszy jeszcze nie działa, a drugi ma ruszyć, ale Kiczera w tym regionie bezkonkurencyjna, jeśli Ustrzyki za daleko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 2 godziny temu, tresor napisał: Jeżdżenie tam obecnie ma sens chyba tylko dla fanów zabytkowych wyciągów i wielbicieli długich podróży kolejami krzesełkowymi. Jak lubisz jeździć na nartach, to raczej gdzie indziej trzeba pojechać. Jeśli mam wybór fajna trasa i gówniane krzesło lub kartoflisko zaorane przez dzikie tłumy uwielbiające czekać na wymarzoną podgrzewaną kanape - wybieram to pierwsze...i nawet jak mi sie dłuży podróż kanapą przypominam sobie bandę rozwrzeszczanych bachorów bez grama kultury "ryjących" sie na chama do tej superszybkiej kanapy - zaraz mi przechodzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 2 godziny temu, tresor napisał: Trudno żeby było dużo aut skoro Porsche nie działa. Jeżdżenie tam obecnie ma sens chyba tylko dla fanów zabytkowych wyciągów i wielbicieli długich podróży kolejami krzesełkowymi. Jak lubisz jeździć na nartach, to raczej gdzie indziej trzeba pojechać. To parking na Jankulakowskim, na dole pewno trzeba ilość aut pomnożyć przez 3, 4, a może i 5. Bardzo zazdroszczę Lexiemu, nawet jak nie ma Porsche tylko maluchem pojechał. Mam wielki sentyment do tego miejsca szczególnie au rebours. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 (edytowane) 22 minuty temu, Lexi napisał: Jeśli mam wybór fajna trasa i gówniane krzesło lub kartoflisko zaorane przez dzikie tłumy uwielbiające czekać na wymarzoną podgrzewaną kanape - wybieram to pierwsze...i nawet jak mi sie dłuży podróż kanapą przypominam sobie bandę rozwrzeszczanych bachorów bez grama kultury "ryjących" sie na chama do tej superszybkiej kanapy - zaraz mi przechodzi Mam podobnie. Potrafiłem jeździć w śniegu i lodzie solo na krześle na Gryglowce w Zielencu, a każda jazda ciepła pomarańcza zniechęcała mnie skutecznie na wskutek niestrawności jaka wywoływało towarzystwo. ps choć przecież lubię tez się wygrzać i z czlekiem pogadać... ps Lexi dzięki za fotki jak dojazd? Edytowane 22 Grudzień 2022 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 21 minut temu, Lexi napisał: Jeśli mam wybór fajna trasa i gówniane krzesło lub kartoflisko zaorane przez dzikie tłumy uwielbiające czekać na wymarzoną podgrzewaną kanape - wybieram to pierwsze...i nawet jak mi sie dłuży podróż kanapą przypominam sobie bandę rozwrzeszczanych bachorów bez grama kultury "ryjących" sie na chama do tej superszybkiej kanapy - zaraz mi przechodzi Dobra dobra. Zacznie się świąteczny brejk, a potem ferie i nawet do tego zabytku będą na Rusińskim tłumy. A bez kolejek to chyba więcej niż 6-7 zjazdów w godzinę po tych 700 metrach nie da się zrobić:)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 6 minut temu, sstar napisał: To parking na Jankulakowskim, na dole pewno trzeba ilość aut pomnożyć przez 3, 4, a może i 5. Bardzo zazdroszczę Lexiemu, nawet jak nie ma Porsche tylko maluchem pojechał. Mam wielki sentyment do tego miejsca szczególnie au rebours. Wrzucił parking na górze Rusińskiego. Więcej samochodów tam na pewno nie ma i nie ma innego parkingu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 8 minut temu, tresor napisał: Wrzucił parking na górze Rusińskiego. Więcej samochodów tam na pewno nie ma i nie ma innego parkingu. Oczywiście masz racje, złe spojrzałem. Tak czy owak ten stok z tym wolnym krzesłem tez lubię. Na slalomki jak i kolegi z kilku postów wcześniej jak znalazł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 (edytowane) Dzień dobry Edytowane 22 Grudzień 2022 przez lu5asz 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi