JC Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Informacje o minimalnych cenach skipassów w ośrodkiach TMR https://www.skionline.pl/stacje/zima-moze-juz-przyjsc-gopass-rozpoczyna-przedsprzedaz-karnetow-narciarskich,newsy,8856.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 19 godzin temu, Mark Cane napisał: Jak ktoś ma dzieciaki w wieku do 8 lat to ceny karnetów wychodzą porównywalnie, w PL zniżki dla dzieci są raczej symboliczne, wręcz śmieszne. Za to oferta jest kompletnie nieporównywalna. Tak, to prawda, ulgi dla małych dzieci są u nas niezauważalne, w AT - często za free. Nie jest to już tak atrakcyjne, jak parę lat temu, ale jest z PL porównywalne cenowo - jeśli dzieci są za free. Dotyczy to też często noclegów. Jazda - nie ma co gadać. Niemniej cena dla dorosłych/emerytów bardzo wysoka. Uważam, że jest wysoka dla nich, dla nas - bardzo wysoka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Pomału rozkręcają się promocje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Ciekawi mnie jaki będzie nowy cennik stacji wchodzących w skład Tatry Ski, od kilku sezonów był już mocno przeszacowany. Zeszłosezonowe (22/23) ceny w skrócie: Sezon niski (od otwarcia sezonu do 24.12) 1 dzień - 125zł 4 godziny - 100zł Top sezon (25.12-08.01) 1 dzień - 165zł 4 godziny - 150zł Sezon wysoki (09.01-12.03) 1 dzień - 155zł 4 godziny - 135zł Sezon niski (od 13.03 do końca sezonu) 1 dzień - 150zł 4 godziny - 130zł 14 dowolnych dni w sezonie - 1699zł Myślę że będzie tak około 15zł wzrostu na skipassie dziennym oraz około 10zł na 4 godzinnym. 14 dowolnych dni obstawiam wzrost o 100zł. Podobno niedługo mają opublikować cennik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Szczyrkowski będzie podwyżka cen. Więcej o cenach prawdopodobnie w poniedziałek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2023 No i na to czekałem Wprawdzie 200 stówki drożej ale dodali jazdą nocną 😎👊 https://www.czantoria.net/pec-events/black-friday-na-czantorii-4/1700784000/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 30 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2023 15 minut temu, marcinn napisał: No i na to czekałem Wprawdzie 200 stówki drożej ale dodali jazdą nocną 😎👊 https://www.czantoria.net/pec-events/black-friday-na-czantorii-4/1700784000/ Powiedz mi proszę jak z warunkami na Czantori bywa ? Tyle razy jadę zimą obok a jakoś tam nie zaglądam. Zawsze miewam obawy, że słabo jest tam z nasniezaniem. Rozwiejesz trochę moje wątpliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2023 8 minut temu, Jusik2002 napisał: Powiedz mi proszę jak z warunkami na Czantori bywa ? Tyle razy jadę zimą obok a jakoś tam nie zaglądam. Zawsze miewam obawy, że słabo jest tam z nasniezaniem. Rozwiejesz trochę moje wątpliwości ? Ja jestem zadowolony z naśnieżania czerwonej trasy i tej na samej górze-Faturkę pewnie pierwszą dośnieżą( rok temu jeździliśmy ok 15 grudnia a główną czerwona ruszyła z 3-4 tyg pozniej . I tak do 15 marca w dobrych warunkach.Oczywiscie wszystko zależy od zimy która z roku na rok jest coraz słabsza niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinky_ok Napisano 30 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2023 190zł karnet całodzienny, na Czantorii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 30 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2023 2 godziny temu, Jusik2002 napisał: Powiedz mi proszę jak z warunkami na Czantori bywa ? Tyle razy jadę zimą obok a jakoś tam nie zaglądam. Zawsze miewam obawy, że słabo jest tam z nasniezaniem. Rozwiejesz trochę moje wątpliwości ? W tamtym roku bywało róznie, w zasadzie najlepszy śnieg 2 tydzień lutego, wcześniej i później dużo lodu i gród lodowych, marzec miękko i przetarcia na górze!!! na dole dowalili śniegu, że muldy po kolana, niebieska do orczyka cały sezon ( oprócz stycznia) naśnieżona, reasumując za 900 najlepsza oferta w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2023 1 godzinę temu, pinky_ok napisał: 190zł karnet całodzienny, na Czantorii? Całodzienny, czyli dzienne i nocne razem wzięte do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 Czesi teoretycznie BZ.... https://wiadomosci.onet.pl/swiat/dobre-wiadomosci-dla-narciarzy-za-skipassy-zaplaca-tyle-co-w-zeszlym-roku/fl8b45t?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 Godzinę temu, Greg napisał: Czesi teoretycznie BZ.... https://wiadomosci.onet.pl/swiat/dobre-wiadomosci-dla-narciarzy-za-skipassy-zaplaca-tyle-co-w-zeszlym-roku/fl8b45t?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg W tamtym sezonie za to chyba sporo wzrosły, porównywalnej wielkości stacje co w Polsce wychodziły drożej, to samo Słowacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 Teraz pomaga jeszcze korona - aktualnie 0,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 W dniu 28.10.2023 o 11:58, pawelb91 napisał: Ciekawi mnie jaki będzie nowy cennik stacji wchodzących w skład Tatry Ski, od kilku sezonów był już mocno przeszacowany. Zeszłosezonowe (22/23) ceny w skrócie: Sezon niski (od otwarcia sezonu do 24.12) 1 dzień - 125zł 4 godziny - 100zł Top sezon (25.12-08.01) 1 dzień - 165zł 4 godziny - 150zł Sezon wysoki (09.01-12.03) 1 dzień - 155zł 4 godziny - 135zł Sezon niski (od 13.03 do końca sezonu) 1 dzień - 150zł 4 godziny - 130zł 14 dowolnych dni w sezonie - 1699zł Myślę że będzie tak około 15zł wzrostu na skipassie dziennym oraz około 10zł na 4 godzinnym. 14 dowolnych dni obstawiam wzrost o 100zł. Podobno niedługo mają opublikować cennik... Cze Ja sporo jeżdżę na tym karnecie i wcale nie jest tak źle i aż tak drogo. Dużo stacji i od otwarcia do zamknięcia sezonu zawsze któraś stacja była czynna, nawet jak były problemy z pogodą. Najwięcej stacji na 1 karnecie zarówno w PL jak i na Słowacji. Całodzienny - to całodzienny, nie do 16.00. W zeszłym sezonie była przedsprzedaż i chyba było 10% rabatu - nie pamiętam już teraz, kupiłem na zapas, niewykorzystane można bez problemu zwrócić. Pewno będzie drożej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 4 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2023 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 Jest już cennik Tatry Super Ski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 W dniu 30.10.2023 o 18:23, marcinn napisał: No i na to czekałem Wprawdzie 200 stówki drożej ale dodali jazdą nocną 😎👊 https://www.czantoria.net/pec-events/black-friday-na-czantorii-4/1700784000/ A mnie brakuje na tym BF możliwości kupienia biletów na wieczór. Może nawet do nich napiszę z pytaniem. Na razie zastanawiam się nad biletem 2-dniowym, ale tam nie ma wieczoru. Sezonówka nie jest droga, ale Czantoria to 1. góra w górach - więc albo będzie śnieg i warunki, albo nie będzie. Ruletka jest znacząca. Zobaczymy w tym roku, czy nowe naśnieżanie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 W dniu 28.10.2023 o 11:58, pawelb91 napisał: Ciekawi mnie jaki będzie nowy cennik stacji wchodzących w skład Tatry Ski, od kilku sezonów był już mocno przeszacowany. Zeszłosezonowe (22/23) ceny w skrócie: Ceny 23/24 Sezon niski (od otwarcia sezonu do 24.12) 1 dzień - 125zł 145zł (+20zł) 4 godziny - 100zł 130zł (+30zł) Top sezon (25.12-08.01) 1 dzień - 165zł 170zł (+5zł) 4 godziny - 150zł 160zł (+10zł) Sezon wysoki (09.01-12.03) 1 dzień - 155zł 160zł (+5zł) 4 godziny - 135zł 145zł (+10zł) Sezon niski (od 13.03 do końca sezonu) 1 dzień - 150zł 155zł (+5zł) 4 godziny - 130zł 135zł (+5zł) 14 dowolnych dni w sezonie - 1699zł bez zmian Myślę że będzie tak około 15zł wzrostu na skipassie dziennym oraz około 10zł na 4 godzinnym. 14 dowolnych dni obstawiam wzrost o 100zł. Podobno niedługo mają opublikować cennik... Naniosłem powyżej nowe ceny na zeszłoroczny cennik, prognozy tylko częściowo trafiłem bo dziwnie podnieśli, najwięcej na przedświąteczne karnety. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 5 godzin temu, pawelb91 napisał: Naniosłem powyżej nowe ceny na zeszłoroczny cennik, prognozy tylko częściowo trafiłem bo dziwnie podnieśli, najwięcej na przedświąteczne karnety. 125 zł to było naprawdę tanio, jak na obecne czasy i to co oferuje konkurencja. Nie jest wielkim wydarzeniem, że przed świętami Białka ma już otwartych większość tras i wtedy stara cena była naprawdę atrakcyjna. No to już nie jest i po kłopocie😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 30 minut temu, tresor napisał: 125 zł to było naprawdę tanio, jak na obecne czasy i to co oferuje konkurencja. Nie jest wielkim wydarzeniem, że przed świętami Białka ma już otwartych większość tras i wtedy stara cena była naprawdę atrakcyjna. No to już nie jest i po kłopocie😉 Na dziennym na początku sezonu wzrost 16% a na 4 godzinnym aż 30%. Horror. Czyli pozostaje dalsze unikanie Podhala 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 23 minuty temu, pawelb91 napisał: Czyli pozostaje dalsze unikanie Podhala 🙂 No..raczej ekskluzywna zabawa - żeby tak Rohace były bliżej ani sekundy bym sie nie zastanawiał.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Na dziennym na początku sezonu wzrost 16% a na 4 godzinnym aż 30%. Horror. Czyli pozostaje dalsze unikanie Podhala 🙂 Zamysł pewnie jest taki, aby kupujący decydowali się na skipass całodniowy, a skipass 4h został, żeby był w ofercie, bo jest zainteresowanie. Można to sobie wytłumaczyć z punktu widzenia ośrodków. Klient kupujący skipass całodniowy ma jazdę mnie stresową, bo nie czuje takiej presji na czas w kolejce, a i coś zje na stoku, bo ma czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 Godzinę temu, JC napisał: Zamysł pewnie jest taki, aby kupujący decydowali się na skipass całodniowy, a skipass 4h został, żeby był w ofercie, bo jest zainteresowanie. Można to sobie wytłumaczyć z punktu widzenia ośrodków. Klient kupujący skipass całodniowy ma jazdę mnie stresową, bo nie czuje takiej presji na czas w kolejce, a i coś zje na stoku, bo ma czas. Jak ja biorę 4 godzinny to też jem, tylko zaraz po tym jak się karnet skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2023 1 godzinę temu, JC napisał: Zamysł pewnie jest taki, aby kupujący decydowali się na skipass całodniowy, a skipass 4h został, żeby był w ofercie, bo jest zainteresowanie. Można to sobie wytłumaczyć z punktu widzenia ośrodków. Klient kupujący skipass całodniowy ma jazdę mnie stresową, bo nie czuje takiej presji na czas w kolejce, a i coś zje na stoku, bo ma czas. Patrząc na ilość narciarzy początkujących tam jeżdżących, rodzin z małymi dziećmi, którym wystarczy w zupełności godzina maks. 2, to jest to zwykłe ....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi