Narciarz ze Śląska Napisano 22 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2024 2 godziny temu, Lexi napisał: Byłem dziś zobaczyć jak dogorywa Kasina... rano nawet nienajgorzej (zdjęcia są z rana)... a potem... potem nart było szkoda. Dlatego od jutra zamknięte. Już ogłosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 22 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2024 1 godzinę temu, Lexi napisał: Podejrzewam ze u mnie będzie podobnie - zostały jeszcze dwa karnety na Groń. Z tego co zrozumiałem, proponują wykorzystanie w... Krynicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2024 37 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Z tego co zrozumiałem, proponują wykorzystanie w... Krynicy. No to problem ma głownie firma z Krzeeszowic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Na Pilsku dziś 23-02-2024 ok. 0°C, opad śniegu (kilka cm) w górach do godziny ok. 16. Poniżej Hali Miziowej mokry śnieg i deszcz. W nadchodzący weekend jeszcze będzie się dało pojeździć w miarę dobrych warunkach, na trasach z Pilska i Kopca do Miziowej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Padł Lądek Zdrój i Kamienica w Sudetach.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Godzinę temu, grimson napisał: Padł Lądek Zdrój i Kamienica w Sudetach.... Karpacz dobrze wygląda... https://karpaczskiarena.pl/web-camera/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 15 godzin temu, Lexi napisał: No to problem ma głownie firma z Krzeeszowic.. O dwa karnety będziesz się z ludźmi szarpał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Godzinę temu, sstar napisał: O dwa karnety będziesz się z ludźmi szarpał? Pewnie bardziej o zasadę chodzi niż o karnety. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 18 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dlatego od jutra zamknięte. Już ogłosili. Prognozy pokazują powrót zimy do Kasiny 7 marca. Tyle, że te prognozy są całkiem z czapy. Jak przyszło ocieplenie to pokazywały powrót zimy w połowie lutego, później pod koniec lutego. Następnie w pierwszym tygodniu marca, a teraz w drugim. Gdy termin ochłodzenia się zbliża, to nagle zmieniają na ocieplenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Godzinę temu, marionen napisał: Pewnie bardziej o zasadę chodzi niż o karnety. Wg mnie też nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 48 minut temu, Hextor napisał: Prognozy pokazują powrót zimy do Kasiny 7 marca. Tyle, że te prognozy są całkiem z czapy. Jak przyszło ocieplenie to pokazywały powrót zimy w połowie lutego, później pod koniec lutego. Następnie w pierwszym tygodniu marca, a teraz w drugim. Gdy termin ochłodzenia się zbliża, to nagle zmieniają na ocieplenie. Za to na Hintertuxie dzisiaj dostawa zgodnie z planem. Dolny parking na 1500 mnpm. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Godzinę temu, Hextor napisał: Prognozy pokazują powrót zimy do Kasiny 7 marca. Tyle, że te prognozy są całkiem z czapy. Jak przyszło ocieplenie to pokazywały powrót zimy w połowie lutego, później pod koniec lutego. Następnie w pierwszym tygodniu marca, a teraz w drugim. Gdy termin ochłodzenia się zbliża, to nagle zmieniają na ocieplenie. Mówiłem: oni biorą pod uwagę prawdopodobieństwo. Skoro tydzień pod rząd było nadzwyczaj ciepło jak na luty (+10), to już najpóźniej za tydzień musi przyjść gwałtowne ochłodzenie. Potem minął kolejny tydzień z +10, więc tym razem już na pewno będzie to ochłodzenie... i tak dalej. No bo trzeba przyznać, że nawet gdy jest bardzo upalne lato, to przynajmniej raz na tydzień przyjdzie jakaś ulewa i ochłodzi się z +35 na +20, a ta zima jest wyjątkowa - cały czas jest ciepło i ani jednego dnia poniżej +8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 10 minut temu, koliber napisał: Mówiłem: oni biorą pod uwagę prawdopodobieństwo. Skoro tydzień pod rząd było nadzwyczaj ciepło jak na luty (+10), to już najpóźniej za tydzień musi przyjść gwałtowne ochłodzenie. Potem minął kolejny tydzień z +10, więc tym razem już na pewno będzie to ochłodzenie... i tak dalej. No bo trzeba przyznać, że nawet gdy jest bardzo upalne lato, to przynajmniej raz na tydzień przyjdzie jakaś ulewa i ochłodzi się z +35 na +20, a ta zima jest wyjątkowa - cały czas jest ciepło i ani jednego dnia poniżej +8. Dokładnie. Tygodniowa silna odwilż się zdarza, ale cały luty grubo powyżej zera to wydarzenie wyjątkowe. I był gdzieś wątek karnetów/voucherów. Stacje też powinny - moim zdaniem - przyjąć, że nie mamy do czynienia z normalną zimą. Proste stwierdzenie: mieliście czas, jest dalece odległe od uczuć narciarzy. Czasem, aby pojechać gdzieś konkretnie, trzeba załatwić urlop, mieć ogólnie czas, możliwości i czasem kwaterę (zależy skąd dokąd). To nie takie banalne, że jak konkretnie 20 grudnia był śnieg, to mogliście lecieć na szczudłach. Stanowisko: kupiłeś, masz pecha, do mnie nie dociera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 21 minut temu, koliber napisał: Mówiłem: oni biorą pod uwagę prawdopodobieństwo. Skoro tydzień pod rząd było nadzwyczaj ciepło jak na luty (+10), to już najpóźniej za tydzień musi przyjść gwałtowne ochłodzenie. Potem minął kolejny tydzień z +10, więc tym razem już na pewno będzie to ochłodzenie... i tak dalej. No bo trzeba przyznać, że nawet gdy jest bardzo upalne lato, to przynajmniej raz na tydzień przyjdzie jakaś ulewa i ochłodzi się z +35 na +20, a ta zima jest wyjątkowa - cały czas jest ciepło i ani jednego dnia poniżej +8. To po co robić takie prognozy skoro mają sprawdzalność 0%? Jak by rzucali monetą to by było 50%. Tylko wkurzają ludzi i się ośmieszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_ts Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 30 minutes ago, Narciarz ze Śląska said: Dokładnie. Tygodniowa silna odwilż się zdarza, ale cały luty grubo powyżej zera to wydarzenie wyjątkowe. I był gdzieś wątek karnetów/voucherów. Stacje też powinny - moim zdaniem - przyjąć, że nie mamy do czynienia z normalną zimą. Proste stwierdzenie: mieliście czas, jest dalece odległe od uczuć narciarzy. Czasem, aby pojechać gdzieś konkretnie, trzeba załatwić urlop, mieć ogólnie czas, możliwości i czasem kwaterę (zależy skąd dokąd). To nie takie banalne, że jak konkretnie 20 grudnia był śnieg, to mogliście lecieć na szczudłach. Stanowisko: kupiłeś, masz pecha, do mnie nie dociera. u nas jest chyba inny model biznesowy, kiedyś miałem karnet w Alpach 5z6 (z góry planowałem wyjazd konkretnego dnia w środku pobytu), tak się złożyło, że wiało na lodowcu i był zamknięty innego dnia niż mój planowany wyjazd, skorzystałem tylko z 4 dni, więc oddając karnet, nie było tłumaczenia "miał pan czas", dostałem 1 dniowy karnet do wykorzystania przez rok tylko na podstawie ustnego wytłumaczenia - "nie miałem możliwości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redster Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 (edytowane) Godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dokładnie. Tygodniowa silna odwilż się zdarza, ale cały luty grubo powyżej zera to wydarzenie wyjątkowe. I był gdzieś wątek karnetów/voucherów. Stacje też powinny - moim zdaniem - przyjąć, że nie mamy do czynienia z normalną zimą. Proste stwierdzenie: mieliście czas, jest dalece odległe od uczuć narciarzy. Czasem, aby pojechać gdzieś konkretnie, trzeba załatwić urlop, mieć ogólnie czas, możliwości i czasem kwaterę (zależy skąd dokąd). To nie takie banalne, że jak konkretnie 20 grudnia był śnieg, to mogliście lecieć na szczudłach. Stanowisko: kupiłeś, masz pecha, do mnie nie dociera. Jak dla mnie, mimo płaczu nad słabym sezonem, nie widzę powodu, że stację powinny oddawać pieniądze/przedłużać karnety. Kupione wcześniej karnety są w cenach promocyjnych - te obniżki uzasadniają ryzyko, jakie się ponosi nie znając przyszłości, co do warunków nadchodzącego sezonu. Można kupować karnety w dniu wyjazdu i wiedzieć, jak wygląda stok, ale wtedy nie ma bonusu kwotowego. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania karnetów na Black Friday, sezonówek itp. Wola kupującego - ryzyko kupującego. Edytowane 23 Luty 2024 przez Redster 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Wg mnie też nie powinny, ale np. od przyszłego sezonu mógłby się znaleźć taki zapis, że w przypadku gdy stacja czynna jest poniżej np. 30 dni, klientowi zwraca się np. 50% ceny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 18 minut temu, Redster napisał: Nikt nikogo nie zmusza do kupowania karnetów na Black Friday, sezonówek itp. Nikt nikogo nie zmusza do zamieszczania informacji "bezproblemowe zwroty" a taka formuła jest..a skoro jest to ma działać.. 4 godziny temu, sstar napisał: O dwa karnety będziesz się z ludźmi szarpał? Nie bardzo mi sie chce..(chyba że dla zasady)....pisałem raczej o tym że jeśli nie zrobią czegoś sensownego to w przyszłym sezonie ludzie już tak ochoczo nie wywalą kasy do przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 W przyszłym sezonie, to pewnie zrobią regulaminy w których jak byk będzie, że w razie skrócenia sezonu z powodu niekorzystnych warunków, zwrotu nie będzie i będzie spokój😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redster Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 37 minut temu, Lexi napisał: Nikt nikogo nie zmusza do zamieszczania informacji "bezproblemowe zwroty" a taka formuła jest..a skoro jest to ma działać.. a gdzie tak napisano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Czarna Góra z dzisiaj. Efka mocno zdegradowana podobnie jak Biba. Be trasa czynna z licznymi kamyczkami, trasa A zamknięta, od góry straszą wystające głazy. Dzisiaj na górze padał śnieg a na dole deszcz. Pozdrawiam. 4 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 21 minut temu, Redster napisał: a gdzie tak napisano? Sorry "bezpieczne zwroty" ale to to samo https://e-skipass.pl- żeby z takiego czegoś sie wymigać musieliby w regulaminie to uściślić... a jak nie ma to każdy może interpretować to tak jak mu pasuje - i tutaj prawo jest za konsumentem .. czytaj "przedsiębiorca jest zawsze w 4 literach".. tak to działa ... (sam bym wolał żeby tak nie było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redster Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 (edytowane) 46 minut temu, Lexi napisał: Sorry "bezpieczne zwroty" ale to to samo https://e-skipass.pl- żeby z takiego czegoś sie wymigać musieliby w regulaminie to uściślić... a jak nie ma to każdy może interpretować to tak jak mu pasuje - i tutaj prawo jest za konsumentem .. czytaj "przedsiębiorca jest zawsze w 4 literach".. tak to działa ... (sam bym wolał żeby tak nie było) A to tutaj jest całkiem niezły regulamin. W takiej sytuacji jestem zdania, że jak najbardziej można oddać karnet. Widzę takie informacje: " SYSTEM GWARANTOWANEGO ZWROTU – odpłatna usługa oferowana przez Sprzedawcę, (o ile jest dostępna) umożliwiająca skorzystanie z częściowego zwroty Karnetu po upływie terminu na odstąpienia od Umowy" "Karnety, które nie zostały wykorzystane (w całości) można zwrócić w trakcie trwania danego Sezonu narciarskiego (najpóźniej do 15.04. danego Sezonu). Ponadto (w przypadku dostępności usługi Systemu Gwarantowanego Zwrotu) Karnety, które nie zostały wykorzystane (częściowo) można zwrócić w trakcie trwania danego Sezonu narciarskiego (najpóźniej do 15.04. danego Sezonu) pod warunkiem wykupienia w trakcie składania Zamówienia usługi Systemu Gwarantowanego Zwrotu. W tym celu należy wysłać stosowne żądanie za pośrednictwem Formularza Kontaktowego znajdującego się w zakładce „Zwroty i Reklamacje” w ramach Konta lub na adres e-mail: [email protected] z informacją o numerze Karty, na której znajduje się Karnet, oraz numerem Zamówienia. W przypadku wyboru opcji zwrotu innego niż w formie Kuponu Wartościowego należy dodatkowo przesłać wiadomość z numeru rachunku, na który zostaną przekazane pieniądze. W przypadku gdy płatność została dokonana przy użyciu karty płatniczej zwrot powinien zostać wykonany na rachunek przypisany do karty, z której nastąpiła płatność. W przypadku wystąpienia żądania zwrotu po upływie terminu na odstąpienie od umowy (14 dni) zarówno koszt Karty, jak i koszt ubezpieczenia nie podlegają zwrotowi. W przypadku zwrotu Karnetu zakupionego z wykorzystaniem Programu Lojalnościowego Śnieżynki, zwrot powoduje unieważnienie odpowiadającej mu Śnieżynki. Zwroty odbywają się w ciągu maksymalnie 14 dni od dnia otrzymania zgłoszenia," Natomiast nie wiem, jak wyglądają inne regulaminy kupionych karnetów... Edytowane 23 Luty 2024 przez Redster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 8 minutes ago, Redster said: A to tutaj jest całkiem niezły regulamin. W takiej sytuacji jestem zdania, że jak najbardziej można oddać karnet. " SYSTEM GWARANTOWANEGO ZWROTU – odpłatna usługa oferowana przez Sprzedawcę, (o ile jest dostępna) umożliwiająca skorzystanie z częściowego zwroty Karnetu po upływie terminu na odstąpienia od Umowy" "Karnety, które nie zostały wykorzystane (w całości) można zwrócić w trakcie trwania danego Sezonu narciarskiego (najpóźniej do 15.04. danego Sezonu). Ponadto (w przypadku dostępności usługi Systemu Gwarantowanego Zwrotu) Karnety, które nie zostały wykorzystane (częściowo) można zwrócić w trakcie trwania danego Sezonu narciarskiego (najpóźniej do 15.04. danego Sezonu) pod warunkiem wykupienia w trakcie składania Zamówienia usługi Systemu Gwarantowanego Zwrotu. [cut] Natomiast nie wiem, jak wyglądają inne regulaminy kupionych karnetów... Na grupę Pingwina kupowało się raczej w BF vouchery (brałem 3 lata wcześniejsze, w 2023 nie kupowałem, bo wziąłem sezonówkę Czantorii). 4. Zasady sprzedaży oraz działania Voucherów/Biletów. [cut] Niewykorzystany Voucher Klient może zwrócić wyłącznie w terminie do odstąpienia od umowy określonym w § 9 pkt Więc teraz pytanie czy chce się zwrócić niewykorzystany karnet, czy voucher. Karnet powinno się dać zwrócić, voucher nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 23 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2024 Wiem że oglądanie PŚ w snowboardzie to imitacja, ale może ktoś jutro się wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi