marekbtl Napisano 26 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2024 15 minut temu, wielofish napisał: Pozdrowienia z Kasprowego. Warun jest, pogoda prawie, bo wieje i Goryczkowa pewnie nie ruszy. Wczoraj zapomniałem dodać dla tych, którzy nie lubią wyciągu na Goryczkowej, ze jeździ szybciej niż znacznie nowocześniejszy na Gąsienicowej (8 km/h vs 6/5). Demony prędkości to nie są. FullSizeRender.MOV Na fotach pogoda i warunki petarda. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 26 Marzec 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2024 Pilsko 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2024 18 godzin temu, marionen napisał: Gigant w Val Gardena, a drugie zawody? No i jak Ci poszło... Pierwsze to Helmissimo ,4,5 km giganta.Byłem chory,więc z ulgą przyjąłem fakt,że zawody delegat techniczny zdecydował się skrócić do połowy.Przy 20 st.C już po ogladaniu ciężko było zjechać wśród olbrzymich odsypów i dziur.A Gardenissima tydzień później w idealnych warunkach,na podium w Alpach za silna konkurencja,ale z czasu i 6go miejsca jestem zadowolony... 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Pierwsze to Helmissimo ,4,5 km giganta.Byłem chory,więc z ulgą przyjąłem fakt,że zawody delegat techniczny zdecydował się skrócić do połowy.Przy 20 st.C już po ogladaniu ciężko było zjechać wśród olbrzymich odsypów i dziur.A Gardenissima tydzień później w idealnych warunkach,na podium w Alpach za silna konkurencja,ale z czasu i 6go miejsca jestem zadowolony... No to brawo, gratuluję Zbyszek. W tym sezonie sporo jeżdżę ale na żadne zawody się nie załapałem, co za wstyd. Liczyłem, że w Polsce się pościgam, niestety w Sudetach większość odwołana. Wygląda na to, żeby wystartować na tyczkach to będę musiał na Alpy liczyć. Edytowane 26 Marzec 2024 przez marionen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2024 (edytowane) 5 godzin temu, marionen napisał: No to brawo, gratuluję Zbyszek. W tym sezonie sporo jeżdżę ale na żadne zawody się nie załapałem, co za wstyd. Liczyłem, że w Polsce się pościgam, niestety w Sudetach większość odwołana. Wygląda na to, żeby wystartować na tyczkach to będę musiał na Alpy liczyć. Masz szansę, 3 dni w Schladming, 4-6 kwietnia, finał FiS Masters. Jedziesz 3xSG,3xGS,3xSL,wracasz i jesteś wyjeżdżony.132 zł za licencję, jutro załatwiasz, bo ostatni termin-i się spotykamy, wracamy z nowym doświadczeniem.Serio... Edytowane 26 Marzec 2024 przez lski@interia.pl 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2024 Jaworzyna Krynicka wtorek. Dół wygląda nieszczęśliwie, ale na górze da się całkiem dobrze pojeździć... 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2024 (edytowane) 18 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Masz szansę, 3 dni w Schladming, 4-6 kwietnia, finał FiS Masters. Jedziesz 3xSG,3xGS,3xSL,wracasz i jesteś wyjeżdżony.132 zł za licencję, jutro załatwiasz, bo ostatni termin-i się spotykamy, wracamy z nowym doświadczeniem.Serio... Super propozycja i od razu na głęboką wodę. Niestety nie dam rady się ogarnąć. 2 kwietnia jestem na badaniach w szpitalu w Gliwicach i nie mam pewności czy wszystko załatwię w jeden dzień, a szkoda. Może w przyszłym sezonie gdzieś się podepnę pod Ciebie, jak zdrowie pozwoli. Edytowane 27 Marzec 2024 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 27 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2024 Kasprowy, jak zwykle trudny do zaplanowania, wczoraj udało się pojeździć nieco ponad 2h. Od rana przy bramkach Gąsienicowej był komunikat, że wyciąg w każdej chwili może być zatrzymany. O 10:40 był mój ostatni wjazd. Goryczkowa wczoraj nie ruszyła. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło: 1) 50% mają zwrócić (mają bo karnety kupowałem on-line i czekam na reklamację - ale ludziom, którzy jeździli od początku i kupili bilety w kasie tyle zwracali, czy to uczciwe... nie kłócę się, bo czas dobrze zagospodarowałem... ale dla tych co przyjechali na 1 dzień, albo Ci co wjechali na 10:00? 2) zjazd nienaruszoną Goryczkową i całkowicie pustą - cudowny, 3) zmiana sprzętu i wejście na Kasprowy + drugi zjazd Goryczkową praktycznie w takim samym stanie - równie cudowne. Zamknięcie jednak wyciągu uzasadnione, choć moim zdaniem jakąś godzinę przedwczesne. Nie dyskutuję jednak z bezpieczeństwem. IMG_E9054.MOV 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 28 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2024 Jaworzyna Krynicka zakończyła dzisiaj sezon: To był wspaniały sezon. Mimo kapryśnej pogody nie zapomnimy go nigdy! Dzięki Wam! ❤ Cieszymy się, że tak fajnie przyjęliście nową trasę, nowe wypożyczalnie i zmiany, które zadebiutowały w tym sezonie. Już myślimy i pracujemy nad kolejnymi, które sprawią, że narty na Jaworzynie będą dostępne jeszcze dłużej i w jeszcze lepszych warunkach. ✨ Dziękujemy, że z nami byliście! Bez Was to wszystko nie miałoby sensu! 👏 Do zobaczenia na szczycie Jaworzyny! Także w sezonie letnim. ☀️ Jeśli w Waszych telefonach macie zdjęcia z tego sezonu to koniecznie wrzućcie je w komentarzach poniżej! 👇 W dniu dzisiejszym kończymy sezon narciarski 2023/24 i jeśli tylko pogoda nam pozwoli, to w trakcie Świąt zapraszamy na turystyczne zwiedzanie Jaworzyny. 🚡 Warto zrobić to w weekend, ponieważ od 02.04 rozpoczniemy tradycyjne przeglądy naszych kolei i będziemy nieczynni. W najbliższych dniach i przy sprzyjających warunkach kolej gondolowa czynna będzie: 👉 29.03 - 09:00 - 16:00 👉 30.03 - 09:00 - 16:00 👉 31.03 - 10:00 - 16:00 👉 01.04 - 10:00 - 16:00 Do zobaczenia na Jaworzynie! 🚀❤ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2024 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Jaworzyna Krynicka zakończyła dzisiaj sezon: To był wspaniały sezon. Mimo kapryśnej pogody nie zapomnimy go nigdy! Dzięki Wam! ❤ Cieszymy się, że tak fajnie przyjęliście nową trasę, nowe wypożyczalnie i zmiany, które zadebiutowały w tym sezonie. Już myślimy i pracujemy nad kolejnymi, które sprawią, że narty na Jaworzynie będą dostępne jeszcze dłużej i w jeszcze lepszych warunkach. ✨ Dziękujemy, że z nami byliście! Bez Was to wszystko nie miałoby sensu! 👏 Do zobaczenia na szczycie Jaworzyny! Także w sezonie letnim. ☀️ Jeśli w Waszych telefonach macie zdjęcia z tego sezonu to koniecznie wrzućcie je w komentarzach poniżej! 👇 W dniu dzisiejszym kończymy sezon narciarski 2023/24 i jeśli tylko pogoda nam pozwoli, to w trakcie Świąt zapraszamy na turystyczne zwiedzanie Jaworzyny. 🚡 Warto zrobić to w weekend, ponieważ od 02.04 rozpoczniemy tradycyjne przeglądy naszych kolei i będziemy nieczynni. W najbliższych dniach i przy sprzyjających warunkach kolej gondolowa czynna będzie: 👉 29.03 - 09:00 - 16:00 👉 30.03 - 09:00 - 16:00 👉 31.03 - 10:00 - 16:00 👉 01.04 - 10:00 - 16:00 Do zobaczenia na Jaworzynie! 🚀❤ Kto jeszcze kręci w PL, poza Kasprowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 2 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2024 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2024 (edytowane) Myślałem, że widziałem wszystko ale nie. Za: https://korbielow.net/kamera-hala-miziowa/ Tak, ten ktoś podchodzi i zjeżdża po tej łacie śniegu. Edytowane 4 Kwiecień 2024 przez mysiauek 1 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2024 To się nazywa pasja przez duże P 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2024 14 minut temu, marcinn napisał: To się nazywa pasja przez duże P To teraz końcówka tej historii...przed chwilą ta osoba zdjęła narty i poszła w stronę budki orczyja na Miziową. Wyszła zza budki bez nart i przeszła w stronę czarnej ceraty odgradzającej prawy (patrząc od dołu) orczyk na Miziową od trasy... popatrzyła chyba na zachód słońca i zniknęła za sosenkami idąc jakby w dół orczyka. Dotrwałem do końca i nie wierzę w to, co widziałem ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 4 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2024 W dniu 27.03.2024 o 15:54, marionen napisał: Super propozycja i od razu na głęboką wodę. Niestety nie dam rady się ogarnąć. 2 kwietnia jestem na badaniach w szpitalu w Gliwicach i nie mam pewności czy wszystko załatwię w jeden dzień, a szkoda. Może w przyszłym sezonie gdzieś się podepnę pod Ciebie, jak zdrowie pozwoli. Żałuj, zdobyłbyś nowe doświadczenie. Dziś supergigant, było bardzo szybko. I ciepło, około 20 stopni. W sobotę będzie slalom, więc już nie tak szybko. Ale za to jeszcze cieplej, ma być w Schladming 30 stopni... 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 4 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2024 5 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Żałuj, zdobyłbyś nowe doświadczenie. Dziś supergigant, było bardzo szybko. I ciepło, około 20 stopni. W sobotę będzie slalom, więc już nie tak szybko. Ale za to jeszcze cieplej, ma być w Schladming 30 stopni... Brawo, czekam z niecierpliwością na kolejne relacje... powodzenia w kolejnych startach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2024 W dniu 28.03.2024 o 16:48, grimson napisał: Kto jeszcze kręci w PL, poza Kasprowym? Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2024 58 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Nikt Na Kasprowym tylko Gąsienicowa. Goryczkowa - "koniec sezonu". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2024 (edytowane) i Edytowane 7 Kwiecień 2024 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2024 W dniu 5.04.2024 o 01:28, marionen napisał: Brawo, czekam z niecierpliwością na kolejne relacje... powodzenia w kolejnych startach. Dzięki.Sobotni slalom to było coś zupelnie unikalnego.Było około 30 stopni,po rozebraniu do pasa,schroniliśmy się całą grupą przed upałem w lesie przy trasie,by doczekać startu i nie osłabnąć.Ci którzy postanowili przetrwać oczekiwanie na słoncu bez zdejmowania gum,żółwi ,kasków wyglądali nieco marnie. O dziwo trasa została nienagannie przygotowana,nie wiem,czy to zasługa Pistensalz w wiadrach,którą sypano,czy precyzyjnego sypania i procedur.U nas zawsze po salmiaku jest pełno dziur i nierówności,tu po przejechaniu 150 osób było gładziutko... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2024 21 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Dzięki.Sobotni slalom to było coś zupelnie unikalnego.Było około 30 stopni,po rozebraniu do pasa,schroniliśmy się całą grupą przed upałem w lesie przy trasie,by doczekać startu i nie osłabnąć.Ci którzy postanowili przetrwać oczekiwanie na słoncu bez zdejmowania gum,żółwi ,kasków wyglądali nieco marnie. O dziwo trasa została nienagannie przygotowana,nie wiem,czy to zasługa Pistensalz w wiadrach,którą sypano,czy precyzyjnego sypania i procedur.U nas zawsze po salmiaku jest pełno dziur i nierówności,tu po przejechaniu 150 osób było gładziutko... Zbyszek.. Twoja popularność rośnie .. nawet na Moltku są już plakaty.. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2024 W dniu 4.04.2024 o 17:50, mysiauek napisał: Myślałem, że widziałem wszystko ale nie. Za: https://korbielow.net/kamera-hala-miziowa/ Tak, ten ktoś podchodzi i zjeżdża po tej łacie śniegu. Łata powiadasz… podchodzi i zjeżdża? Dziwak… 5 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2024 Wygląda na to że w górach wraca zima. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2024 Godzinę temu, Hextor napisał: Wygląda na to że w górach wraca zima. ..no trudno.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2024 Szkoda, że w lutym tak nie było :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi