Jeeb Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 6 minut temu, lski@interia.pl napisał: zawsze ktoś z uczestników wraca do domu karetką,j jezusie to horror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 37 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Daj jej kijki. do jasnej! heh akurat takie słowa od Waćpana to wiem iż z przekąsem😉 a do niezorientowanych to szkolenie wymaga nieraz "nieszablonowych" działań bezkijkowych🫣 a do Jasnej pojedzie z kijkami👌 Chopok mamy na rozkładzie tej zimy😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 32 minuty temu, Jeeb napisał: a wiakim wieku jeśli to nie tajemnica ? 6lat ale syn 4latka...od paru dni...też już sam jeździ ale nie na Soszów forma narazie...najwczesniej to ten w zielonym zaczął jak mial 2,5 roku...ale to urodzony szust😉 Każdy ma swój czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 14 minut temu, srwer napisał: heh akurat takie słowa od Waćpana to wiem iż z przekąsem😉 a do niezorientowanych to szkolenie wymaga nieraz "nieszablonowych" działań bezkijkowych🫣 a do Jasnej pojedzie z kijkami👌 Chopok mamy na rozkładzie tej zimy😉 ....jeszcze mała dygresja odnośnie kijków...jej matka jak ją uczyłem jeździć na nartach to rzucała we mnie kijkami☝️ i to właśnie było na Soszowie...🤭więc jestem ostrożny w dawaniu kijków kobitom na nartach 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 34 minuty temu, srwer napisał: jestem ostrożny w dawaniu kijków kobitom na nartach jakiś sens jest w tej wypowiedzi robiłeś jakieś filmiki z dzieciakami (lubię oglądać) moja wnusia jak miała 4 lata to już z kijkami jeździła 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 14 godzin temu, Sławek Nikt napisał: Niestety tak. Zadecydowała o tym między innymi rozmowa z napotkanymi narciarzami przy taśmie. Powiedziano mi, że miejscami po prostu nie ma po czym jechać. A ja raczej wolę wydać kasę na kolejny wyjazd, aniżeli na nowe czy prawie nowe narty jakbym się na jakimś zakręcie spóźnił i po kamieniach przejechał zapewne kilka razy. A jak tam teraz sytuacja z biletami do gondoli? Jak to załatwiałeś żeby nie stać w kolejce i mieć bilet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 9 godzin temu, Jeeb napisał: jakiś sens jest w tej wypowiedzi robiłeś jakieś filmiki z dzieciakami (lubię oglądać) moja wnusia jak miała 4 lata to już z kijkami jeździła no jedź... na dół:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 11 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Cały zeszły tydzień dzień w dzień orałem trasę 6 na Jaworzynie Krynickiej,korzystając z faktu,że feriowicze nie dopisali,więc PKL w łaskawości swojej zagrodził ją i udostępnił zaprzyjaźnionemu klubowi.Wyglądało,że zajeżdżę się na śmierć,więc by tego uniknąć w weekend postanowiłem wybrać bezpieczniejsze miejsce.Padło na Złoty Groń w Istebnej,i był to strzał w dziesiątkę.Ta renomowana stacja na swoim niewielkim areale zgromadziła w sobotę Mistrzostwa Polski Farmaceutów i Przyjaciół Farmacji,show TVNu,zawody dla dzieci,bezpłatną naukę jazdy,testy aut Mercedes CLA 450,testy nart Head,testy herbaty Lipton i tysiąc szkółek jeżdżących wężykiem,więc było bezpiecznie. W niedzielę dla odmiany udałem się do Szczawnicy,gdzie poza uczestnikami Pucharu Polski Masters prawie nikt się nie zjawił,było więc też bezpiecznie,choć nie dla wszystkich.Gdy szybka trasa FIS jest miękka,a było 12 stopni na plusie,zawsze ktoś z uczestników wraca do domu karetką,jak padło tym razem na mojego kolegę ze Zakopanego,Mistrza Polski Amatorów... Brawo Zbychu !! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 11 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Cały zeszły tydzień dzień w dzień orałem trasę 6 na Jaworzynie Krynickiej,korzystając z faktu,że feriowicze nie dopisali,więc PKL w łaskawości swojej zagrodził ją i udostępnił zaprzyjaźnionemu klubowi.Wyglądało,że zajeżdżę się na śmierć,więc by tego uniknąć w weekend postanowiłem wybrać bezpieczniejsze miejsce.Padło na Złoty Groń w Istebnej,i był to strzał w dziesiątkę.Ta renomowana stacja na swoim niewielkim areale zgromadziła w sobotę Mistrzostwa Polski Farmaceutów i Przyjaciół Farmacji,show TVNu,zawody dla dzieci,bezpłatną naukę jazdy,testy aut Mercedes CLA 450,testy nart Head,testy herbaty Lipton i tysiąc szkółek jeżdżących wężykiem,więc było bezpiecznie. W niedzielę dla odmiany udałem się do Szczawnicy,gdzie poza uczestnikami Pucharu Polski Masters prawie nikt się nie zjawił,było więc też bezpiecznie,choć nie dla wszystkich.Gdy szybka trasa FIS jest miękka,a było 12 stopni na plusie,zawsze ktoś z uczestników wraca do domu karetką,jak padło tym razem na mojego kolegę ze Zakopanego,Mistrza Polski Amatorów... Gomuliński Andrzej? A co się dokładnie stało? Kolano? https://sport-timing.pl/pomiar-czasu/content/uploads/2024/02/Wyniki-GS-17.02.pdf Ja bezpiecznie... pojechałem... sprzęt kupić;-) Na sucho wszystko pasuje do starego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Dzień dobry 😎 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń (edytowane) 1 godzinę temu, sstar napisał: Gomuliński Andrzej? A co się dokładnie stało? Kolano? https://sport-timing.pl/pomiar-czasu/content/uploads/2024/02/Wyniki-GS-17.02.pdf Ja bezpiecznie... pojechałem... sprzęt kupić;-) Na sucho wszystko pasuje do starego. Gomuliński, bark... Edytowane 27 Styczeń przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 9 godzin temu, MarioJ napisał: A jak tam teraz sytuacja z biletami do gondoli? Jak to załatwiałeś żeby nie stać w kolejce i mieć bilet? Przez cały wypad wszystko kupowane przez neta. Na dodatek jeśli kupisz skipass 7 dni wcześniej to będzie trochę taniej. I dlatego w żadnej kolejce po bilety nie stałem co mnie trochę, przyznam zdziwiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Od dawna przy zakupie skipassu online na daną godzinę z Kuźnic idzie się prosto do wejścia po lewej stronie przy schodach i nie trzeba nic czekać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Wczoraj wybrałem się z kolegą na lubelskie stoki. Najpierw pojechaliśmy do Rąblowa. Obecnie otwarta jest krótka i niech bardziej nachylona trasa 180m oraz druga łagodniejsza 300m (niestety są to długości tras a nie przewyższenia 😛). Jak na +10 stopni śnieg się trzymał świetnie. Zapewne przez bardzo mizerną frekwencję. Aż przykro patrzeć jak mało osób jeździło na nartach (dla nas plus - jazda na bieżąco). Pod talerzykiem w kilku miejscach wystawała trawa i ziemia. Poza tym jeszcze trochę śniegu jest. Potem skoczyliśmy na 2h do Kazimierza. Czynna jest tam jedna trasa o długości 590m. Śniegu znacznie więcej niż w Rąblowie, do tego szeroko. Oprócz nas kręciło się kilka osób. Pod wyciągami talerzykowymi sporo śniegu - mają kilka armatek śnieżących tylko pod nimi. Tylko jak długo wytrzymają te stoki przy tak patologicznej pogodzie? 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 18 godzin temu, srwer napisał: heh akurat takie słowa od Waćpana to wiem iż z przekąsem😉 a do niezorientowanych to szkolenie wymaga nieraz "nieszablonowych" działań bezkijkowych🫣 a do Jasnej pojedzie z kijkami👌 Chopok mamy na rozkładzie tej zimy😉 Po prostu ta zgraja dorosłych bez zaczyna mnie drażnić. Więc zapobiegam. Serdecznie pozdrawiam! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Udało mi się dzisiaj z rana przez 2,5 godzinki wykroić troszkę czasu na pasję i powiem szczerze że warto było choć tem już rano przed 8 pokazywała +7 stopni. Stok całkiem fajnie trzymał ale pewnie i frekwencja pomogła -pustki. Parę foci 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Rytro 27.01.2025 Rano skorupa na stoku, mimo że na parkingu jedno bagno - tak jakby nie można było wysypać kamieni i utwardzić... Z czasem skorupę trochę rozjeździli oraz zmiękła. Pojawiają się pierwsze przetarcia na ściankach, ciekawe jak po tym tygodniu będzie wyglądać stok... Mróz i śnieżenie potrzebne na już... Prognozy już ocieplili na przyszły tydzień eh... co z ta zimą?! 16 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 10 godzin temu, pawelb91 napisał: Rytro 27.01.2025 Rano skorupa na stoku, mimo że na parkingu jedno bagno - tak jakby nie można było wysypać kamieni i utwardzić... Z czasem skorupę trochę rozjeździli oraz zmiękła. Pojawiają się pierwsze przetarcia na ściankach, ciekawe jak po tym tygodniu będzie wyglądać stok... Mróz i śnieżenie potrzebne na już... Prognozy już ocieplili na przyszły tydzień eh... co z ta zimą?! A mówiłem Ci, jeździć, póki jest po czym, a nie czekać na lepsze czasy, bo lepsze jutro było wczoraj... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 24 minuty temu, lski@interia.pl napisał: A mówiłem Ci, jeździć, póki jest po czym, a nie czekać na lepsze czasy, bo lepsze jutro było wczoraj... Jeżdżę właśnie, ale jeszcze nie bylo nawet tak jak chciałem żeby było w Rytrze. Od przyszłego tygodnia aktywuje 5 dowolnych dni na Jaworzynie póki działa to co działa, chociaż kupiłem to z myślą o czarnej piątce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Ustroń- Poniwiec zwany Małą Czantorią Warun przedni ludzi brak 👍🙂 22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 45 minut temu, pawelb91 napisał: Jeżdżę właśnie, ale jeszcze nie bylo nawet tak jak chciałem żeby było w Rytrze. Od przyszłego tygodnia aktywuje 5 dowolnych dni na Jaworzynie póki działa to co działa, chociaż kupiłem to z myślą o czarnej piątce... Ja prawdopodobnie jutro Regetovka,decyzja wieczorem,gdybyś chciał się zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 9 minut temu, lski@interia.pl napisał: Ja prawdopodobnie jutro Regetovka,decyzja wieczorem,gdybyś chciał się zabrać... Jutro i w czwartek raczej nie dam rady, może gdzieś w piątek jeśli będzie sens. Chciałem Makovice odwiedzić ale na razie mają przestój pogodowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Temperatury dzisiaj 12 godzina: Nowy Sącz 15,5 st. Krynica Czarny Potok 9 st. Szczyt Jaworzyny Krynickiej 4,5 st. Zakopane 9,3 st. Na razie zapowiada się podobnie do zeszłego roku gdzie już od lutego było słabo lub bardzo słabo na stokach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń (edytowane) W dniu 26.01.2025 o 10:46, Narciarz ze Śląska napisał: Postawę masz prawidłową - jak do kijów. Za to jak na carving zbyt wąsko (tak po staremu) narty. Zostaw wewnętrzną jak jest, odstaw zewnętrzną, zobaczysz jak będzie super. Łap śnieg rękoma lub szoruj tyłkiem po stoku! dzięki za poradę, tyłkiem po stoku to już nie te lata, całe lata jeździłem kolanko w kolanko to teraz trudno się odzwyczaić, czasami też z kijkami zjeżdżam Edytowane 28 Styczeń przez Jeeb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń (edytowane) Szykować łyżwy SMR Szczyrk trasa nr 4 dzis. Edytowane 29 Styczeń przez christof 7 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi