leitner Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 23 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Niebywałe...Jesteś pierwszą osobą,która osobiście jeździła na Henryka,choć nigdy tam nie jeździli moi kryniccy koledzy,mieszkający tam od urodzenia... Jeździłem tam w sumie trzeci raz i ani razu nie stałem w żadnej kolejce nawet w okresie świąteczno-noworocznym. Całkiem przyjemne miejsce. Zjazd ma w sumie ok. 1800m (z objazdem ścianki 2km) co jest dobrym wynikiem jak na polskie warunki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec W dniu 2.03.2025 o 21:34, leitner napisał: Na Słotwinach jeździłem dziś za darmo no i fajnie że są takie promocje a najlepsza jest urodzinowa u Pingwina - 4 h za 1 zł ech, to jest mój ulubiony prezent w tym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 5 minut temu, leitner napisał: Jeździłem tam w sumie trzeci raz i ani razu nie stałem w żadnej kolejce nawet w okresie świąteczno-noworocznym. Całkiem przyjemne miejsce. Zjazd ma w sumie ok. 1800m (z objazdem ścianki 2km) co jest dobrym wynikiem jak na polskie warunki 1,8km w ich fantazji 🤣 Na mapach google trasa na wprost ma ok. 1,1km a z objazdem góry jakieś 1,4km max. Jeździłem tam raz 1 stycznia 2020. Jeszcze mieli przyzwoite ceny 4h 60zł. Ostatnio z nimi odlecieli, wystrzelone w kosmos a oferta taka sobie, do tego słabo aktualizowane informacje o stacji i ogólne dbanie o klienta raczej nie za wysokie. Także tłoku chyba nigdy tam nie ma. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Jaworzyna Krynicka Dziś ostatni dzień 3 dniowego "nowosądeckiego Ski Safari". Na koniec (jako piąty ośrodek) padło na królową okolicy czyli Jaworzynę. Byłem tu narciarsko tylko raz kilka lat temu. Wówczas otwarta była tylko główna trasa. Dziś otwarte wszystko poza czarną 5 i pucharową 2A. Szkoda że na stronie www nie informowali wcześniej, że puchorowa nie będzie czynna również w tym tygodniu. Rano przyjemnie twardo, potem zaczęło puszczać. Im niżej tym bardziej mokry śnieg i duże muldy. W cieniu trasy trzymały nawet do 15. Na 4 pojawiły się przetarcia i pojedyncze kamienie. Na 6 również kilka przebarwień. Bardzo przyjemne są długie wyciągi talerzykowe, świetnie się nimi wjeżdża. Niestety przy trasie 2 trafiłem na kolejkę. Raz stałem prawie 10 min. Po 14 było tu jednak już pusto. Poza tym brak kolejek. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 12 minut temu, pawelb91 napisał: Ostatnio z nimi odlecieli, wystrzelone w kosmos a oferta taka sobie, do tego słabo aktualizowane informacje o stacji i ogólne dbanie o klienta raczej nie za wysokie. Także tłoku chyba nigdy tam nie ma. Ja bym raczej powiedział, że ich ceny są zbliżone do cen w Beskidzie Śląskim i Żywieckim. Sporo, na pewno częściej bym tam nie jeździł tylko na Słotwinach lub Jaworzynie (a najlepiej w Tyliczu). Co do długości - nie mierzyłem, może faktycznie jest krócej. Dla mnie teraz największym plusem było 5 min dojścia pieszego z pensjonatu 😛 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcik Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 37 minut temu, leitner napisał: Jaworzyna Krynicka Dziś ostatni dzień 3 dniowego "nowosądeckiego Ski Safari". Na koniec (jako piąty ośrodek) padło na królową okolicy czyli Jaworzynę. Byłem tu narciarsko tylko raz kilka lat temu. Wówczas otwarta była tylko główna trasa. Dziś otwarte wszystko poza czarną 5 i pucharową 2A. Szkoda że na stronie www nie informowali wcześniej, że puchorowa nie będzie czynna również w tym tygodniu. Rano przyjemnie twardo, potem zaczęło puszczać. Im niżej tym bardziej mokry śnieg i duże muldy. W cieniu trasy trzymały nawet do 15. Na 4 pojawiły się przetarcia i pojedyncze kamienie. Na 6 również kilka przebarwień. Bardzo przyjemne są długie wyciągi talerzykowe, świetnie się nimi wjeżdża. Niestety przy trasie 2 trafiłem na kolejkę. Raz stałem prawie 10 min. Po 14 było tu jednak już pusto. Poza tym brak kolejek. Jak dla mnie to już od rana było miękko, tak gdzieś od połowy góry, na samej górze był zdecydowanie lepszy śnieg. Trzeba jeszcze dodać że rano cała szóstka zajęta przez zawody , oraz dół jedynki również , tak że został tylko stosunkowo wąski środek który błyskawicznie się rozjeździł. Jak dla mnie to na dzisiaj słabo przygotowali , a może to temperatura zrobiła swoje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 12 godzin temu, surfing napisał: Mają spore zapasy Tak mają kilka takich "magazynów", głównie na Nartoramie. Kupili w tym sezonie "fabryki śniegu" które ponoć mogą produkować śnieg przy mocno dodatnich temperaturach https://zieleniec.pl/fabryka-sniegu-w-zielencu/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Wczoraj miałem okazję pojeździć na tej najbardziej rozjeżdzonej j trasie przy W3 na takich szerszych nartach (od 82 do 85 pod butem) jak na zdjęciach poniżej. Bardzo ciekawe narty, każde.bardzo dobrze się sprawowały w tych miękkich warunkach. Jeżeli miał bym wskazywać faworyta, to jak dla mnie najlepiej jeździło się na tych Peregrinach 82, sztywna, wymagająca trochę wysiłku, bardzo stabilna w tych warunkach. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Dzień dobry Czantoria, Lisia Polana Twardo, w nocy solidnie przymroziło. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Dziś Nowa Osada od 8:30. Warun piekny, jazda chyba najlepsza w tym sezonie. Ludzi malutko, oczywiście kolejek zero. Obecnie godzina 10:30 i się zastanawiam, czy jeździć,czy też się opalać. Jest pięknie ale szkoda, że to już chyba koniec sezonu 😞 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 16 godzin temu, sstar napisał: Prawie tydzień to była czynna kanapa. Jeździłem ja, jeździł Grimson... Start orczyk + taśma z 200m stoku 15.02. Udostępnienie całego stoku [prawa część patrząc w dół ON] i kanapy 22.02. Kanapa i cały stok pracował dwa dni, do 23.02. W dniach 24.02 - 02.03 pracuje tylko orczyk+taśma, i 200m stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Dżem dobry 😀 Pilsko Warun petarda, miękko ale idzie jeździć. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 33 minuty temu, marekbtl napisał: Dżem dobry 😀 Pilsko Warun petarda, miękko ale idzie jeździć. Nie szurać tam za bardzo, co by nie zniszczyć tego pięknego warunu😉 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Panowie więcej uśmiechu bo po fotkach to mam wrażenie jak byście tam byli za karę 😄 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Czarny Groń Warunki rano rewelacyjne, mrozik w nocy pomógł. Szkoda tylko, że od jutra coraz cieplej 🙁 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 4 godziny temu, marcinn napisał: Panowie więcej uśmiechu bo po fotkach to mam wrażenie jak byście tam byli za karę 😄 Jaka kara..... warun petarda.. wzorcowe przygotowanie tras. 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 3 minuty temu, Lexi napisał: Jaka kara..... warun petarda.. wzorcowe przygotowanie tras. Wylizany, top sztruks😀. Ale i tak było zajebiście. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 6 KURORTÓW NARCIARSKICH W POLSCE Było 50 małych ośrodków? Było! To teraz jest 6 kurortów narciarskich w PL: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/03/polskie-kurorty-narciarskie.html Link: Polskie kurorty narciarskie. Identyfikuję 6 największych | Twój instruktor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Jaworzyna Krynicka 04.03.2025 W nocy leciutko przymroziło, ale w zasadzie od rana miękko. Pierwszy zjazd po względnie zmrożonym, a na drugim już narta wchodziła w stok. Ale fajnie bo w końcu mało ludzi, trasy przygotowane dobrze, dało sie pojeździć. Dziś brałem tylko jedne narty - Kore 105. Na twardym idą jak gigantka a na miękkim super bo się nie kopią. Można wycinać energiczne skręty nie patrząc na podłoże. Pojeździłem od 9 do 15. Po 11 już było bardzo miękko wszędzie. Trasa 2A zamknięta do 9 marca 😆 Czarna 5 jedynie we wspomnieniach. Jeszcze został mi dzień na Jaworzynie w tym sezonie, może uda się wykorzystać. Na przyszły sezon stanowczo robię przerwę od tego miejsca. Z takim zarządzaniem ośrodkiem to niech się bujają. Na trasie 2 fajny warunek do 11 godziny Dół o 12 godzinie Trasa 4 Zamknięta 2A 17 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Godzinę temu, pawelb91 napisał: Jaworzyna Krynicka 04.03.2025 W nocy leciutko przymroziło, ale w zasadzie od rana miękko. Pierwszy zjazd po względnie zmrożonym, a na drugim już narta wchodziła w stok. Ale fajnie bo w końcu mało ludzi, trasy przygotowane dobrze, dało sie pojeździć. Dziś brałem tylko jedne narty - Kore 105. Na twardym idą jak gigantka a na miękkim super bo się nie kopią. Można wycinać energiczne skręty nie patrząc na podłoże. Pojeździłem od 9 do 15. Po 11 już było bardzo miękko wszędzie. Trasa 2A zamknięta do 9 marca 😆 Czarna 5 jedynie we wspomnieniach. Jeszcze został mi dzień na Jaworzynie w tym sezonie, może uda się wykorzystać. Na przyszły sezon stanowczo robię przerwę od tego miejsca. Z takim zarządzaniem ośrodkiem to niech się bujają. Na trasie 2 fajny warunek do 11 godziny Dół o 12 godzinie Trasa 4 Zamknięta 2A Dzięki .. zobaczymy czy coś dotrwa do drugiej połowy tygodnia.. trzeba ruszyć te "5 dowolnych dni".. też pewnie tego nieee kupię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec (edytowane) Stacja Narciarska Lądek Zdrój z dnia dzisiejszego. Warunki na trasach petarda, miłośników szusowania znikoma ilość. Przez cały dzień piękne Słoneczko, w lesie słychać ptaków śpiew, cudowne marcowe klimaty. Serdecznie pozdrawiam. Edytowane 4 Marzec przez RTS 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: Jeszcze został mi dzień na Jaworzynie w tym sezonie, może uda się wykorzystać. Hola Hola Mości Panie, a nasze kto wyjeździ? Ksiądz? pozdrawiam ps. Sprzedam karnet 5 dowolnych dni z a 300PLN (kosztowały prawie 6 paczek) - nie ruszony - ja tego nie wyjeżdżę - chyba że na ..... rowerze . Może ktoś chętny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 3 godziny temu, Lexi napisał: Jaka kara..... warun petarda.. wzorcowe przygotowanie tras. @ZdolnyŚlązak wpuść @Lexi na stok w tych łopatach, patrzaj co narobił, a taki piękny był - amerykański śtruks. pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 4 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec Słotwiny Tabaszewski, wczorajszy wieczór. O dziwo po miękkim dniu o 18tej było już twardo, puszczono więc tylko orczyk dla klubu, bo poza tym nie było dla kogo puścić krzesła. I o dziwo żadnych strat w sprzęcie, choć warstwa śniegu symboliczna , 10-15 cm, więc przy takich prognozach to raczej końcówka.. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Hola Hola Mości Panie, a nasze kto wyjeździ? Ksiądz? pozdrawiam Jak otworzą bramki w Bormio to wezmę 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi