marekbtl Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 3 godziny temu, marcinn napisał: Tak jest Na trasach praktycznie od rana wiosenne, sporo białego Z rana stwierdzono sztruks. Teraz zasłużona przerwa techniczna Wylazłeś na Salatyn czy tylko tarasowe pitu-pitu😉. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec (edytowane) Godzinę temu, marekbtl napisał: Wylazłeś na Salatyn czy tylko tarasowe pitu-pitu😉. pozdro Oczywiście Relacja późnym wieczorem Przy wyjezdzie sprawdzanie promili Edytowane 9 Marzec przez marcinn 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec Dziś, cud lód malina. Rano beton. Ludzi brak. Stok trzymał do 12:00. Rano. Później tak. O 15:00 tak. Ludzi brak. Śniegu jeszcze im trochę zostało. Drobne przecierki są. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec W dniu 8.03.2025 o 20:57, moruniek napisał: Dziś w nocy przymrozek. Przejeżdżałem koło Twojego ośrodka. Powiem że ta trasa robi wrażenie. Konkretna czerwona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Meander teraz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec (edytowane) Dziś słodko gorzko. Stok mocno się zdegradował od wczoraj, jeździł manager ośrodka na nartach i oglądał newralgiczne miejsca. Koniec sezonu zbliża się wielkimi krokami. Rano 12 stopni na plusie i rozkręcający się wiatr. Po wieczornym deszczu, może nie być co zbierać. Ludzi oczywiście brak. Bar na górze zamknięty. Termy puste. Stok widziany aparatem. Tu jeszcze całkiem, całkiem (to trasa za laskie, widziana od góry). Trasa za laskiem (moja ulubiona) widziana od dołu. Są niestety takie miejsca. I takie (wczoraj jeszcze tego nie było). Pozrywane przez wiatr siatki bezpieczeństwa (nie za bardzo jest w co je wbić ponownie). Na dole jeszcze całkiem ok. Edytowane 10 Marzec przez moruniek coś tam 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec Meander teraz. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 11 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec Od jutra Strednica tylko w weekendy. Ludzi mało, warunki do 12:30 dobre. lina starego orczyka jeszcze wisi Pozdrawiam mirekn 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec Dziś pożegnanie z Oravicami. W tym sezonie Meander był jeżdżony 25 dni, w ramach sezonówki. Ponad 10 razy jeździł ze mną mój Chrześniak (w ramach mojej sezonówki). Zrobił olbrzymie postępy, głównie dzięki naśladownictwu mojego syna. Byłem też 25 razy na termach. Czy było warto - zdecydowanie tak. Czy mi się nie znudziło ? Chyba już czas na coś nowego. Co do dnia dzisiejszego, to w nocy stok mocno oberwał przez wiatr (i odrobinę deszczu). Rano trwała akcja ratunkowa (kto żyw, stawiał siatki). Stok powoli powinien być zamykany, zbyt dużo przecierek i wystającej trawy. Pozrywane siatki. Mocne przecierki. Mało śniegu. Tu całkiem ok. Tu też. Tak po 14:00 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 12 marca Meander zamknął stok narciarski. Tak jak przypuszczałem wczoraj. Prorok czy co 😉. 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 17 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Ktoś się jutro może wybiera do Spalonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec (edytowane) Dobré ráno 😀 Po to człowiek wstaje w środku nocy, żeby w nagrodę dostać taki warun. -2 na dole, -7 u góry. Armatki kurzyły do rana, śnieg cudownie skwierczy pod nartami, ludzi garstka. Lepiej się nie da. Edytowane 18 Marzec przez wolcjusz 18 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 18 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec Chyba wpadł najlepszy dzień w tym sezonie, a już sądziłem po poprzednim weekendzie że czas chować narty do piwnicy. Wycieczka na górne piętro doliny Salatyńskiej w zjazdowych butach i ciuchach z nartami na ramieniu kosztowała mnie trochę wysiłku, ale przy takiej pogodzie dla widoków warto. Zjazd, a w zasadzie zsuw upierdliwy, śniegu poza trasą jest bardzo mało w porównaniu do poprzedniego roku, ścieżki między kosodrzewiną wąskie i krawędź trochę ucierpiała na skałach. Na trasach warunki przez cały dzień atomowe, tylko Padak tak średnio przygotowany, z jednej wychodziła trawa. Jak konczylem po piętnastej, to u góry było -4 a na dole -1 więc kombinacja optymalna długiego wiosennego dnia z zimową temperaturą. 20250318_132833.mp4 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec (edytowane) Rohace dzisiaj ? totalny orgazm po wielokroć 😁😁😁 dzisiaj wszystko jest bardzo blisko ideału: śnieg , zmrożony śnieg , ilość ludzi , słońce, dojazd …. a czekam jeszcze na supermiękkie warunki 😎 Edytowane 21 Marzec przez ravick97 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec Toż to siok 😁😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 38 minut temu, ravick97 napisał: Rohace dzisiaj ? Przyszły tydzień... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 26 minut temu, Lexi napisał: Przyszły tydzień... Tugeder? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec (edytowane) Godzinę temu, Lexi napisał: Przyszły tydzień... weekend czy na tygodniu ? ja na razie wstępnie planuję na niedzielę powtórkę z dzisiaj (ewentualnie Mosorny) i przyszły weekend Rohace. na tygodniu z chęcią, ale jeśli już , to raczej jego końcówka Edytowane 21 Marzec przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 3 godziny temu, ravick97 napisał: Rohace dzisiaj ? totalny orgazm po wielokroć 😁😁😁 dzisiaj wszystko jest bardzo blisko ideału: śnieg , zmrożony śnieg , ilość ludzi , słońce, dojazd …. a czekam jeszcze na supermiękkie warunki 😎 Napisz jakie dzisiaj temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2 godziny temu, marekbtl napisał: Tugeder? pozdro Jasne.. 1 godzinę temu, ravick97 napisał: weekend czy na tygodniu ? Zobaczymy jak Maras.. ja od piątku włącznie jestem wolny.. jasne że najlepszy piątek.. Jutro i w niedzielę Jaworzyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 21 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec (edytowane) Godzinę temu, wolcjusz napisał: Napisz jakie dzisiaj temperatury. Zdjęcia z okolic 14:21 😎 natomiast śnieg trzyma się naprawdę nieźle. myślałem, nawet że będę sięgał po szersze dechy, a tu zdecydowanie byłoby to zbędę i spokojnie po 14 da się rzeźbić na gs Edytowane 21 Marzec przez ravick97 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Dziś pierwszy dzień z kilku na Chopoku. Od rana miękko na stokach i częściowo mgliście. Większość tras czynna, niestety zamknęli czarną 7 na kilka dni przez zawody. Ludzi bardzo mało, szczególnie po południowej stronie, gondolki jeździły zupełnie puste. W jakiś dzień planujemy pojechać do Tatrzańskiej Łomnicy lub Szczyrbskie Pleso. Gdzie bardziej warto przy tej pogodzie? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 28 minut temu, Michas222k napisał: Dziś pierwszy dzień z kilku na Chopoku. Od rana miękko na stokach i częściowo mgliście. Większość tras czynna, niestety zamknęli czarną 7 na kilka dni przez zawody. Ludzi bardzo mało, szczególnie po południowej stronie, gondolki jeździły zupełnie puste. W jakiś dzień planujemy pojechać do Tatrzańskiej Łomnicy lub Szczyrbskie Pleso. Gdzie bardziej warto przy tej pogodzie? Tatrzańska Łomnica i Szczyrbskie Pleso ma tylko południowe stoki. Jeśli przyświeci słońce to północne stoki będą w najlepszym stanie więc lepiej być wtedy w Jasnej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 15 minut temu, Harnas22 napisał: Tatrzańska Łomnica i Szczyrbskie Pleso ma tylko południowe stoki. Jeśli przyświeci słońce to północne stoki będą w najlepszym stanie więc lepiej być wtedy w Jasnej. Słońca w tym tygodniu będzie mało, bardziej deszcz. Jakbyś musiał co wybrać z tych dwóch to? Chcemy pojechać bo nigdy nie byliśmy w tych ośrodkach, a po nartach Tatralandia. Taki plan😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 31 minut temu, Michas222k napisał: Słońca w tym tygodniu będzie mało, bardziej deszcz. Jakbyś musiał co wybrać z tych dwóch to? Chcemy pojechać bo nigdy nie byliśmy w tych ośrodkach, a po nartach Tatralandia. Taki plan😀 Szczyrbskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi