Michas222k Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 16 minut temu, MarioJ napisał: Gdzie radzicie jechać w weekend na zjazdówki? Gdzie będzie najwięcej tras otwartych pod kątem długości? 🙂 Sudety: Czechy lub Polska. Nie mam czasu śledzić, a może ktoś wszystko wie, więc proszę uprzejmie o info. 🙂 W skrócie stan na dziś, Czechy: Dolni Morava - otwarty objazd niebieskimi trasami plus Kamila do wyciągu. Janskie Łaźnie- otwarty zjazd do gondoli. Szpindlerowy Młyn - otwarta niebieska trasa turystyczna plus zjazd do hromovki. Harrachov - otwarta czerwona trasa do centrum. Polska: Czarna Góra - otwarta czerwona trasa przy luxie i pole narciarskie. Zieleniec - grygiel, diament, Mieszko i pomarańczowa kanapa. Świeradów też otwarty. Ja jadę do Szpindla bo mam sezonówkę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 22 minuty temu, MarioJ napisał: Gdzie radzicie jechać w weekend na zjazdówki? Gdzie będzie najwięcej tras otwartych pod kątem długości? 🙂 Sudety: Czechy lub Polska. Nie mam czasu śledzić, a może ktoś wszystko wie, więc proszę uprzejmie o info. 🙂 CG: B oraz niebieskie wzdłuż Efki. Zieleniec: 4 wyciągi https://zieleniec.pl/aktualnosci/przedpremierowe-szusowanko-w-zielencu-juz-w-ten-weekend Karpacz Winterpol: https://winterpol.eu/aktualnosci-karpacz/zapraszamy-na-pierwsze-szusowanko-w-sezonie-2025-2025 Jest jeszcze jedna mała stacja w Sudetach, która otwiera się w piątek. Info podał @ZdolnyŚlązak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 53 minuty temu, grimson napisał: A na Górze Kamieńsk po startemu, armatki nawet nie ustawione na stoku. Nie ma mrozu w Łodzi i okolicach. W poprzednich dniach też nie było ani razu temperatury do naśnieżania, to co mają zrobić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 24 minuty temu, Ratrak napisał: Nie ma mrozu w Łodzi i okolicach. W poprzednich dniach też nie było ani razu temperatury do naśnieżania, to co mają zrobić? Ale teraz poleciałeś… Były mrozy po -8 przez kilka dni. Aktualnie u mnie -0,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 1 godzinę temu, Michas222k napisał: W skrócie stan na dziś, Czechy: Dolni Morava - otwarty objazd niebieskimi trasami plus Kamila do wyciągu. Janskie Łaźnie- otwarty zjazd do gondoli. Szpindlerowy Młyn - otwarta niebieska trasa turystyczna plus zjazd do hromovki. Harrachov - otwarta czerwona trasa do centrum. Polska: Czarna Góra - otwarta czerwona trasa przy luxie i pole narciarskie. Zieleniec - grygiel, diament, Mieszko i pomarańczowa kanapa. Świeradów też otwarty. Ja jadę do Szpindla bo mam sezonówkę. Dzięki. Czyli dla mnie Janskie Łaźnie lub Czarna Góra. Trzeba będzie spojrzeć na pogodę, wiatr, słoneczko. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 30 minut temu, ski89 napisał: Ale teraz poleciałeś… Były mrozy po -8 przez kilka dni. Aktualnie u mnie -0,8 A nie -20 od razu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 14 godzin temu, Ratrak napisał: Nie ma mrozu w Łodzi i okolicach. W poprzednich dniach też nie było ani razu temperatury do naśnieżania, to co mają zrobić? Na razie otworzyła się połowa bramy piekła. Kamieńsk od dziś ustawia armatki na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 Z FB: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 27 Listopad 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 BSA startuje 6 grudnia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 Po wczorajszych opadach śniegu dzisiaj dało się zjechać Fis - em przez Grzebień na Doliny a później pod dolną stację bez szwanku na ślizgach. 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 2 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Po wczorajszych opadach śniegu dzisiaj dało się zjechać Fis - em przez Grzebień na Doliny a później pod dolną stację bez szwanku na ślizgach. I pomyśleć, że wystarczy dośnieżać i mamy w Polsce małe Alpy z trasą 5,5 km ze szczytu Skrzycznego przez Doliny do dolnej stacji w mieście. Tylko komu by się chciało... Szczyrk niestety jak zwykle w szarym ogonie. Startują stacje okoliczne, te z Sudetów, z Podhala, z Sądecczyzny, a największy rejon narciarski w Polsce stoi ugorem. Ale jakbyście nie wiedzieli marketing w Szczyrku już odpalił działa(nie te co trzeba) i właśnie pochwalił się poniższym. Szkoda tylko, że nagroda nie z zajebistości, a braku realnej konkurencji w Polsce. Nie jestem żadnym hejterem. Ba, wręcz częściowo mieszkańcem Szczyrku, posiadaczem sezonówek w latach 2017-2024, człowiekiem doceniającym tereny narciarskie jakie tam są, ale krew mnie zalewa, że wszyscy mogą, a ja u siebie nie mam gdzie pojeździć. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 32 minuty temu, ski89 napisał: I pomyśleć, że wystarczy dośnieżać i mamy w Polsce małe Alpy z trasą 5,5 km ze szczytu Skrzycznego przez Doliny do dolnej stacji w mieście. Tylko komu by się chciało... Szczyrk niestety jak zwykle w szarym ogonie. Startują stacje okoliczne, te z Sudetów, z Podhala, z Sądecczyzny, a największy rejon narciarski w Polsce stoi ugorem. Ale jakbyście nie wiedzieli marketing w Szczyrku już odpalił działa(nie te co trzeba) i właśnie pochwalił się poniższym. Szkoda tylko, że nagroda nie z zajebistości, a braku realnej konkurencji w Polsce. Nie jestem żadnym hejterem. Ba, wręcz częściowo mieszkańcem Szczyrku, posiadaczem sezonówek w latach 2017-2024, człowiekiem doceniającym tereny narciarskie jakie tam są, ale krew mnie zalewa, że wszyscy mogą, a ja u siebie nie mam gdzie pojeździć. No może 4,5km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 (edytowane) 53 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: No może 4,5km Troszkę zwracam honor Dokładnie 4,9 km, co i tak jest kosmicznym wynikiem w Polsce. Edytowane 27 Listopad 2025 przez ski89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 Korbielów: 29-30 Listopada bezie otwarta KL Solisko 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 8 godzin temu, ski89 napisał: I pomyśleć, że wystarczy dośnieżać i mamy w Polsce małe Alpy z trasą 5,5 km ze szczytu Skrzycznego przez Doliny do dolnej stacji w mieście. Tylko komu by się chciało... Szczyrk niestety jak zwykle w szarym ogonie. Startują stacje okoliczne, te z Sudetów, z Podhala, z Sądecczyzny, a największy rejon narciarski w Polsce stoi ugorem. Ale jakbyście nie wiedzieli marketing w Szczyrku już odpalił działa(nie te co trzeba) i właśnie pochwalił się poniższym. Szkoda tylko, że nagroda nie z zajebistości, a braku realnej konkurencji w Polsce. Nie jestem żadnym hejterem. Ba, wręcz częściowo mieszkańcem Szczyrku, posiadaczem sezonówek w latach 2017-2024, człowiekiem doceniającym tereny narciarskie jakie tam są, ale krew mnie zalewa, że wszyscy mogą, a ja u siebie nie mam gdzie pojeździć. Panie, Klepki i Siglany mają wielokrotnie pewniejszy sezon niż 70 procent tras w Szczyrku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 7 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: Korbielów: 29-30 Listopada bezie otwarta KL Solisko Skoro już oni ruszają to można powiedzieć, że ruszyli WSZYSCY tylko nie Szczyrk... Kolejny ośrodek dzieciństwa, na zawsze w pamięci bo to był mój pierwszy samotny wyjazd, w dodatku jako kierowca świeżo po zdaniu prawka - 2007 rok, Willa pod Brzozami ul. Ślepa Dolina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 28 Listopad 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 13 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: KL Solisko Poprawcie mnie, jeżeli się mylę - Solisko to tylko jedna kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 2 godziny temu, WojtekM napisał: Poprawcie mnie, jeżeli się mylę - Solisko to tylko jedna kanapa? Nie mylisz się ... Cóż, dla mnie (ponieważ nie jestem fanką ślizgania się 100x po tym samym odcinku 500 metrowego pola) na ten weekend w Beskidach to opłacałoby się skitury wyciągnąć, ale niestety wcześniejsze ustalenia mi ten plan udaremnią (nie pomyślałam że w weekend "Andrzejkowy" będzie tyle białego - smuteczek 😐) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 Jutro rusza Cieniawa koło Nowego Sącza ale na razie wyciąg mały i żółwik, ścianka jeszcze nie. Także na razie tam nie jadę. Może ruszy całość w weekend mikołajkowy. Tylicz Ski, działa trasa nr 1 przy wyciągu 3 osobowym. Może jutro się tam wybiorę otworzyć sezon. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 Dolnośląskie, CG, Zieleniec, Świeradów przed jutrzejszym startem. Przygórze Ski od dzisiaj od jazdy wieczornej ( ostatnie zdjęcie z kamerki) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 (edytowane) 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Jutro rusza Cieniawa koło Nowego Sącza ale na razie wyciąg mały i żółwik, ścianka jeszcze nie. Także na razie tam nie jadę. Może ruszy całość w weekend mikołajkowy. Tylicz Ski, działa trasa nr 1 przy wyciągu 3 osobowym. Może jutro się tam wybiorę otworzyć sezon. Otwórz ze mną na Jaworzynie,jutro promocja 30%... Edytowane 28 Listopad 2025 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 23 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Otwórz ze mną na Jaworzynie,jutro promocja 30%... Wąsko będzie i pewnie sporo ludzi... Jaworzyna może jak ruszy całość, o ile ruszy. Chociaż mam do niej niechęć po zeszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej4 Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 W dniu 25.11.2025 o 00:25, pawelb91 napisał: Ja w te nocne mocne opady śniegu wracałem z lotniska w Krakowie do Sącza po nieodśnieżonych drogach, od Brzeska w strone Sącza wyraźnie więcej śniegu więc trochę to zajęło 😁 Poszło dosyć dobrze, zakopałem się dopiero pod blokiem przy próbie parkowania... Zimo trwaj! Odpalam sezon w nadchodzący weekend. skoda z napędem na 4 koła? zakopała się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 7 minut temu, Andrzej4 napisał: skoda z napędem na 4 koła? zakopała się? Brak napędu na 4 😄 Pomieliło wyślizgało i musiałem trochę odgarniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2025 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Wąsko będzie i pewnie sporo ludzi... Jaworzyna może jak ruszy całość, o ile ruszy. Chociaż mam do niej niechęć po zeszłym sezonie. Obstawiam mało ludzi,fani otwierali Mastera... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi