Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska warunki narciarskie 25/26

WojtekM

Rekomendowane odpowiedzi

Wierchomla

Mamy ogłoszenia!🥳
6 grudnia OTWIERAMY SEZON NARCIARSKI💙❄⛷🏂
💙 W sobotę i niedzielę zapraszamy od 9.00 do 17.00.
💙 Będą działały Wierchomla 1 i Stonoga.
💙 Przy stoku zjecie w Restauracji pod Wyciągiem.
💙 Czynna będzie Szkoła Narciarska Dwie Doliny i wypożyczalnia sprzętu⛷🏂
💙 Z okazji otwarcia mamy dla was 2-GODZINNE KARNETY za ➡➡➡ 39 zł.
Promocja będzie trwać również w kolejny weekend!😊

593587215_1299313492224992_1385932255011469879_n.jpg.9c73ed72435b419d5a3ea3efb9069683.jpg

Jednak patrząc na kamerki to widok zbyt zachęcający nie jest.
Screenshot2025-12-04121757.thumb.png.9f44b8f270738cfa8e860fd008a48d31.png

Screenshot2025-12-04121816.thumb.png.9ca3ed6cbeadbef567f1574913943d61.png

Na górze jeszcze jako tako.
Screenshot2025-12-04125824.thumb.png.0526a4d47a2a830e41f0050b4eb6ea7d.png
  • Like 8
  • Haha 1

Maks%20(12).jpg

— Czy możliwe jest kupienie skipassa dla dorosłego za 45 zł?  — zapytacie.

Odpowiem:

— Tak, oczywiście. Tak, ale w określonych warunkach lub w określonych porach dnia, tygodnia, roku. Niemniej nawet w cennikach regularnych na bieżący sezon notujemy niskie stawki. Nie zawsze to jest 45 zł, czasem 60, 75 lub 90. Ale w jednym miejscu w Polsce można pojeździć za 45 zł! W kilku innych też tanio. Oczywiście nie w Szczyrku lub Białce (byliby nienormalni, skoro korpoludzie ze stolicy chcą w trakcie krótkiego urlopu wreszcie wydać swoje miliony na nartach ze SPA), ale gdzie indziej tak. Gdzie takie cuda?

Już podaję:

• Najprostszym sposobem na tanie karnety było (kluczowe słowo: było) kupienie ich przed sezonem przez internet w promocjach różnych stacji w październiku lub np. na tzw. czarny weekend. Np. Grupa Pingwina oferowała popularny karnet 4-godzinny w cenie 70 zł. Można go wykorzystać w dowolnym okresie sezonu. Gorzej, jak się nie wykorzysta, wówczas są problemy. Swego czasu można było wykupić przedłużenie za jakieś 20-30 zł, nie pamiętam dokładnie. Ale też w określonym czasie. Wiślańskie stacje też oferowały sute promocje na czarny weekend (np. Soszów 50% na kilkugodzinne bilety). Kluczem tu jest czuwanie klienta i szybka reakcja. Kluczem też jest myślenie o sezonie dalece przed sezonem. Wiem, niewielu tak ma... Ale możliwość była.
  • Dobra, nie kupiliście niczego w internecie w czarny weekend, bo byliście zajęci polowaniem na okazje modowe w galeriach handlowych. Rozumiem, choć mam inaczej. Więc szukamy czegoś w kasach lub internetach teraz. I co znajdujemy? Otóż osiągamy tytułowe 60 zł w cenniku Master-Ski w Tyliczu. Tyle kosztuje karnet wieczorny od 15:00 do 20:00 w regularnym cenniku:
    Cennik1.png

• Dodam więcej, na Masterze obowiązuje do 24 grudnia promocja, a ceny wyglądają tam tak:
    Cennik2.png

• Skoro Master rozdaje jazdy pół darmo, to uaktywniła się też konkurencja, czyli Tylicz-Ski:
    AVvXsEjnSpAix__OC0ANrESHnC2WVvtXyOYivqDY

• Szukamy dalej. Co znajdujemy? Dębowiec w Bielsku-Białej, konkretnie w śląskim Bielsku, nie w małopolskiej Białej. Stok, który jeszcze nie jest czynny, ale za jakiś czas go otworzą (trwa naśnieżanie). Ale bije konkurencję dla tzw. łowców okazji całkowicie. W dniach od wtorku do piątku można pojeździć ponad 3 godziny za 50 zł, a od poniedziałku do piątku wieczorem niecałe 3 godziny za 45 zł! Mowa o cenniku regularnym:
    Cennik4.png

• Szukamy dalej. 

Dalszy tekst i więcej informacji w linku:

Narty za 45 lub 60 zł? Tropiciel niskich cen | Twój instruktor

• Like 2

Listopadowy atak zimy rozbudził nadzieję na solidny start sezonu krajowego, jednak długo to nie trwało i wrócił standard +10 stopni w grudniu. Aktualnie w Nowym Sączu 12 st., wczoraj 11. Na razie w prognozach nie ma nic optymistycznego...
"poważniejsze" stacje i trasy czynne przed styczniem / połową stycznia pewnie bez szans.

2 godziny temu, pawelb91 napisał:

Listopadowy atak zimy rozbudził nadzieję na solidny start sezonu krajowego, jednak długo to nie trwało i wrócił standard +10 stopni w grudniu. Aktualnie w Nowym Sączu 12 st., wczoraj 11. Na razie w prognozach nie ma nic optymistycznego...
"poważniejsze" stacje i trasy czynne przed styczniem / połową stycznia pewnie bez szans.

To jest dylemat,co robić,a będzie jeszcze gorzej jeździć czy czekać lepszych czasów...

31 minut temu, ravick97 napisał:

rozważałem do ostatniego możliwego zakrętu w lewo na Zakopiance, ale cały czas mi coś mówiło: „nie skręcaj”😎

Hehehe.. ja też rozważałem (z Marasem  na  telefonie nawet)  ..opcjonalnie była Litwinka albo Kotelnica - a Ty gdzie dojechałeś?

Godzinę temu, pawelb91 napisał:

Lokalnie aktualnie raczej nie ma sensu jeździć bo nic ciekawego nie działa...
Myślałem jutro nad Tylicz Ski ale mało w tym sensu.

Ja mam dylemat weekendowy-tyki na Litwince czy  sezonówka na Jaworzynie...Chyba jednak Jaworzyna,bo przyjechała zaprzyjaźniona narciarka Ukrainka ze Sławska głodna śniegu,bo u nich nic nie działa ,i w zeszłym sezonie ani dnia nie działało...

Edytowane przez lski@interia.pl
  • Like 1