wolcjusz Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty (edytowane) 50 minut temu, marcinn napisał: Na pewno mniej niż Rohace które biją na łeb Meander Rohace znam i lubię bardzo. W Meander nigdy nie byłem i właśnie nie wiem czy warto się telepać bo spory kawałek mam. Bliżej Jurgów, ale w prognozie całe dwa stopnie cieplej. Edytowane 25 Luty przez wolcjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 3 godziny temu, wolcjusz napisał: Myślicie że Meander będzie oblężony w weekend? Kombinuję gdzie uderzyć bo w pobliżu temperaturowy Armageddon a u sąsiadów w sobotę już znośne +2 w dzień po mroźnej nocy. Byłem koło 10 razy w Meandrze i maksymalne kolejki to było 7-8 minut w pogodną niedzielę w ferie słowackie. Myślę, że w najbliższy weekend gorzej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 16 godzin temu, wolcjusz napisał: Rohace znam i lubię bardzo. W Meander nigdy nie byłem i właśnie nie wiem czy warto się telepać bo spory kawałek mam. Bliżej Jurgów, ale w prognozie całe dwa stopnie cieplej. Ja będę od soboty - poniedziałku, w roku ubiegłym też byłem w tym samym okresie, w czasie ferii Słowackich i jazda była praktycznie na okrągło. Może kilka, naprawdę kilka minut stania. Ciepło też było tak jak ma być teraz, więc może temperatura odstraszyła. Jazda maksymalnie 1,5 - 2h, potem jeszcze lepiej - muldy, miękki śnieg - super zabawa. No, ale trzeba to lubić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 3 marca rusza krzesełko i trasa z Lomnickiego Sedla w Tatrzańskiej Łomnicy! W zeszłym sezonie nie działała ani razu... Czyli jest szansa że w kwietniu się wybiorę jeśli warunki będą dopisywać. Ostatnio tam jeździłem w połowie kwietnia 2022 i 2024. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 29 minut temu, pawelb91 napisał: 3 marca rusza krzesełko i trasa z Lomnickiego Sedla w Tatrzańskiej Łomnicy! W zeszłym sezonie nie działała ani razu... Czyli jest szansa że w kwietniu się wybiorę jeśli warunki będą dopisywać. Ostatnio tam jeździłem w połowie kwietnia 2022 i 2024. Zobaczymy.. w zeszłym tygodniu sabo było ... momentami tylko od Startu w dół.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Chopok dziś - wiosna Panie.. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Ilość ludzi ja na zdjęciu, czy też „zdjęcie pozowane” ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Dobry den 10 godzin temu, ravick97 napisał: Ilość ludzi ja na zdjęciu, czy też „zdjęcie pozowane” ? pusto nie jest ale idzie coś dla siebie wyczaić. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Jeszcze raz Chopok - wiosena jazda Krzesło ma swój urok.. Tutaj służby w akcji 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec Stacja Vysne Ruzbachy kończy sezon w niedzielę 8 marca. Z tej okazji dzienny skipass będzie za 11 euro. Akurat dziś byłem w okolicy. To dzisiejsza fotka po zachodzie z okolic Starej Lubowli, po prawej stronie widać górną część trasy w Vysnych Ruzbachach. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Dobry den ze Slovenska ⛷️ Vysne Ruzbachy. Snehove podmienky velmi dobre. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Vysne Ruzbachy 08.03.2026 Dla mnie powrót w to miejsce po 8 latach. Fajna czerwona trasa 600m z przełamaniami terenu i ściankami. Niezawodny i szybki talerzyk Tatrapomy. W nocy zmroziło więc warunki rano bardzo dobre, zmrożony ale nie betonowy stok. Ludzi niedużo. Po 11 godzinie miękko, a po 12 godzinie jeszcze bardziej, ale jazda cały czas fajna. Śniegu na stoku gruba warstwa, w zasadzie brak przetarć. Dzisiaj kończyli sezon choć spokojnie śniegu starczyłoby do kolejnego weekendu... Skipass dzienny w promocji 11 euro. (Nie to co Jaworzyna czy Podhale gdzie 4h dalej po 150-160zł 🤔) Stok w Vysnych Ruzbachach a za nim w tle Zdiarska Vidla 2145m oraz Havran 2152m w Tatrach Bielskich Zamek nad Starą Lubowlą Widok na Drienica - Ski Lysa (stacja narciarska) 45 km w linii prostej. Warun zatwierdzony 😉 Drugi łagodniejszy stok 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 20 minut temu, pawelb91 napisał: Vysne Ruzbachy 08.03.2026 Dla mnie powrót w to miejsce po 8 latach. Fajna czerwona trasa 600m z przełamaniami terenu i ściankami. Niezawodny i szybki talerzyk Tatrapomy. W nocy zmroziło więc warunki rano bardzo dobre, zmrożony ale nie betonowy stok. Ludzi niedużo. Po 11 godzinie miękko, a po 12 godzinie jeszcze bardziej, ale jazda cały czas fajna. Śniegu na stoku gruba warstwa, w zasadzie brak przetarć. Dzisiaj kończyli sezon choć spokojnie śniegu starczyłoby do kolejnego weekendu... Skipass dzienny w promocji 11 euro. (Nie to co Jaworzyna czy Podhale gdzie 4h dalej po 150-160zł 🤔) Stok w Vysnych Ruzbachach a za nim w tle Zdiarska Vidla 2145m oraz Havran 2152m w Tatrach Bielskich Zamek nad Starą Lubowlą Widok na Drienica - Ski Lysa (stacja narciarska) 45 km w linii prostej. Warun zatwierdzony 😉 Drugi łagodniejszy stok Widzę,że niewiele się zmieniło,ja byłem tam ostatni raz jakieś 20 lat temu...Jak już ruszyłeś na SK,trzeba było zrobić jakieś safari-z Makowicą i Regetowką na koniec sezonu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Widzę,że niewiele się zmieniło,ja byłem tam ostatni raz jakieś 20 lat temu...Jak już ruszyłeś na SK,trzeba było zrobić jakieś safari-z Makowicą i Regetowką na koniec sezonu.. W jeden dzień to nie, za bardzo oddalone od siebie. Makovica prawdopodobnie do dzisiaj działała, byłem tam w zeszłym sezonie. Regetovka jeszcze nie zaliczona, może w przyszłym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 6 minut temu, pawelb91 napisał: W jeden dzień to nie, za bardzo oddalone od siebie. Makovica prawdopodobnie do dzisiaj działała, byłem tam w zeszłym sezonie. Regetovka jeszcze nie zaliczona, może w przyszłym... Makovica zostawia ewentualne przedłużenie kwestią otwartą,ze strony Regetovki wygląda,że cały tydzień chodzą normalnie.Z drugiej strony,wszyscy Słowacy spotkani na Jaworzynie,pytani,czemu nie jeżdżą do Regetovki czy Makovicy,wybuchali śmiechem.Ale my to raczej przez ciekawość tam jeździmy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec Achoj 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec @Lexi Jak tam warun na trasie z Sedla? Nie wystają skały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 9 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec Dzisiaj Chopok. Rano jazda po stronie południowej,po 11 północ. Wyżej położone trasy w dobrym stanie do końca, ale i na dole nie najgorzej. W zasadzie tylko na trasie do lucky było dość ciężko z muldami po 15. Kolejek brak 😎 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec (edytowane) 10 godzin temu, pawelb91 napisał: @Lexi Jak tam warun na trasie z Sedla? Nie wystają skały? 7 - warun petarda.. pare przecierek (od jutra ponoć przegląd krzesła)... mulda - kamieni masa.. Wszystko co poniżej to walka w kisielu więc sprzet odpowiedni wymagany Edytowane 9 Marzec przez Lexi 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Dzisiaj nieco gorsze warunki, na szczycie wiatr, mgła jak mleko, o dziwo stok nawet bardziej śniegowy niż lodowy chyba przez temperaturę go tak nie wywiało. Ale mocna walka bo widoczność tragiczna. Niżej dużo lepiej, lekkie zachmurzenie ale też momentami słońce. Ale z racji że wyżej tragedia to na dole przez to zrobiły się male kolejki ale max 5 minut stania w zahradkach. Czarna 7 to petarda. Na mapie widziałam ze jest tez nowa niebieska 15 planowana na przyszły sezon, ciekawe czy będzie szeroka bo długa napewno patrząc po mapie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec Chociaż dobra, do pomarańczowej gondoli podobno koledzy z ekipy stali ok 20min, fajnie zrobiony w tym roku snowpark, jest tam też pomiar czasu na mini gigancie i tor do skicross chociaż on to taki pół zamknięty 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec Litmanova Ski koło Starej Lubowli w ten weekend kończy sezon. Z tej okazji jutro i w niedzielę jazda za darmo. Śnieg jeszcze jest, ratrak właśnie robi trasę na jutro. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec Tatrzańska Łomnica niesamowicie miękka i wietrzna. Jakimś cudem jeszcze mnie nie zdmuchnęło 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec Długo się z bratem zastanawialiśmy, czy jechać w ten weekend do Zakopanego. Zapowiadany był dość silny wiatr, więc istniało ryzyko, że nie pojeździmy sobie na Kasprowym. W końcu się zdecydowaliśmy zaryzykować. Dzień po zakupie biletów oraz noclegu pojawiło się info o zamknięciu Goryczkowej. Szlag nas jasny trafił, bo to ona była głównym argumentem, żeby tu przyjechać. Całe szczęście w głowie pojawiła się myśl alternatywna. Kiełkowała, aż dojrzała. O 7:30 wsiedliśmy na dworcu w Zakopanem w autobus linii A15 Kolei Małopolskich, by o 8:42 wysiąść w Tatrzańskiej Łomnicy. Dojeżdżając znowu ciśnienie poszło w górę, bo okazało się, że prognozy nie doszacowały wiatru i czynna jest tylko kanapa na Štart i Bukovą Horę. Wahaliśmy się, czy nie pojechać do Štrbskego Plesa, gdzie wszystko śmigało, mimo tego zdecydowaliśmy się zostać tu. Tablica na dole wskazywała na porywy na Skalnatym Plesie do 22 m/s. Sporo. Ruszyliśmy pomarańczową kanapą. Na górze okazało się, że jednak włączyli Čučoriedký, tak więc już było na czym jeździć. Do 11 kręciliśmy się od tego krzesła po pomarańczową kanapę, starą gondolę i Bukovą Horę. Wszędzie miękko, z miejscowymi przetarciami do ominięcia. Do tej kanapy mam sentyment. Od niej wzięło się hobby kolei linowych i nick na forum. W międzyczasie ruszyła gondola na Skalnate Pleso. Na górze warunki lepsze, choć muldy i tak zaczęły się pojawiać. Na wszystkich trasach jazdę utrudniał wiatr w twarz. Ok. 12 gondola została zamknięta, by ok. 14 znów ruszyła. Kręciła już do końca. Krzesło na Lomnicke Sedlo niestety nie ruszyło. Po 15:30 śnieg na górnych trasach zaczął tężeć. W ciągu dnia był bardzo miękki, trochę taka orka na polu, ale pług marki Head dawał radę. Po kilku latach udało się tu wrócić. Bardzo przyjemny dzień, choć ciężkie warunki dały trochę w kość. Wiosna, ach to Ty! Jutro będę orał śnieg na Kotelnicy. 11 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Parę słów o mojej słowackiej dwudniówce. Wczoraj Bachledova. Na miejscu byłem około 8:45 czyli 15 min po otwarciu ośrodka. Karnet promocyjny - 25 euro za 6 godzin. Za tyle to można jeździć😀. Pogoda czysta wiosna, nawet chyba bardziej kwiecień niż marzec. Warunki też wiosenne, choć trasy trzymały przyzwoicie. Na Furmanec wzdłuż nowej wypasionej kanapy, dobre warunki aż do 13:30. Nieźle też na głównej trasie wzdłuż gondoli, choć tam momentami naprawdę wąsko. Najgorzej trzymały się trasy wzdłuż starego krzesła Jezersko, choć dramatu nie było. Frekwencja niezbyt duża, ale nie można powiedzieć, że pustki. Kolejek jednak nigdzie nie stwierdzono, na krzesłach, czy w gondoli jeździłem zwykle sam:). Dzień bardzo udany, kilometrów może rekordowo dużo nie zrobiłem, ale nogi pod koniec dnia już dawały znać, że pora kończyć. Ciężki śnieg robi swoje. Początkowo warunki bajkowe. Potem oczywiście wszystko puściło. Najfajniejsza jazda była wzdłuż nowej kanapy. Lubię te nowoczesne Leitnery. Chyba półka wyżej od konkurencji. Na zdjęciu lekka przecierka, ale to wyjątek. Tu trwają jakieś solidne prace. Nowy zbiornik na wodę już gotowy, ale kto wie czy nie szykuje się nowa stara trasa, bo to chyba stary Furmanec Freeride, którym nigdy nie było mi dane jeździć. A może jednak to coś zupełnie nowego? Skoro zmotoryzowany nie powinien wypić symbolicznego piwa, w zapasie jest zawsze kofola;) Z tego co widziałem dzisiaj już mocno ograniczono działalność ośrodka. Wczoraj chodziło wszystko, dzisiaj już tylko gondola i nowy Leitner. Ciekawe jak długo jeszcze pociągną? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi