Gorol Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień No drogo tam jest ale można też tanio. W zeszłą środę chcieliśmy z żoną tam przyjechać na dzień nartowania. Koszt 19+19+15 VIP parking (wychodził taniej niż przydrożne parkingi po 20 eur). Łączny koszt 53 eur. Zmieniliśmy plany: Zamówiliśmy nocleg w Hotelu Grand Jasná, przyjechaliśmy już we wtorek po południu, wykorzystaliśmy welness w hotelu, rano śniadanie, parking przy hotelu w cenie pobytu, nartowanie do 15:00, potem przejazd do term Bešeňová i powrót późnym wieczorem do domu. Wszystko to w cenie pobytu 108 eur dla dwu osób, czyli osoba 54 eur, taniej niż skipas w sezonie głównym na Chopoku. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 18 godzin temu, Lexi napisał: Skoro tak o trzeba by trochę popaprać się w tym "błotku".. w środę ma nie padać - ktoś się wybiera? Ja się wybieram - jeśli uda mi się poprzekładać zajęcia środowe... Jak nie, to w czwartek. Prognozy są niejednoznaczne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 17 minut temu, Maria napisał: Ja się wybieram - jeśli uda mi się poprzekładać zajęcia środowe... Jak nie, to w czwartek. Prognozy są niejednoznaczne... W środę ma niby nie padać - w zeszłym roku nie wypaliło (Rohace) może w tym się uda.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Zdaje się, że od tego roku biorą kasę nawet za skitoury, więc cholera wie, może i za stojak na narty, jak i wejście w butach do knajpy też zaczną brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Nie wiem, czy już była tutaj o tym mowa, ale jakieś plany budowy nowej niebieskiej trasy na Chopoku są, choć jak rozumiem jest sporo przyrodniczych znaków zapytania: https://standard.sk/913486/nova-trat-na-chopku-zasiahne-biotopy-europskeho-vyznamu-prekvapene-su-i-urbariaty Na skiforum.sk, ktoś wrzucił dodatkowo taką mapkę: Jeżeli dobrze to rozumiem, co zaznaczono, to zaczynało by się w okolicach restaruacji Von Roll, a kończyło w okolicach dolnej stacji (trochę powyżej), gondoli GrandJet. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień W dniu 14.04.2025 o 15:04, Lexi napisał: może w tym się uda. Jednak się nie uda.. rano Maras zakomunikował że nie jedzie... po południu samochód zakomunikował że nie jedzie - siła złego na jednego.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień (edytowane) wyciągi na Chopoku komunikują prawie to samo. działają jedynie dwa, co znacznie ogranicza możliwości 😞 w sumie to liczyłem jeszcze na "lokalną" świąteczną jazdę i zakończenie sezonu za tydzień,ale jak patrzę także na Rohace, to zaczynam mieć mocne obawy, czy będzie tam po co jeszcze jechać. Edytowane 16 Kwiecień przez ravick97 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień No niestety marnie to wygląda . Ja też musiałąm zostać, ale i tak nie byłoby specjalnego sensu się tam pchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień Taka ciekawostka, temperatura w południe u nas 24C na Chopoku 3C na dole w Jasnej 9 stopni. W tygodniu bez względu na warunki zawsze ograniczają ilość wyciągów, bo ludzi jest niewiele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 5 godzin temu, surfing napisał: Taka ciekawostka, temperatura w południe u nas 24C na Chopoku 3C na dole w Jasnej 9 stopni. W tygodniu bez względu na warunki zawsze ograniczają ilość wyciągów, bo ludzi jest niewiele. W Krk też było ostatnio koło zera w nocy, teraz pewno więcej, choć idzie jakaś wichura. Na południowym stoku z rana idealny firm na twardym, lepiej być nie może o tej porze roku. PS. Mam kogoś kto może zostać opiekunem tego zwierza po lewej… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień Chopok, w piątek 18 kwietnia wszystkie stoki narciarskie będą zamknięte. Od soboty 19 kwietnia 2025 roku ponownie będzie można jeździć na nartach. Kolejki linowe będą kursowały od 8:30 do 16:00, a prognoza pogody zapowiada się dobrze. Oglądaj aktualne działanie kolei linowych TUTAJ 👉 https://bit.ly/lanovkyazjazdovkyjasna Program wielkanocny w Jasnej znajdziecie TUTAJ 👉 https://www.jasna.sk/aktivity/velka-noc-v-jasnej 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień wspominka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień desperacja, robimy wyjazd między 28,04 do 4,05 na śnieg np. lodowce w Austrii ? szukam współnarciarzy, harcerski wyjazd po kosztach z konserwą tyrolską w tle (ale tylko Krakus) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 51 minut temu, DMM napisał: wspominka To se ne vrati😜. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 47 minut temu, DMM napisał: desperacja, robimy wyjazd między 28,04 do 4,05 na śnieg np. lodowce w Austrii ? szukam współnarciarzy, harcerski wyjazd po kosztach z konserwą tyrolską w tle (ale tylko Krakus) Z buta czy autostopem😉? Powodzenia życzę. Nie jest to złośliwość oczywiście. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Z buta czy autostopem😉? Powodzenia życzę. Nie jest to złośliwość oczywiście. pozdro jest, ale wybaczam, tak w ogóle w kwestii technicznej: autem dojeżdżamy, brak wiary we współczesna technikę jest porażający, normalnie wsiadamy w pojazd i już po 8 godzinach jesteśmy na miejscu, następnie idziemy na kwadrat wcześniej zamawiany np. przez booking i już, ja pierdolę takie to ciężkie? cała wycieczka przy udziale konserwy tyrolskiej marki krakus wychodzi ok. 2000 z karnetem na 4 dni, co tu SKOMPLIKOWANEGO? a dla rozluźnienia zwieracza polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień można tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 5 godzin temu, DMM napisał: można tu: W sumie Tyrol więc konserwa pasuje.. bo jak paprykarz to nie bardzo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień Na chopoku to już widzę słabiutko, tylko 1a i 1b działa, ale przy Priehyba to już wąskie paski śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 12 godzin temu, DMM napisał: jest, ale wybaczam, tak w ogóle w kwestii technicznej: autem dojeżdżamy, brak wiary we współczesna technikę jest porażający, normalnie wsiadamy w pojazd i już po 8 godzinach jesteśmy na miejscu, następnie idziemy na kwadrat wcześniej zamawiany np. przez booking i już, ja pierdolę takie to ciężkie? cała wycieczka przy udziale konserwy tyrolskiej marki krakus wychodzi ok. 2000 z karnetem na 4 dni, co tu SKOMPLIKOWANEGO? a dla rozluźnienia zwieracza polecam Jednak nie zrozumiałeś, z buta czy stopem to odnośnik do słowa harcerski, a powodzenia dotyczy, abyś kogoś znalazł do towarzystwa, bo wielu jest już w trybie letnich aktywności. Śniegu dosypało i może się okazać, że taki wyjazd może być najlepszy w sezonie. Trzeba tylko mieć kogoś do towarzystwa na taki wypad. Z tym może być znacznie gorzej. Organizacja oczywiście jest banalnie prosta, trzeba tylko chcieć. Mnie się jeszcze w zeszłym tygodniu chciało, w tym już nie. Wyciągam rower. Wesołych Świąt i jeszcze raz powodzenia życzę. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień (edytowane) 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Jednak nie zrozumiałeś, z buta czy stopem to odnośnik do słowa harcerski, a powodzenia dotyczy, abyś kogoś znalazł do towarzystwa, bo wielu jest już w trybie letnich aktywności. Śniegu dosypało i może się okazać, że taki wyjazd może być najlepszy w sezonie. Trzeba tylko mieć kogoś do towarzystwa na taki wypad. Z tym może być znacznie gorzej. Organizacja oczywiście jest banalnie prosta, trzeba tylko chcieć. Mnie się jeszcze w zeszłym tygodniu chciało, w tym już nie. Wyciągam rower. Wesołych Świąt i jeszcze raz powodzenia życzę. pozdro Coś w tym jest na maii na majówkę będę pewno nad morzem. Tryb nart mi minął. Nawet zgrabnie z rowerem narciarski temat zamknąłem i też 14 kwietnia. Ongiś bywało że to auto wsiadałem i sam do Austrii jechałem ale te czasy bezpowrotnie minęły. a muza? Edytowane 19 Kwiecień przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi