Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No drogo tam jest ale można też tanio. W zeszłą środę chcieliśmy z żoną tam przyjechać na dzień nartowania. Koszt 19+19+15 VIP parking (wychodził taniej niż przydrożne parkingi po 20 eur). Łączny koszt 53 eur.

Zmieniliśmy plany: Zamówiliśmy nocleg w Hotelu Grand Jasná, przyjechaliśmy już we wtorek po południu, wykorzystaliśmy welness w hotelu, rano śniadanie, parking przy hotelu w cenie pobytu, nartowanie do 15:00, potem przejazd do term Bešeňová i powrót późnym wieczorem do domu. Wszystko to w cenie pobytu 108 eur dla dwu osób, czyli osoba 54 eur, taniej niż skipas w sezonie głównym na Chopoku.

• Like 10
  • Thanks 1

18 godzin temu, Lexi napisał:

Skoro tak o trzeba by trochę popaprać się w tym "błotku".. w środę ma nie padać - ktoś się wybiera?

Ja się wybieram - jeśli uda mi się poprzekładać zajęcia środowe... Jak nie, to w czwartek. Prognozy są niejednoznaczne...

• Like 1

17 minut temu, Maria napisał:

Ja się wybieram - jeśli uda mi się poprzekładać zajęcia środowe... Jak nie, to w czwartek. Prognozy są niejednoznaczne...

W środę ma niby nie padać - w zeszłym roku nie wypaliło (Rohace) może w tym się uda.. ;) 

• Like 1

Nie wiem, czy już była tutaj o tym mowa, ale jakieś plany budowy nowej niebieskiej trasy na Chopoku są, choć jak rozumiem jest sporo przyrodniczych znaków zapytania: https://standard.sk/913486/nova-trat-na-chopku-zasiahne-biotopy-europskeho-vyznamu-prekvapene-su-i-urbariaty

Na skiforum.sk, ktoś wrzucił dodatkowo taką mapkę:

image.thumb.png.ff39a23274cca6417af6318914bf7e16.png

Jeżeli dobrze to rozumiem, co zaznaczono, to zaczynało by się w okolicach restaruacji Von Roll, a kończyło w okolicach dolnej stacji (trochę powyżej), gondoli GrandJet.

• Like 2

wyciągi na Chopoku komunikują prawie to samo.

działają jedynie dwa, co znacznie ogranicza możliwości 😞

image.thumb.png.e7a46c5c1c06aa4d438a0995c15789fb.png

w sumie to liczyłem jeszcze na "lokalną" świąteczną jazdę  i zakończenie sezonu za tydzień,ale jak patrzę także na Rohace, to zaczynam mieć mocne obawy, czy będzie tam po co jeszcze jechać.

image.png.1eedf086097ae0bc8c64aa9797f17b24.png

Edytowane przez ravick97
  • Sad 4

5 godzin temu, surfing napisał:

Taka ciekawostka, temperatura w południe u nas 24C  na Chopoku 3C na dole w Jasnej 9 stopni. 

W tygodniu  bez względu na warunki zawsze ograniczają ilość wyciągów, bo ludzi jest niewiele.

IMG_20250413_162702.jpg

W Krk też było ostatnio koło zera w nocy, teraz pewno więcej, choć idzie jakaś wichura. Na południowym stoku z rana idealny firm na twardym, lepiej być nie może o tej porze roku. PS. Mam kogoś kto może zostać opiekunem tego zwierza po lewej…

IMG_0101.jpeg

• Like 2

Chopok, w piątek 18 kwietnia wszystkie stoki narciarskie będą zamknięte.

Od soboty 19 kwietnia 2025 roku ponownie będzie można jeździć na nartach.

Kolejki linowe będą kursowały od 8:30 do 16:00, a prognoza pogody zapowiada się dobrze.

Oglądaj aktualne działanie kolei linowych TUTAJ 👉 https://bit.ly/lanovkyazjazdovkyjasna
Program wielkanocny w Jasnej znajdziecie TUTAJ 👉 https://www.jasna.sk/aktivity/velka-noc-v-jasnej

884D14D1-7FC0-4A7D-B9CD-4CA3E62D7704.jpeg

• Like 7
  • Thanks 1

47 minut temu, DMM napisał:

desperacja, robimy wyjazd między 28,04 do 4,05 na śnieg np. lodowce w Austrii ? szukam współnarciarzy, harcerski wyjazd po kosztach z konserwą tyrolską w tle (ale tylko Krakus)

Z buta czy autostopem😉? Powodzenia życzę. Nie jest to złośliwość oczywiście.

pozdro

1 godzinę temu, marekbtl napisał:

Z buta czy autostopem😉? Powodzenia życzę. Nie jest to złośliwość oczywiście.

pozdro

jest, ale wybaczam, tak w ogóle w kwestii technicznej: autem dojeżdżamy, brak wiary we współczesna technikę jest porażający, normalnie wsiadamy w pojazd i już po 8 godzinach jesteśmy na miejscu, następnie idziemy na kwadrat wcześniej zamawiany np. przez booking i już, ja pierdolę takie to ciężkie? cała wycieczka przy udziale konserwy tyrolskiej marki krakus wychodzi ok. 2000 z karnetem na 4 dni, co tu SKOMPLIKOWANEGO? a dla rozluźnienia zwieracza polecam

12 godzin temu, DMM napisał:

jest, ale wybaczam, tak w ogóle w kwestii technicznej: autem dojeżdżamy, brak wiary we współczesna technikę jest porażający, normalnie wsiadamy w pojazd i już po 8 godzinach jesteśmy na miejscu, następnie idziemy na kwadrat wcześniej zamawiany np. przez booking i już, ja pierdolę takie to ciężkie? cała wycieczka przy udziale konserwy tyrolskiej marki krakus wychodzi ok. 2000 z karnetem na 4 dni, co tu SKOMPLIKOWANEGO? a dla rozluźnienia zwieracza polecam

Jednak nie zrozumiałeś, z buta czy stopem to odnośnik do słowa harcerski, a powodzenia dotyczy, abyś kogoś znalazł do towarzystwa, bo wielu jest już w trybie letnich aktywności. Śniegu dosypało i może się okazać, że taki wyjazd może być najlepszy w sezonie. Trzeba tylko mieć kogoś do towarzystwa na taki wypad. Z tym może być znacznie gorzej.  Organizacja  oczywiście jest banalnie prosta, trzeba tylko chcieć. Mnie się jeszcze w zeszłym tygodniu chciało, w tym już nie. Wyciągam rower. Wesołych Świąt i jeszcze raz powodzenia życzę.

pozdro

• Like 3

1 godzinę temu, marekbtl napisał:

Jednak nie zrozumiałeś, z buta czy stopem to odnośnik do słowa harcerski, a powodzenia dotyczy, abyś kogoś znalazł do towarzystwa, bo wielu jest już w trybie letnich aktywności. Śniegu dosypało i może się okazać, że taki wyjazd może być najlepszy w sezonie. Trzeba tylko mieć kogoś do towarzystwa na taki wypad. Z tym może być znacznie gorzej.  Organizacja  oczywiście jest banalnie prosta, trzeba tylko chcieć. Mnie się jeszcze w zeszłym tygodniu chciało, w tym już nie. Wyciągam rower. Wesołych Świąt i jeszcze raz powodzenia życzę.

pozdro

Coś w tym jest na maii na majówkę będę pewno nad morzem. Tryb nart mi minął. Nawet zgrabnie z rowerem narciarski temat zamknąłem i też 14 kwietnia. Ongiś bywało że to auto wsiadałem i sam do Austrii jechałem ale te czasy bezpowrotnie minęły.

IMG_9227.jpeg
a muza?

Edytowane przez sstar
  • Like 2