Slavko Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2 godziny temu, ravick97 napisał: no dobra nie ma co marnować tego czym nas aktualnie natura obdarza i trzeba się ruszyć, a że wyboru na tygodniu nie ma ... to wypada na Chopok. potencjalny wyjazd: środa lub piątek. pytanie do znawców, na który parking najlepiej się aktualnie kierować? Patrząc na to, co w tej chwili działa, to w zasadzie nie masz żadnego wyboru. Parkuj przy Zahradky na P3 - ale tam obecnie działa jedno krzesło, z tego co widzę. Lepiej zaparkować przy hotelu Grand - masz wtedy dostęp do dwóch gondoli. Aż srce boli, jak patrzę, co się tam dzieje... W miejscach, gdzie tydzień temu nie było grama śniegu, dzisiaj sa półmetrowe zaspy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2 godziny temu, Slavko napisał: Aż srce boli, jak patrzę, co się tam dzieje... W miejscach, gdzie tydzień temu nie było grama śniegu, dzisiaj sa półmetrowe zaspy... To czemu boli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 21 godzin temu, Lexi napisał: To czemu boli? Bo obecne sprawy rodzinne i służbowe nie pozwalają mi, żeby tam pojechać w ciagu najbliższych 2 tygodni... Od początku marca czekałem na nawrót zimy na Chopoku albo chociaż Lomnicy, żeby na przedłużony weekend się wybrać. A jak już ktoś na górze spełnił moje marzenie to sie okazało, że to jednak tylko moje marzenie... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień @Lexi niczym najwyższej jakości Wróż przepowiedział precyzyjnie dzisiejsze warunki na Chopoku a @Slavko nie pozostawił cienia wątpliwości, gdzie parkować i jak tu można było nie pojechać 😄? Wielkie dzięki Panowie za jeden z najlepszych dni na nartach w tym sezonie ! 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 58 minut temu, ravick97 napisał: @Lexi niczym najwyższej jakości Wróż przepowiedział precyzyjnie dzisiejsze warunki na Chopoku a @Slavko nie pozostawił cienia wątpliwości, gdzie parkować i jak tu można było nie pojechać 😄? Wielkie dzięki Panowie za jeden z najlepszych dni na nartach w tym sezonie ! Proszę Cię, nie osłabiaj mnie, Maras mi tego nie wybaczy do końca swoich albo moich dni. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 9 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień Potwierdzam, dziś Chopok był de beściak 🙂, 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Ktoś napisze jak wygląda sprawa z parkingami? Zostało coś dla posiadaczy sezonowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 1 hour ago, jack78 said: Ktoś napisze jak wygląda sprawa z parkingami? Zostało coś dla posiadaczy sezonowki? Na jasna.sk było, że na Otupnem mogą parkować. Teraz nie widzę. Może do nich napisz na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień (edytowane) Godzinę temu, Plywak napisał: Ktoś napisze jak wygląda sprawa z parkingami? Zostało coś dla posiadaczy sezonowki? Jak parkowałem na P1 (obok molocha Grant, bosze co oni zrobili z tą doliną!!!) Słowak z obsługi zapytał czy mam sezonówkę. Ci z sezonówką nie płacą, ci co zakupili skipass jednodniowy przez internet 7E, bez skipasa 10E. Parking bardzo mały, byłem w środę o 8,15 pozostało bardzo mało miejsc. Parkowanie w błocie (wysiewka ze skały). Ogólnie coraz słabiej z parkowaniem w okolicach Biela Put (czy jakoś tak). Po drodze mijałem P3, był prawie pusty ale tam parę miejsc. P4 był zamknięty zresztą jest daleko od otwartej kolejki. P2 nie widziałem. Są dziwne miejsca do parkowania z parkomatami przy drodze( ponoć wychodzi ok. 80 zł za dzień). Trochę stresu było bo sznur chętnych jechał przede mną. Generalnie w weekend trzeba będzie być na P1 ok. 8.00 jeszcze to: https://www.jasna.sk/pl/informacie/informacie/transport/parkingi zdjęcie z 13,30 Edytowane 11 Kwiecień przez DMM 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Czyli wygląda na to że nie ma już darmowych parkingów w tym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Godzinę temu, jack78 napisał: Czyli wygląda na to że nie ma już darmowych parkingów w tym okresie. JAK MASZ SEZONÓWKĘ TO MASZ DARMO NA P1, TYLKO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Dzisiaj 8:25 P1 już był pełny. Pomiędzy 2000-1500 jazda super, świetny śnieg. Poniżej już płynie, a dojazd do Zahradek to na dole już strumyki na stoku płyną. Strona południowa sam dół nieratrakowany, trasy częściowo wygrodzone bo dziury. Ludzi sporo 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień (edytowane) Też tam dziś byłam na rekonesans - pierwszy raz, a musiałam wcześnie wracać. Jestem zachwycona Chopokiem! Rzeczywiście, warunki w wyższych rejonach doskonałe, niżej breja. Trochę szukałam drogi, bo nawigacja mi nie działała, przez co parkingu szukałam już w tłumie aut około 8.30. Udało mi się zaparkować powyżej hotelu Grand, na tyłach olbrzymiego hotelu, chyba Swiss. Budowla koszmarna, swoją drogą. Trochę musiałam ogarnąć topografię miejsca. Na początku trafiłam do gondoli na Brhliska. Niby niewysoko, ale duża część trasy nawet zmrożona. W sumie dobrze, bo tam było mało ludzi, przy tłumach na głównych trasach, gdzie jeszcze były jakieś zawody i rycząca muzyka. Wróciłam na Brhliska i tam sobie trochę popędzlowałam do chwili, kiedy musiałam już wracać. Jak na rekonesans, było OK, już mniej więcej jestem zorientowana. Trza ostrzyć narty (były tępe)! Edytowane 12 Kwiecień przez Maria literówka 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander G Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Witam, proszę o info jak oceniacie czy Chopok dotrwa do Świąt Wielkanocnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 10 godzin temu, Aleksander G napisał: Witam, proszę o info jak oceniacie czy Chopok dotrwa do Świąt Wielkanocnych ? Tak, dotrwa. Dzisiaj na szczycie wieje mocno, jest komunikat żeby nie jechać południową stronę,bo można tam zostać. Dziękuję @DMM za info o parkingu, nie było mnie tu kilka sezonów, a zmiany w zabudowie są porażające 4 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 11 godzin temu, surfing napisał: Tak, dotrwa. Skoro tak o trzeba by trochę popaprać się w tym "błotku".. w środę ma nie padać - ktoś się wybiera? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 11 godzin temu, surfing napisał: zmiany w zabudowie są porażające zapatrzyli się w Val Thorens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień Ogarnąłem również narciarsko, początek na południu, to pewnie ostatni dzień jazdy poniżej Kosodrzewiny. Gondola na Prehybe robi robotę, związała ośrodek i ożywiła ruch na Mistrzowskiej. Północ do samego końca nieźle trzymała, na Prehybe było max 4 stopnie Chopok 1C. Zahradki też się kończą, tam było 11 stopni. Z kilku względów było to dla mnie nowe rozpoczęcie, dzisiaj rozpocząłem sezon narciarski 2025/26 😉 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 5 minut temu, surfing napisał: Ogarnąłem również narciarsko, początek na południu, to pewnie ostatni dzień jazdy poniżej Kosodrzewiny. Gondola na Prehybe robi robotę, związała ośrodek i ożywiła ruch na Mistrzowskiej. Północ do samego końca nieźle trzymała, na Prehybe było max 4 stopnie Chopok 1C. Zahradki też się kończą, tam było 11 stopni. Z kilku względów było to dla mnie nowe rozpoczęcie, dzisiaj rozpocząłem sezon narciarski 2025/26 😉 Czylii stałeś się szczęśliwym posiadaczem. nowej sezonówki.. Brhliska sądząc po foto. już nie. dotrwa do środy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 13 minut temu, Lexi napisał: Czylii stałeś się szczęśliwym posiadaczem. nowej sezonówki.. Brhliska sądząc po foto. już nie. dotrwa do środy? Kupiłem ze względu na Skrzyczne i dostęp do kolejek w lecie. Dla mnie nowe otwarcie, bo nie przypuszczałem że będę jeszcze tym sezonie mógł pojeździć na nartach. Brhliska pewnie w tygodniu będzie nieczynna, ale wątpię czy przetrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień (edytowane) Godzinę temu, surfing napisał: no to pobili Szwajcarów a jest ładnie wybetonowany z toaletami, przebieralniami i prysznicami Edytowane 13 Kwiecień przez Jeeb 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 10 godzin temu, Jeeb napisał: no to pobili Szwajcarów a jest ładnie wybetonowany z toaletami, przebieralniami i prysznicami Parkowanie to naprawdę słaba część tego ON. Zresztą mam wrażenie, że zawsze tak było. Trochę tego ich nie rozumiem, bo w Austrii zapewnienie parkingu nie tylko darmowego i wyasfaltowanego to standard, ale w wielu miejscach są parkingi kryte (Hintertux, Ischgl, Kitz, czy ostatnio nawet zauważyłem w malutkim Rosshuete - przykłady pierwsze z brzegu) - te nie zawsze są darmowe, choć takie też są, ale nawet nawet te płatne nie mają takich cen jak parkowanie na skraju drogi pod Chopokiem. TMR tak się chce wzorować ze wszystkim na Austrii, a tutaj robią po swojemu, chyba że uznali, że ludzie wszystko przełkną i dobrze na tym zarobią - może... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Jest to jedna z rzeczy która odpycha od ponownego odwiedzenia Chopoka jak i reszty ich ośrodków TMR. Ceny za parkowanie wyższe niż w niektórych miejscach w Szwajcarii to jest przegięcie, a to "tylko" Słowacja. TMR odpycha od lat od siebie rożnymi akcjami, po trochu ich dokładając. Na kolejny sezon za parking proponuję 25e dla osób bez sezonówki, i 10e dla osób z sezonówką. 🤣 Po co się ograniczać. 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 10 minut temu, pawelb91 napisał: Jest to jedna z rzeczy która odpycha od ponownego odwiedzenia Chopoka jak i reszty ich ośrodków TMR. Ceny za parkowanie wyższe niż w niektórych miejscach w Szwajcarii to jest przegięcie, a to "tylko" Słowacja. TMR odpycha od lat od siebie rożnymi akcjami, po trochu ich dokładając. Na kolejny sezon za parking proponuję 25e dla osób bez sezonówki, i 10e dla osób z sezonówką. 🤣 Po co się ograniczać. I fast pass na bramce do parkingu.. oraz opłaty za korzystanie ze stojaka na narty pod knajpą.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 53 minuty temu, Lexi napisał: I fast pass na bramce do parkingu.. oraz opłaty za korzystanie ze stojaka na narty pod knajpą.. Plus 2 Euro za wejście w butach narciarskich do knajpy. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi