marionen Napisano 28 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Na Hintertuxie pogoda z Bergfex się sprawdza. Góra zamknięta, ale od Fernerhaus można zjeżdżać do Talstation, śniegu przybywa z każdą godziną, narciarzy dalej mało, deszczu na Tuxie nie uświadczysz, no może w Mayrhofen ewentualnie (tego nie wiem) Pozdrawiam. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 14 minut temu, marekbtl napisał: @pawelb91 gdzie jest parking na St. Caterina? Można gdzieś zaparkować przy gondolce przy trasie D.C? Tak szukam i kicha. Dla autobusów widzę, chyba że v-kę można pod autobus podciągnąć😀. pozdro Jest piętrowy zadaszony przed gondolą i trasą A, po prawej stronie przy drodze jest wjazd, w środku z 3 piętra, środkowe (chyba) piętro jest połączone betonowym tunelem z budynkiem gondoli (choć raz tam z kumplem pobłądziłem 😂) na parkingu jest parkometr w którym trzeba z góry opłacić i pobrać bilet, chyba 4 euro na cały dzień wychodziło. Wyciągu krzesełkowego z Santa Cateriny (na mapce jako numer 3) już nie ma, mieli robić nowy już na tamten sezon ale jeszcze nie zrobili, może będzie na kolejny. Tam jak się trasami zjedzie do miasteczka / wioski to skibus kursuje po główną gondole. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń @marekbtl Pod ośrodek San Colombano z kolei najlepiej parkować przy gondoli w Isolaccia, przy drodze naprzeciwko gondoli jest darmowy parking, a obok niego farma z ciekawskim alpakami 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 25 minut temu, pawelb91 napisał: Jest piętrowy zadaszony przed gondolą i trasą A, po prawej stronie przy drodze jest wjazd, w środku z 3 piętra, środkowe (chyba) piętro jest połączone betonowym tunelem z budynkiem gondoli (choć raz tam z kumplem pobłądziłem 😂) na parkingu jest parkometr w którym trzeba z góry opłacić i pobrać bilet, chyba 4 euro na cały dzień wychodziło. Wyciągu krzesełkowego z Santa Cateriny (na mapce jako numer 3) już nie ma, mieli robić nowy już na tamten sezon ale jeszcze nie zrobili, może będzie na kolejny. Tam jak się trasami zjedzie do miasteczka / wioski to skibus kursuje po główną gondole. Thx, w czwartek chcemy tam jechać, w piątek albo Bormio, albo Isolacia. Zobaczymy, bo pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Godzinę temu, pawelb91 napisał: @marekbtl Pod ośrodek San Colombano z kolei najlepiej parkować przy gondoli w Isolaccia, przy drodze naprzeciwko gondoli jest darmowy parking, a obok niego farma z ciekawskim alpakami 😃 A jak wygląda droga z Ponte di Legno do Santa Caterina w kwietniu? Widzę że tam jest dużo agrafek. Jeśli nie spadnie akurat armagedon, to jest to przejezdne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 5 minut temu, MarioJ napisał: A jak wygląda droga z Ponte di Legno do Santa Caterina w kwietniu? Widzę że tam jest dużo agrafek. Jeśli nie spadnie akurat armagedon, to jest to przejezdne? Passo Gavia otwierają dopiero pod koniec maja lub nawet w czerwcu, więc z Ponte di Legno do Santa Cateriny trzeba jechac na około przez Aprice, Tirano, Bormio i dopiero do Santa Cateriny. Więc 100km zamiast 28km latem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Podgląd z kamer w AT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń W Sella Nevea we wschodnich Włoszech przy granicy ze Słowenią odwołano dwa zjazdy Pucharu Europy bo od weekend leje deszcz... Środek zimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 28 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 48 minut temu, pawelb91 napisał: W Sella Nevea we wschodnich Włoszech przy granicy ze Słowenią odwołano dwa zjazdy Pucharu Europy bo od weekend leje deszcz... Środek zimy... W Schladming na PŚ też pada deszcz (na górze deszcz ze śniegiem) ale zawody w toku i trasa nawet trzyma całkiem nieźle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń Święta Katarzynka😀 18 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń Zajebi..... Zazdraszczam😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń (edytowane) Cze Dzisiaj petarda, słońce i wczorajszy opad. Co prawda na trasach śnieg zupełnie nie związał, ale przytrasowo była bomba. S. Caterina to super ośrodek, fajne trasy i długie. Zdjęć nie robiłem, bo sobie kciuk wybiłem wczoraj, ściąganie rękawiczek to kosmos. Wszystkie trasy super, jechałem wszystkimi oprócz tych, co nie mają powrotu (tabliczki były). Się nie dziwię Pawłowi, że lubi te ośrodki. Można się zajeździć na śmierć. Na minus w tym okresie, mało słońca na trasach, tylko na górze pełna lampa. Reszta w cieniu bo słońce nisko i góra przeszkadza, chwilę jest, ale krótko. Nie jest to duży ośrodek, ale można jeździć w kółko. Totalny brak ludzi. Trasa z ze szczytu ma wiele odnóg i wariantów. Szeroko wystarczająco, bo ludzi jak na lekarstwo. Moja ulubiona. DC jechana obojętnie jak. Pozdro ps. Syn robił zdjęcia, może mi udostępni, to wrzucę. Edytowane 29 Styczeń przez marekbtl 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń Cze Dzisiaj Santa Caterina ponownie, pogoda Ok. Trochę słońca z rana, śnieg lepszy niż wczoraj, nowe trasy zrobili na górze, dziewczyny szczęśliwe. Trasy zajebiste, chociaż płaskie światło w dolnych partiach. Ludzi mało i od szczytu do dołu trasy ze sztruksikiem jeszcze nie jeżdżone. Rano tak w południe tak na górze i dla kolegi @grimson taki motywator😀 pozdro 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 27 minut temu, marekbtl napisał: i dla kolegi @grimson taki motywator😀 Nie podkręcaj Grimsona bo sezon jeszcze trochę potrwa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 40 minut temu, marekbtl napisał: Cze Dzisiaj Santa Caterina ponownie, pogoda Ok. Trochę słońca z rana, śnieg lepszy niż wczoraj, nowe trasy zrobili na górze, dziewczyny szczęśliwe. Trasy zajebiste, chociaż płaskie światło w dolnych partiach. Ludzi mało i od szczytu do dołu trasy ze sztruksikiem jeszcze nie jeżdżone. Rano tak w południe tak na górze i dla kolegi @grimson taki motywator😀 pozdro Pięknie, gratki. Oto co daje równy i twardy sztruks. Nie mów że wynik na SL W Val di Sole miałem dzień w dzień ciepło, a jak już pojawił się sztruks, to było 10cm luźnego białego na twardym podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 8 minut temu, grimson napisał: Pięknie, gratki. Oto co daje równy i twardy sztruks. Nie mów że wynik na SL W Val di Sole miałem dzień w dzień ciepło, a jak już pojawił się sztruks, to było 10cm luźnego białego na twardym podkładzie. Nie, GS rządzi i słoneczko nam wyszło😀 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń @marekbtl Pięknie! Też w Santa miałem prędkości niczym concorde na trasie Deborah, w sumie w Bormio nie mniejsze 😆 Na PŚ DH tez mieli szybko mimo że trasa może bez jakiś spektakularnych bardzo stromych odcinków. Pamiętam zjazd Innerhofera gdy zerwał płachtę wraz tyczką i pędził z nią jak supermen w dół i finalnie był chyba na 4 miejscu! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Pięknie! Też w Santa miałem prędkości niczym concorde na trasie Deborah, w sumie w Bormio nie mniejsze 😆 Cze, biliśmy rekord na pierwszej ściance na górze na DC, pewnie kojarzysz, teraz jest wjazd na czarną krótką po łuku w lewo - taka krótka, potem czerwona w prawo i są 2 ścianki jedna po drugiej i w środku przepłaszczenie delikatne. Na tej pierwszej były próby. Syn cisnął szybciej, bo jednak nie ma strachu😀. Równo i pusto, mało kto tam jeździł. Jutro zobaczymy, bo jednak wszystkim Katarzynka pasuje. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń Cze Najlepszy dzień, w południe wyszło słońce i było do końca dnia. Catarina rządzi. pozdro parę foci. tuż przed zamknięciem, trasa z samej góry do dołu wyszło 6700 m 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 4 minuty temu, marekbtl napisał: Jutro zobaczymy, bo jednak wszystkim Katarzynka pasuje. Bormio przy pogodzie też grzechu warte 😃 Zasypało pizzerie przy Stelvio którą polecałem, poszły odśnieżarki wirnikowe w ruch, widziałem fotki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 4 minuty temu, pawelb91 napisał: Bormio przy pogodzie też grzechu warte 😃 Zasypało pizzerie przy Stelvio którą polecałem, poszły odśnieżarki wirnikowe w ruch, widziałem fotki. Wieczorem narada, a tak naprawdę to rano decyzja będzie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 11 godzin temu, marekbtl napisał: Cze, biliśmy rekord na pierwszej ściance na górze na DC, pewnie kojarzysz, teraz jest wjazd na czarną krótką po łuku w lewo - taka krótka, potem czerwona w prawo i są 2 ścianki jedna po drugiej i w środku przepłaszczenie delikatne. Na tej pierwszej były próby. Syn cisnął szybciej, bo jednak nie ma strachu😀. Równo i pusto, mało kto tam jeździł. Jutro zobaczymy, bo jednak wszystkim Katarzynka pasuje. pozdro Taaa... a potem szukają takiego siwego 50-latka z wąsem... https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31657260,tragiczny-wypadek-na-wloskim-stoku-polak-jest-w-stanie-spiaczki.html#do_w=399&do_v=1295&do_st=RS&do_sid=1723&do_a=1723&do_upid=1295_ti&do_utid=31657260&do_uvid=1738271767573&s=BoxOpImg4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń (edytowane) Cze Dzisiaj Katarzynka ponownie, rano było ok, ale teraz jest tak płaskie światło, że kompletnie nic nie widać, więc przerwa😀. Nie widać czy z góry, czy pod górę, gdyby nie słupki nie wiadomo gdzie trasa. Na całej długości z góry na dół. Mimo piątku ludzi śladowe ilości. pozdro ps. Wczoraj był jednak najlepszy dzień. Edytowane 31 Styczeń przez marekbtl 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń @marekbtl jutro jeszcze jeździcie czy powrót do Polski? Musicie jeszcze kiedyś się wybrać na wyjazd do Bormio bo przy pogodzie jest relacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2 godziny temu, pawelb91 napisał: @marekbtl jutro jeszcze jeździcie czy powrót do Polski? Musicie jeszcze kiedyś się wybrać na wyjazd do Bormio bo przy pogodzie jest relacja. Jutro rano wypad z rana, przez tunel w Livignio musimy przejechać do 9.00. Jednak dzisiaj najlepszy dzień😀 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi