mig12345 Napisano 31 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2018 15 minut temu, johnny_narciarz napisał: Też lubię obie stacje i dość często tam jeżdżę. Szkoda, że w Wiśle nie myślą, żeby zrobić konkurencje dla Gopassa. Byłaby jakaś alternatywa, a z drugiej strony zrobiłoby się ciaśniej... https://wisla.e-skipass.pl/ Szkoda, że nie wszystkie stacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2018 (edytowane) 20 minut temu, mig12345 napisał: https://wisla.e-skipass.pl/ Szkoda, że nie wszystkie stacje Chodziło mi o karnet całosezonowy - tego brakuje w tej ofercie. Edit: a jednak jest! Wcześniej tego nie widziałem... Edytowane 31 Grudzień 2018 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 15 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Chodziło mi o karnet całosezonowy - tego brakuje w tej ofercie. Edit: a jednak jest! Wcześniej tego nie widziałem... Racja. Moja sezonówka w dużej mierze decyduje za mnie o moich wyborach, gdzie jechać. Skoro ją mam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 I oto właśnie w sezonówkach chodzi:;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Dziś z rana ostatni raz podczas sylwestrowego wyjazdu 2 godzinki na Zagroniu. W nocy dopadało trochę białego. Rano (o 9.30) znikoma ilość narciarzy i marznący deszcz zamieniający się w lód na kasku i goglach. Można było poszaleć z jednym wyjątkiem - stok był w mojej ocenie źle wyratrakowany tj najgorzej w ciągu ostatnich 5 dniu. W niektórych miejscach (w okolicach karczmy w połowie stoku) wystawały połacie nierównego lodu oraz lodowe kalafiory które były dla niektórych były nie lada wyzwaniem. Po dwóch zjazdach zapoznawczych i znalezieniu fragmentów nadających się dojazdy można było pojeździć. Minerałów na trasie nie stwierdzono natomiast były liczne resztki po odpalonych sztucznych ogniach i kilka puszek po napojach. Od 11.00 zwiększyła się liczba chętnych na szusowanie ale do wyciągu i ta się nie stało. Na górze lekki wiatr ale zupełnie nie przeszkadzający. Warunki do jazdy off-piste lepsze niż wczoraj. Następne relacje z Istebnej, Wisły i okolic dopiero lutym podczas ferii mazowieckich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 23 godziny temu, johnny_narciarz napisał: Chodziło mi o karnet całosezonowy - tego brakuje w tej ofercie. Edit: a jednak jest! Wcześniej tego nie widziałem... Tylko cena z choinki..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Jest 4,50 poranna kawa przed pracą i zerkam na kamerki. W COS już kanapy poginaja a SON śpi i tu jest ta różnica.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Narciarskie pożegnanie starego roku było w zielonej scenerii, za to powitanie nowego w białej.Rytro 2.01.2019 Opady deszczu w Nowy Rok przeszły wieczorem w wyczekiwane opady śniegu. Rano do 10cm świeżego śniegu na stoku w Rytrze. Przez pierwsze 2 godziny oprócz mnie jeździły jeszcze 3 osoby. Później dołączali kolejni. W południe jeździło może max 20 osób. Wyratrakowany wieczorem stok niezbyt mocno zmroziło. Jednak warstwa nowego śniegu poprawiła warunki. W górnej części stoku śnieg lekki, na dole trochę klejący. Cały czas lekko sypał śnieg. 4 godziny poszusowane. Cieszy to, że jeszcze trochę dosypie oraz spadnie temperatura co umożliwi dalsze naśnieżanie. 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Na zdjęciach jakiś taki płaski ten stok w Rytrze a w rzeczywistości to jest on całkiem całkiem. Nie byłem tam chyba juz z 10 lat, albo i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Minutka dla Rzeczki-Dolnośląskie. Sylwester , mamy "cudem" okno pogodowe spokój i cisza od opadów i wiatru. Warunki wieczorem na stoku super, szybko niestety,po 21.00, trzeba się zwijać. Ale fajnie się jeździło, mimo,że ośla łączka.... jak zwał, tak zwał. Po nartach wędrówka na Wielką Sowę , baławany do przytulenia, na szczęście A spośród kilkudzisięciu osób zmierzających na Szczyt Wielkiej Sowy,przywitać Nowy Rok - Rodzynek na nartach Super Zima w Górach Sowich. 11 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Każde zdjęcia wypłaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Wczoraj Skolnity Wisła. Temp.w dzień w okolicach zera. U góry silne podmuchy wiatru bez wpływu na pracę wyciągu. Narciarzy malutko. Trasa niebieska wyratrakowana zamrożona na beton bez lodu z cienką warstwą świeżego puchu. Ostatni zjazd po ratraku super. Przerwa. Potem wieczorna jazda ideał. - 1 trochę chłodno w przepoconych i mokrych ciuchach bo padał śnieg ale żal było nie wykorzystać całodziennego karnetu kupionego w czarny piątek przez Internet za 50 zł.. W kasie pokazałem kod kreskowy kaucja i szus. Ludzi malutko. Wyjeżdżone ponad 60 km. W Wiśle cały czas sypie. Wieczorną jazda lepsza niż w dzień 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Dzisiaj Istebna Złoty Groń tylko 2 godz. ale jazda na okrętkę bez kolejek. Zimno, droga z Wisły Biała ale przejezdna. Świetne warunki na zmrożonym podkładzie z osiem cm lekkiego puchu. Fajna jazda. Tam śniegiem wali. Tylko jedno foto bo zimno było. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Ja też dzisiaj ( i przez kilka następnych dni) Istebna. Na Złotym Groniu warunki prawie idealne i dalej sypie :). Po bokach ratrakowanej trasy 30 - 40 cm puchu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Czantoria. Królowa Beskidów w końcu pozwoliła porządnie pojeździć Warunki bardzo dobre,kilku narciarzy 😊 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 (edytowane) Dzisiaj cały dzień COS+SMR (na wspólnym karnecie). Warunki w COS bardzo dobre. Nawet "ścianka" na "Kaskadzie" dawała radę. Z ciekawostek FIS mimo że oficjalnie zamknięty to jest spokojnie do zjechania na sam dół (przez Jaworzynę i kanion) i to pełnym piecem. Za "grzebieniem" niestety coś ratrakom nie poszło i jest pełno minerałów(trasa w tym miejscu zamknięta). Ludzi dość sporo ale dzięki temu że otwarto nawet podwójny orczyk z dolin do góry. W kolejce do kanap stało się maks. 10 minut, Tak że dzisiaj Skrzyczne dało radę. SMR. No cóż tłumy ale tu nie ma się czemu dziwić. Mimo sporej ilości narciarzy trasy dawały radę. Pod koniec było już trochę lodu i odsypów ale obecności minerałów nie stwierdziłem. Po siedmiu godzinach ciągłej jazdy ślizgi "dziewicze". Ujeździłem się setnie teraz zasłużony browarek pzdr.:). Edytowane 4 Styczeń 2019 przez tankowiec 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Dziś udało się wcześniej urwać z pracy więc sprawdziłem co chodzi w okolicy.Kazimierz startował dopiero po 18 a w Bałtowie chodziło krzesełko od rana,więc wybór był prosty.Przy bramkach zameldowałem się o 13 ludzi sporo ale ruch na bieżąco .Warunki na trasie dobre choć jest kilka przetarć nad usunięciem których pracowały armatki.Jedna z pracujących armatek powodowała oblodzenia krzesełka co za tym idzie jazda krzesełkiem nie należała do najprzyjemniejszych.Po 14 uruchomili orczyk, warunki na trasie wzdłuż niego dobre. Dłuższa trasa przy orczyku w średnim stanie, tu pracowało najwięcej armatek.Patrząc na prognozy myślę że jutro warunki już powinny być bardzo dobre. Siódmy dzień na nartach zaliczony,jutro rano Kazimierz i morze na chwilę wpadnę do Rąblowa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Dzisiaj ok. 18tej zawitałem do Myslenic na tzw. Ski Arenę. Samochodów na parkingu niemało, ale w końcu to piątek po robocie, wiec nie ma sie co dziwić. Temperatura na minusie pewnie 3 lub 4 stopnie, ale odczuwalna na pewno niższa. Bliżej górnej stacji trochę wiało, co powodowało, ze trochę zmarzliśmy, a jeździliśmy raptem 2h. Czynna jedna trasa i to nie na całej szerokości. Można powiedzieć, ze im niżej tym weziej. To rodzi problemy zwłaszcza na dole gdzie jest bardziej stromo, wiec wąsko i do tego trochę lodu - w konsekwencji ludzie padają jak muchy i trzeba mieć oczy dookoła głowy. Wyżej intensywnie sniezyli, na drugiej trasie także. To śnieżenie z kolei powodowało, ze krzesełka były w sniegu, który topił sie pod tyłkiem. Tyłek mi zmarzł i przemókł. Generalnie sniegu sporo, ale jeździło sie tak sobie. Na gorze lepiej niz na dole. Mimo, ze lubię to miejsce, to dziś coś mi mniej odpowiadało. Na plus knajpa na gorze - pyszny tort czekoladowy i dobra kawa. Dwa zdjęcia - akurat na nich ludzi nie ma wielu - były takie momenty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Dzieki za info o Myslenicach. Planowalem tam jutro jechac ale chyba wybiore rano Kasine (o ile wstane :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 6 godzin temu, tankowiec napisał: Ludzi dość sporo ale dzięki temu że otwarto nawet podwójny orczyk z dolin do góry. W kolejce do kanap stało się maks. 10 minut Jeździlem tam od 9 do 12 i max czekałem 5 min na kanapę i to dopiero po 10...orczyk chodzil ale tylko pojedynczy z dolnych dolin... podwójny...tzn z dolin na Skrzyczne do 12 nie chodził 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 19 minut temu, stasziek napisał: Dzieki za info o Myslenicach. Planowalem tam jutro jechac ale chyba wybiore rano Kasine (o ile wstane :)) W Kasinie będzie tłum, chyba że będziesz na otwarcie i szybko nawiniesz parę zjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 Ja też dziś chciałam do Myślenic na 3 h wyskoczyć ale teraz to sama nie wiem.... Co lepiej w takim razie z Mogilan? W Kasinie na pewno tłumy będą, a gdzieś bardzo daleko nie chce nam się jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Chrumcia napisał: Ja też dziś chciałam do Myślenic na 3 h wyskoczyć ale teraz to sama nie wiem.... Co lepiej w takim razie z Mogilan? W Kasinie na pewno tłumy będą, a gdzieś bardzo daleko nie chce nam się jechać W niedzielę otwiera się Szklana Góra w Harbutowicach. Nigdy tam nie byłem, bo oni tam częściej nie działają niż działają, ale masz blisko jako alternatywę. Poza tym Myślenice wraz z rosnącą ilością śniegu też w końcu bedą jak trzeba. Edytowane 5 Styczeń 2019 przez Cosworth240 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 heh jednak nie wstalem rano zeby dojechac z Krakowa na 8 do Kasiny. Ale jutro jade, narty juz wpakowalem do boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 5 godzin temu, Chrumcia napisał: Co lepiej w takim razie z Mogilan? W Kasinie na pewno tłumy będą, a gdzieś bardzo daleko nie chce nam się jechać Chciałam doradzić moją ulubioną Polczakówkę w Rabce, z orczykiem (więc jeżdżącym, można powiedzieć, doborowym towarzystwem), fajnym choć niedługim, zawsze doskonale przygotowanym stokiem i świetną atmosferą. Z dobrym dojazdem, porządnym parkingiem i fajną knajpą. I sprawdziłam... Stok zamknięty w tym sezonie, ponoć ze względu na słabą opłacalność . Ponoć nie dało się uruchomić stoku na święta przy obecnym systemie naśnieżania, a później to ma nie mieć sensu ekonomicznego... Śniegu w tym roku, jak wszyscy widzą, strasznie mało, a maleńkie opady zaczęły się dopiero po Nowym Roku... Ech, brzydkie słowa cisną się na usta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi