WojtekM Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 (edytowane) To szkoda. Tak sobie planowałem, że zamknę ten sezon w zakresie Beskidów w przyszły wtorek. A może się okazać, że już zamknąłem. Wszystko inne już w Wiśle i w Istebnej chyba stoi, albo stanie w weekend. Edytowane 26 Marzec 2019 przez WojtekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 23 minuty temu, WojtekM napisał: Wszystko inne już w Wiśle Nowa Osada chodzi. Tak było rok temu 7 kwietnia. To pewny punkt Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 (edytowane) 13 minut temu, mirekn napisał: Nowa Osada chodzi. Tak było rok temu 7 kwietnia. To pewny punkt W ubiegłym sezonie na NO jeździłem w ostatni weekend marca, a w w kwietniu jeszcze na Cienkowie. Teraz niestety NO działa ostatni tydzień, a Cieńków już zamknięty: Edytowane 26 Marzec 2019 przez WojtekM 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Teraz, WojtekM napisał: W ubiegłym sezonie na NO jeździłem w ostatni weekend marca, a w w kwietniu jeszcze na Cienkowie. Teraz niestety: Sory, nie patrzyłem na FB tylko na www a tam nie ma tego info. Jest o nowym opadzie i zawodach dla dzieciaków na 31.03. Zadzwoniłem też do znajomego co tam na wieczornym popyla i potwierdził, że dzisiaj jeździ. Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Dzisiaj NO jeździ, ale przypuszczalnie do 31 marca tylko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Godzinę temu, WojtekM napisał: Dzisiaj NO jeździ, ale przypuszczalnie do 31 marca tylko. Soszów jutro od 8.00 do 15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrus75 Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Wisła Soszów dziś rano. Warunki „alpejskie”. Twardo i w miarę równo, po prostu super. Wszystkie trasy poza czarną są czynne, ludzi trochę było, ale bez żadnych kolejek, na trasach luz, można się było wyszaleć. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Dzisiaj COS - warunki wspaniałe, do 13 nie miękło (z wyjątkiem polany na Jaworzynie, która jest mocno wystawiona na operację słoneczną, ale i tam miękki śnieg, nie wodnista breja). Bajkowa jazda w lśniącym od słońca śniegu - to, co wiosną najprzyjemniejsze . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 W dniu 24.03.2019 o 21:18, marionen napisał: KOWARY kącik dla narciarzy (zwłaszcza @leitner) By bardziej zachęcić do odwiedzenia Malej Upy i Pivovar Trautenberk dodaje zdjęcie z 1975 r ze Szwajcarii, na takim krześle (może z tej samej kolejki) wozili się Roman Polański i Jacek Nicholson... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 W drodze powrotnej z P... zajechałem pod gondole o 11:30 zeby zrozumieć czego dotyczy gorąca dyskusja dotycząca tras z MS i Kopy. Pierwszy parking prawie pełny. Warunki bardzo dobre. Ubity śnieg nie lód . Nie rozumie meritum sporu w temacie trasy z Kopy. W stronę COS łącznik W stronę trasy z MS tez łącznik . Trasę z MS skraca tylko o dwa garby wiec jak ktoś woli kanapę to czemu nie . Pomijam sens i duże prace ziemne. Nowe narty wiec zjechałem gondola Pare zdjęć. Pozdrawuam mirekn 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 (edytowane) Kasprowy dzisiaj: mroźno słonecznie i mega pusto Edytowane 27 Marzec 2019 przez yoss 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 1 godzinę temu, marionen napisał: By bardziej zachęcić do odwiedzenia Malej Upy i Pivovar Trautenberk dodaje zdjęcie z 1975 r ze Szwajcarii, na takim krześle (może z tej samej kolejki) wozili się Roman Polański i Jacek Nicholson... Tylko nie Jacek.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 52 minuty temu, czesio napisał: Tylko nie Jacek.. Bardzo mało masz do powiedzenia (tak ogólnie na forum), mam nadzieję, że nie wiąże się to u Ciebie z brakiem lokucji... rozumiem, normalnie piszesz pod innym nickiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Białka zapowiada, że będzie nadal działać po weekendzie. Co prawda w ograniczonym zakresie ale jednak zawsze. Na najbliższy weekend otwiera zamknięte obecnie koleje i trasy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 białka rządzi! wystarczy spojrzeć na kamerki na szczycie kotelnicy lub jankulakowskiego i od razy widać ile tam jeszcze sniegu mają! zero przesiąków, czy przetarć-jak byłaby frekwencja to pewnie bez problemu i do maja by pociągneli 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 57 minut temu, kiki napisał: białka rządzi! Serio ? Ja tam stawiam jednak na Kasprowy. Fotka córy z dzisiaj. Są tacy co jeżdżą i tacy co w pracy Pozdrawiam mirekn 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 (edytowane) z racji wysokości i warunków(oraz przepięknych widoków) to tak-ale wadą kasprowego jest: -brak łatwych rodzinnych tras dostępnych dla maluszków. -położenie w zakopanym czyli śmierdzącym wielkim mieście pełnym ludzi i samochodów -brak term z prawdziwego zdarzenia pozwalających na wieczorny odpoczynek i relaks -jakaś jednak inna mentalność tych miejskich górali z zakopanego vs tych z białczańskiej wsi itp itd Edytowane 29 Marzec 2019 przez kiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 38 minut temu, kiki napisał: z racji wysokości i warunków(oraz przepięknych widoków) to tak-ale wadą kasprowego jest: -brak łatwych rodzinnych tras dostępnych dla maluszków. -położenie w zakopanym czyli śmierdzącym wielkim mieście pełnym ludzi i samochodów -brak term z prawdziwego zdarzenia pozwalających na wieczorny odpoczynek i relaks -jakaś jednak inna mentalność tych miejskich górali z zakopanego vs tych z białczańskiej wsi itp itd i jeszcze niestety uciążliwy dojazd i oddalony parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Ale widoki cudne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Dzisiaj umówiliśmy się z Maćkiem na COS i SMR czyli na jazdę w Szczyrku. Od 8 do 11 godz. piękny wiosenny zmrożony sztruksik. A, że jeździło nas bardzo mało to wielu miejscach długo nie znikał. Otwarte trasy na COS, gdzie zaczęliśmy przygotowane perfekcyjnie. Do Jaworzyny żadnych przetarć. Na Dolinach tam gdzie był śnieg także stół. Na Ondraszku można było uprawiać bieg zjazdowy na jajo do samego dołu, po prostu byliśmy na nim sami. Freeraidzik też jeszcze możliwy między kujokami. Przed południem przenieśliśmy się do SMR. Kopa i Małe Skrzyczne perfekcyjne - tutaj także niemal sami na trasie, czyli cała szerokość dla nas. Przygotowania do jutrzejszego splasha widoczne. Od Hali do Soliska oraz do dolnej stacji gondoli już miękko. Trzeba uważać na połacie bez śniegu w dolnych częściach. Jedynka przejezdna do połowy, a potem powrót do trójki przez las. Jazda pod gondolą u góry możliwa, bezpieczna i przyjemna. Przed 13 powrót do COS i jakże inne warunki niż przed południem - już wszędzie miękko. O 13 zakończyłem, a Maciek jeszcze został pokatować stoki - On uwielbia takie wiosenne warunki. Podsumowując to dzisiaj był świetny dzień ze względu na warunki i minimalną ilość narciarzy. 55 dniem na deskach w tym sezonie chyba zakończyłem jazdę w PL. Może jeszcze jakiś Chopok się zdarzy. 20 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Ale czad @andy-w i @johnny_narciarz w takich okolicznościach Alpy zbędne są... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 33 minuty temu, andy-w napisał: Podsumowując to dzisiaj był świetny dzień ze względu na warunki i minimalną ilość narciarzy. 55 dniem na deskach w tym sezonie chyba zakończyłem jazdę w PL. Może jeszcze jakiś Chopok się zdarzy. Piękny wynik - gratuluję! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerad85 Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Kurcze, nie wiem, które dwa wyciągi będą w poniedziałek czynne. Może ktoś to zobrazować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Zdjęcia fajne, ale ten wąski pasek pod orczykiem rozwala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 (edytowane) To talerzyk jednoosobowy. Edytowane 29 Marzec 2019 przez christof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi