micha71 Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 Wyjazdy w Alpy obostrzenia, przepisy dotyczące COVID-19 ? 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 (edytowane) 6 minut temu, micha71 napisał: Wyjazdy w Alpy obostrzenia, przepisy dotyczące COVID-19 ? To w końcu medycyna😀 I to międzynarodowa, prawda @wojgoc i @Victor😃? Edytowane 4 Styczeń 2021 przez waldek71 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 W ostatnim okresie wszechobecna wszędzie 😂 jak nie Covid to medycy ! A stoki jak były zamknięte,tak są do dziś . Co za czasy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 8 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Oczywiście masz rację. Gdy dzieci były w niższych klasach podstawówki mieliśmy całą rodziną sezonówki na Hochkar i rekordowy sezon to było chyba 26 czy 28 dni. Obecnie w klasie maturalnej czy nawet w konkretniejszym liceum nie jest to już takie proste ale nie jest z pewnością niewykonalne. Wiesz w podstawówce to np. ja ogarniałem wszystko i mogłem pomóc a tu jak się pojawiły liczby zespolone czy rachunek macierzowy to się odbiłem jak wtedy gdy sam byłem w liceum. Pozdrowienia Pamiętam klasę maturalną. Mój rekordowy sezon. 60 dni na stoku Co prawda część już po maturze na lodowcu, ale w zimie ze 45dni było a mieszkałem w Łodzi i nie miałem auta. Na studia dostałem się gdzie chciałem, nawet na prywatną uczelnię za darmo. To nie jest kwestia wyjazdów czy szkoły tylko motywacji do nauki. A jeśli ktoś samodzielnie nie ogarnie, to zamiast trudnych studiów lepiej uczyć się układać płytki lub coś podobnego. Często finansowo, nawet lepiej na tym wyjdzie. Cytat Cześć Na lekarski może tak. Tylko, że to nie jest wykładnie czegokolwiek. Pozdrowienia Nie wiem jak teraz, ale kojarzę, że na medycynę było najtrudniej się dostać. Na Politechnikę przyjmują w zasadzie każdego, tyle że mało kto kończy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 4 godziny temu, Victor napisał: W ostatnim okresie wszechobecna wszędzie 😂 jak nie Covid to medycy ! A stoki jak były zamknięte,tak są do dziś . Co za czasy 😉 Nie jestem medykiem, miałem zaplanowany wyjazd od najbliższej niedzieli i przez covid😡 pośmigam tylko na internetowych kamerkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 3 godziny temu, wojgoc napisał: miałem zaplanowany wyjazd od najbliższej niedzieli i przez covid😡 pośmigam tylko na internetowych kamerkach. Nie zwalaj na covida, poprostu źle zaplanowałeś :-) 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Jaja sobie robicie z tymi uczelniami tutaj, to jest temat o Alpach !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 3 godziny temu, wojgoc napisał: Nie jestem medykiem, miałem zaplanowany wyjazd od najbliższej niedzieli i przez covid😡 pośmigam tylko na internetowych kamerkach Może jeszcze nic straconego! Planuje przełożenie wyjazdu z końca miesiaca na ten weekend gdyby w FR ON zostały otwarte(choć w to wątpię ,ale szansa jest- w czwartek wszystko będzie wiadomo) . Jadę sam ,dwa miejsca będą wolne czy to w aucie czy na miejscu w app. 300km tras w ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 @Victor - kusząca propozycja, ale Żona juz mi rozplanowala tydzień wolnego bez nart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 6 minut temu, wojgoc napisał: @Victor - kusząca propozycja, ale Żona juz mi rozplanowala tydzień wolnego bez nart. I wszystko jasne 😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 42 minuty temu, wojgoc napisał: ale Żona juz mi rozplanowala tydzień wolnego bez nart. a Twój sprzęt narciarski wstawiła do allegro ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 34 minuty temu, Jeeb napisał: a Twój sprzęt narciarski wstawiła do allegro ? Takimi pierdolami nie zawraca sobie głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezext Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Coraz bardziej sceptycznie podchodzę do wyjazdu na narty w tym sezonie... Włosi ciągle coś kombinują, żadnych jasnych komunikatów. Mają niby przechodzić w opcję 'strefową' kolorową ale beż konkretów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 2 godziny temu, wojgoc napisał: Takimi pierdolami nie zawraca sobie głowy jednym słowem masz pozamiatane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 2 godziny temu, dezext napisał: Coraz bardziej sceptycznie podchodzę do wyjazdu na narty w tym sezonie... Włosi ciągle coś kombinują, żadnych jasnych komunikatów. Mają niby przechodzić w opcję 'strefową' kolorową ale beż konkretów... Włosi otwierają knajpy, ale wyciągi zamknięte. Austriacy otworzyli wyciągi, ale tylko dla swoich. Knajpy zamknięte. Szwajcarzy mają otwarte wyciągi (czasem mniej, czasem więcej), również dla turystów. Knajpy zamknięte. Niemcy pozamykali wszystko na amen. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 (edytowane) 4 minuty temu, tanova napisał: Niemcy pozamykali wszystko na amen. Póki co do 10.01 - nie ma nowych informacji o wydłużeniu, przyjmują rezerwacje od 11.01, wyciągi ruszają 11.01 - https://www.ok-bergbahnen.com/en/ Edytowane 5 Styczeń 2021 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 7 minut temu, wojgoc napisał: Póki co do 10.01 - nie ma nowych informacji o wydłużeniu, przyjmują rezerwacje od 11.01 Dzisiaj mają ogłosić, co dalej - jeszcze landy obradują z panią kanclerz. Raczej pójdzie w drugą stronę - m.in. lokalnie zakaz poruszania się dalej niż 15 km od domu, zamknięcie placówek edukacyjno-opiekuńczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 (edytowane) Patrząc realnie, wszystkie kraje alpejskie (poza Szwajcarią): AT, IT, GER, FR, otworzą się imho w podobnym czasie, najwcześniej 23-24 stycznia. Słowacja właśnie przedłużyła do 24.01. Francuziki coś kombinują, że może wcześniej ale to chyba szum informacyjny. Edytowane 5 Styczeń 2021 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 5 minut temu, mario33 napisał: Patrząc realnie, wszystkie kraje alpejskie (poza Szwajcarią): AT, IT, GER, FR, otworzą się imho w podobnym czasie, najwcześniej 23-24 stycznia. Też tak myślę i obstawiam, że mimo chaosu w przestrzeni publicznej, to w jakiś sposób koordynują to między sobą. Albo może mam tylko nadzieję, że są na tyle racjonalni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha71 Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Dla AT od wczoraj coraz więc info że 25.01 , test przy meldunku w hotelu, pensjon i jest jeszcze jedno ale dla tego terminu.... Wird eine 7-Tage-Inzidenz unter 100 erreicht, gilt aus heutiger Sicht ab 25. Januar: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha71 Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Beherbergung, Gastro, Kulturbetriebe und Handel können wieder öffnen. Zum Besuch von Veranstaltungen, Beherbergung etc. soll ein negativer Covid-19-Test erforderlich sein. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Jak widać, powyższa data - 25 stycznia - jest warunkowa, o ile tygodniowy wskaźnik zakażeń spadnie poniżej 100. A i tak trzeba będzie mieć test, żeby skorzystać z noclegu. Tymczasem w Niemczech - zaostrzenie i wydłużenie lockdownu do 31 stycznia. https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-dienstag-171.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 18 minut temu, tanova napisał: Tymczasem w Niemczech - zaostrzenie i wydłużenie lockdownu do 31 stycznia. Wczoraj o tym mówili, dziwi mnie osobiscie ze we FR ON nadal widnieją daty otwarcia 7.01 🤔,gdzie cała UE alpejska już przełożyła swoje otwarcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Ja powolutku myślę o następnym sezonie 21/22, nad wyborem jakiegoś regionu. Później zacznie się szukanie skipassów, noclegów... Trzeba będzie odbić sobie aktualny "sezon". Oby się już udało bez przeszkód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha71 Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Dobrowolne testowanie dla landow w całej AT rusza po 10.01 w Tyrolu już trwa od 19.12 , info jest konkretne nie widać chaosu ( dziś piękna "lampa" na stokach, miejscowi śmigają po pustych trasach ). Nikt nie da garanti że np. z 25.01 zrobi się 01.02. Termin na test delikatnie przesunięty, za oknem zima i spokojnie czekać.....ale to będzie smakowało jak nigdy🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi