wojgoc Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 @idealist - mimo porannych opadów trasy były mocno rozjeżdżone przy takiej „ogromnej😉” ilości narciarzy??? A może z racji opadów nie wyjechały ratraki...😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 13 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2021 4 minuty temu, wojgoc napisał: @idealist - mimo porannych opadów trasy były mocno rozjeżdżone przy takiej „ogromnej😉” ilości narciarzy??? A może z racji opadów nie wyjechały ratraki...😁 Ratraki wyjechały, bo widać to na kamerach ośrodka, a zaraz po nich narciarze, śnieg nie był związany więc po południu było trudno. Normalne po takich opadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 14 godzin temu, idealist napisał: Ratraki wyjechały, bo widać to na kamerach ośrodka, a zaraz po nich narciarze, śnieg nie był związany więc po południu było trudno. Normalne po takich opadach. Czy moglibyście dyskusję na temat warunków na stoku prowadzić w wątku do tego przeznaczonym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 8 minut temu, fantomas napisał: Czy moglibyście dyskusję na temat warunków na stoku prowadzić w wątku do tego przeznaczonym? Który to wątek? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Szczerze to mogę nic nie pisać, skoro jedno zdanie odbiegające od tematu jest powodem do reprymendy... Więcej luzu i dobrego dnia życzę @Ziemowitdobre pytanie 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 6 minut temu, idealist napisał: Szczerze to mogę nic nie pisać Ważne,aby zdjęcia były 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 8 minut temu, idealist napisał: Szczerze to mogę nic nie pisać, skoro jedno zdanie odbiegające od tematu jest powodem do reprymendy... Więcej luzu i dobrego dnia życzę @idealist Pisz i wstawiaj fotki, wlewasz nadzieję w narciarskie serca 😊 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Godzinę temu, idealist napisał: Szczerze to mogę nic nie pisać, skoro jedno zdanie odbiegające od tematu jest powodem do reprymendy... Więcej luzu i dobrego dnia życzę @Ziemowitdobre pytanie ahhhh...... Po prostu nie lubię bałaganu 😊, równie dobrze możemy sprowadzić całe forum do jednego wątku i pisać tu o wszystkim tylko po co wtedy podział na tematy. Ups... sam już piszę nie na temat więc koniec. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 29 minut temu, fantomas napisał: ahhhh...... Po prostu nie lubię bałaganu 😊, równie dobrze możemy sprowadzić całe forum do jednego wątku i pisać tu o wszystkim tylko po co wtedy podział na tematy. Ups... sam już piszę nie na temat więc koniec. 😉 napisz CV do @JC masz duże szanse na funkcję dozorcy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Decyzja zapadła, jutro jedziemy do St Moritz. Apartament mamy 150 metrów od dolnej stacji kolejki na Corvatch, karnety 7- dniowe już zakupione. Mamy ambitny plan aby prosto z trasy iść na narty, szczególnie że pogoda w sobotę ma dopisać, zobaczymy czy uda się to zrealizować. Pozdrawiam 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 To Italię można sobie wybić z głowy. "Rada Ministrów, na wniosek prezydenta Giuseppe Conte, uwzględniając notę ministra zdrowia i opinię Komitetu Techniczno-Naukowego, postanowiła przedłużyć do dnia 30 kwietnia 2021 r. stan wyjątkowy. - ośrodki narciarskie pozostaną zamknięte, - wyjątkiem będzie Południowy Tyrol - wyciągi zostaną otwarte 18 stycznia dla mieszkańców regionu." Komunikat rządu włoskiego: http://www.governo.it/it/articolo/comunicato-stampa-del-consiglio-dei-ministri-n-90/16024 Łuhuhu 😲 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Ale lipa. Austria chyba podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 24 minuty temu, pawelb91 napisał: ośrodki narciarskie pozostaną zamknięte Czyli można śmiało spodziewać się podobnych decyzji w AT,FR,DE... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 20 minut temu, pawelb91 napisał: To Italię można sobie wybić z głowy. "Rada Ministrów, na wniosek prezydenta Giuseppe Conte, uwzględniając notę ministra zdrowia i opinię Komitetu Techniczno-Naukowego, postanowiła przedłużyć do dnia 30 kwietnia 2021 r. stan wyjątkowy. - ośrodki narciarskie pozostaną zamknięte, - wyjątkiem będzie Południowy Tyrol - wyciągi zostaną otwarte 18 stycznia dla mieszkańców regionu." Komunikat rządu włoskiego: http://www.governo.it/it/articolo/comunicato-stampa-del-consiglio-dei-ministri-n-90/16024 Łuhuhu 😲 Ale tam musi być " kaczor"! Warto może na problem nart i zarazy spojrzeć innym okiem. To samo dotyczy naszego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 3 minuty temu, Victor napisał: Czyli można śmiało spodziewać się podobnych decyzji w AT,FR,DE... Tak - w Austrii wiele ośrodków już mocno ograniczyło albo zawiesiło funkcjonowanie po okresie świąteczno-noworocznym. Wręcz rozważają wcześniejsze zakończenie sezonu, jeśli od 25 stycznia nie będzie zgody na otwarcie hoteli. https://www.salzburg24.at/news/salzburg/salzburger-skigebiete-wollen-vorzeitig-schliessen-98296342 W Austrii problem jest też taki, że bardzo są uzależnieni od turystów niemieckich (50% wszystkich rezerwacji), który w tym sezonie nie przyjadą. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 9 minut temu, Bumer napisał: Ale tam musi być " kaczor"! Warto może na problem nart i zarazy spojrzeć innym okiem. To samo dotyczy naszego kraju. Mimo wszystko do Włoch i Austrii przyjeżdża na narty dużo więcej ludzi z różnych krajów niż na polskie stoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 (edytowane) Nie pozostało nic innego jak CH, wczoraj dzwoniłem do pensjonatu w którym byłem w grudniu pytając co się dzieje na miejscu ,odp zadowalająca-wszystko funkcjonuje normalnie plus dużo świeżego puchu jedynie knajpy zamknięte co mnie akurat nie martwi( będę gotował pyszności wieczorne 😉) 25 stycznia rozpocznę sezon 2021 w CH 🥰. A FR spokojnie przełożyłem już drugi raz ,a tym razem na grudzień 2021 🥳 Edytowane 14 Styczeń 2021 przez Victor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 5 minut temu, Victor napisał: 25 stycznia rozpocznę sezon 2021 w CH 🥰. Dokąd się wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks071992 Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Ja też jadę 22 stycznia do Szwaciarii i mam daleko w D*** te całe włochy ... Jak chcą upadku gospodarki to niech mają na własną rękę. W Polsce podobnie. Mam Zinal w CH 6 dni na śniegu i mam nadzieję że wyjeżdżę się za wszystkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 1 minutę temu, nicram napisał: Dokąd się wybierasz Noclegowo tam gdzie byłem ,a wiec w Lauterbrunnen . A narciarsko bankowo dzień Grind-First,Murren z racji ze nie były otwarte kiedy byłem w grudniu , pewnie dzień lub dwa w Grind-Wengen i chciałbym jeszcze zobaczyć Lenk-Adelboden, póki co tak to planuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 13 minut temu, barteks071992 napisał: Ja też jadę 22 stycznia do Szwaciarii i mam daleko w D*** te całe włochy ... Jak chcą upadku gospodarki to niech mają na własną rękę. W Polsce podobnie. Mam Zinal w CH 6 dni na śniegu i mam nadzieję że wyjeżdżę się za wszystkie czasy. Grimentz - Zinal jest super, na pewno będzie dobra jazda 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 22 minuty temu, brachol napisał: Mimo wszystko do Włoch i Austrii przyjeżdża na narty dużo więcej ludzi z różnych krajów niż na polskie stoki. No i co to zmienia? Tam jadą ludzie gromadnie to mozna im zamknąć ośrodki narciarskie? Do nas mało kto przyjedzie to nie potrzeba zamykać? Rozumiem ,że tam straty będą ogromne więc jest uzasadnienie zamykania, u nas o wiele mniejsze, więc nie potrzeba zamykać? Coś mi to przypomina żart o godzinie policyjnej z powodu zwiększonej zjadliwości koronawirusa w godzinach nocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 27 minut temu, Bumer napisał: No i co to zmienia? Tam jadą ludzie gromadnie to mozna im zamknąć ośrodki narciarskie? Do nas mało kto przyjedzie to nie potrzeba zamykać? Rozumiem ,że tam straty będą ogromne więc jest uzasadnienie zamykania, u nas o wiele mniejsze, więc nie potrzeba zamykać? Coś mi to przypomina żart o godzinie policyjnej z powodu zwiększonej zjadliwości koronawirusa w godzinach nocnych. Chodzi o to, że większe są możliwości transmisji. Moim zdaniem przy ograniczeniu ilości ludzi na stokach i w lokalach można spróbować uruchomić ON, ale jest to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 Dziś dostałem maila z Val Gardeny o odwołaniu zawodów,które miały się tam odbyć-27go marca!!!Więc jak widać,nie są optymistami... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalx Napisano 14 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2021 3 godziny temu, tanova napisał: Tak - w Austrii wiele ośrodków już mocno ograniczyło albo zawiesiło funkcjonowanie po okresie świąteczno-noworocznym. Potwierdzam. Np. SkiWelt otworzył się na Boże Narodzenie w całości. Na dziś działa: 7 wyciągów na 126 oraz 39 km tras na 288 km 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi