Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 21/22

leitner

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, pawelb91 napisał:

W piątek w wigilię rusza stacja narciarska w Rytrze.

Chcą otworzyć jak najwięcej. Najbliższe trzy noce w prognozach z fajnym mrozem więc śniegu dosypią. 🙂

Dziwne,kolega,który w Rytrze zajmuje się naśnieżaniem,jeszcze niedawno mowił mi,że ze wszystkim  dadzą radę na połowę stycznia.Może naśnieżą ten dla dzieci?

Teraz, lski@interia.pl napisał:

Dziwne,kolega,który w Rytrze zajmuje się naśnieżaniem,jeszcze niedawno mowił mi,że ze wszystkim  dadzą radę na połowę stycznia.Może naśnieżą ten dla dzieci?

Wczoraj na kamerkach trasa z krzesełka (na około) była w większości naśnieżona. Dzisiaj kamerki trochę zalodziały więc nie widać, podali że planują wszystko jeśli się uda.

Też się nastawiałem dopiero na styczeń.

• Like 1

4 godziny temu, pawelb91 napisał:

@lski@interia.pl Dzisiaj tyle widać.

image.thumb.png.d245a2d0d4ea29fc26890833131d7593.png

image.thumb.png.1d72ce777092e4d713646b181fb4ff19.png

Chciałem zapytać:
- Gdzie to jest?

Ale widzę w rogu małymi literkami: Rytro.

Ale, do jasnej kolego, czy to tak trudno napisać (i to na wstępie), skąd pochodzą zdjęcia/relacja. Wszyscy mają być domyślni?

Pilsko rusza od 25.12.2021 💥

🟢 Od jutra, czwartku 23.12.2021 działa Kamienna - Solisko - Jazda WIeczorna 16.30 - 20.00

🟢 24.12.2021 - piątek Wigilia Kolej Kamienna - Solisko 8.00 - 16.00 i Kolej Jontek - Buczynka od godz. 8.00 do- 16.00

🟢 Od 25.12.2021 na stałe (jeśli tylko warunki pogodowe i śniegowe się utrzymają)
Kolej Kamienna - Solisko 8.00 - 20.00 - przerwa techniczna 16.00-16.30
Kolej Jontek - Buczynka 8.00 - 16.00
Kolej Strugi - Szczawiny 8.00 - 16.00
Wyciągi orczykowe:
Szczawiny - Miziowa 8.15 - 15.30
H. Miziowa - Pilsko 8.30 - 15.30

info z FB

• Like 1

SMR - wszystkie armaty sniezą oraz duza część lanc. Wody w zbiorniku sporo ubylo od wczoraj... chyba ostro dają. Na 1, 7 nawet na otwartej 4 i 2 usypali kopy. Na 3 gora rozgarnieta ale kartoflisko straszne na dole kopy sniegu niemal wysokosci lanc. 2 przygotowana perfekcyjnie, ale z lewej uwaga na kopy sniegu pod armatami. Przygotowanie 4-ki  na 4-ke :) w porownaniu z 2 troche slabiej. Sypie tez z nieba.

Edytowane przez christof
  • Like 1

Jaworzyna Krynicka

"od soboty ruszają kolejne trasy! 💪 Startujemy z 2, 2a oraz 6! 🤩

A że często nas o to pytacie, jak jeździmy w Święta to poniżej wrzucamy rozkład jazdy do końca roku👇
18-23.12 👉 09:00 do 16:00
24.12 👉 09:00 - 15:00
25-31.12 👉 09:00 do 18:00 (lub do 21:00 jeśli warunki pozwolą na naśnieżenie trasy nr 6)"
  • Like 3

4 godziny temu, pawelb91 napisał:

Wybiera się ktoś jutro na Słotwiny (TAB)?
Chciałbym poznać opinię dotycząca przygotowania i naśnieżenia stoku.
Bo bywają tam z tym problemy...

Dzisiaj z wyciągu na arenie wyglądało to nieźle, nawet chodził krótki talerzyk i ktoś tam zjeżdżał. Sporo śniegu spadło ostatnio i nawet dzisiaj coś tam dosypało, bo auto musiałem odśnieżyć przed powrotem, więc myślę że powinno być ok. 

• Like 1

TyliczSki po raz pierwszy w życiu,dotąd bywałem tylko na Masterze.Multum śniegu i mrozu.Koło domu,40 km stamtąd miałem minus 5,na miejscu w Tyliczu minus 14.wiem już,czemu zawsze pierwsi w śnieżeniu.Multum aut,połowa to Słowacy z Bardejova,mają blisko i tanio.Oferta 35 zł za 5 godzin jazdy od 15 do 20 na tle reszty stacji robi swoje.Główna trasa taka sobie,profilem nieco przypomina słynny Saslong,ale tylko profilem.Bez kolejek,wzdłuż długiego krzesła sporo jeżdżących na krechę,bo nie umieją skręcać,więc tam trzeba się pilnować.Wzdłuż krótkiego krzesłą pusto.Nastrój i pejzaże z prawdziwej zimy,bajkowe...

• Like 8

Wisła skolnity na wieczornej, piękna jazda przy minus 10 stopniach. Temperatura spowodowała, że degradacja stoku prawie żadna, jedyne nierówności to te powstałe przez pracujące cały czas armatki. Jazda na bieżąco, żadnych kolejek, momentami na trasie trzeba było zwolnić, ale to tylko chwilowe momenty. Jazda możliwa tylko na niebieskiej trasie, czerwonej nie śnieżną jak narazie.

• Like 4

12 godzin temu, pawelb91 napisał:

Jaworzyna Krynicka

"od soboty ruszają kolejne trasy! 💪 Startujemy z 2, 2a oraz 6! 🤩

A że często nas o to pytacie, jak jeździmy w Święta to poniżej wrzucamy rozkład jazdy do końca roku👇
18-23.12 👉 09:00 do 16:00
24.12 👉 09:00 - 15:00
25-31.12 👉 09:00 do 18:00 (lub do 21:00 jeśli warunki pozwolą na naśnieżenie trasy nr 6)"

Jeszcze czwóreczka i genialnie można się pobawić.

• Like 1