Cappo Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 20 minut temu, Lexi napisał: Pewnie poczekam - wszystko zależy jak często sie będziemy widzieć....od zeszłego roku jest wygodne połączenie lotnicze Poznań - Kraków więc bywają częściej ale na razie jej braciszek (4 latka skończone) zacznie szkolenie w Poznaniu na "Malcie". Chciałeś powiedzieć było, jest tylko do końca marca https://epoznan.pl/news-news-145645-koniec_polaczenia_lotniczego_poznan_krakow_w_zamian_nowe_polaczenia_zagraniczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 2 minuty temu, Cappo napisał: Chciałeś powiedzieć było, jest tylko do końca marca https://epoznan.pl/news-news-145645-koniec_polaczenia_lotniczego_poznan_krakow_w_zamian_nowe_polaczenia_zagraniczne Faktycznie - szkoda ... lot z przesiadką w Warszawie to koszmar nawet z jednym dzieckiem .. z dwójką szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 No ja korzystałem raz służbowo z lotu, w porównaniu do PKP i ponad 5h jazdy to ogromna różnica, więc też mi szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 16 minut temu, Cappo napisał: No ja korzystałem raz służbowo z lotu, w porównaniu do PKP i ponad 5h jazdy to ogromna różnica, więc też mi szkoda. Często lot był tańszy niż taksówka na lotnisko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 No taksówka do hotelu jak pamiętam 100 zł, a bilety na lot można było faktycznie taniej wyrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 31 minut temu, Cappo napisał: w porównaniu do PKP i z centrum Krakowa do centrum Poznania IC jedzie 4,5 godziny to samolotem też prędzej nie dotrzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2024 9 minut temu, Jeeb napisał: z centrum Krakowa do centrum Poznania IC jedzie 4,5 godziny to samolotem też prędzej nie dotrzesz Ja mam 20min do Balic a w Poznaniu 15 minut od lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 (edytowane) SOSZÓW WCZORAJ. Bardzo dobre warunki, zaskakująco dobre. Moim zdaniem ok. 40 cm zapasu. Ale to niedużo. Na innych stacjach (patrz Szczyrk z kamer) powoli kiepsko. Jesteśmy w PRZEŁOMIE. Jeśli do 1-2 tygodni nie wróci choć namiastka zimy (mróz lub śnieg), moim zdaniem za te 1-2 tygodnie stacje się zamkną na 4 spusty w tym sezonie. Na Soszowie mimo bardzo dobrych warunków i tak jeździła garstka ludzi. I to może determinować decyzje. Nie wierzę, że stacje pod koniec ostatnich ferii (krakowskie) wydadzą kolejne w sumie miliony na naśnieżanie. Liczmy więc na opad lub pakujmy powoli sprzęt. Albo pakujmy się w Alpy... Edytowane 11 Luty 2024 przez Narciarz ze Śląska 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Luty 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 (edytowane) Dzień dobry Szczyrk warunki dobre wiosenne Edytowane 11 Luty 2024 przez surfing 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Luty 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Szczyrk kolejek brak, 2 parking jeszcze nie zapełniony 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 No, przeciwnicy Szczyrku mieli jednak rację - na wysokości 1000-1200m n.p.m. przetarcia (Małe Skrzyczne), a chwilę wcześniej zdjęcia z "białego" Soszowa (600-800 m n.p.m.). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 9 minut temu, koliber napisał: No, przeciwnicy Szczyrku mieli jednak rację - na wysokości 1000-1200m n.p.m. przetarcia (Małe Skrzyczne), a chwilę wcześniej zdjęcia z "białego" Soszowa (600-800 m n.p.m.). W Soszowie da sie odczuć dbałość o klienta .. w Szczyrku - "i tak tu przyjedziecie...łaski nie robicie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 12 godzin temu, Jeeb napisał: z centrum Krakowa do centrum Poznania IC jedzie 4,5 godziny to samolotem też prędzej nie dotrzesz Kilka podróży odbyłem na trasie Poznań-Kraków żadna nie trwała tyle ile w rozkładzie, opóźnienie od 30 min do 2h. Na lotnisko w Poznaniu jadę max 10 min, z bagażem podręcznym i lotem który trwa 1h do hotelu wyrabiam się mniej niż 3h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 3 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: wydadzą kolejne w sumie miliony na naśnieżanie. Nie zanosi się na warunki na naśnieżanie na razie. Tylko Alpy kto może i chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 2 godziny temu, Lexi napisał: W Soszowie da sie odczuć dbałość o klienta .. w Szczyrku - "i tak tu przyjedziecie...łaski nie robicie" Nie chciałem napisać tego wprost, bo tyle hejtu, co na mnie weszło po skrytykowaniu kiedyś Szczyrku (za podobną sytuację), to chyba nigdy wcześniej ani później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 W Austrii dzisiaj pada śnieg. W górach tak powyżej 1500m na pewno śnieg. Patrzyłem na Solden i Zillertal,. Całe Sudety, dzisiaj mżawka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Oby ten schemat się sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 https://g.pl/news/7,187455,30683787,lepiej-nie-wybieraj-sie-tam-na-ferie-zimowe-w-tych-gorach-nagle.html Rzeczywiście zostaną tylko the Rockies lub Andy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 43 minuty temu, WojtekM napisał: lub Andy. czytałem że w Andach też zamykają ośrodki bo śniegu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Nie chciałem napisać tego wprost, bo tyle hejtu, co na mnie weszło po skrytykowaniu kiedyś Szczyrku (za podobną sytuację), to chyba nigdy wcześniej ani później. wcale tak źle to nie wygląda Zbójnicka Kopa – 1205 m n.p.m. (szczyrkowski.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Godzinę temu, WojtekM napisał: https://g.pl/news/7,187455,30683787,lepiej-nie-wybieraj-sie-tam-na-ferie-zimowe-w-tych-gorach-nagle.html Rzeczywiście zostaną tylko the Rockies lub Andy. Ciekaw jestem ile osób z forum jedzi na narty do Lacjum, czy ktoś w ogóle był tam na nartach chociaż raz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Prognozy się trochę poprawiły i od 20 powinna wrócić zima w górach. Zobaczymy czy tym razem prognoza się sprawdzi czy za parę dni będą pokazywać coś zupełnie innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Zima pewnie wróci, pytanie czy ON będą chciały sypać śnieg, czy pojadą na tym co jest i co ewentualnie spadnie z nieba? W marcu w PL niewiele osób myśli o nartach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Godzinę temu, Jeeb napisał: czytałem że w Andach też zamykają ośrodki bo śniegu brak Tam to już 15 lat temu zlikwidowali najwyżej położony wyciąg narciarski na świecie na szczycie Chacaltaya na wysokości 5300m n.p.m. https://businessinsider.com.pl/lifestyle/podroze/zmiany-klimatyczne-najwyzej-polozony-osrodek-narciarski-na-swiecie-dzis-jest-ruina/08kll0q https://www.snow-forecast.com/whiteroom/chacaltaya-bolivia-worlds-highest-ski-resort/ https://pl.wikipedia.org/wiki/Chacaltaya 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 Godzinę temu, marionen napisał: Ciekaw jestem ile osób z forum jedzi na narty do Lacjum, czy ktoś w ogóle był tam na nartach chociaż raz... Pewnie mało kto, może nawet nikt. Chodzi o to, że klimat jest słaby nie tylko u nas. Za jakiś czas nie będzie jeżdżenia poniżej 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi