Narciarz ze Śląska Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 6 godzin temu, Maria napisał: Człek mierzy siły na zamiary, ale czasem ten pomiar kiepsko wypada Dla sił, czy zamiarów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dla sił, czy zamiarów? Zamiary są niemal dosłownie szczytne . Zresztą właśnie o to chodzi, żeby nie mierzyć zamiarów, tylko siły, a z nimi bywa różnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 (edytowane) W dniu 19.03.2024 o 09:52, Maria napisał: Napisano 3 minuty temu Jasna dość poważnie podeszła do tematu skoro nawet na dole dośnieżają.. Cieszy mnie to niezmiernie. Może w końcu kiedyś dotrę na Chopok - jeszcze nigdy tam nie byłam. Właśnie wybrałem się pierwszy raz w te rejony. Trochę mnie przymusiło bo w Sudetach już bardzo mało działa a w Alpy na 3-4 dni to jakoś mi się trochę nie chcę paliwa marnować. Po pracy z Wrocławia dojechałem do Jasnej w 5h, bardzo dobry czas. Generalnie spodobał mi się ośrodek, warto odwiedzić. Teraz mamy słońce i mrozik na górze, jutro ma być podobnie. Jest świetnie. Dzisiaj skupiliśmy się na stronie północnej, działa 6 wyciągów plus jeden orczyk. Tak że dość dobrze, jak na tą słabą zimę. Na Zahradky, co wrzucałem zdjęcie z naśnieżania, chodzą jeszcze dwie trasy: czerwona 11 i niebieska 5. Czerwona 1 (ze szczytu) w bardzo dobrym stanie. 11ką też się fajnie jeździło (w tej części z lepszym krzesłem), chociaż w dolnej części chwilowe zwężenia. Pod koniec dnia ujeżdżaliśmy czarną 7, która z wierzchu puściła i była nadal równa. Kilka fotek. Jedynka w różnych odsłonach Trasa 5 Czarnulka 7, ale to taka mocna czerwona Edytowane 21 Marzec 2024 przez MarioJ 15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 15 minut temu, MarioJ napisał: Właśnie wybrałem się pierwszy raz w te rejony. Trochę mnie przymusiło bo w Sudetach już bardzo mało działa a w Alpy na 3-4 dni to jakoś mi się trochę nie chcę paliwa marnować. Po pracy z Wrocławia dojechałem do Jasnej w 5h, bardzo dobry czas. Generalnie spodobał mi się ośrodek, warto odwiedzić. Teraz mamy słońce i mrozik na górze, jutro ma być podobnie. Jest świetnie. Dzisiaj skupiliśmy się na stronie północnej, działa 6 wyciągów plus jeden orczyk. Tak że dość dobrze, jak na tą słabą zimę. Na Zahradky, co wrzucałem zdjęcie z naśnieżania, chodzą jeszcze dwie trasy: czerwona 11 i niebieska 5. Czerwona 1 (ze szczytu) w bardzo dobrym stanie. 11ką też się fajnie jeździło (w tej części z lepszym krzesłem), chociaż w dolnej części chwilowe zwężenia. Pod koniec dnia ujeżdżaliśmy czarną 7, która z wierzchu puściła i była nadal równa. Kilka fotek. Jedynka w różnych odsłonach Trasa 5 Czarnulka 7, ale to taka mocna czerwona Narodu dużo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 22 minuty temu, Lexi napisał: Narodu dużo? W normie. Najdłuższa kolejka to z 5min do górnej gondoli. Na trasach można przeczekać fale i jedzie się luźno. No pusto nie jest, ale nie jest ciasno. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Właśnie wybrałem się pierwszy raz w te rejony. Trochę mnie przymusiło bo w Sudetach już bardzo mało działa a w Alpy na 3-4 dni to jakoś mi się trochę nie chcę paliwa marnować. Po pracy z Wrocławia dojechałem do Jasnej w 5h, bardzo dobry czas. Generalnie spodobał mi się ośrodek, warto odwiedzić. Teraz mamy słońce i mrozik na górze, jutro ma być podobnie. Jest świetnie. Dzisiaj skupiliśmy się na stronie północnej, działa 6 wyciągów plus jeden orczyk. Tak że dość dobrze, jak na tą słabą zimę. Na Zahradky, co wrzucałem zdjęcie z naśnieżania, chodzą jeszcze dwie trasy: czerwona 11 i niebieska 5. Czerwona 1 (ze szczytu) w bardzo dobrym stanie. 11ką też się fajnie jeździło (w tej części z lepszym krzesłem), chociaż w dolnej części chwilowe zwężenia. Pod koniec dnia ujeżdżaliśmy czarną 7, która z wierzchu puściła i była nadal równa. Kilka fotek. Jedynka w różnych odsłonach Trasa 5 Czarnulka 7, ale to taka mocna czerwona wygląda jak w Alpach Francuskich - miłego pobytu życzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 29 minut temu, Jeeb napisał: wygląda jak w Alpach Francuskich - miłego pobytu życzę Tak... ale nadmorskie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 45 minut temu, Jeeb napisał: wygląda jak w Alpach Francuskich - miłego pobytu życzę To dajmy jeszcze coś mocniejszego 😜 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 21 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2024 Jeździłeś żlebami? Centralny wygląda na zorany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 Rohace: od 9:00 hod - do 16:00 hod Dňa 23-24.3.2024 sa uskutočnia medzinárodné preteky detí o Goralský klobúčik, pod záštitou Petry Vlhovej, ktorá príde osobne do lyžiarskeho strediska v Sobotu na odovzdávanie cien a autogramiádu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 Tak są zawody ale zamknięty tylko kawałek trasy i nie za bardzo to przeszkadza innym w nartowaniu. Zawody mają młode dzieciaki, najstarsze to rok urodzenia 2012. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 13 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Jeździłeś żlebami? Centralny wygląda na zorany. poza trasami lodowisko zmrożone z 1 cm śniegu. zero przyjemności (stan na środe ) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mercedes420 Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 Chopok ze środy, warunki iście alpejskie, mega ciepło a warunki na trasach do 16 kozackie 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 U nas dzisiaj weszło południe na Chopoku. Rano chmury, ale widoczność w porządku. Temperatura poszła w górę, i zrobiło się ciut za miękko. Ale górna warstwa tras do 14 była super. Trasy są miodzio i gondole również. Koniecznie trzeba odwiedzić muzeum Von Roll Czerwoną 31 do dołu da się zjechać ale nic ponadto. Dół 33 w stanie agonalnym, nie próbujcie. Na foto trasa 31 Szczyty piękne 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 11 minut temu, MarioJ napisał: U nas dzisiaj weszło południe na Chopoku. Rano chmury, ale widoczność w porządku. Temperatura poszła w górę, i zrobiło się ciut za miękko. Ale górna warstwa tras do 14 była super. Trasy są miodzio i gondole również. Koniecznie trzeba odwiedzić muzeum Von Roll Czerwoną 31 do dołu da się zjechać ale nic ponadto. Dół 33 w stanie agonalnym, nie próbujcie. Na foto trasa 31 Szczyty piękne genialnie, chyba w przyszłym sezonie wybiorę się na ten Chopok 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 44 minuty temu, Jeeb napisał: genialnie, chyba w przyszłym sezonie wybiorę się na ten Chopok Korzystaj teraz, od 2 kwietnia karnety po 29E. Tak że okazja. 😃 Popatrzyłem na relacje historyczne na forum, to teraz są luzy. Mieszkamy w jakimś nowym resorcie w Lucny, gdzie jest kilka bloczków, w sumie około 50 lokali. Wczoraj były 4 auta, dzisiaj jest 8 na weekend. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 22 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2024 jedzie kto w niedzielę, mogę zabrać z Rybnika (ew. Żory, Pszczyna, BB) na Rohacze albo Chopok, taka pogoda jest przewidywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2024 6 godzin temu, MarioJ napisał: Korzystaj teraz, od 2 kwietnia karnety po 29E. Tak że okazja. 😃 Wtedy będzie działać tylko góra, czyli praktycznie 1 do Priehyby ..reszty już nie beda ratrakować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 23 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2024 Orientuje się ktoś do kiedy Rohacze kręcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2024 35 minut temu, brachol napisał: Orientuje się ktoś do kiedy Rohacze kręcą? Do świąt na 100%, może dłużej - warun dobry - ja chyba we wtorek lub środę wybiorę sie. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2024 7 godzin temu, Lexi napisał: Wtedy będzie działać tylko góra, czyli praktycznie 1 do Priehyby ..reszty już nie beda ratrakować.. + 11, zapewne też 7 i trasy po południowej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 23 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2024 1 godzinę temu, Lexi napisał: Do świąt na 100%, może dłużej - warun dobry - ja chyba we wtorek lub środę wybiorę sie. Możliwe że dołączę jeśli prognozy będą sensowne. Spodobała mi się ta stacja bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2024 W Jasnej wieczorem zaczął padać deszcz a teraz przeradza się w śnieg. Więc na dole i na górze pada śnieg już obecnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 24 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2024 Biało: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 24 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2024 Na lodowym podkladzie 5cm swiezego szybkiego sniegu, warunki rewelacja, 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi