Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 24/25

pawelb91

Rekomendowane odpowiedzi

❄️ Rozpoczynamy sezon zimowy w Winterpol Karpacz Biały! ❄️

Już 14 grudnia (sobota) otwieramy sezon narciarski 2024 / 2025! 🎿 

Po intensywnych przygotowaniach i dzięki zaawansowanemu systemowi naśnieżania jesteśmy gotowi, by przywitać Was na stoku.💪

⛷️ Szczegółowy rozkład jazdy:
- 14-15 grudnia – 09:00 – 21:00
- 16-19 grudnia – 09:00 – 16:00
- Od 20 grudnia codziennie 09:00 – 21:00

• Like 1

W dniu 11.12.2024 o 11:36, ZdolnyŚlązak napisał:

❄️ Rozpoczynamy sezon zimowy w Winterpol Karpacz Biały! ❄️

Już 14 grudnia (sobota) otwieramy sezon narciarski 2024 / 2025! 🎿 

Po intensywnych przygotowaniach i dzięki zaawansowanemu systemowi naśnieżania jesteśmy gotowi, by przywitać Was na stoku.💪

⛷️ Szczegółowy rozkład jazdy:
- 14-15 grudnia – 09:00 – 21:00
- 16-19 grudnia – 09:00 – 16:00
- Od 20 grudnia codziennie 09:00 – 21:00

Super, czekałem na to wielkie wydarzenie.

• Haha 5
  • Downvote 1

1 godzinę temu, Lexi napisał:
❗️KASINA SEZON ZACZYNA❗️
Na to czekaliśmy!! Kasina startuje i zaprasza Was 14 grudnia (sobota) od godz. 11:00! 

.. i parę innych górek też się otwiera - Rusin..Bachledka..

Pojechałbym jutro bo mam blisko a akurat pasuje mi trochę wcześniej wrócić, to sobie wymyślili start od jedenastej  :/

Chyba uderzę na Wierchomlę bo na kamerach u nich piękna zima.

No to otwieram dzisiaj stok w Wierchomli. Już myślałem że założę pierwszy ślad, ale jakiś parapeciaż się wpierdzielił przede mnie ;)

Jest pusto i zimowo, cały czas walą ze wszystkich armat więc jest sporo świeżego, miękkiego śniegu na stoku, poprzetykanego gdzieniegdzie zmrożonym sztruksem spod spodu. Do tego jeździ ratrak, więc doklada trzeci rodzaj śniegu - sztruks niezmrożony. U góry trochę wieje, ale kto by się przejmował drobiazgami kiedy cały stok mam prawie na wyłączność :)

20241214_091502.jpg

20241214_093901.jpg

20241214_093848.jpg

20241214_095801.jpg

20241214_095531.jpg

• Like 19
  • Thanks 1

14 godzin temu, marionen napisał:

Nawet 3 trasy tam wyrysowali. Warto zabrać ze sobą kijki do biegówek- ułatwiają dotarcie do wyciągu.  

To fakt 😁 ale  Zbyszek iski wrzucał ostatnio filmik jak próbował.cos wycisnąć z płaskiej 7 na szczycie Jaworzyny i to chyba na dwóch różnych nartach, tak że jak by nic wokół  nie działało (a na razie Karpacz, Szklarska posucha)  to może warto próbować 😉 Byłem raz na tym Winterpolu i to chyba jedyna stacja w której się więcej nie pojawiłem. Może z jakimiś małymi początkującymi dziećmi warto spróbować.

7 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał:

To fakt 😁 ale  Zbyszek iski wrzucał ostatnio filmik jak próbował.cos wycisnąć z płaskiej 7 na szczycie Jaworzyny i to chyba na dwóch różnych nartach, tak że jak by nic wokół  nie działało (a na razie Karpacz, Szklarska posucha)  to może warto próbować 😉 Byłem raz na tym Winterpolu i to chyba jedyna stacja w której się więcej nie pojawiłem. Może z jakimiś małymi początkującymi dziećmi warto spróbować.

Tak to typowy stok do pierwszych zjazdów. Ze 3 razy tam jeździłem. Raz byłem na Sylwestra, na szczęście jeden z trenerów o 23 ściągnął nas ze stoku na dużo bardziej atrakcyjną imprezę w  Ścięgnach i jest co wspominać🙃.

• Haha 3

Suche dzisiaj,pospeiszyłem prosto z Kronplatzu,bo ogloszono właśnie uroczyste otwarcie stacji,nie podano tylko ,co czeka na narciarzy.A była to jedna niezaśnieżona połowa szerokości stoku,i druga zaśnieżona,na której od rana stał las slalomów.Być może chodziło o popularyzację narciarstwa alpejskiego w wersji sportowej,ale przeczył temu fakt,że autorzy lasu slalomów,trenerzy z Bielska,Warszawy,Krakowa i Zakopanego,którzy zjawili się tam w związku z cyklem zawodów młodzieżowych na Podhalu w przyszłym tygodniu, nie chcieli tam widzieć obcych,więc trudno zdefiniować,o co chodziło z tym otwarciem...

• Haha 4
  • Confused 1
  • Sad 3

11 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Suche dzisiaj,pospeiszyłem prosto z Kronplatzu,bo ogloszono właśnie uroczyste otwarcie stacji,nie podano tylko ,co czeka na narciarzy.A była to jedna niezaśnieżona połowa szerokości stoku,i druga zaśnieżona,na której od rana stał las slalomów.Być może chodziło o popularyzację narciarstwa alpejskiego w wersji sportowej,ale przeczył temu fakt,że autorzy lasu slalomów,trenerzy z Bielska,Warszawy,Krakowa i Zakopanego,którzy zjawili się tam w związku z cyklem zawodów młodzieżowych na Podhalu w przyszłym tygodniu, nie chcieli tam widzieć obcych,więc trudno zdefiniować,o co chodziło z tym otwarciem...

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Stacja sprzedawała karnety, ale cały stok był zarezerwowany na trening zawodników?

23 minuty temu, wolcjusz napisał:

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Stacja sprzedawała karnety, ale cały stok był zarezerwowany na trening zawodników?

Prawie dobrze.Ogłoszono otwarcie,sprzedawano karnety wszystkim,stok był niezamknięty,bo wtedy by nie mogli  sprzedawać.Za to gęsto  zastawiony slalomami,na trasy slalomów nie powinno się wjeżdżać,można było ewentualnie zjechać  między nimi na krechę,takim 3metrowym paskiem,wtedy wszystko byłoby lege artis. Ale to Podhale,nie takie rzeczy tu widziano,choć ja po raz pierwszy.A mnie to nie dotyczyło, bo przygnaly mnie tu tylko zawody,finał Pucharu Polski Masters,więc kręciłem się po trasie zagrodzonego giganta,odgrodzonego od slalomów...

IMG-20241214-WA0002.jpg

Edytowane przez lski@interia.pl
  • Like 8
  • Thanks 3