grimson Napisano 9 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2024 33 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Białka rusza 14 grudnia Pewnie nasypali 1,5m ubitego białego i się otwierają. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 9 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2024 8 godzin temu, grimson napisał: Pewnie nasypali 1,5m ubitego białego i się otwierają. hmm... czy to jest akurat 1,5 m trudno sprawdzić może im się uda 🙂 zdjęcie z dzisiaj. Pierwszy narciarz tyle że biegowy już zaliczył glebę w tym puchu ale dojechał. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 ❄️ Rozpoczynamy sezon zimowy w Winterpol Karpacz Biały! ❄️ Już 14 grudnia (sobota) otwieramy sezon narciarski 2024 / 2025! 🎿 Po intensywnych przygotowaniach i dzięki zaawansowanemu systemowi naśnieżania jesteśmy gotowi, by przywitać Was na stoku.💪 ⛷️ Szczegółowy rozkład jazdy: - 14-15 grudnia – 09:00 – 21:00 - 16-19 grudnia – 09:00 – 16:00 - Od 20 grudnia codziennie 09:00 – 21:00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 (edytowane) Do usunięcia Edytowane 11 Grudzień 2024 przez ZdolnyŚlązak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 a w Białce kurzy się aż miło, każda strona się trochę stara a Bania kręci... VID_20241211164138.mp4 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Ski Sun Świeradów: 🏔️❄️ ZIMOWY SEZON NARCIARSKI ROZPOCZYNA SIĘ JUŻ W TEN WEEKEND! ❄️🏔️ 📅 Startujemy w sobotę, 14.12.2024! ⛷️ Godziny otwarcia w sobotę: 9:00 - 16:00, 18:00-21:00 JAZDY NOCNE 📆 W pozostałe dni: 9:00 - 16:00. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Złoty Groń rusza w sobotę będzie impreza Beskidy Winter Go widać na kamerkach że walczą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 COS też startuje w sobotę. Na razie jedna trasa Fis przez kaskadę do Jaworzyny. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 W dniu 11.12.2024 o 11:36, ZdolnyŚlązak napisał: ❄️ Rozpoczynamy sezon zimowy w Winterpol Karpacz Biały! ❄️ Już 14 grudnia (sobota) otwieramy sezon narciarski 2024 / 2025! 🎿 Po intensywnych przygotowaniach i dzięki zaawansowanemu systemowi naśnieżania jesteśmy gotowi, by przywitać Was na stoku.💪 ⛷️ Szczegółowy rozkład jazdy: - 14-15 grudnia – 09:00 – 21:00 - 16-19 grudnia – 09:00 – 16:00 - Od 20 grudnia codziennie 09:00 – 21:00 Super, czekałem na to wielkie wydarzenie. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 (edytowane) KASINA SEZON ZACZYNA Na to czekaliśmy!! Kasina startuje i zaprasza Was 14 grudnia (sobota) od godz. 11:00! .. i parę innych górek też się otwiera - Rusin..Bachledka.. Edytowane 13 Grudzień 2024 przez Lexi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 Ale od niedzieli idzie odwilż niestety. Szkoda ze ten mróz nie utrzymał się chociaż tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 1 godzinę temu, Lexi napisał: KASINA SEZON ZACZYNA Na to czekaliśmy!! Kasina startuje i zaprasza Was 14 grudnia (sobota) od godz. 11:00! .. i parę innych górek też się otwiera - Rusin..Bachledka.. Pojechałbym jutro bo mam blisko a akurat pasuje mi trochę wcześniej wrócić, to sobie wymyślili start od jedenastej Chyba uderzę na Wierchomlę bo na kamerach u nich piękna zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 20 godzin temu, MarioJ napisał: Super, czekałem na to wielkie wydarzenie. Nawet 3 trasy tam wyrysowali. Warto zabrać ze sobą kijki do biegówek- ułatwiają dotarcie do wyciągu. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 5 godzin temu, Lexi napisał: … i parę innych górek też się otwiera - Rusin.. no to naszkicowaleś mi zarys planu na niedzielę 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 No to otwieram dzisiaj stok w Wierchomli. Już myślałem że założę pierwszy ślad, ale jakiś parapeciaż się wpierdzielił przede mnie Jest pusto i zimowo, cały czas walą ze wszystkich armat więc jest sporo świeżego, miękkiego śniegu na stoku, poprzetykanego gdzieniegdzie zmrożonym sztruksem spod spodu. Do tego jeździ ratrak, więc doklada trzeci rodzaj śniegu - sztruks niezmrożony. U góry trochę wieje, ale kto by się przejmował drobiazgami kiedy cały stok mam prawie na wyłączność 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 14 godzin temu, marionen napisał: Nawet 3 trasy tam wyrysowali. Warto zabrać ze sobą kijki do biegówek- ułatwiają dotarcie do wyciągu. To fakt 😁 ale Zbyszek iski wrzucał ostatnio filmik jak próbował.cos wycisnąć z płaskiej 7 na szczycie Jaworzyny i to chyba na dwóch różnych nartach, tak że jak by nic wokół nie działało (a na razie Karpacz, Szklarska posucha) to może warto próbować 😉 Byłem raz na tym Winterpolu i to chyba jedyna stacja w której się więcej nie pojawiłem. Może z jakimiś małymi początkującymi dziećmi warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 Złoty Groń Ktoś był dzisiaj ? Jak warunki ? Ludzi chyba masa, widać po ilości narciarzy na stoku, bo kamerki na kolejkę oczywiście poodwracane. Dzięki za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 7 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: To fakt 😁 ale Zbyszek iski wrzucał ostatnio filmik jak próbował.cos wycisnąć z płaskiej 7 na szczycie Jaworzyny i to chyba na dwóch różnych nartach, tak że jak by nic wokół nie działało (a na razie Karpacz, Szklarska posucha) to może warto próbować 😉 Byłem raz na tym Winterpolu i to chyba jedyna stacja w której się więcej nie pojawiłem. Może z jakimiś małymi początkującymi dziećmi warto spróbować. Tak to typowy stok do pierwszych zjazdów. Ze 3 razy tam jeździłem. Raz byłem na Sylwestra, na szczęście jeden z trenerów o 23 ściągnął nas ze stoku na dużo bardziej atrakcyjną imprezę w Ścięgnach i jest co wspominać🙃. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 (edytowane) Dubel do wywalenia. Edytowane 14 Grudzień 2024 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 Czarny Groń 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 Suche dzisiaj,pospeiszyłem prosto z Kronplatzu,bo ogloszono właśnie uroczyste otwarcie stacji,nie podano tylko ,co czeka na narciarzy.A była to jedna niezaśnieżona połowa szerokości stoku,i druga zaśnieżona,na której od rana stał las slalomów.Być może chodziło o popularyzację narciarstwa alpejskiego w wersji sportowej,ale przeczył temu fakt,że autorzy lasu slalomów,trenerzy z Bielska,Warszawy,Krakowa i Zakopanego,którzy zjawili się tam w związku z cyklem zawodów młodzieżowych na Podhalu w przyszłym tygodniu, nie chcieli tam widzieć obcych,więc trudno zdefiniować,o co chodziło z tym otwarciem... 4 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 11 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Suche dzisiaj,pospeiszyłem prosto z Kronplatzu,bo ogloszono właśnie uroczyste otwarcie stacji,nie podano tylko ,co czeka na narciarzy.A była to jedna niezaśnieżona połowa szerokości stoku,i druga zaśnieżona,na której od rana stał las slalomów.Być może chodziło o popularyzację narciarstwa alpejskiego w wersji sportowej,ale przeczył temu fakt,że autorzy lasu slalomów,trenerzy z Bielska,Warszawy,Krakowa i Zakopanego,którzy zjawili się tam w związku z cyklem zawodów młodzieżowych na Podhalu w przyszłym tygodniu, nie chcieli tam widzieć obcych,więc trudno zdefiniować,o co chodziło z tym otwarciem... Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Stacja sprzedawała karnety, ale cały stok był zarezerwowany na trening zawodników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 (edytowane) 23 minuty temu, wolcjusz napisał: Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Stacja sprzedawała karnety, ale cały stok był zarezerwowany na trening zawodników? Prawie dobrze.Ogłoszono otwarcie,sprzedawano karnety wszystkim,stok był niezamknięty,bo wtedy by nie mogli sprzedawać.Za to gęsto zastawiony slalomami,na trasy slalomów nie powinno się wjeżdżać,można było ewentualnie zjechać między nimi na krechę,takim 3metrowym paskiem,wtedy wszystko byłoby lege artis. Ale to Podhale,nie takie rzeczy tu widziano,choć ja po raz pierwszy.A mnie to nie dotyczyło, bo przygnaly mnie tu tylko zawody,finał Pucharu Polski Masters,więc kręciłem się po trasie zagrodzonego giganta,odgrodzonego od slalomów... Edytowane 15 Grudzień 2024 przez lski@interia.pl 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 Ktos był może ba Skrzycznym/COS I może powiedzieć jak tam warunki ? Na dzień dzisiejszy to chyba najlepsza opcja w Beskidach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 Trasy otwarte w ośrodkach TMR, stan na dzień 15 grudnia: Chopok 30km Špindlerův Mlýn 14km Szczyrkowski 3km Widać że Słowacy nie preferują Szczyrku albo mają tam bardzo słabego kierownika naśnieżania. Inne ośrodki: Szczyrk COS 4km Dolni Morava 5km (Czechy) Pec 9km (Czechy) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi